COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 905
  • Варна
Извинете, ако е коментирано, но днес за втори път чувам Кантарджиев да казва, че трябва да направим нещо, ако сутрин се събудим с гърлобол, но така и не разбрах какво е това нещо. Разбрах, че бабите са ни учили на него, ама моите не са ме. Можете ли да ми кажете за нещото?

Гаргари с лайка, аз лично като ме боли гърлото, правя гаргара с чаша топла вода, чаена лъжичка сол и две капки йод, горещи чайове и стоене на топло, това ни препоръчваха бабите.
Хлебна сода в гореща/топло вода с натурален ябълков оцет също върши работа. Но това не само за гаргара, но и за вътрешен прием.
Но каквото и да е имал предвид Кантарджиев, най важното е изрядна устна хигиена  и дрениране на бетонираната слуз в чарковете на главата - гърло, очи, нос,........

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 15:38 от danny_em

# 4 906
  • София
Теорията на Дейвид Айк за коронавируса, карантината и за това колко НЕ им пука на власелините за нашите пенсионери, а само ги ползват за постигане на лични цели. Не знам дали е вярно, но звучи много логично

https://www.facebook.com/watch/?v=678326099579874

Това да. Обикновено всеки популист говори верни неща, които ни се иска да чуем, но никой не изрича. Дотук е прав. В следващо интервю говори 2,5 часа за липсата на вирус, за манипулацията, за връзката с 5G мрежата, за отнемане на свободата и т.н. Изтриха му видеото в ютуб. Но той се оплете в детайлите, личи че не е подготвен. Но това не пречи на маса изперкали да рушат базови станции на мобилни оператори и да обвиняват Бил Гейтс за всичко.

# 4 907
Не че нещо, но след като се оставихме на знайни и незнайни бизнесменчета, на лекари и на нервни домакини да налагат стадния имунитет като стратегия, що пък БПЦ да я делим от колективната лудост?
Ми че и те са гладни бре. Бойко прави това което искат най-кресливите и най-гладните. И никой не може копче да му каже. Опита все пак по другия начин - не стана, заплашиха го с бунт. Да не е луд да рискува това, заради няколко пъти по-малко загинали през епидемията.

# 4 908
Хлебна сода в гореща/топло вода с ябълков оцет също върши работа.
Но каквото и да е имал предвид Кантарджиев, най важното е изрядна устна хигиена  и дрениране на бетонираната слуз в чарковете на главата - гърло, очи, нос,........
Hands Plus1
Не пренебрегвайте и топъл чай с мед и бърбън. Прекрасно превантивно средство и за нервната система. Grinning

# 4 909
Благодаря на всички за отговорите!

# 4 910
  • Пловдив
БПЦ има толкова много имоти, гори и ренти от тях, че не се сещам за какво още ламти.

# 4 911
https://dariknews.bg/novini/sviat/ceremoniiata-po-slizaneto-na-b … oklonnici-2220633

Само БПЦ не може. Не разбирам как ние се извъдихме най-праведните християни. Ами правата на другите вярващи......по света......
Не е до праведност то, ами до приходи от продажба на свещи /за голямо съжаление/. Забравихте ли как свещеници се оплакваха, че БПЦ им плаща заплатите в свещи. Ако ги продадат имат пари, ако не ги продадат - когато ...
И да опуснат най-големия наплив от купувачи ...
Само че и насила не могат ни завлече в храмовете.

# 4 912
Не че нещо, но след като се оставихме на знайни и незнайни бизнесменчета, на лекари и на нервни домакини да налагат стадния имунитет като стратегия, що пък БПЦ да я делим от колективната лудост?
Ми че и те са гладни бре. Бойко прави това което искат най-кресливите и най-гладните. И никой не може копче да му каже. Опита все пак по другия начин - не стана, заплашиха го с бунт. Да не е луд да рискува това, заради няколко пъти по-малко загинали през епидемията.
нека видим как ще протече празника и после да съдим. Аз имам своите очаквания, нека не избързваме.

# 4 913
А чухте ли Бойко, че ако трябва ще компенсират църквата за непродадени свещи? /не цитирам точно/ Ми аз не съм съгласна, да има нуждаещи се хора, а да даваме пари за непродадени свещи! Rage

# 4 914
  • БГ
Сутрин се пие топла вода с лимон или гаргара със сода . Обаче мен ме мързи, а е полезно и без да имаш симптоми сега особено. Това със содата аз го правих обаче в началото, като ме болеше гърлото и кашлях повече, а и заради стомаха облекчава съм чувала.
Сега се сещам, може и да досаждам, дали хората с повръщане и ...разстройство може да е слезнал вируса в стомаха и затова да имат тези симптоми. Ми извинявам се, ама... те в началото казваха суха кашлица, втрисане, лека температура и мускулни болки. Никъде не казваха за повръщане и ... , ами като слезе в стомаха вируса е логично това да са показателите или... ??? Щото на мен това беше, а като не се казваше за това си мислех нервен стомах, притеснение...

Нерде гърло-Бял дроб, нерде стомах. Корона вирус в стомах...
Много хипохондрици са се събрали тук.

# 4 915
  • Точно където трябва
Добре, като искате отхлабване на мерките, сега ако ни отпуснат, по- спокойни ли ще сте? Това гарантира ли ви изчезване на вируса?
Що не затворени църквите? Просто не ходете, който иска да ходи, да се заразява и така. Голямо мрънкане. Отдавна съм се отвратила от това, което са нашите попове. Вярата си е в мен, нищо няма да ми стане, ако не отида в църквата. Всеки си мрънка. Който го е страх да се пази, който не му пука да се разхожда. Носете лична отговорност за себе си

# 4 916
  • София
Народ, дето няма никакъв проблем, че тотото работи, но има проблем, че църквите са отворени, не отива на добре. С или без корона...

# 4 917
А чухте ли Бойко, че ако трябва ще компенсират църквата за непродадени свещи? /не цитирам точно/ Ми аз не съм съгласна, да има нуждаещи се хора, а да даваме пари за непродадени свещи! Rage
То "ако трябва" е разтегливо понятие. "Компенсирам" също, пък наще така лесно обещават Joy съмнявам се църквата да получи средства при настоящите обстоятелства..

# 4 918
Изследователи от Университетът в Гент, Белгия с нови открития.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/live-283-nieuwe-doden-in-on … af-juni~a8e60a12/

13:43

Генетичните различия обясняват защо някои страни са по-тежко засегнати

"За да се борим по-ефективно с вируса, трябва да обърнем много повече внимание на това кой живее в тези страни," казва Delanghe, "и как тези популации са генетично различни ." Откритието трябва да позволи по-точно да се предвиди хода на епидемия Covid-19 в определен регион или държава, като се включат данни за появата на D-полиморфизма на гена ACE1 в модела.

Поредният идиот. Ние сме генетично най-близки с италианците и гърците. В Италия са останали много от българите, дошли веднага след Аспарух в Европа. Ама тя историята трябва да се чете, както да се гледат и генетичните изследвания, защото такива са правени и резултатите са категорични. Първи братовчеди сме с римляните Simple Smile

# 4 919
  • София
Напълно очаквани резултати от полицаите. Само аз ли намирам тези данни за много добри? Имам усещането, че хем не искате да се излиза, хем искате вече да имаме колективен имунитет. Е, няма как да стане това. Wink
Това показва, че до голяма степен към момента сме овладели ситуацията и че в България вирусът е в малки количества така да се каже. Според мен около 20 000 на 7 млн. което е нищожен процент, който дори няма смисъл да се коментира. Това показва, че взетите рано мерки са дали резултат и показва също така, че те в голямата си степен се спазват. В момента R0 ни е ниско, под 1.5 някъде, а до края на ИП има още цял месец и малко. Точно сега не бива да се разхлабват коланите. Още малко остана, нека не става като власите накрай Дунава... Ест. времето се затопля и хората не могат масово да бъдат държани вкъщи. Ще има повече нарушения на ИП, но не мисля, че те ще се окажат решителни ако все пак мислим с главите си и се спазва дистанция, както и се носят маски на обществените места. Иначе самото излизане навън, на слънце е препоръчително и в никакъв случай не е вредно или рисково. Виждам все повече и повече хора с маски, което е добре.
Не мисля, че ще има големи празненства по Великден. Ще видим. Мисля, че ще минем през това доста по-леко от много други държави. Дали е ген, дали е БЦЖ, дали са рано взетите мерки или просто Господ ни пази не знам, но за 1 месец в разгара на пандемията да си на това положение което е в момента в България много страни само биха мечтали. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт