COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 010
  • Mediterraneo
В Испания следващата седмица ще се гласува за удължаване на ИП до 10 май. Настоящото е до 24 април, но със сигурност ще го удължат, защото около първи май се очакват много пътувания, отпуски и т.н., та няма да го допуснат.
Някой спомена дронове. От онзи ден са ги пуснали в нашата община, даже пускат клипове във ФБ. От няколко дни споделят и колко неразрешени струпвания на хора са преустановили с помощта точно на дроновете. Тук мерките са много строги, нищо общо с цирка, който се разиграва в Бг, но има и много хора, които са над нещата. Та тях ловят вече и с дронове.

# 5 011
  • Варна
Аз днес имах работа и видях много много Франсоази да пият кафе и да се разхождат насам натам. Общо взето съм възмутена, но не виждам какво мога да направя, освен да отговарям лично за себе си.
Дано сте прави и мистериозно как се разминем.
А тези кафета къде се пият по пейките, някъде другаде,...... кафенета и ресторанти нали са затворени.

# 5 012
България ще достигне пика на епидемията на 24 април, твърди американски научен институт"
Какъв пик, какви пет лева при статистики като българските! Направо смехория!
Какъв пик от 30 на ден ли. На мен не ми се мисли какво ще стане лятото по морето. Чета в англ. форуми проучили къде няма зараза и туристите масово се насочват към Слънчака и подобни. Ще има всякакви екзепляри от UK,  Израел, скандинавци и подобни...

# 5 013
  • Street of Dreams
Мернах някакъв духовник по тв, прелитайки из стаите и долових само 1-2 изречения - доста ъм...твърдоглав ми се видя.
Добре, те са духовни хора и това им е работата - православието не е някаква либерална и напасваща се религия, а следва строга линия от 1ви век. Не го обвинявам човека. Но силно се надявам християните добре да си помислят за Великден - дори и много да им се празнува! Направете го по християнски - скромно, смирено и в семейството. Това е време да се обърнеш към християнските ценности, а не за гуляй. Помислете какво и защо се празнува.

Като отмине всичко и всички сме живи и здрави, преминали с минимални поражения през това изпитание - нека всички вярващи на църква, да благодарят и да се помолят.

Трябва да ви кажа, че другаде са толкова отчаяни, че смятат, че само второто пришествие може да ги спаси и измъкне от ситуацията. Това е на светлинни години от вашите проблеми с клюкарещите баби по пейките и няма да го разберете. Напомням ви, не знаете колко сте добре.

# 5 014
То пика при нас може и да е Септември след чуждите туристи , тогава наистина ще пламнем. Дано управляващите развият мисълта си в тази насока.

# 5 015
Холандия

След посещение на църковна служба в Холандия, 107-годишната Корнелия Рас се разболя от ковид-19. Също така 40 други души, които присъстваха в църквата, също се заразиха.
Сега, въпреки нищожните шансове, 107-годишната Корнелия Рас оцеля от вируса.

Когато жената се разболя на 17 март, ден след като навърши 107 години, семейството не очакваше тя да се пребори. От 40-те души, които се заразиха на църковната служба, 12 са починали, но Корнелия Рас успя да устои на вируса.

https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/107-aring-overlevde-coronaviruset/

# 5 016
  • Варна
Ако по Великден се празнува "подобаващо" и народа се разходи масово насам-натам из страната и по църквите  , и въпреки това след 3 седмици не се увеличат драстично случаите на заболели, значи наистина в България сме целунати от оня горе Simple Smile

# 5 017
  • София
Какъв е протокола, ако сме болни и искаме да ни прегледа лекар сега?
Аз от днес съм зле. С ужасно червено гърло и много лека температура. Личната назначи лечение, действам, но си ми е зле и покрай тази паника искам някой да ме преслуша. 112 отзовават ли се? Частните клиники?

# 5 018
  • София
Холандия

След посещение на църковна служба в Холандия, 107-годишната Корнелия Рас се разболя от ковид-19. Също така 40 други души, които присъстваха в църквата, също се заразиха.
Сега, въпреки нищожните шансове, 107-годишната Корнелия Рас оцеля от вируса.

Когато жената се разболя на 17 март, ден след като навърши 107 години, семейството не очакваше тя да се пребори. От 40-те души, които се заразиха на църковната служба, 12 са починали, но Корнелия Рас успя да устои на вируса.

https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/107-aring-overlevde-coronaviruset/
Това е то положението, като ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.

# 5 019
А пред моя блок,  около 2 часа 5 младежи разкостваха някакво БМВ....сега гледам през парка минават хора по двойки...в кварталния магазин все едно нищо не се е случило. Имам чувството, че се запролети и на хората хормоните им забошуваха, забравиха и пандемия и извънредни мерки.

# 5 020
  • на пъпа на Златията
Аз не виждам с какво църквата е по опасна от  един магазин на верига .
Само дето бабите са като деца.
Ти си му говориш , то си прави каквото си иска.
Ако нне спазват правилата , да не се допускат .
А иначе като си помисли човек че това може да му бъде последния път да види изображението на Господа , за много  би било трагедия . Та това са хора дето са изпратили в отвъдния свят не един и двама свои роднини и са гледали как става това .
Първи път , втори път  , ... и се свиква че не си безсмъртен .
 За това и така се държат .
Но трябва да им се обясни че поведението им  трябва да е отговорно  заради другите , които не мислят като тях .
Това за възрастните разбира се .
А за младите вярващи , те си знаят .

# 5 021
Каквото и да се направи мрънкането е безкрайно.
Да обличат по един костюм на Супермен и да ни спасяват. Не че и тогава няма да се намерят недоволни.

# 5 022
Аз днес имах работа и видях много много Франсоази да пият кафе и да се разхождат насам натам. Общо взето съм възмутена, но не виждам какво мога да направя, освен да отговарям лично за себе си.
Дано сте прави и мистериозно как се разминем.
А тези кафета къде се пият по пейките, някъде другаде,...... кафенета и ресторанти нали са затворени.
Франсоаз* отдавна писа за "апокрифните кафенета", които й се налага да посещава заради чуждата истерия, а вие се чудете... Simple Smile
https://bg-mam.ma/p/1189333/40447433

# 5 023
Цитат
Тесла, казах ти че не знам колко по-рисков се оценява един полицай, който стои на КПП и се среща с много на брой хора всеки ден и един средностатистически човек, който има много по-малко и ограничени контакти. Без да знаеш този параметър, реално не можеш да направиш сметките, които правиш.
А CFR 0,4% при все още неприключили случаи много лесно може да стане 1% накрая като приключат
Аз те питах колко искаш да е снижа извадката, защото ти каза че не може да се пренася извадката към цялата популация защото е по рискова, аз ти казах че го оценявам това и затова съм я свалил 2 пъти. Ти искаш повече да я сваля, но колко повече, ако ги сваля 10 пъти за да излезе смъртността 0,3%, (забележи аз го правя за да я изкарам висока смъртността, и то пак става 0,3% към момента, тогава болниците трябва да са пълни само с полицаи щом при тях риска от зараза е 10 пъти по голям от обикновенната популация, за да я изкараме смъртността 0,3% (разбираш ли какво ти казвам, че не знам понякога дали добре се изразявам) само че болниците не са пълни с полицаи, затова ти казвам че повече от 2 пъти при тях е невъзможно да е риска. Което значи че вируса е стигнал до 0,5% от населението. И тогава смъртността изглежда съвсем различно, горе долу колкото грип ама без майтап. И някой ще попита понеже аз след това изследване в което очаквах да намерят максимум 1 с антитела намериха цели 7, и това показва много ниска смъртност, ще ме пита е защо в Италия има камиони с трупове които ги няма при ожикновенният грип, всъщност той отнема повече живота на година в световен план, защото не се разпространява толкова бързо колкото това чудо, и не ни пречи. Това чудо ни пречи защото прави всичко много бързо, а не защото е по смъртоносно от грип, то не е, наистина ми е смешно това като го пиша, защото в самото начало на темата аз водех тежки спорове с агитката "просто грип" докато нещата бяха в Китай, но като смъртност това чудо не е по опасно от грип, то обаче се разпространява много бързо, и това е проблема че взима жертвите наведнъж а не разтеглени във времето ако няма мерки, и това води до още проблеми. Това е разликата между това чудо и грипа. Не е в смъртността, там разликата е малка.

# 5 024
Още едно лекарство, за което се предполага, че може да действа срещу тоя вирус, според японски учени, по принцип е за ХИВ
http://www.focus-news.net/news/2020/04/09/2764809/

Общи условия

Активация на акаунт