COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 133
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 025
  • гр. Варна
Някой спомена дронове. От онзи ден са ги пуснали в нашата община, даже пускат клипове във ФБ. От няколко дни споделят и колко неразрешени струпвания на хора са преустановили с помощта точно на дроновете.
От около 20 март в София, Варна и Бургас се ползват дронове за струпвания и мерене на температура.
Скрит текст:
https://www.flagman.bg/article/210289

# 5 026
  • Варна
Холандия

След посещение на църковна служба в Холандия, 107-годишната Корнелия Рас се разболя от ковид-19. Също така 40 други души, които присъстваха в църквата, също се заразиха.
Сега, въпреки нищожните шансове, 107-годишната Корнелия Рас оцеля от вируса.

Когато жената се разболя на 17 март, ден след като навърши 107 години, семейството не очакваше тя да се пребори. От 40-те души, които се заразиха на църковната служба, 12 са починали, но Корнелия Рас успя да устои на вируса.

https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/107-aring-overlevde-coronaviruset/
Това трябва да го прочете владиката който говори днес по телевизията, няколко пъти повтори как господ пази хората нямало да им стане нищо ако отидат на църква. Колко да ги пази 40 заразени и 12 починали.  Не съм религиозна, но не съм и атеист,....... за мен атеистите са вярващи хора и религиозен и атеист са със знак на равенство.

# 5 027
Оф стига вече с тази Църква. Само мрънкала и тук таме някой стойностен информатовен  пост. Църквата направи достатъчно. Масово се ходи за върби и за огънче. Сега като няма да го има няма да има и хора. Мен лично ми писна някои тук да ни третират като стадо овце. И все да броите колко души имало на улицата.

# 5 028
Няма как да се направят повече изводи от извадка, която е съставена от 1016 полицая, със средна възраст 39 години, с добра физическа подготовка и предполагам минимални придружаващи заболявания.
Единственото, което може да се изведе, е че преболедувалите са под 1%.
И на фона на вече официалните изследвания за до 10%, 15% преболедували във най-засегнатите страни за месец епидемия, след което не издържаха и се стигна до рестрикции, не знам кой си прави сметка, че стадния имунитет е толкова лесно постижим.
За колко е сигурен пък да не говорим.

# 5 029
  • Шумен
То пика при нас може и да е Септември след чуждите туристи , тогава наистина ще пламнем. Дано управляващите развият мисълта си в тази насока.

Ейй, голям зор за пламване значи! Половината тук ще са в абсолютна депресия, когато  се окаже, че няма да дочакат пламването, което все ще се отлага, ама те ще си чакат.Пламване има на определени места и със сигурност има причини за това. Изолацията е само и евентуално една от стопиращите причини .  Доколко  е много под въпрос поне за мен. Преди страници - сега учениците като се върнат какво ще стане? Ами могат ли да са онлайн в следващите  n-броя години? Сега - чужденците. Изобщо  - вирусът дебне отвсякъде. Медии и правителства очевидно си вършат добре работат в пълен синхрон, в целия свят...
 Sunshine_Reggea, страхотен пост!

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 17:53 от elhitza

# 5 030
Прогнозата на американския институт горе-долу съвпада с това, което казаха Щабът и Борисов - около Великден пик. Затова я постнах статията. Дали числата им са верни е друг въпрос. Ще видим.

# 5 031
Скрит текст:
Холандия

След посещение на църковна служба в Холандия, 107-годишната Корнелия Рас се разболя от ковид-19. Също така 40 други души, които присъстваха в църквата, също се заразиха.
Сега, въпреки нищожните шансове, 107-годишната Корнелия Рас оцеля от вируса.

Когато жената се разболя на 17 март, ден след като навърши 107 години, семейството не очакваше тя да се пребори. От 40-те души, които се заразиха на църковната служба, 12 са починали, но Корнелия Рас успя да устои на вируса.

https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/107-aring-overlevde-coronaviruset/
Това трябва да го прочете владиката който говори днес по телевизията, няколко пъти повтори как господ пази хората нямало да им стане нищо ако отидат на църква. Колко да ги пази 40 заразени и 12 починали.  Не съм религиозна, но не съм и атеист,....... за мен атеистите са вярващи хора и религиозен и атеист са със знак на равенство.

Точно църквата би трябвало да е наясно с обществената си отговорност и да призовава хората да НЕ се скупчват в черквите точно сега. Като се знае, че основният им контингент са старите хора, още по-зле. С пост и молитва този вирус не се бори. Нито с целуване на икони, дето кой знае кой е целувал преди това, и пипане на неща, дето кой знае кой е пипал преди това.

# 5 032
  • Пловдив
Ами спрете да се държите като овце. Цели стада се разхождат хаотично. Сега е уж препоръчително ограничаването, но на Великден ще е официално разрешено. Овцата си е овца и в делник и в празник.

# 5 033
Аз днес имах работа и видях много много Франсоази да пият кафе и да се разхождат насам натам. Общо взето съм възмутена, но не виждам какво мога да направя, освен да отговарям лично за себе си.
Дано сте прави и мистериозно как се разминем.
А тези кафета къде се пият по пейките, някъде другаде,...... кафенета и ресторанти нали са затворени.
Франсоаз* отдавна писа за "апокрифните кафенета", които й се налага да посещава заради чуждата истерия, а вие се чудете... Simple Smile
https://bg-mam.ma/p/1189333/40447433
Леле, кифлите нямат почивен ден..."апокрифни кафенета", ОМГ. Ето къде "хайлайфът" общува и разпуска, че то дните едни дълги и празни без отворените молове.....

# 5 034
  • Street of Dreams
Някой спомена дронове. От онзи ден са ги пуснали в нашата община, даже пускат клипове във ФБ. От няколко дни споделят и колко неразрешени струпвания на хора са преустановили с помощта точно на дроновете.
От около 20 март в София, Варна и Бургас се ползват дронове за струпвания и мерене на температура.
Скрит текст:
https://www.flagman.bg/article/210289

Къде е това? Какво има на тези снимки - тези с костюми ли са?

# 5 035
  • Bulgaria
Тези бързи тестове нали не са надеждни? Защо се успокояват, че има само няколко заразени полицаи? До скоро казваха, че хваща вируса чак на 10-11 ден, даже май имаше случаи и въобще нищо да не хваща. Те с тези тестове и медиците от СП тестват, толкова са ни реални резултатите.

# 5 036
  • София
Дева, идея нямам какъв ти е проблема, особено с мен, но си губиш времето, следвайки ме по темите, само за да ме апострофираш. Подминавах, подминавах, но предполагам и на останалите им е досадна личната ти "война". От мен, толкова.
И аз се чудя на Дева, че си губи времето да ти отговоря. Ти си тук да дразниш. Или искаш да демонстрираш някакъв стандарт или непукизъм. Първото ти се получава, другите две-не.
Тези волните и свободните при най-малък проблем ще се тръшнете пред вратите на лекарите. Дори няма и да си правите труда да се обадите, щото...светът ви е длъжен.
Но в случая дано не ви се налага. Номерата няма да минават.
Лошото е, че и който се пази и спазва нещата пак не е защитен. Никога не сме били единни , та един вирус дето от друго карал да умират хиляди ще ни обедини. Абсурд.
Какво е това мърморене бре? Всеки прави, според разбиранията си. Ти като се пазиш, какво те интересуват другите. Взимаш си мерките и това е. Който е решил да ходи на църква за Великден ще отиде, защото така е преценил, той рискува, а не ти. Да не мислиш, че някой не е разбрал за прословутия вирус, всички знаят и си взимат решенията.

# 5 037
Абе тези КПП-та явно само трупат едни кашони с хартии. Какъв е смисълът от това? Явно затова и вече пускат полицаите с "Давай, давай" - защото и те знаят, че дали ще минеш с листче или без листче е все тая.. Като има хора, които толкова изгарят от желание да разработват приложения, защо не го направиха това подаване на декларации чрез приложение. Не че нещо кой знае колко ще помогне, но поне данните биха могли някак да се анализират или да се идентифицират някакви злоупотреби? Сега тези хартии дори и за това не могат да послужат..
Аз още не съм пробвала да мина през КПП -то ,защото са спряни всички автобуси  в малкия град  за  по-големия Mask .Ама може с влак да пробвам де ,там може и без Декларации ,не правели проверки

# 5 038
Аз не виждам с какво църквата е по опасна от  един магазин на верига .
Само дето бабите са като деца.
Ти си му говориш , то си прави каквото си иска.
Ако нне спазват правилата , да не се допускат .
А иначе като си помисли човек че това може да му бъде последния път да види изображението на Господа , за много  би било трагедия . Та това са хора дето са изпратили в отвъдния свят не един и двама свои роднини и са гледали как става това .
Първи път , втори път  , ... и се свиква че не си безсмъртен .
 За това и така се държат .
Но трябва да им се обясни че поведението им  трябва да е отговорно  заради другите , които не мислят като тях .
Това за възрастните разбира се .
А за младите вярващи , те си знаят .

Съгласна съм и ще добавя, че това, което младите хора не разбират е, че въпреки, че възрастните хора се вдетиняват, те НЕ СА деца. Това са хора, които са живели, видели са много, знаят много и са допринесли за обществото и трябва да бъдат уважавани. Отделно от това, всеки и повтарям всеки, когато наближи заветната старост, започва да се обръща към Бог - защото това е единствената надежда, която остава на човек, когато годините му напреднат.
Следователно трябва да уважаваме желанията на възрастните хора и да не им заповядваме и началничим, защото това са хора, които знаят много повече от нас самите и освен това, на тази възраст човек трябва да може да живее така, както иска и както му харесва и да вярва и да постъпва както желае, защото му остава малко до края. Ако възрастните хора желаят да отидат и да си вземат причастие, това е тяхно право не може и не трябва да им се отнема.

# 5 039
  • Bulgaria
Някои хора не разбраха, че борбата с вируса не е индивидуален спорт. За да има ефект трябва да се спазват правилата от масите, не само от единиците. Защото единиците може да пропукат стената, но масите направо ще я отнесат. Една верига е здрава, колкото най-слабото ѝ звено.

Общи условия

Активация на акаунт