COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 765
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 160
Днес говорих със сестра ми,живеят в Чешъм,Англия(нещо като покрайнина на Лондон,близо са до Лутън).Та, имат право да излизат веднъж на ден,за да спортуват,могат да отидат до магазин, аптека,Абе наистина само ако е важно.Семейството на сестра ми са протестанти,тя каза,че църквата им е затворена,онлайн служби имат.Имали в градчето болни,една жена описвала,че 9 дена била с 39 градуса температура и имала задух,било доста неприятно.За самоосигуряващите се нямало мерки,но подписвали някаква петиция,нещо подобно и щели да ги обезпечат,но чак към юни,юли.Тя също смята,че са закъснели с мерките при тях.

# 5 161
  • София
Скрит текст:
В бедната и опърпана страна, в която живея, днес обявиха за продължаване на мерките за поддръжка на населението през Май и Юни. Общо, пакетът е 14 млрд евро (28 млрд лева).Включва:

* по 800Е месечно- Март до Юни "на не работещите във временен отпуск поради карантината".
* по 600Е Април и , 800Е Май  "на всички свободни професии".
* ред други данъчни облекчения.
* задължително намаляване на наеми на офиси и жилища с 40% за месеците Април-Юни. Който опростява наеми за тези 3 месеца, му се вади същата сума от данъчната му декларация.

Очакват се решения на Европейско ниво за разпределение на около 500 млрд евро между страните членки.

Питайте онези там, хм ... "органи" в Бг, къде ще отидат парите дадени от ЕС. Да се отчетат.
Вместо да се дърпат за косичките като деца от детската градина. И единият да плюе, или подлага динени кори на, другият.

Давам инфо- за да знаете как е в другите страни. И да си търсите правата.
"Права" НЕ СЕ ДАВАТ. За права се борят.

Интересното е, че няма да ни се дават пари бадива от ЕС - това стана ясно още в началото. Пари ще си раздавате само вие, от Шенген. Нас кучета ни яли...
А за наеми...тук, в България, собствеността е частна, не държавна. Така че, държавата няма как да принуждава частните собственици да намаляват наемите. Пари от бюджета се раздават от бюрата по труда и социалните. Има и данъчни облекчения. С други думи, не виждам много голяма разлика в мерките.
Ама дори и да ни даваха пари, ние не сме такива хора, на нас пари не ни трябват. Тука пак щяха да наизкачат някои да се възмущават, убедена съм на 100%

# 5 162
Аз, доколкото разбирам, подигравките идват от това, че сме взели своевременни мерки.
Тържествуват тези, които никога не са се съобразявали с тях. Сега отговорните хора, които спазиха правилата, изглеждат параноични.
Вчера писах да се пазим сами. Защото мерките ще се отхлабят, за да "наваскаме" с бройки заразени и смъртни. Да ни е честито, не може никой да повярва, че апокалипсисът не може да не се състои. Трябва да го разберем по трудния начин.
Еми, това е.

Само да попитам - в Ухан и Хубей има ли вече 70 про, заразени, излекувани и т.н. Тоест, има ли там изграден стаден имунитет.

# 5 163
  • Mediterraneo
Аз за такива дронове говоря, не за мерене на Т. Кадрите са реални, от онзи ден
Дано се отваря линкът

https://www.facebook.com/policialocalfinestrat/videos/533378530923962/

Виждате движението какво е, а в момента е Semana Santa и по принцип има задръстване на всеки ъгъл, особено около големите магазини.

# 5 164
  • София
Започвам да ставам още по-хард като мнение - трябва да се затегнат мерките, ще се прецакаме здраво иначе. Към момента колкото и да не ми харесва, вярвам на резултатите от изследваните полицаи, че вирусът не е каран никак, ама никак. А това на прост език означава, че още нищо не сме видяли.  Вече започвам да съм много за глобите и задължаването хората да са с маски на обществени места. Каква ирония - да се вземат мерки относително отрано, да се закрепи положението, а хората да не го оценяват и да го удрят на купон.

# 5 165
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....

А защо малки деца слънце не са виждали? Родители нямат ли да ги изведат?
Точно защото имат родители, за това не ги извеждат.

И това е полезно за децата, защото...?  Само после като се изпоразболеят групово дечица та се надявам тези родители да не се чудят защо така е станало.

# 5 166
Чак ме е срам да слушам този човек, който сме си избрали за президент.
Потресаващи изказвания. Дано после си прочете коментарите!

Аз се ядосах само като го слушах. За мен не даде точен отговор на почти никой въпрос, той си говори общи приказки.
В крайна сметка се оказва, че не всеки военен е читав.

По време на социализЪма, в който мина част от живота ми, мнението за мисленето на военните беше много ниско - това са хора, които изпълняват команди без да мислят. Мисленето не е силната им страна, виждам, че този факт не се е променил много от тогава.

Дори му показаха кралицата на Радев, която дръпна много прочувствена реч, в която всички британци трябва да се обединят в кризата. А нашият каза, че никой за нищо не го пита и той за това е сърдит. Е, как да го питат, като току преди кризата с вируса се изтъпани и каза, че сваля доверието си в правителството? И, правителството не го пита, защото той не е някакъв крал или цар, та да му се молят...

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 19:54 от DeltaAzimut

# 5 167
  • София
Всъщност, искам да припомня един важен момент по повод това, че сега работят салони, дюнерджийници, магазинчета и др.
На 13.003 бе въведено извънредно положение, за 1 месец, до 13.04. Забраната за всякакви други обекти, освен хранителни и аптеки, беше въведена - ако помните - със рок до 29.03! На 30.03 правителството не удължи тази забрана, но удължи извънредното положение, даващо му право, във всеки един момент до 13.05, отново да спре работата на всички нехранителни обекти. Затова и много обекти се усетиха и почнаха да отварят - цветари, дюнери и пр. и пр.
Да ама не. Заповедта беше  за тези в търговките центрове тип МОЛ.
Прочетете т. 1 още веднъж. За улеснение, прочетете и предходното изречение (по-скоро срокът, посочен в него).
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/13/rd-01 … emichni-merki.pdf
Благодаря.
Нали говорим за това "  че сега работят салони, дюнерджийници, магазинчета и др. ". Те къде са посочени в тази заповед освен частта за функциониране при строго спазване на хигиенните мерки ? Още повече, че повечето  дюнерджийници са на принципа  взимаш и продължаваш на някъде т.е влизат в презумпцията, че е доставка за в къщи.
Това за сроковете е вярно, но от началото на ИП няма една свястно издадена заповед от това министерство, явно юридическия отдел "работи" от вкъщи.

# 5 168
  • София
Как смятате, колко време ще продължи "платото" в Италия?
Днес +4 204 (610), вчера бяха ок. 3800, онзи ден пак ок. 4200....
От около 25-27 март спряха да се увеличават, ама тва плато.....бая плато май.

# 5 169
Добри забележки.
"Някои мечтаят за военно положение, каза президентът. Не приемам премиерът да гради образа си на спасител върху страха, който сам раздухва, върху трупове, допълни той."
"Но не забравяйте - безплатни, масови тестове трябва да бъдат осигурени за хората. Не звучи добре, когато се казва - няма да тестваме, защото са скъпи. Когато миналата година кабинетът даваше големи суми за самолети, за газопроводи, не бяха ли скъпи?"
" Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между нас. Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози и в този спектакъл аз няма да участвам."
"Но и премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да очаква аплодисменти, допълни той."

А дали спомена че инициаторът да се купят самолетите беше точно той.
А нещо за трети март дали спомена и тогавашните му подигравки.
А може би от Шипка е отишъл във Видин да прави дарение.

# 5 170
Да споделя за ходене до банка днес. Табелка пускаме по един човек. Седя и чакам няма други чакащи. След 5-6  мин излиза човек, влизам. Вътре 5 служителки. Едната ме почва с нервна лекция, че мога всичко да върша електронно и що съм отишла. Казвам, получавам инструкция да си оставя личната карта на едно празно бюро и да не доближавам /бях с маска , ръкавици, не кашлях, не кихах и не се сополивих/, почваме операцията, дава ми бланки на въпросното бюрце за попълване и ми казва- излезте навън да ги попълните. В стил генерала отговарям-не няма да изляза. Отивам и сядам на мястото за попълване, гневно ми се казва, че сега заради мен, понеже не изпълнявам инструкциите ще трябва да затворят половин час за дезинфекция.
Отговарям - вероятно  затова сте 5 и обслужвате 1 клиент, което им качва кръвното. Написвам си нещото под погледите на всички служителки станали прави. Слагам го на бюрцето. Казва ми се, ето да попълните да електронно банкиране, отговарям пак в стил генерала - Не няма да попълня. Следва назидателно реч и накрая въпрос, а защо, защото  пълномощното ми е само за конкретни неща, сред които това не е.

Малко в повече ми дойде мероприятието.

# 5 171
  • Mediterraneo
Т.е. в Италия и Испания, където децата вече почти цял месец не излизат, ще се окажат с епидемия от болни деца? Бре!

# 5 172
  • Street of Dreams
Обаче Бойко как клекна на Синода. Видимо не беше съгласен и каза нещо от сорта - абе аз не мога да се меся, ама вие по-добре не ходете. Ми да.

С малко черен хумор ви споделям публикация на мой познат от ФБ.

Още само малко...

# 5 173
Цитат
Започвам да ставам още по-хард като мнение - трябва да се затегнат мерките, ще се прецакаме здраво иначе. Към момента колкото и да не ми харесва, вярвам на резултатите от изследваните полицаи, че вирусът не е каран никак, ама никак.
Аз също вярвам на резултатите, но те показват че смъртността от това чудо е колкото от грип, това е истината, и в един момент ще се наложи мерките да започнат да се вдигат лека полека със затоплянето на времето което допълнително ще ограничи вируса защото няма да се адекватни спрямо обществената заплаха. Това показват резултатите от тестуването.

# 5 174
  • София
Добре де, тоя Апокалипсис защо не се състоя вече с осмомартенските банкети?
Още помня кадрите от Плевен и Габрово - ресторантите, дискотеките и баровете бяха фрашкани, за София - ясно. И не се заяждам, просто питам, защото в България (подчертавам - в България) Апокалипсисът трябваше вече да дойде, както и да го смятаме. Или при нас инкубационният период чудодейно е станал няколко месеца.
Вирусът е тук поне от началото на март, на 8-ми нацията от купонджии беше яко свряна по заведенията. Да не говорим, че барове и дискотеки ми се струват идеалният, ама идеалният развъдник - топло, влажно и не много чисто. Мина месец и един-два дена и нищо такова не става.
Мутафчийски сам каза, че 30 процента от установените са "с чуждестранна връзка". Това е огромен процент, който се е заразил някъде из Европа, а не тук. Какво става с тия купонджии и защо опровергават всякакви статистики?
От друга страна какъв пик наистина? 20-30 на ден, докато стигнем... колко заразени всъщност? Не си мислете, че Ганьо е толкова прост и също не гледа цифрите, преди да излезе да мери улиците.

Общи условия

Активация на акаунт