COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 437
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 145
Офф топик: едно фен видео на "тишината" (разбирайте празнината) в Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско, Будапеща и Париж. World in lockdown due do Covid 19.
https://youtu.be/-VH0l5fuKUc . Песента, която господинът е избрал за своето видео, е на моята любима група и е подходяща за ситуацията.

# 5 146
  • Варна
Никой не казва как и кога ще се обявяват нехоспитализираните за оздравели. Аз ли съм пропуснала или?

Скрит текст:
Интелигентният тип с никаквите правомощия можеше да извлече огромни дивиденти от ситуацията, ако интелитентно действаше и показваше по друг начин грешките на онези с правомощията. Можеше дори да направи услуга на партията, която го направи това, което е.
Той продължи и сега да действа по същия начин, по който го прави вече над две години. И загуби уважението и на част от хората , които до вчера го харесваха.
Един уважаван държавник може да помогне на народа си и без да има официални правомощия. Така, както го направиха много обикновени хора.
Провокациите винаги тръгваха от него към отсрещната сграда.

# 5 147
  • Варна
Темата зацикли яко. Като гледам основно пишат онези, които не вярват в мерките и във вируса. Останалите явно са навън.

# 5 148
  • София
Всъщност, искам да припомня един важен момент по повод това, че сега работят салони, дюнерджийници, магазинчета и др.
На 13.003 бе въведено извънредно положение, за 1 месец, до 13.04. Забраната за всякакви други обекти, освен хранителни и аптеки, беше въведена - ако помните - със рок до 29.03! На 30.03 правителството не удължи тази забрана, но удължи извънредното положение, даващо му право, във всеки един момент до 13.05, отново да спре работата на всички нехранителни обекти. Затова и много обекти се усетиха и почнаха да отварят - цветари, дюнери и пр. и пр.
Да ама не. Заповедта беше  за тези в търговките центрове тип МОЛ.

# 5 149
В бедната и опърпана страна, в която живея, днес обявиха за продължаване на мерките за поддръжка на населението през Май и Юни. Общо, пакетът е 14 млрд евро (28 млрд лева).Включва:

* по 800Е месечно- Март до Юни "на не работещите във временен отпуск поради карантината".
* по 600Е Април и , 800Е Май  "на всички свободни професии".
* ред други данъчни облекчения.
* задължително намаляване на наеми на офиси и жилища с 40% за месеците Април-Юни. Който опростява наеми за тези 3 месеца, му се вади същата сума от данъчната му декларация.

Очакват се решения на Европейско ниво за разпределение на около 500 млрд евро между страните членки.

Питайте онези там, хм ... "органи" в Бг, къде ще отидат парите дадени от ЕС. Да се отчетат.
Вместо да се дърпат за косичките като деца от детската градина. И единият да плюе, или подлага динени кори на, другият.

Давам инфо- за да знаете как е в другите страни. И да си търсите правата.
"Права" НЕ СЕ ДАВАТ. За права се борят.
За коя държава става въпрос, ако е удобно? Може и на л.с. Simple Smile

# 5 150
На какво "извънредно положение" съм свидетел,на какви "извънредни мерки" и "дисциплина" само Simple Smile)) :
със затоплянето на времето започна  масовото излизане по градинки,пазари,пред магазини.А движението по булевардите е фуул.
"Софиянци" се завърнаха или изпълзяха от карантината Simple Smile)) Няма под 60 и над 60 год.Всички се разхождат,някои са седнали по кафетата,други се радват на Слънцето.... И не са по 2-ма Simple Smile)
Някои от пишещите  в темата дали все още вярват,че хората могат да бъдат спрени да живеят и  ще си "останат вкъщи" ??

# 5 151
  • София
Всъщност, искам да припомня един важен момент по повод това, че сега работят салони, дюнерджийници, магазинчета и др.
На 13.003 бе въведено извънредно положение, за 1 месец, до 13.04. Забраната за всякакви други обекти, освен хранителни и аптеки, беше въведена - ако помните - със рок до 29.03! На 30.03 правителството не удължи тази забрана, но удължи извънредното положение, даващо му право, във всеки един момент до 13.05, отново да спре работата на всички нехранителни обекти. Затова и много обекти се усетиха и почнаха да отварят - цветари, дюнери и пр. и пр.
Да ама не. Заповедта беше  за тези в търговките центрове тип МОЛ.
Прочетете т. 1 още веднъж. За улеснение, прочетете и предходното изречение (по-скоро срокът, посочен в него).
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/13/rd-01 … emichni-merki.pdf
Благодаря.

# 5 152
  • София
Хора, все едно няма никакво ИП! Да кажа и аз крилатата фраза - потресена съм! Непредставителната ми статистика сочи следното:
- маски носят 1 на 5 човека, че и 1 на 7
- на половината с маски, маските им са като аксесоар - под брадата, под носа, пипат ги, свалят ги слагат ги
- по велоалеите на всеки два метра има поне две деца и двама възрастни - тротинетки, колелета. И кучкари. Всичко това примесено с обикновено население
- Веят се коси, хора по къси ръкави, някои и с къси гащи
- задръстване от коли, все едно е работен ден като преди ИП
- веригите нещо са ги стегнали и пак има пропускателен режим и чакане отвън. Половината хора в мазагина и от персонала, и от клиентите са без маски или с маски под носа.
- видях с очите си отворено заведение. Вярно, че има маси навън, които бяха празни, обаче защо изобщо това кафене е отворено, там нищо се продават, хората си купуват кафе от магазините за алкохол и шоколади.
Народът съвсем се разхайти, не знам как ще я караме, на повече от половината хора явно не им дреме, дочух откъслечни разговори как всичко било конспирация и нямало нищо страшно.

Чух малко от брифинга. Жалко, че при полицаите хората с антитела са малко, радвам се, че единици са заразени. С интерес ще чакам какво ще покаже Банско. За съжаление докторът е прав - като нация сме девствени откъм вируса. Според мен това тестване беше важно най-малкото заради това населението да чуе, че едва ли сме го минали на крак и да вземе да му дойде малко акъл в главите да се кротне. Поне от БПЦ направиха крачка назад и няма да се прави ритуалът с върбата и обикалянето на църквите.
Не знам защо сме толкова зле откъм дисциплина, наблюденията ми са с песимистични изводи, все едно гледам 3-годишни деца, а не възрастни хора. Сутринта пенсионерите пак бяха плъзнали с бутилките за минерална вода, не носят маски, не носят ръкавици, най-безгрижно се возят в Гт все едно нищо не е.

# 5 153
Хексе, аз вярвам в мерките, и за вируса вярвам. Но не вярвам в прилагането им, защото виждам щъкащия народ, който не спазва нищо и не му дреме от нищо. И как всичко, което може работи, без предпазни средства, как наемодателите си искат наемите, банките - вноските и никой на никого не вярва. Щом те работят, работи и ти, кво си седнал у вас да търкаш дивана и да пазиш Михаля. Амаха!!!

# 5 154
Скрит текст:
В бедната и опърпана страна, в която живея, днес обявиха за продължаване на мерките за поддръжка на населението през Май и Юни. Общо, пакетът е 14 млрд евро (28 млрд лева).Включва:

* по 800Е месечно- Март до Юни "на не работещите във временен отпуск поради карантината".
* по 600Е Април и , 800Е Май  "на всички свободни професии".
* ред други данъчни облекчения.
* задължително намаляване на наеми на офиси и жилища с 40% за месеците Април-Юни. Който опростява наеми за тези 3 месеца, му се вади същата сума от данъчната му декларация.

Очакват се решения на Европейско ниво за разпределение на около 500 млрд евро между страните членки.

Питайте онези там, хм ... "органи" в Бг, къде ще отидат парите дадени от ЕС. Да се отчетат.
Вместо да се дърпат за косичките като деца от детската градина. И единият да плюе, или подлага динени кори на, другият.

Давам инфо- за да знаете как е в другите страни. И да си търсите правата.
"Права" НЕ СЕ ДАВАТ. За права се борят.

Интересното е, че няма да ни се дават пари бадива от ЕС - това стана ясно още в началото. Пари ще си раздавате само вие, от Шенген. Нас кучета ни яли...
А за наеми...тук, в България, собствеността е частна, не държавна. Така че, държавата няма как да принуждава частните собственици да намаляват наемите. Пари от бюджета се раздават от бюрата по труда и социалните. Има и данъчни облекчения. С други думи, не виждам много голяма разлика в мерките.

# 5 155
  • София
beljata, мисля, че едно от основните оплаквания на хора, които са в домашно лечение, беше, че никой не ги търси да ги тества, камо ли да чака два отрицателни теста.
Аз затова предпочитам честно и откровено да си кажат - идете на частно, че ние нещо се задъхахме с тия тестове. Ако ми е "на живот и смърт" - ще ги намеря тия 100-200 лева за PCR, заем ще взема, бърз кредит ще изтегля, ама ще се тествам.
С приятеля ми сериозно обмисляме да изкихаме едни пари за "бърз тест". Той е много дървена глава и си е навил на пръста, че го е изкарал. Действително беше много зле около началото на годината, а личната лекарка след преглед + кръвна картина каза, че "не е грип, а някакъв вирус". И той си реши, че го е изкарал, пък аз съм го била изкарала без симптоми (щото явно ме има за куча марка). Та съм в чуденка.

# 5 156
"Свинският грип, който връхлетя България през 2009 г. зарази 177 хил. души и само за месец взе живота на 4 хил. млади българи"
А сега, защо това не е било проблем за никой? Аз знам защо, защото не са ни съобщавали всеки ден колко са се заразили и колко са починали.

Очевидно е било проблем, следейки тази хроника, а от новината на 15.10.2009-та оставам с впечатление, че е имало и ваксини.

https://dariknews.bg/temi/test-108

Има ли някъде статистика за 4000 починали от свински грип за 1 месец - извън изказването на Мангъров?

# 5 157
На какво "извънредно положение" съм свидетел,на какви "извънредни мерки" и "дисциплина" само Simple Smile)) :
със затоплянето на времето започна  масовото излизане по градинки,пазари,пред магазини.А движението по булевардите е фуул.
"Софиянци" се завърнаха или изпълзяха от карантината Simple Smile)) Няма под 60 и над 60 год.Всички се разхождат,някои са седнали по кафетата,други се радват на Слънцето.... И не са по 2-ма Simple Smile)
Някои от пишещите  в темата дали все още вярват,че хората могат да бъдат спрени да живеят и  ще си "останат вкъщи" ??

В Испания може. Отварям прозореца и пълна тишина навън. Да кихне някой на километър от мен ще го чуя. Въпроса е помага ли карантината. Едва ли.

# 5 158
За мен отношението на Борисов към Радев е много по-грозно. Грозни нападки, което не отговаря на един министър-председател. Интерпретира нещата, така както му е удобно и ги поднася с типичния си стил на изказ, който е лесносмилаем за широката публика, само и само да го оплюе. Явно хората му вярват.
... Въпреки, че не прави нищо повече от Радев в случая. Така де, лаф да става.

# 5 159
Добре, а тези апокрифни кафенета, за които дамата от "хайлайфа" е коментирала, не подлежат ли на окончателно затваряне, заради нарушаване на заповедта...

Общи условия

Активация на акаунт