COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 205
  • Варна
ООо не “ние” не знаем🤣.
Сега ще сравняваме коя нация знае повече ли?🤣🤣

Ако е нашата, все по нещо щеше да си личи.
Излиза, че българите са най-умни. Joy По-добре сме и от немци и от испанци... засега.

# 5 206
Цитат
Така, направих си труда да извадя смъртните случаи само за София - 16. А сега малко (наистина много условни) сметки.
След като в най-рисковата група сред полицаите в София 0,7% са се срещнали с вируса, нека предположим, че за всички жители на София този процент е 0,1%.
Първо заразените полицаи са близо 1%, не 0,7%, второ ти правилно се сети че за да изкараш смъртността висока трябва да изкараш полицаите че имат 10 пъти по висок риск от заразяване, ако си права аз те питам защо болниците не са заляти от болни полицаи след като според теб при тях риска от заразяване е 10 пъти по висок.

Според мен те повече от 2 пъти по рискови не са. В противен случай от полицаи по болниците нямаше да има място за лечение на останалата популация. Прилагаме процента 0,5% към населението на София и се получава съвсем различна картина от тази която рисуваш с доста математическа гимнастика и неверни данни а именно 10 000 заразени и 16 починали, което прави смъртност към днешна дата 0,16%, а от грип смъртността е 0,1%. Да по висока е от грипа ама не е тоя апокалипсис и смъртна присъда която се представя по медиите че стигне ли до теб вируса си с единият крак в гроба.

# 5 207
  • София
https://dnes.dir.bg/svyat/nad-1800-choveka-narushiha-vkupom-kara … v-rumaniya-snimki
Що за идиотия - повече от 1800 румънци, част от които от окръг Сучава, където се намира най-голямото огнище на коронавирус, заминават да работят в Германия. Как се допуска това? И германците не се ли страхуват, че всички тези румънци ще им внесат още вирус? И с какъв акъл тези румънци заминават да работят в Германия в така създалата се сложна обстановка?
Междудругото на някой прави ли му впечатление, че в Китай вече втори ден поред отчитат по 63 нови, след като предишните дни се движеха около 30. Дали е възможно да има втора вълна?
Ами нарича се глад.
Засега търсят работа всякаква, по-страшно ще стане когато ножът опре до кокала.

# 5 208
  • Варна
Някой знае ли , американците с кои тестове тестват -бързи, бавни ? И откъде намериха толкова тестове, направили са над 2 млн. , собствено производство ли имат / на тестове/ ? В Европа нали имало недостиг и нямало откъде да се купят.

# 5 209
  • на пъпа на Златията
За мен отношението на Борисов към Радев е много по-грозно. Грозни нападки, което не отговаря на един министър-председател. Интерпретира нещата, така както му е удобно и ги поднася с типичния си стил на изказ, който е лесносмилаем за широката публика, само и само да го оплюе. Явно хората му вярват.
МК ,
Президентът ни изобщо не се съобразява какво говори .
Ако ти цял ден и цяла нощ мислиш как  да се справиш с тая криза ,  как ще  реагира народа  как да  запазиш хората , и въвеждаш едни мерки и  ако те се изпълняват знаеш че ще имаш успех .
Идва някой и ти говори празни приказки . , защото изобщо не е наясно какви  проблеми има .
Кажи ми , сега време за критики ли е?
Представи си едно куче те е нападнало и си с голи ръше срещу него  и зад тебе е един цял народ включително и тоя льольо  и да те  пита -  , аз какво ще ям утре, а ама не казА а вдруги ден  ще има ли пържоли ,  ..  стои зад гърбати и ти  дава съвети , абе пусни там стотина  да ги разкъса кучето щото аз утре требва да ям .  ,
Нее , той казва  да се мисли за след един месец . Щото ако не е той  тия дето са застанали зад теб срещу кучето  са глупаци .
Чакай бе човек , дай да видим кой ще оцелее , за хляб лесно се мисли .
Е прилича ли му на тоя  да не се съобразява с обстановката? 

Тоя е толкова неадекватен че няма накъде . Не знам с кой акъл  тия дето го избраха , избраха това нещо .
И колко пъти трябва да му се каже на тоя че  ние не сме спрели икономиката си че да я пускаме . Целия свят си е спрял икономиката . Като заработи целия свят тогава ще мислим за поетапни  охлабвания .
Значи 2 месеца през лятото икономиката ни работи  на половин обороти защото хората  си ползват почивките . Горе долу така и през декември и януари .
Чак се ядосвам на себе си че пиша тия неща.
Не ли Баце да се ядосва.

# 5 210
  • Мадрид / София
Защо не се спрете за църквите? Понякога, когато си отявлен атеист или си само ритуалчик (да се венчаеш и да си кръстиш детето) е по -добре да замълчиш. Да, не вярваш в някаква сила, която чука по главата, ама малко смирение е много полезно в този момент.  В Кауфланд има в пъти повече хора, отколкото на една вечерна служба, каквото е Великденската. Сеирджиите и ритуалчиците ще са си вкъщи. Спокойно. Онези, които са за истинското Възкресение се броят на двете ръце. И в тези огромни църкви не на 1.5 метър, ами на 4 може да са.
Не се хабете да ми отговаряте, защото няма да влизам в полемика. Смирение, смирение...

И като чета някои направо да си взимаме въжето и край.  “То ще дойде. Ще стане страшно. Ще стигнем..” Хипотези безброй. Никой няма нужда да чете за апокалпсиса в главата на някои.

Бъдете по-оптимистично настроени. Изисквайте да се спазва дистанция (не карайки се, а обръщайки внимание на управляващите даден магазин) и не гледайте много новини. Има толкова по-хубави неща в живота. Лошото е само, че не сме случили на управляващи. Ама дано е за повече разум следващия път.

В
Потърси статистически графики на брой случаи на най-засегнатите държави и ще видиш как в началото вървят ниско долу почти равно с по 30 случая и изведнъж се вдига рязко нагоре и не спира да се изкачва.
Ето за това предупреждаваме вече от поне седмица! Да бъдете нащрек и да бдите именно за този скок! И за да го няма е необходима изолация.

Нищо ясно няма за вируса. Изследва се непрекъснато и всяко ново откритие е предпоследно, поне докато не се свърши тази пандемия.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 20:26 от Angela61

# 5 211
Излиза, че българите са най-умни. Joy По-добре сме и от немци и от испанци... засега.

Мчикак иначе?

Не е време за мерене, но майтап да става.

# 5 212
  • Буркина Фасо
Някой знае ли , американците с кои тестове тестват -бързи, бавни ? И откъде намериха толкова тестове, направили са над 2 млн. , собствено производство ли имат / на тестове/ ? В Европа нали имало недостиг и нямало откъде да се купят.
китайски са. преди няколко дни го казаха.
Тръмп е поискал да се прекрати доставката от Китай.  неговите сътрудници му отговорили, че китайците ще ги
продадат на Германия и те от своя страна ще ги продадат на САЩ на по-висока цена.  т.е. нямало смисъл да се
ограничава вноса от Китай.  цитирам по памет.

# 5 213
  • София
Val, абсолютно никой не знае колко заразени е имало в България на 7-ми март. Мисля, че който може да даде отговор на този въпрос, заслужава награда. Едно е ясно - някъде теорията за задаващия се ад издиша.
"Хващаме двама от 11", казва щабът. На 8-ми март хващат двама от 11. Значи на 8-ми март имаме САМО 11 заразени. И пак теорията за Апокалипсиса издиша или ние сме нация от Дънкан Маклаудовци.
И в Банско всичко издъхна като теория, и във Варна...
Колкото до разходките, българският Национален оперативен щаб беше категоричен, че децата трябва да се разхождат - потвърдиха го и Мутафчийски, и Кантарджиев. Но кои ли са те, че да казват.Всъщност - вие нали осъзнавате, че някога ще трябва да излезете и това "някога" няма да е когато по света има нула заразени и болни.

# 5 214
Наш близък роднина живее в предградие на Бостън. Каза, че малко "след тях" се намира фабрика за производство на тестове и работи на бързи обороти. Но не съм разпитвала повече, пък и той едва ли знае подробности.
Но, да, имат производство.

# 5 215
  • Street of Dreams

OnDiNe_, думите му бяха "Аз съм вярващ, но не съм духовник и мога да ви кажа: Не ходете! ".
За съжаление ефектът няма да е достатъчен, но все пак поне го каза. Ясно и точно.

В друг абзац го каза и сложи знак със своят отказ от присъствие. Не мога да дам точен цитат в момента.

Не очаквах нашата църква да реагира толкова фанаточно. От една страна винаги съм подкрепяла това, че не се оставят нищо да им се казва и държат строго на каноните, отдруга - както казах - се надявам на здравия разум на хората.

И да продължа по мисълта на Флейм, едни ще си даряват последните стотинки или част от богатството, други ще чакат на "държавата" (щото тя държавата ги бере от дърветата тез пари - и цигаите си мислят "българите имат, ние нямаме"), трети ще ходят на фризьор и маникюр.

# 5 216
  • Варна
.По п

Мчикак иначе?

Не е време за мерене, но майтап да става.
Ами ти започна мериш. Немците били по-умни от испанците.

# 5 217
  • Варна
китайски са. преди няколко дни го казаха.
Тръмп е поискал да се прекрати доставката от Китай.  неговите сътрудници му отговорили, че китайците ще ги
продадат на Германия и те от своя страна ще ги продадат на САЩ на по-висока цена.  т.е. нямало смисъл да се
ограничава вноса от Китай.  цитирам по памет.

А от кои са - PCR или кръвните, случайно чул ли си ?

Ice Queen, мерси , значи си произвеждат тестове . А , те са едни от последните, които почнаха да тестват.

# 5 218
В Америка ужас... Ню Йорк 😔

# 5 219
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....
Е, много е важно да се поддържа русото.....
Най-важно е да се поддържа сивото. Онова, дето е вътре в частта на тялото, която май се ползва масово само за равновесие.
Би трябвало да знаеш, че то не зависи от работното време на фризьорските салони обаче. Това ако не си полваш сивото само за равновесие...

Общи условия

Активация на акаунт