COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 190
Някой беше постнал преди време снимка от новата временна болница в Лондон - едно празно хале с няколко прегради като пример колко ужасно и неподходящо е за лечение на заразени с вируса. Ето една по-актуална и все още  не напълно готова. Нищо общо с онази снимка с дюшеците наредени в арена Армеец

и другото интересно, казаха, че икономическият разтеж ще спадне с 14% като преди кризата очакването е било за 0,2% спад. Трудно ми е да си представя какви са прогнозите за българската...

# 5 191
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защо не се спрете за църквите? Понякога, когато си отявлен атеист или си само ритуалчик (да се венчаеш и да си кръстиш детето) е по -добре да замълчиш. Да, не вярваш в някаква сила, която чука по главата, ама малко смирение е много полезно в този момент.  В Кауфланд има в пъти повече хора, отколкото на една вечерна служба, каквото е Великденската. Сеирджиите и ритуалчиците ще са си вкъщи. Спокойно. Онези, които са за истинското Възкресение се броят на двете ръце. И в тези огромни църкви не на 1.5 метър, ами на 4 може да са.
Не се хабете да ми отговаряте, защото няма да влизам в полемика. Смирение, смирение...

И като чета някои направо да си взимаме въжето и край.  “То ще дойде. Ще стане страшно. Ще стигнем..” Хипотези безброй. Никой няма нужда да чете за апокалипсиса в главата на някои.

Бъдете по-оптимистично настроени. Изисквайте да се спазва дистанция (не карайки се, а обръщайки внимание на управляващите даден магазин) и не гледайте много новини. Има толкова по-хубави неща в живота. Лошото е само, че не сме случили на управляващи. Ама дано е за повече разум следващия път.

В

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 20:20 от Kalinka

# 5 192
Т.е. в Италия и Испания, където децата вече почти цял месец не излизат, ще се окажат с епидемия от болни деца? Бре!
Те вече дори имат пример , но няма да видят  И да послушат.
Ще си говорят до край  как ако децата не са на улицата ,или задължително в парка - света свършва 🤣🤣🤣.

Ми немските вирусолози и педиатри не ни казват да си държим децата под ключ. Даже разходките са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ. Ма де да знам, може нищо да не разбират от физиология, медицина, биология и т.н. Пък и аз нищо не разбирам от неща, които съм учила, дааа...  Вие знаете по-добре от всички, съгласна съм! Мир! Flowers Hibiscus

# 5 193
  • Ispania
Добре де, тоя Апокалипсис защо не се състоя вече с осмомартенските банкети?
Още помня кадрите от Плевен и Габрово - ресторантите, дискотеките и баровете бяха фрашкани, за София - ясно. И не се заяждам, просто питам, защото в България (подчертавам - в България) Апокалипсисът трябваше вече да дойде, както и да го смятаме. Или при нас инкубационният период чудодейно е станал няколко месеца.
Вирусът е тук поне от началото на март, на 8-ми нацията от купонджии беше яко свряна по заведенията. Да не говорим, че барове и дискотеки ми се струват идеалният, ама идеалният развъдник - топло, влажно и не много чисто. Мина месец и един-два дена и нищо такова не става.
Мутафчийски сам каза, че 30 процента от установените са "с чуждестранна връзка". Това е огромен процент, който се е заразил някъде из Европа, а не тук. Какво става с тия купонджии и защо опровергават всякакви статистики?
От друга страна какъв пик наистина? 20-30 на ден, докато стигнем... колко заразени всъщност? Не си мислете, че Ганьо е толкова прост и също не гледа цифрите, преди да излезе да мери улиците.
Отговора е тоооолкова прост на въпроса ви. И със сигурност го знаете , но явно третирате хората като стадо.
Защо ли? Колко заразени е имало в България на 7 март? Всеки заразен колко още в можел да зарази? Просто! Чиста математика .
Колко заразени имаше на 7 март в Испания например? Сметнете , пресметнете и спрете да третирате хората като стадо !

П.с🤣🤣🤣Какво се оказа ? Че автора на вьпросния пост знае повече от Уикипедия 🤣🤣🤣

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пандемия_от_коронавирус_в_България_(2020)

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 20:21 от Val

# 5 194
А нещо за трети март дали спомена и тогавашните му подигравки.
А може би от Шипка е отишъл във Видин да прави дарение.

Аз за трети март всъщност така и не разбрах защо на Шипка беше по-опасно отколкото в София. Не ме разбирай грешно, напълно подкрепям това, че отмениха мероприятията на Шипка, но още тогава ми беше учудващо /а всъщност и съвсем достойно за подигравка от известна гледна точка/, че не ги отмениха в София. Наистина изглеждаше не като загриженост за зараза, а като премерен политически ход.

В София имаше военна церемония, не гражданска. Граждани не бяха поканени и дори беше обявено, че се отменят гражданските чествания, нямаше речи, нямаше политици освен военния министър. Това, че са отишли граждани, си беше тяхно лично решение. И разликата е, че независимо има или няма вирус, армията трябва винаги да е в готовност. Докато на Шипка си беше чисто гражданска церемония.

# 5 195
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....
Е, много е важно да се поддържа русото.....

# 5 196
  • Ispania
Т.е. в Италия и Испания, където децата вече почти цял месец не излизат, ще се окажат с епидемия от болни деца? Бре!
Те вече дори имат пример , но няма да видят  И да послушат.
Ще си говорят до край  как ако децата не са на улицата ,или задължително в парка - света свършва 🤣🤣🤣.

Ми немските вирусолози и педиатри не ни казват да си държим децата под ключ. Даже разходките са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ. Ма де да знам, може нищо да не разбират от физиология, медицина, биология и т.н. Пък и аз нищо не разбирам от неща, които съм учила, дааа...  Вие знаете по-добре от всички, съгласна съм! Мир! Flowers Hibiscus
ООо не “ние” не знаем🤣.
Сега ще сравняваме коя нация знае повече ли?🤣🤣
Мен лично не ме засяга какво сте учила , свят голям,”интернет голям”😈.
Всички сте професори тук👍.
Но нека говорим само за факти в случая. В Испания или Италия, има ли епидемия от болни деца защото са стояли в къщите си?
Отговора го знаете.

# 5 197
Полицаите наистина са представителна извадка. Това не са хора само на "терен"- КПП-та. Това са разследващи полицаи, които привикват обвиняеми ежедневно, и техни свидетели / нали не забравяме, че сроковете в досъдебно производство не бяха спряни/. Това са т. нар. квартални, които имат приемни и всеки ходи там да се жалва, това са цели полицейски управления, в които влизат всякакви граждани. Бях писала някъде как и мен ме провериха- с някакво уредче за температура. И в затвора ходих, и там са полицейски служители. Не зная откъде селектираха тези 1000 полицая, но се надявам, да са обхванали всички групи.
Не подценявайте работата на полицаите, те са навсякъде,  наистина работят с рисков контингент. Правилно ги избраха.
За да се разбере това, което всички подозирахме- че вирус у нас , разпрастранен, още нама.
Това и за Парламента ни , и за медиците от Спешно, също  важи. Малък процент заразяване, това е.
Въпросът е как да се действа тепърва. Ама отговорът на този въпрос заслужава наистина Нобелова награда.

# 5 198
Какво опасно има в празнуването на Великден? Просто семейството /не разширеното/ сяда на празничната трапеза. Може за децата да се прочете от детска библия частта с Възкресението, за отместения камък и "Защо търсите живия между мъртвите?" Няма нужда да се ходи точно тази вечер на църква. Ако някой не носи вярата в сърцето си, няма да намери Бога и в църквата.

# 5 199
ООо не “ние” не знаем🤣.
Сега ще сравняваме коя нация знае повече ли?🤣🤣

Ако е нашата, все по нещо щеше да си личи.

# 5 200
  • В офиса
Нали и преди коментирахме, че оттук нататък ще е така - отпускаш малко мерките, следиш заболеваемостта, ако се вдигне - затягаш, и т.н. и т.н. Това се чу за няколко държави, не от тези, които се борят с пика на епидемията. Така че аз силно приветствам достъп до паркове, Витоша и т.н. Виждате че и без друго никой не спазва ИП, поне да е контролирано разхлабването на мерките, а не както е сега - всеки на своя глава. Буквално като малките деца - ако всичко е забранено, всичко ще се наруши, ако са забранен най-важните неща, забраните ще си се спазват.
Огромен гаф е липсата на тестове.
А на онзи, дето беше нарекъл "маргинали" хората със свободни професии как никой не поиска оставка, не знам.
Радев няма и да го слушам.

# 5 201
  • Bulgaria
Вижте, не става въпрос само за църквите. Но в цял свят са затворени храмовете, ние с какво сме по-специални? Всеки може да се помоли вкъщи и да запали свещ. Литургията ще бъде предавана по телевизията във всяка държава. Аз лично се притеснявам от празнуването на Великден, от преселението между градовете. Надявам се да им дойде акъла на управляващите и още утре да забранят тази лудост, защото после и Господ няма да може да ни помогне. Навсякъде мерките са много, много по-затегнати. А ние губим ценно време. Вижте Италия колко седмици е след пълна карантина и цифрите не спадат.

# 5 202
Някой беше постнал преди време снимка от новата временна болница в Лондон - едно празно хале с няколко прегради като пример колко ужасно и неподходящо е за лечение на заразени с вируса. Ето една по-актуална и все още  не напълно готова. Нищо общо с онази снимка с дюшеците наредени в арена Армеец

и другото интересно, казаха, че икономическият разтеж ще спадне с 14% като преди кризата очакването е било за 0,2% спад. Трудно ми е да си представя какви са прогнозите за българската...
Аз бях публикувал.
И анализ, колко им струват в УК корабите и подводниците (заедно, някъде около къх...къх...къх 50 млрд лири).
Моментално го изтриха... .
Под "популизъм", англо-саксонската управляваща мафия разбира "истината".
Сега ще видите, що за пропаганда ще развият в  следващите седмици... щом трона се клати.
Тънка, цинична пропаганда. По правилата на "онзи" там "институт".
Погледнете и почетете блога на Домник Къмингс... новият спасител на "управляващите" англо-саксонски вождове.
Имало "право на избор"? ...разбира се... просто няма от какво да се избира -доматът от Варна, и този от Банско, си е все "червен домат". И сьомга не става.

Тук:
https://www.youtube.com/watch?v=MQS0-j7tvhs

може да видите, как безсрамно изхвърлят талантливи деца от балетното училище "стипендии нямало".
Може също да видите, какво е в очите на "не привилегированите" НО ПО-ТАЛАНТЛИВИ ОТ ЕЛИТА деца. Простете, СЪС САМО 500 млн от тези луди 41 млрд лири пари, дето са ги хвърлили на вятъра, за да се правят на "световна сила", КОЛКО СТИПЕНДИИ за децата могат да се дадат?? И кое е лошото, да се дадат точно за тази цел? ... кой ги напада? Виетнам? Малайзия? Филипините? Япония ще доприпка с кораби до УК? ... кога?

Защо повтарям все тези неща?
Нашето, БГ общество, е "построено" на същата база, и разделя същият манталитет.
На циничен обществен Дарвинизъм, с "позите" на , уж, "успелите", които бълват идиотии, пропаганда и "теории", кръщавани като "курсове по преквалификация", "успей", "удари от тотото", "остави другият в калта", "мениджмънт на продажбите ("аджеба"? ...гнил банан продава ли се?... продава се...ако убедиш наивният и честният, че купува "първа свежест". И когато купи, да се правиш, че ти нямаш нищо общо с измамата)", "промоция (като че ли не може да кажат-"сезонни намаления, отстъпка от цената")", "капса".

Докато не си "обърнем" държавата в релсите на Европейските ценности (колкото и несъвършенни да са те) - ще се влачим по дъното. Обирайки огризките.

Няма напреднала държава в Европа, която да е станала такава, без да залага на гражданите си, без да "инвестира" в тях. Без да култивира общество, имащо реални хуманитарни ценности- вижте Швейцария, Норвегия, Дания, Исландия.
Скотското състояние на масовият британец, е продукт на системата им. Не продукт на самите британци- хората, не се раждат "лоши" - системи като САЩ, УК ги правят "лоши".

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 20:46 от Birdie

# 5 203
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....
Е, много е важно да се поддържа русото.....
Най-важно е да се поддържа сивото. Онова, дето е вътре в частта на тялото, която май се ползва масово само за равновесие.

# 5 204
Те вече дори имат пример , но няма да видят  И да послушат.
Ще си говорят до край  как ако децата не са на улицата ,или задължително в парка - света свършва 🤣🤣🤣.

Ми немските вирусолози и педиатри не ни казват да си държим децата под ключ. Даже разходките са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ. Ма де да знам, може нищо да не разбират от физиология, медицина, биология и т.н. Пък и аз нищо не разбирам от неща, които съм учила, дааа...  Вие знаете по-добре от всички, съгласна съм! Мир! Flowers Hibiscus
А някой нещо знае ли за този вирус? Или само борим ковчези и така реално и не ги преброихме, защото сметките не излизат.

Общи условия

Активация на акаунт