COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 175
А нещо за трети март дали спомена и тогавашните му подигравки.
А може би от Шипка е отишъл във Видин да прави дарение.

Аз за трети март всъщност така и не разбрах защо на Шипка беше по-опасно отколкото в София. Не ме разбирай грешно, напълно подкрепям това, че отмениха мероприятията на Шипка, но още тогава ми беше учудващо /а всъщност и съвсем достойно за подигравка от известна гледна точка/, че не ги отмениха в София. Наистина изглеждаше не като загриженост за зараза, а като премерен политически ход.

# 5 176
А България, като супер държава ще се справи отлично с огромен брой болни? Та така с насмешка гледате на вируса.

# 5 177
  • Germany
Това е за свинският грип в Щатите - 12,469 Americans died over the course of 1 year during the H1N1 flu pandemic in 2009. In just over 5 weeks, coronavirus has been linked to nearly 13,000 deaths in the U.S. ( 12 469 американци са починали в продължение на 1 година по време на грипната пандемия H1N1 през 2009 г. Само за 5 седмици коронавирусът е свързан с близо 13 000 смъртни случая в САЩ.)
Чак пък в България да са починали 4000, че и млади българи 🤔 Що не се поразходите да се проветри мозъка...

# 5 178
Така, направих си труда да извадя смъртните случаи само за София - 16. А сега малко (наистина много условни) сметки.
След като в най-рисковата група сред полицаите в София 0,7% са се срещнали с вируса, нека предположим, че за всички жители на София този процент е 0,1%. Тогава това прави грубо 2000 човека, следователно IFR За София е 0,8%.
Мутафчийски каза, че според математическите модели хващаме 2 от 11, тоест уможаваме всички случаи по 5,5 и тогава получаваме IFR 0,7%.
Само за София: 350 случая по 5,5 общо 1925, тогава IFR 0,83%

Много е вероятно накрая не епидемията този процент да надскочи 1%.

Аз мисля, че тези сметки са по-достоверни, отколкото сметките на Тесла, при които той взима процента на рисковите полицаи от София, дели го на две и го прилага на населението на цялата страна и накрая стига до извода, че то това било по-леко и от грипа, напук на реалността в държавите, където е успяло да се поразвихри.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 20:10 от LillyM

# 5 179
  • Bulgaria
Като гледам в другите държави какви са мерките.. Забранено им е да пътуват между градовете. Няма църкви, празници, даже излизането е ограничено. Само ние явно празнуваме Великден. Дотук каквото било с навременните мерки. После ще ни дават за пример как не трябва да се прави.

# 5 180
  • Варна
.....

# 5 181
  • Мадрид / София
https://bulgaria-365.eu/2020/04/08/%d0%b4%d0%be%d1%86-%d0%bc%d0% … 6K2zjXTX-r7aPRLSs
Преди малко попаднах на това. Мисля, че е прав. Само не съм съгласна, че подценява епидемията. Четох разкази на хора с 'леки ' симптоми . Не мога да сравня с грип нещо, което не минава след 20 дни.  Другото което е тревожно е лекуването по телефона. Не е имало такова при грип.

"Свинският грип, който връхлетя България през 2009 г. зарази 177 хил. души и само за месец взе живота на 4 хил. млади българи"
А сега, защо това не е било проблем за никой? Аз знам защо, защото не са ни съобщавали всеки ден колко са се заразили и колко са починали.
Установи се от запознати хора, които са си направили теуда да потърсят и проверят, че от свински грип не са починали 4000 , а 40. Но в някои среди упорито се завишава цифрата.

# 5 182
Каква ирония - да се вземат мерки относително отрано, да се закрепи положението, а хората да не го оценяват и да го удрят на купон.

Мда, някои хора все едно са разочаровани, че нямаме ковчези, вместо да се радват, че си дадохме време с превантивните мерки и веднага скочиха, че са "излъгани" . Други още си говорят за разни грипове, катастрофи и чудесии, трети не вярват, че съществува, четвърти са прекалено заети да хранят правителството, пети не могат гащи да си купя милите.

Знаеш ли..аз съм ядосана. Ядосана съм, защото в настоящия момент има 91 830 човека, които са си загубили живота заради тая скапания и близо 50 000, които са вписани като "критични". 50 000 човека се борят за живота си точно в този момент. Всички тези хора са нечии и са обичани, и са мили, и са свидни на някой. И няма да са последните..уви. Трябва само да се радваме, че не е стигнало до нас..до нашите мили хора и да мислим как да НЕ стига и какво да направим, за да излезнем с най-малки последствия от тази ситуация.

# 5 183
  • Варна
Скрит текст:
Да споделя за ходене до банка днес. Табелка пускаме по един човек. Седя и чакам няма други чакащи. След 5-6  мин излиза човек, влизам. Вътре 5 служителки. Едната ме почва с нервна лекция, че мога всичко да върша електронно и що съм отишла. Казвам, получавам инструкция да си оставя личната карта на едно празно бюро и да не доближавам /бях с маска , ръкавици, не кашлях, не кихах и не се сополивих/, почваме операцията, дава ми бланки на въпросното бюрце за попълване и ми казва- излезте навън да ги попълните. В стил генерала отговарям-не няма да изляза. Отивам и сядам на мястото за попълване, гневно ми се казва, че сега заради мен, понеже не изпълнявам инструкциите ще трябва да затворят половин час за дезинфекция.
Отговарям - вероятно  затова сте 5 и обслужвате 1 клиент, което им качва кръвното. Написвам си нещото под погледите на всички служителки станали прави. Слагам го на бюрцето. Казва ми се, ето да попълните да електронно банкиране, отговарям пак в стил генерала - Не няма да попълня. Следва назидателно реч и накрая въпрос, а защо, защото  пълномощното ми е само за конкретни неща, сред които това не е.
Малко в повече ми дойде мероприятието.
Аз се натоварих само като го четях. Тези наистина са се престарали.

OnDiNe_, думите му бяха "Аз съм вярващ, но не съм духовник и мога да ви кажа: Не ходете! ".
За съжаление ефектът няма да е достатъчен, но все пак поне го каза. Ясно и точно.

# 5 184
Лили не са ти верни сметките защото тръгваш с грешното твърдение че от полицаите 0,7% са се срещали с вируса, а истината е че са се срещали близо 1%, минимум, защото са направили извадката с тестове за антитела, които не хващат заразени в първите 10 дни. Аз се обзалагам че има такива заразени в изследваните полицаи и процента при тях е повече от 1% но и 1% да е това не опровергава твърдението ми че след тия тестове става ясно че това чудо не е по смъртоносно от грип.

# 5 185
  • Ispania
Молете се да не задминете Италия и Испания. Може да съм лоша майка, но в нашия малък град в Испания (50 000) вече има 200 заразени и 50 починали. Май са повече от 2% за които говореха в началото на вируса.
Няма да разберат !!!! Перфектните майки не могат да разберат че децата им трябва да стоят у дома за тяхна и за сигурността на всички. “Перфектните”майки знаят повече от лекари, от министър, от президент или от вирусолози, пет пъти по-милионни държави със стотици хиляди жертви, те знаят повече от цялата вселена , никой не е дорасъл да им казва какво да правят.  Те колкото и информация да получават на тепсия, ще продължават да задават не адекватни въпроси, но които вече им е отговорено преди да ги задават.
Изобщо не сме лоши майки....
В училището на децата ми(на малките) имаше два случая ... как пък няма да си поставя децата в риск(за тях и за околните), защото не можели да стоят вътре 😂😂. То не смешно, а трагично звучи.
Не са видяли, не вярват. Дай Боже да не повярват, това означава че нашите роднини и приятели в България са имали привилегията(сега разбирам истинското значение на тази дума , за това и я използвам толкова често), да не живеят това което живеем тук.
Пък те нека си “играят “ пред блока , такива майки докато не видят нещастието в очите(по какъвто и да е начин, не говоря за децата!!) , няма да реагират ...  пък знае ли човек, може и след това пак  да не реагират.

# 5 186
  • Мадрид / София
Той папата обяви, че няма да има Великден както до сега и всички по къщите си, в една Италия поне 100 пъти по-религиозна от Бг, но не - българина ще ходи на църква! Тя луда работа - както казваше един познат.

# 5 187
Така, направих си труда да извадя смъртните случаи само за София - 16. А сега малко (наистина много условни) сметки.
След като в най-рисковата група сред полицаите в София 0,7% са се срещнали с вируса, нека предположим, че за всички жители на София този процент е 0,1%. Тогава това прави грубо 2000 човека, следователно IFR За София е 0,8%.
Мутафчийски каза, че според математическите модели хващаме 2 от 11, тоест уможаваме всички случаи по 5,5 и тогава получаваме IFR 0,7%.

Много е вероятно накрая не епидемията този процент да надскочи 1%.

Аз мисля, че тези сметки са по-достоверни, отколкото сметките на Тесла, при които той взима процента на рисковите полицаи от София, дели го на две и го прилага на населението на цялата страна и накрая стига до извода, че то това било по-леко и от грипа, напук на реалността в държавите, където е успяло да се поразвихри.

Звучи ми доста смислено. Само дето полицаите изобщо не са най-рисковата група. Даже са една от нерисковите. Защо?
Защото работят навън. А вируса се предава в по-близък контакт и в затворени помещения. В един офис с 20 човека, от които един "безсмъртен" без защита е много по-страшно, отколкото навън с 200 малко по-далече и с защитни маски.
Та, значи за не особено рисковите професии и толкова. За рисковите е няколко пъти повече.
Дай да видим медиците. Те работят в близък контакт с пациентите. Те са най-рискови.

# 5 188
https://dnes.dir.bg/svyat/nad-1800-choveka-narushiha-vkupom-kara … v-rumaniya-snimki
Що за идиотия - повече от 1800 румънци, част от които от окръг Сучава, където се намира най-голямото огнище на коронавирус, заминават да работят в Германия. Как се допуска това? И германците не се ли страхуват, че всички тези румънци ще им внесат още вирус? И с какъв акъл тези румънци заминават да работят в Германия в така създалата се сложна обстановка?
Междудругото на някой прави ли му впечатление, че в Китай вече втори ден поред отчитат по 63 нови, след като предишните дни се движеха около 30. Дали е възможно да има втора вълна?

# 5 189
  • Ispania
Т.е. в Италия и Испания, където децата вече почти цял месец не излизат, ще се окажат с епидемия от болни деца? Бре!
Те вече дори имат пример , но няма да видят  И да послушат.
Ще си говорят до край  как ако децата не са на улицата ,или задължително в парка - света свършва 🤣🤣🤣.
Тук остава огромната загадка !!
Как в Испания и Италия децата не са се разболяли , но в България ще се разболеят?🤣

Общи условия

Активация на акаунт