COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 899
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 400
Грипът сега има ваксина, но много години не е имал. Тя и короната вероятно ще има. И мога да хвана бас, че след 5 години в България процентът на ваксиниранище е около 6,колкото е в момента от грип Grinning

# 5 401
  • Мадрид / София
При много интубирани и оздравяли ще има последици за цял живот и качеството им на живот ще е доста под нормалното. Причината за това е образувалата се фиброзна тъкан в белите дробове, която не позволява пълноценно дишане. Освен това, болестта може да засегне сърцето и/или мозъка и да причини нещо като мини иктус. Така че, всеки сам да си прецени колко време ще е нужна рехабилитация.

# 5 402
Ковид 19 по Discovery сега

# 5 403
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.

# 5 404
Гледам някои журналисти, а и вие тук писахте, хвалят от днешния брифинг с владиката някаква млада журнналистка Еленица Маринова от БНР и само затова реших да го изгледам брифинга. Качествените журналисти вече станаха като диамантите. Още съм в началото, но разбрах каква е идеята и ми е много важно да задам един въпрос. След 2-3 седмици, като обявяват новите случаи, ще уточняват ли кой е ходил и кой не е ходил на църква, както уточняваха кой е ходил на сватба, кой на ски, кой не знам къде си?

Иначе, аз не мисля че ще има голямо движение. Преди се използваха почивните и неучебни дни за да се съберат хората с близките си или да пътуват някъде. Сега сме от доста време във ваканция, някои и в отпуска, и сме се нарадвали на домашните си. А и няма къде да се пътува, затворени са и хотели, и ресторанти, и не вярвам, че ще има чак толкова прости хора да се изсипят при възрастните си родители на село.

В църквите ще отидат и много позьори, въпреки или може би благодарение на призива на Борисов, да ходят само тези, на които им е важно. Е как ще си признаят при това положение, че не им е важно точно хората, дето за имидж ходят на църква? Можеше просто да каже, че не препоръчва, той няма да отиде, и до там. Пък това, че на някои им били по-важни църквите от респираторите, пък онова, колко човека били пили от една чаша, но не се заразили, изобщо не искам да коментирам.

# 5 405
  • Варна
Ще сравня Швеция с Белгия. Белгия е с 11млн население, Швеция има 10млн.
Белгия първи заразен 15.02
Швеция първи заразен 15.02
Белгия първи смъртен случай 11.03
Швеция първи смъртен случай 12.03
Белгия има 24983 потвърдени 2523 починали
Швеция има 9,141 потвърдени 793 починали
Извода тук е, че шведите въпреки имунитета, се справят много по-добре от Белгия.
В Швеция всичко ли работи където има масови събирания - училища, ресторанти, спортни и културни събития и други?

# 5 406
Скрит текст:
Но UV лъчи, под които ние се справяме със слънцезащитен крем, успяват да повлияят на коронавируса. И това, пак повтарям, не е моя измислица. Цитат от "Джонс Хопкинс" е, че UV светлината "разрушава" (break it down в оригинал) коронавируса върху всякакви повърхности.
Вредно е да придаваме свръхчовешки способности на вируса. Да, той е упорит, заразен и много прилепчив, но не е някакво "извънземно".
Така е, но когато е изложен на пряка слънчева светлина. Иначе издържа на доста висока Т, което значи, че на сянка, може да си остане активен. Не съм го измислила аз, но не помня къде го четох.

Точно напротив - казва се, че семейството на коронавирусите не издържат на високи температури, защото имат мастна обвивка, която се втвърдява при студ и се размеква при топлина. Сега, как конкретно ще се държи Ковид19 е въпрос на време да разберем. Има статии по въпроса в мрежата, не е необходимо да поствам, който иска, ще си намери, аз ги чета на английски.
Колко високи? При 40С вирее най-добре, при 700С умира за 5 минути. А ние до колко градуса издържаме!
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2761680

Виж, когато вирусите са с размекната обвивка дори и живи, са много по-уязвими на терапия. За това едно време бабите, а и ние, хората от моята генерация, настояваме децата да се държат на топло при студено време, съвети, които младите в своето величие на знаещи и можещи (да играят компютърни игри), пренебрегват с обяснение децата да не са изнежени, а свекървите и тъщите са доказано изкуфели, за да бъдат слушани. Smiling Imp

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 23:45 от DeltaAzimut

# 5 407
Няма особено голяма разлика в тестовете между Швеция и Белгия
Белгия 84,248 или 7,316 теста на милион популация.
Швеция 54,700 или 6,383 теста на милион популация.
Швеция без мерки трябваше отдавна да е като Италия, че и по-зле ама не е, колкото и да го изкривявате е неоспорим факт, че шведите, въпреки тъпотията да гонят имунитет, са много по-добре.

# 5 408
Ако си сложиш на слънце дрехите за три часа, умират всякакви буби. Би трябвало и тая гад да погине от слънцето.
Освен това доц. Попов каза в едно интервю , че той досега епидемия от такъв тип през лятото не е виждал и не вярва да има. А аз му вярвам 😉

# 5 409
Цитат
Резултатите от първото проучване на тестване PCR на текуща инфекция в регион Стокхолм.

От общо 1100 лица, поканени на възраст между 2 и 86 години, 738 избраха да участват в проучването. На съгласилите се за участие в проучването бяха изпратени тестови комплекти и участниците сами на себе си взеха проби от фаринкса и носната кухина,  участниците също изпратиха и проби от слюнка. След това пробите бяха анализирани в лабораторията на Агенцията за обществено здраве, за да се провери дали пробите съдържат SARS-CoV-2 - вирусът, който причинява covid-19.

От 738 участници, 18 са положителни за вируса (текуща инфекция), а 689 - отрицателни. Пробите от 31 души не могат да бъдат анализирани, тъй като не съдържат достатъчно материал за изследване. Въз основа на резултатите се изчислява, че 2,5 процента от населението в района на Стокхолм е пренасяло SARS-CoV-2 в горните дихателни пътища между 27 март и 3 април.

Участниците, които са тествани положително за вируса, са открити във всички възрастови групи.
Връщам се отново на шведското изследване, защото то е много важно и потвърждава данните и от нашето изследване по отношение на смъртността. Забележете че е направено с ПСР които пак повтарям откриват само активно болни не откриват имунитет като тестовете за антитела и с това изследване шведите не могат да знаят какъв е имунитета на населението но знаят колко са активно болни, 2,5%, но тъй като не знаят имунитета със сигурност повече хора са се срещали с вируса от 2,5% от населението които са открили само с ПСР, още доста ще открият ако изследват същата извадка и с тестове за антитела които откриват както текущи болни но заразили се минимум 10 дена назад, заради което са кофти за изследване на активно болни които не може по рано да засекат защото не са произвели още антитела които да засече теста. Но да кажем че там са се срещали с вируса поне още 2,5% процента от населението защото при нас изследването показа това: с вируса среща са имали повече хора сред полицаите отколкото в момента са болни, но да кажем че нашите данни не са точни защото антителата хващат само заразени от 10 дена нататък, т.е. при полицаите може да има още заразени, които тестовете за антитела да не ги хващат, и тогава смъртността е още по ниска, затова е най добре такива изследвания да се правят и с 2-та вида тестове, а не или с едните или с другите защото те заедно ще дадат най добрата картина. Въпреки че ние и Швеция с различни видове тестове виждаме сходна картина на ниска смъртност.

Цитат
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.
Simple Smile Ама защо губиш доверие в мен, не че ми е важно някой да ми вярва, аз пиша само каквото мисля независимо дали е положително или отрицателно, както в 1-вите дни на епидемията твърдях че смъртността е 60% но тогава не знаех много неща които днес знам и ги нямаше тия данни които днес ги има. Тогава гледах съотношението починали/излекувани в официалната стат. и то беше толкова тогава.

(Аз всъщност не можех да повярвам че Мангъров е прав и истинската смъртност е 0,4% което той каза доста отдавна преди изобщо тези изследвания и понеже аз твърдо вярвах че е по висока и затова твърдях че няма да открият повече от 1 с антитела в извадката с полицаите, вярвах че вируса не е стигнал до много хора и има по висока смъртност отколкото твърди Мангъров, а нашето и шведското изследване показват че истинската смъртност е дори по ниска межу 0,1 - 0,3% а вирусът стига до много, много повече хора отколкото са в стат.)

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 23:53 от Анонимен

# 5 410
  • Мадрид / София
Ще сравня Швеция с Белгия. Белгия е с 11млн население, Швеция има 10млн.
Белгия първи заразен 15.02
Швеция първи заразен 15.02
Белгия първи смъртен случай 11.03
Швеция първи смъртен случай 12.03
Белгия има 24983 потвърдени 2523 починали
Швеция има 9,141 потвърдени 793 починали
Извода тук е, че шведите въпреки имунитета, се справят много по-добре от Белгия.
В Швеция всичко ли работи където има масови събирания - училища, ресторанти, спортни и културни събития и други?
Това може да е вярно само ако броя на направените тестове е еднакъв. Този брой определя броя на случаите и там има разлика.

# 5 411
Birdie, линковете ти са подвеждащи, защото: “Despite her age, her heart condition and the infection, she required little medical intervention, doctors said.”. Това интубация ли е?
Ние не говорим за това... говорим за това, че възрастни хора успешно преболедуваха. И че някой "много възрастни хора", също успешно се справиха. И не се нуждаят от нищо.
От китайският източник се вижда, възрастната жена, в какво тежко състояние е била.
Следователно,  не можеш да казваш на възрастните, "умирайте си у дома". Или да им отказваш грижи, на база скудоумни "съждения", които не се базират на никакви съществуващи данни.

Също, от тези източници се вижда, че преболедувалите, не се нуждаят от "рехабилитация"- не се говори там за никаква такава (освен вероятно, обикновени лекарства за известно време).

# 5 412
Годишната бройка на регистрирана смъртност от Грип и Свински Грип, сборува ли се в обща графа?  Във връзка с едни 4000 случая от 2009 които се появиха в коментари.

# 5 413
Годишен регистър на смъртност от Грип и Свински Грип, сборува ли се в обща графа?  Във връзка с едни 4000 случая от 2009 които се появиха в коментари.
Мисля, че свинският грип си има отделна графа. Не е такава звезда като короната, но май го броиха отделно. Но и той можеше лесно да се сбърка с обикновен грип.

# 5 414
  • Мадрид / София
Ние не говорим за това... говорим за това, че възрастни хора успешно преболедуваха. И че някой "много възрастни хора", също успешно се справиха. И не се нуждаят от нищо.
От китайският източник се вижда, възрастната жена, в какво тежко състояние е била.
Следователно,  не можеш да казваш на възрастните, "умирайте си у дома". Или да им отказваш грижи, на база скудоумни "съждения", които не се базират на никакви съществуващи данни.

Също, от тези източници се вижда, че преболедувалите, не се нуждаят от "рехабилитация"- не се говори там за никаква такава (освен вероятно, обикновени лекарства за известно време).

Виж, ако няма достатъчно респиратори се налага да се вземе решение на кого да се сложи и на кого не. При един пациент на 80г и един на 50г. на кого смяташ, че ще го сложат респиратора?
И данните ти, че след излизане от болницата всичко е като нов, е заблуда. Обясних в по-горен пост пораженията от вируса и интубацията.

Общи условия

Активация на акаунт