COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 385
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Лятото със сигурност ще го омаломощи. Оттам нататък ще я мислим пак, защото, както казват всички наши умници, "ситуацията е динамична".
Лошото е, че в други краища на Земята няма да е жега като при нас...
Вируса въобще не се влияе от температурните амплитуди.Погледни в топлите страни колко хора се заразяват и умират.При мен е 30С от март месец,"лютата" ни зима я караме на 10 градуса.Вируса нито е спрял да се разпространява,нито хората са спрели да боледуват и умират...
Всъщност какво ви кара да си мислите,че като стане лято и ще се избавите?Голяма глупост.

Ами не е голяма глупост, защото още никой не знае със сигурност дали е така или не. Ще видим.
Ами
 1.
Като е топло не истиват горните дихателни пътища / справка ски пистите , студения въздух. . /
2.
Като е топло се изсушава по бързо .А той във влажна среда е активен повече време.
Сетих се в дъждовно време  не трябва да "газим локвите"Ама пък все ни карат да си мием ръцете .
А бе шантава работа . 

Може пък да поемем само малко като за ваксина .
Пък си и помислих че западняците май са ни създали  стаден имунитет с техните разбирания за лек .
Ми ние колко барод сме , нема и 30 процента . Колкото един техен град . 

Ми , пък , що пък не ,  да намираме някакви надежди .

# 5 386
Добри забележки.
"Някои мечтаят за военно положение, каза президентът. Не приемам премиерът да гради образа си на спасител върху страха, който сам раздухва, върху трупове, допълни той."
"Но не забравяйте - безплатни, масови тестове трябва да бъдат осигурени за хората. Не звучи добре, когато се казва - няма да тестваме, защото са скъпи. Когато миналата година кабинетът даваше големи суми за самолети, за газопроводи, не бяха ли скъпи?"
" Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между нас. Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози и в този спектакъл аз няма да участвам."
"Но и премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да очаква аплодисменти, допълни той."
Никой не е казал, че няма да има масови тестове. Чакаме ги. Безплатни ще са.

Нека не забравяме, че още при встъпване в длъжност започна да иска самолети, после не му харесаха офертите, сега вече не ги иска.....
https://dnes.dir.bg/politika/samoleti-armia-prezidentat-radev-25892090

# 5 387
  • Там,където се събуждам щастлива.
Birdie, те тези възрастни с придружаващи заболявания ще са първите интубирани в световната медицина. Или пък младите. Други преди е нямало, Та не се знае колко време ще трябва рехабиталиция.

Тук изграждат вече такива центрове, защото има много хора, които ще трябва да се отзоват там за поне година. И ще имат нужда от интензивна медицинска грижа и обгрижване. И сигурно, когато си на 80+ и болен не хвърчиш от щастие, че някой ще ти сменя памперса. Трудно за разбиране..да. А и подобно решение много хора са взели много преди вируса. Имат специални декларации.

В коя страна си, че такава омраза към англо-саксонците, за които даже не говоря.

# 5 388
Проучване от Шанхай на пациенти, излекувани от ковид19. Една трета от тях имат много нисък титър на антитела, за които не е ясно дали осигуряват имунитет. При част от случаите антитела не се откриват.

https://amp.scmp.com/news/china/science/article/3078840/coronavi … r_impression=true
То и при Хеп Б, при определени хора, не се откриват.
Но има имунологична памет с десетилетия.
След ваксинация с БЦЖ няма откриваеми антитела... също.

# 5 389
Разбрах те, Тесла, благодаря!
Те затова хората отдавна обявяват грипна епидемия и пускат децата във ваканция. Все пак е някакво ограничение.
Въпреки, че аз познавам само двама души, починали от усложнения след грип.
И не съм чула за масово починали хора. И огнища на зараза.

# 5 390
а колко щаба и изнасяне на статистики всяка сутрин си чувала за 'обикновения грип' ?

# 5 391
Ще сравня Швеция с Белгия. Белгия е с 11млн население, Швеция има 10млн.
Белгия първи заразен 15.02
Швеция първи заразен 15.02
Белгия първи смъртен случай 11.03
Швеция първи смъртен случай 12.03
Белгия има 24983 потвърдени 2523 починали
Швеция има 9,141 потвърдени 793 починали
Извода тук е, че шведите въпреки имунитета, се справят много по-добре от Белгия.

# 5 392
DeVa, не мисля че тестват особено за грип. Всеки който вдигне температура и го боли гърлото зимно време, казва, че се е разболял от грип. 9 от 10 хич и не ходят на лекар. Отиваш като се усложниш и си направил бактериална инфекция, лекуват те с антибиотик и никой не те знае от какво си се разболял.
Неслучайно смъртните случаи от свински грип са оценени на между 100 000 и 500 000. Не са ги тествали, не са ги разбрали. Та с това исках да кажа, че не сме чували, защото не сме търсили тази информация.
Вие си представете ако всеки ден излизат и съобщават починалите, обичайните, не специалните от короната. Мисля, че ще психясаме на третия ден.

# 5 393
а колко щаба и изнасяне на статистики всяка сутрин си чувала за 'обикновения грип' ?

Очевидно не е било нужно да има Щаб и брифинги.
Но за грип има ваксини. Аз лично си слагам.
Има и лекарства.
Усложненията идват от забавено лечение и неглижиране на симптомите.
Много хора искат всичко да мине на крак, но в един момент просто рухват и става късно.

# 5 394
Разбрах те, Тесла, благодаря!
Те затова хората отдавна обявяват грипна епидемия и пускат децата във ваканция. Все пак е някакво ограничение.
Въпреки, че аз познавам само двама души, починали от усложнения след грип.
И не съм чула за масово починали хора. И огнища на зараза.

Сигурна съм, че много хора познават хора, които са починали от усложнения от грип, но не са си давали сметка за това - просто за това не се говори толкова много, защото е нещо обичайно през зимата - грипът отнася много от възрастните хора, но в смъртните актове никой не пише, че човекът е починал от грип, а пише примерно сърдечна недостатъчност. Обаче като се размислиш и виждаш, че тя е настъпила вследствие пневмония, вследствие грип и насложено над възрастовите изменения е довела до фатален край.
Аз познавам двама души, починали от грип - баща ми и майка ми. Баща ми преди 20 години, майка ми преди 5. Нищо не можахме да направим, а пробвахме, не мислете, че не сме опитали всичко.

# 5 395
  • Там,където се събуждам щастлива.
Birdie, линковете ти са подвеждащи, защото: “Despite her age, her heart condition and the infection, she required little medical intervention, doctors said.”. Това интубация ли е?

# 5 396
Скрит текст:
Но UV лъчи, под които ние се справяме със слънцезащитен крем, успяват да повлияят на коронавируса. И това, пак повтарям, не е моя измислица. Цитат от "Джонс Хопкинс" е, че UV светлината "разрушава" (break it down в оригинал) коронавируса върху всякакви повърхности.
Вредно е да придаваме свръхчовешки способности на вируса. Да, той е упорит, заразен и много прилепчив, но не е някакво "извънземно".
Така е, но когато е изложен на пряка слънчева светлина. Иначе издържа на доста висока Т, което значи, че на сянка, може да си остане активен. Не съм го измислила аз, но не помня къде го четох.

Точно напротив - казва се, че семейството на коронавирусите не издържат на високи температури, защото имат мастна обвивка, която се втвърдява при студ и се размеква при топлина. Сега, как конкретно ще се държи Ковид19 е въпрос на време да разберем. Има статии по въпроса в мрежата, не е необходимо да поствам, който иска, ще си намери, аз ги чета на английски.
Колко високи? При 40С вирее най-добре, при 700С умира за 5 минути. А ние до колко градуса издържаме!
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2761680

# 5 397
Той няма план Президентът.
Важното е да е на контра с ББ и Щаба.

Както и тук в темата.
Тези, които са против мерките са или безработни, или пенсионери, или домакини.
Все тая, дали има мерки или не, те не полагат обществено полезен труд.
Но са много "загрижени", че другите не работели?!

Така ли?
Гледам Китай пак вдигат бройката на заразените. Защо ли?!

# 5 398
  • гр. София
Ще сравня Швеция с Белгия. Белгия е с 11млн население, Швеция има 10млн.
Белгия първи заразен 15.02
Швеция първи заразен 15.02
Белгия първи смъртен случай 11.03
Швеция първи смъртен случай 12.03
Белгия има 24983 потвърдени 2523 починали
Швеция има 9,141 потвърдени 793 починали
Извода тук е, че шведите въпреки имунитета, се справят много по-добре от Белгия.
А може просто да не се тестват шведите. По едно време, ако не се лъжа съфорумка, живееща там, беше споделила, че нямат достатъчно тестове и ще тестват само в болниците случаите. Същото важи и за починалите според мен.
Скандинавските страни около Швеция се справят много по-добре.

# 5 399
Скрит текст:
Цитат
Тесла, благодаря.
В такъв случай се получава разминаване с предишни твои сметки, колко опасен и смъртоносен е КОВИД 19?
Нещо се е променило ли?
Много голямо разминаване се получава но тогава не ги знаех много неща, и ги нямаше данните и от нашето и от шведското тестуване, впрочем аз трябва него да го коментирам защото то е много важно и потвърждава резлултатите и от нашето тестуване. Смъртността от Ковид е много ниска, движи се межди 0,1 - 0,3%, при грипа е 0,1%. Не е смъртоносно това чудо изобщо, проблемът не е че е смъртоносно а че бързо се разпространява, и ако не се вземат мерки ще си вземе мъртвите накуп, но те няма да са значително повече от грипа ако се рапрострат във времето и здравните с-ми да не са на колене.
Например в Швеция смъртността е 0,1% това показва тяхното изследване а там отказват лечение на хора защото вируса стигна до твърде много хора 2,5% минимум от цялото население на Швеция са в момента болни
Скрит текст:
а те за разлика от нас не са изследвали какъв имунитет има населението, реално е много вероятно още поне 4, а може и 5% защото при тях забележете 2,5% са болните само в периода от 1 седмица в което е проведено изследването на представителната извадка, а има много отгоре да са се срещали вече с вируса при тях за да са толкова много активните заразени, това прави смъртност от около 0,1% при тях колкото и при грип, но дори и да кажем че такива хора не съществуват и вземем само активно болните без имунитета в населението това прави смъртност от 0,2% при тях а въз основа на нашата представителна извадка при нас смъртността не надвишава 0,16%, което се припокрива с шведските данни. Затова казвам че това нещо не е много по смъртоносно от грип. Да го наречем тежък грип като смъртност.
Изрових го това проучване и то е само за Стокхолм, най-засегнатия регион в Швеция, т.е. сметките сигурно са съвсем различни от тези, които ти правиш. Тесла, разочароваш.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 00:22 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт