COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 490
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 375
Цяло чудо е, че все още няма повсеместни обири на банки. Да, в тях се влиза С маска. И едно уточнение, за кой ли път :НЕ сме в Карантина  а Само в И П.

# 6 376
  • София
Главният комисар на МВР на БНТ1.

# 6 377
Скрит текст:
Мене ме притеснява, че в банките се влиза само с маска и те идентифицират единствено по очите....
Това сериозно ли? Не съм ходила в банка отдавна, но е абсурдно от банките да нареждат операции само  по разпознаване по очите. В крайна сметка да осигурят дистанция с обслужващия или да сложат плексиглас и да се сваля маската за няколко секунди. Толкова е елементарно.
Това е напълно сериозно - предоставяш някаква лична карта в банката, но дали си ти или не !!!!

# 6 378
Главният комисар на МВР на БНТ1.
Обяснява ли как пазят банките? Така де, да се знае при план за обир. Grinning

# 6 379
Мерките които помагат срещу вируса са само три простички неща, които заедно предпазват почти 100% от предаване на вируса. И маските ги няма сред тези три простички мерки. Няма нужда от маски. Мерките са:

1. Дистанция 2 м. от останалите хора
2. Миене на ръцете с вода и сапун
3. Не си пипаме лицето, очите, носа и устата.

Това е. Нищо сложно и необикновено. Върши работа на 100%. Никакви маски няма нужда.
Детето ми беше с конюнктивит и много внимавах докато му почиствах очите да не се пипна по лицето и познай на третия ден просто за момент се замислих нещо и си пипнах очите и промивки сребърна вода веднага но нищо заразих се. Та тези уж простички неща всъщност не са толкова простички.

# 6 380
Не мога да повярвам, че след цялото развитие дотук, в темата още се пишат чаршафи от хора с претенции за аналитичен ум, с които се доказва,  че "Споко, смъртността е много ниска, няма страшно, това е само проблем на държавите"....
На фона на данните за препълнени реанимации и снимките на транспортирани интубирани с автобуси, влакове и самолети по други болници заради липса на ресурси - трябва ли още веднъж да преговорим простата истина, че проблемът не е в процента смъртност.  А в едновременността на възникването на нуждата от болничен и лекарски ресурс у много хора, което води до невъзможност да им бъде осигурен. Отначало само за тия с ковид, а после и за другите болести.  И ето ти друга смъртност... и ето ти личен проблем...

Вижте, цялата работа е в това, че не се дава информация за концентрацията на заболеваемостта поради политкоректни причини. Ако това се правеше, както се прави в Ню Йорк примерно, нещата ще станат кристално ясни и мерките (социални, икономически) могат да бъдат насочени точно в тази посока.
В Ню Йорк се видя къде е проблема и със сигурност там ще се справят по-добре и по-бързо, отколкото в либерална Европа. В Италия и Испания под сурдинка се говори за това, че заразата е разпространена в старческите домове. Обаче, не е гот да се изнася такава информация, нали? Въпреки, че знанието води до успех, а незнанието - до нищета.

# 6 381
  • София
Това е напълно сериозно - предоставяш някаква лична карта в банката, но дали си ти или не !!!!
Вчера бях в банка, с маска. Личната ми карта не я взеха да я проверят, само я погледнаха, без да я пипат.

# 6 382
Ами те самите банскалии го казаха. Туристите са при ол инклузива. Там, където ходя в Австрия, хората по цял ден са по пистите. Те затова са отишли, да карат ски, не за да стоят по стаите и да пазаруват сувенири. Има много уютни и удобни ресторанти на самите писти. Шезлонги за почивка на големи тераси. След това по хотелите, кой в басейна, да отпусне мускулите, кой в сауната, вечеря и пак така. Франсоаз, караш ли ски? Явно не, щом ми се налага да ти обяснявам.
Маските предпазват и от това да не си пипаш лицето. Много хора го правят несъзнателно и е трудно да бъде контролирано.

Дазел, това не е вярно. Писах вече, че тази Нова година посрещнахме в Банско. Туристите бяха навсякъде - и в центъра и по уличките и в механите и в магазините, навсякъде! Имаше големи струпвания от хора през цялото време, да не говорим, че обслужващия персонал по хотели и квартири, са си банскалии.

# 6 383
Вчера бях в банка, с маска. Личната ми карта не я взеха да я проверят, само я погледнаха, без да я пипат.
Е, то няма нужда да я пипат. Данните на картата са отпред.

Всяка година ходим по няколко пъти в Банско и Добринище. Естествено, че хората си ходят по механите, ядат в хижите, разхождат се по магазинчетата. Не знам как си го представяте това висене по стаите и на пистите само. Дори и на пистите има чайни, където се събират много хора.

# 6 384
  • София
Напоследък не следя изкъсо брифингите и бих искала да ви попитам вас. Когато има увеличение на бройките на заболелите, като днес например, спрямо вчера, това на направените по-голям брой тестове ли се дължи или не? Чудя се кога реално ще видим бум или затихване на заразата, защото при нас всеки ден е различно, това как се обяснява?

# 6 385
  • Пловдив
Вирусът не е бил на Нова Година в Банско. Да не говорим, че тогава са били повече туристите, отколкото скиорите. В Банско сранително бързо се реагира. И изолира.

# 6 386
още веднъж да преговорим простата истина, че проблемът не е в процента смъртност.  А в едновременността на възникването на нуждата от болничен и лекарски ресурс у много хора, което води до невъзможност да им бъде осигурен. Отначало само за тия с ковид, а после и за другите болести.  И ето ти друга смъртност... и ето ти личен проблем...
И да добавя за тези, които се ядосват, че пазим здравната система, а си съсипваме живота, погазват се права, отнета ни е свободата, здравната система е за хората, лекарите вътре в нея имат цел да помагат на хората в битката за здравето и живота им... Всички имаме право да получим медицинска помощ, защото сме изградили общество си по този начин, а не разчитаме на естествен подбор...

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 10:21 от valeriq.k

# 6 387
  • София
Напоследък не следя изкъсо брифингите и бих искала да ви попитам вас. Когато има увеличение на бройките на заболелите, като днес например, спрямо вчера, това на направените по-голям брой тестове ли се дължи или не? Чудя се кога реално ще видим бум или затихване на заразата, защото при нас всеки ден е различно, това как се обяснява?
Няма увеличение на тестовете. Два - три дни отчетоха около 500, днес пак сме надолу - 376.

# 6 388
Скрит текст:
Е, то няма нужда да я пипат. Данните на картата са отпред.
[/quote]
Много правилно - няма нужда да я пипат, но на мен ми се наложи да отида до банка, аз им представям личната карта, а те ми я взеха, при което аз им обясняват че не ми приятно да ми пипат л.к., тъй като с тези ръце пипат стотици л.к. и документи на ден, а те - "ми тъкъв е редът в банката ни, трябва да предоставите л.к.", а аз - ето предоставям Ви - можете да видите данните без докосване

# 6 389
Правят най-много 500 теста на ден.
Положителните няма как да се увеличат, защото броят, който тестват си е все един и същ - най-много 500 на ден

Общи условия

Активация на акаунт