COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 391
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 945
Като чета подобни идиотии и си мисля, че може би наистина има и  някаква малка доза справедливост в този вирус. И може би, само може би, би било добре да се поразреди и поизчисти населението от малоумници. Неносетемаскибе, заразете се, животът не е задължителен.

+100000000

Тесла, ти май не четеш, няма нищо да ти отговарям.
Не е време да имаме претенции за комфорт. Друго не мога да кажа.
🤣🤣🤣
Мда, пък вие си останете не 2, ами поне 10 години вкъщи. Тъкмо няма да срещате и малкото все пак останали живи.

# 6 946
Дарлинг, всеки с ума си. Какво значи "дразним ви?". Мен ме дразнят крайностите. Сега пишеш за уж златната среда. То хубаво, но от моя житейски опит виждам малко хора способни да застанат в средата.

# 6 947
Darling_Clementine. Да бе да. И чумата в 15 век си е минала без да я разберат. И испанския грип преди 100 години си е минал ей така. Те от липса на информация знаят колко милиона са умрели от тези пандемии ...

Ама сигурно от страх е било, не от чума..

# 6 948
  • София
Спокойно маски лятото едва ли някой ще носи. Аз лично обаче (освен ако вируса не го задушим) ще продължа да си я нося, когато посещавам магазина или аптеката. Особено пък магазините с тия климатици през лятото. Това е само 30 мин/1 ч. Но въпрос на личен избор.

Това, да. Пробвай да си половин час навън с маската и кажи как се диша. Говорим за маска от нетъкан текстил, а не тензух.

Но, аз смятам, че, точно сега е времето, всички Вие в Бг да си отворите най-накрая очите, да се ощипете и да се събудите.
Време за смяна на модела... време да обърнем гръб на англо-саксонците.
И да намерим себе си.

Най-обичам, когато някой реши да ни набие канчето как "ние в Бг" трябва да направим нещо. Поне България напиши. А най-добре е да пропагандираш идеите си там, където живееш.

# 6 949
Аз питам 2 въпроса и чакам отговор, как точно една майка с дете с маски в парка където може много по лесно да се спазва социална дистанция за разлика от улиците защото само там в момента могат да си изведът децата родителите, са опасност за о-веното здраве, а да са на улиците сред навалицата не са.
Майката не е ЕДНА.
Аз питам конкретно дадената майка която отива в детето с парка си, спазва правилата за социална дистанция как тя представлява опасност за о-веното здраве, а да е на тротоара в навалица с детето не представлява. А дори в парковете контролът ще е по силен за нея, защото така или иначе там вече се упражнява контрол, докато по улиците не се упражнява контрол а то и не може, хората с количките на онази снимка как да спазят социална дистанция след като там е невъможно да се спази. Няма нито един смислен аргумент да не се позволи и на човек с дете в парка както се позволява на човек с куче. Аз чакам смисленият аргумент, досега ми беше казано "аз съм си отгледала детето без да стъпи в парк и нищо му няма", "не всички майки живеят близо до паркове" (това какво значение има не знам) ако желаят може с колата да отидат до там, какво значение има), не можело да се прикачи полицай на всяка майка (не е и нужно, както и на улицата и не може да се прикачи, достатъчно е да се обхождат парковете от полиция която и без това сега трябва да ги контролира за да не си лафят на групички и хората с кучета, и това в комбинация със страха от глоби за събиране на групички от майки които си лафят се нарича упражняване на контрол от органите на реда, по същият начин по който го упражняват за хората с кучета.) Или за тях тия аргументи не важат те не представляват заплаха за о-ното здраве, и за тях парковете са позволени но за майките с деца стъпят ли в парковете труповете идват, виж по добре да са на улицата и да се бутат с колички и с деца в други хора.

# 6 950
още по-нагоре на Графа, отсечката малко преди кръстовището до метростанцията. Нагоре се вижда баирът на Драган Цанков.

4 години учих в строителният техникум и без гугъл мапс знам със сигурност, че няма такъв баир там на 200%. Все пак една проверка, за да съм сигурна, че може и да съм забравила през годините.

Дистатъчно със спора, тази снимка е обработвана.

# 6 951
Като стана въпрос за епидемии не можем и да не споменем жълтата гостенка. В семейството на баба ми са останали 3-ма от 8 души. Имало е масови гробове и тогава по селата. Това го знам от разказите на дядо ми. Било е доста страшно. Няма незасегнат семейство в района.

# 6 952
  • Пловдив
Една майка с дете не е проблем.
Проблемът е в тези, които ще се събират на групи и дистанцията ще е мираж.
Защото спазващите правилата се оказват малцинство. И заради тези, които няма да спазват правилата, ще е ограничен достъпът за всички.
Работата на полицията не е да се правят на фотографи, а да следят дали се спазват правилата. Като не спазваш, следва глоба. Не съм чула някъде по света полицията първо да снима, после да глобява. А в Индия и бият, и сигурно не само там.
При нас основният проблем е един и същ и с ИП, и без него, а именно неспазването на правилата.

# 6 953
От 366 PCR теста на СМП,  УМБАЛ и полиция в Бургас и областта няма нито 1 положителен.

# 6 954
Чак на мен почва да ми става чудно къде е вируса?

# 6 955
Скрит текст:
доц. Мангъров пред ТрафикНюз:

Цитат
Но това, което се получава от изследването е, че в страната има сравнително слабо разпространение на коронавирус. Което корелира с малкия брой новооткривани случаи и съответно – малкия брой смъртни случаи. Но това, което ние трябва да гледаме, е как да излезем от това положение. И трябва постепенно системата да започне да се отваря. Не изведнъж. Както когато се изпразва един язовир, пълен догоре, за да се напоява земята, трябва да се изпуска по малко. Да се вдига шлюзът по малко, да се отпуска. Защото в крайна сметка нашата цел е не просто язовирът да бъде пълен, тоест да няма болни, а да дойде време, когато въпреки този вирус, ще започнем да живеем нормално.

– Откъде трябва да започне това „изпускане”?

На първо място трябва да се отворят парковете и местата, където хората могат да спортуват. Защото тези, които могат да спортуват, обикновено са здрави, млади и силни. И дори да се разболеят, няма да е тежко. Тоест, да се отворят тези места, където се събират млади, здрави хора. С това трябва да се започне. Рисковите групи – възрастните хора, хората с придружаващи заболявания, трябва да си стоят вкъщи и да спазват досегашните ограничения и препоръки. Следващата стъпка вече би могла да бъде да тръгнат децата на детски градини, на училище. Студентите да започнат да учат. Най-малко рисковите групи да започнат да живеят нормално. Но това не трябва да става изведнъж, а постепенно. Защото в момента ние може да се окажем в положението на една възрастна девственица, която си е останала стара мома. Но това трябва да става и много разумно. „Шлюзовете” трябва да се отварят най-вече за тези, които са млади, здрави, силни. Които могат да спортуват, да се разхождат. На тях трябва да им бъде обяснено, че все пак трябва да спазват социалната дистанция, да поддържат добра хигиена и т.н.

Най-голямото предизвикателство сега са идващите религиозни празници Цветница и Великден. Доколкото чух, Светият синод е казал, че църквите ще са отворени. На хората трябва да се каже, че тези, които са най-застрашени, е хубаво да си останат вкъщи. Евентуални, ако решат, че не може да не отидат на църква, би трябвало да спазват всички изисквания за хигиена и социална дистанция. В църквите да се спазват всички хигиенни правила. И в крайна сметка, тези възрастни хора, ако много се налага да ходят на църква, да ги пази и Господ. А младите, здрави и силни хора, ако имат толкова силна вяра, че не могат да не отидат на църква, могат да го направят. Те са по-малко рискови. Но също трябва да спазват всички правила, които се спазват и в момента.

– Какви са очакванията ви от тестването на хората в Банско?

– Най-вероятно ще се установи, че няма много заразени, но нека да излязат резултатите. За тези тестове аз говоря от месец и половина насам. В отговор чувам всевъзможни упреци. Но дори след едно доста нескопосано проведено изследване, като това на полицаите, се получиха резултати, които дават много сериозна информация за състоянието на инфекцията в страната. Тоест, не можеш да управляваш нещо, без да го познаваш. И силно се надявам, че това, което ще се направи в Банско, ще даде допълнителна информация, която може да бъде както в една, така и в друга посока. Въз основа на която могат да се правят сериозни разсъждения и изводи.

Ако не се предприемат мерките, които препоръчвате, и останем вкъщи, колко дълго ще продължи кризата?

Може и до Второ пришествие. Казват, докато се направи ваксина, но ваксина няма да има в близките 1-2 години. Ако ние можем да продължим да стоим в това положение, ще стоим, докато издържим. Но в момента, в който се отвори, много бързо цялата история би могла да започне отначало. Затова според мен правилното е малко по малко да се отварят шлюзовете, за да се получи т.нар. проепидемичване на населението. Всъщност да направим това, което се прави при имунизациите. Само че там се прави с ваксини, които са изпитани и ефективни, докато тук трябва да се направи със самото заболяване. В случая може да се направи с това заболяване, защото инфекцията не е особено опасна. Тук шансът на човек да му се случи нещо лошо е по-малък от 1%. И всъщност хората, които трябва да бъдат изкарани на преден план, са младите, здравите, силните. Докато възрастните хора с придружаващи заболявания трябва да продължат да стоят на заден план. Другото нещо е, че тези, при които е доказано, че са заразени и отделят вируса, просто трябва да се изолират. Много важно е да се намерят и техните контактни и също да се ограничат, като не е нужно това да става непременно в болници. Независимо какво си мислим ние и колко ни е страх, този вирус рано или късно ще премине през цялото население. И за да се ограничи, трябва поне 70% да го изкарат под една или друга форма. Огромната част ще го изкарат безсимптомно, няма да разберат.

– А хората, които вече са преболедували?

– Колкото повече стават тези хора, толкова по-добре ще бъде за страната. Това означава, че тези хора могат да живеят нормално. Нашата цел е това да се случи за поне 70% от хората, когато ще се ограничи епидемията. Но ако ние стоим по този начин затворени и се радваме , че няма нови случаи, веднага трябва да си зададем въпроса, докога можем да издържим. Още веднъж ще кажа – оградата не трябва да пада изведнъж и всички да се втурнат, а трябва да става постепенно, на порции. И колкото по-рано започнем да правим това нещо, толкова по-бързо ще излезем от тази криза.
Този лъжец е сменил вече плочата. Сега говори за някакъв стаден имунитет "на порции", сякаш такова нещо е възможно и може да се контролира, без да се стигне до локдаун. А ако всички хора от рисковите групи трябва да се изолират, тогава икономиката ще рухне напълно, защото тези, които са на 20 и в перфектно здраве не са достатъчно, за да поддържат държавата. Но нищо, явно сега това е новата мантра, която ще повтарят до втръсване.

# 6 956
Дарлинг, прочетох ти точно 3 реда и май-са ми достатъчни. Въобще не ме дразниш , ако ще скачаш от 5 етаж например, но ако безотговорни като теб, излагате на риск и други хора ми се струва, че глоба ви е малко.

# 6 957
Някой юрист , но не пишман такъв, да каже дали в положение на Извънредно положение , държават има правото да 'заповядва', да забранява - да! Но да заповядва /нарежда по нашему/...това при обжалване ще издържи ли в съда.
Става въпрос за носенето на  маски/отново!/ навън.
Защото това вече стана - днес ше носите, утре може само шалче, друге ден няма да носите, в петък ако има човек на улицата без маска ще бъде глобен 300лв......какво се случва тук,......

# 6 958
Сафия днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.
Скрит текст:
На хората явно не им пука. Което е тъжно.

На хората би им пукало, ако има защо. В момента няма защо да им пука. Все пак, да държиш цяла държава затворена повече от месец заради 600 болни, половината от които дори не са в болница, е гавра.
Спокойно, "благодарение" на такива умници като вас, скоро ще са 6000, и малко по-късно 60000...

# 6 959
Тесла, не ставай смешен. Няма толкова полицаи, да се зачислят до всяка майка.

Понеже питах за Щатите, откъде чакат пари на труп, сега да питам и за ОК. Те нали напуснаха ЕС, сега кой ще им плаща? Че и те много бройки отчитат. Sad

Общи условия

Активация на акаунт