COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 577
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 260
Препоръчвам на тези, които не приемат мерките и не искат да ги спазват, не вярват в реалното съществуване на почти непознат вирус, чувстват се засегнати, унижени, подчинени, нарушават им се човешките права, считат че някаква световна конспирация се разиграва и не искат да бъдат въвлечени в нея и т.н.
Направете си една декларация, че отказвате да бъдете лекувани по време на ИП и се дистанцирате от всичко свързано с това. Заверете я нотариално /за тежест/. Сложете си няколко хиляди в джоба и тръгвайте по широкия свят. Явно това е разбирането на доста хора за свобода, ами реализирайте го. Никой не ви спира, просто сте предупредени.

# 7 261
Да, живота продължава да си тече само, че по различен начин.
Любителите на конспирации чакат трупове за да повярват, целта на всички мерки е обаче количеството  трупове да е минимално.
Все още има не разбрали какъв е проблема с ковид, все още има сравняващи го със спин.

Въпрос: колко години имате готовност да ги чакате тия трупове?
Не бях ли ясна? Не искам трупове и не ги очаквам, за това и спазвам мерките. Не се паникьосвам, не търкам с белина, не откачам.
Не съм в рисковата група, нямам заболявания и не се усещам под заплаха, и да се заразя предполагам ще го изкарам. Има обаче доста хора в рисковата група, та заради тях мисля трябва да сме отговорни. Колко време ли, ами това е въпроса на който се търси отговор

# 7 262
Сигурна съм, че ако всички щъкащи навън бяха подписали декларация, че се отказват от лечение, нямаше да има много хора.

Извинете гаспажа, аз като излизам всеки ден да ходя на работа в офис с 20 човека имам ли право на лечение?
И аз ходя на работа всеки ден. Затова съм написала "щъкащи", не работещи.

# 7 263

На хората би им пукало, ако има защо. В момента няма защо да им пука. Все пак, да държиш цяла държава затворена повече от месец заради 600 болни, половината от които дори не са в болница, е гавра.

Винаги съм хвалила българите пред норвежците, че мислят превентивно и няколко крачки напред, което не може да се каже за норвежците по принцип да обобщя грубо. И в работата, и в личните ми отношения съм забелязала, че са по-добри в гасенето на пожари, отколкото във взимането на мерки той да не избухне. Образно казано. Докато при българите впечатлението ми е обратното.
Но може и да съм грешила всичките тези години и за българина мисленето превентивно да е еднозначно с гавра.
А болните не са 600, защото не се тестват всички хора всеки ден. Ама това са подробности.

# 7 264
Лили да не твърдиш че към днешна дата при 30 000 000 заразени и 100 000 починали смъртността не е 0,3%, това ли твърдиш. Много интересно твърдение.

От авторите на проучването:

The infection fatality rate is calculated as weighted sum of the age specific infection fatality rates from Verity et al. (2020) weighted by the population shares of each age group from the United Nations population data. The estimated number of infections on March 17th is the number of deaths on March 31st divided by the infection fatality rate. The estimated detection rate is the number of confirmed cases divided by the estimated number of infections on March 17th. The estimated number of infections on March 31st is the number of confirmed cases on March 31st divided by the estimated detection rate.

Последно мнение по тази тема, просто наистина няма смисъл.
Лили учудвам се че интелигентен човек като теб упорито повтаря като папагал че при положение че според немските учени (пиша го с големи букви, белким го схванеш) 30 000 000 ЗАРАЗЕНИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ И 100 000 ПОЧИНАЛИ смъртността към днешна дата не е 0,3%. Отричаш ли че това е така. Кажи ми простичко с да или не.
Тесла, аз го отричам. В момента ти допускаш същата грешка, която допускаше в началото на тема 1. Смъртност не се смята по този начин. Смъртност се смята при приключена епидемия.
В момента имаш прекалено много активни случаи, със неясен изход. Това едно. Второ не знаем от тези теоритично 30 милиона, колко са починали, без да се разбере, че е от Ковид-19. Това ще се разбере от общата смъртност за месеците, но е много рано за тези данни.
Общо взето градиш теория на едно изследване, което дори не си прочел и разбрал докрай.

# 7 265
Скрит текст:
Лили да не твърдиш че към днешна дата при 30 000 000 заразени и 100 000 починали смъртността не е 0,3%, това ли твърдиш. Много интересно твърдение.

От авторите на проучването:

The infection fatality rate is calculated as weighted sum of the age specific infection fatality rates from Verity et al. (2020) weighted by the population shares of each age group from the United Nations population data. The estimated number of infections on March 17th is the number of deaths on March 31st divided by the infection fatality rate. The estimated detection rate is the number of confirmed cases divided by the estimated number of infections on March 17th. The estimated number of infections on March 31st is the number of confirmed cases on March 31st divided by the estimated detection rate.

Последно мнение по тази тема, просто наистина няма смисъл.
Лили учудвам се че интелигентен човек като теб упорито повтаря като папагал че при положение че според немските учени (пиша го с големи букви, белким го схванеш) 30 000 000 ЗАРАЗЕНИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ И 100 000 ПОЧИНАЛИ смъртността към днешна дата е 0,3%. Отричаш ли че това е така. Кажи ми простичко с да или не.
По-нагоре е дадено подробно обяснение как немските учени от това проучване изчисляват смъртността. Нищо общо с твоите сметки. Ако искаш на базата на техните изчисления за брой инфекции да се върнеш по обратния път, то тогава трябва да изчисляваш с броя на смъртните случаи след около 2 седмици.

# 7 266
"А болните не са 600, защото не се тестват всички хора всеки ден. Ама това са подробности."

Подробности, които се интерпретират на който както му е удобно. За по-голям процент смъртност ги смятаме, че са само 600, ама иначе всъщност са повече. Което не става за всяване на паника и ужас обаче...

# 7 267
Тук лекари докладват за преходни кожни симптоми при част от пациентите с ковид, наподобяващи обриви при други инфекциозни болести.

https://www.the-hospitalist.org/hospitalist/article/220183/coron … onavirus-pandemic
Благодаря.
Това е или livedo racemosa (анти-фосфолипиден синдром? криоглобулинемия? ) или Снедон синдром (Sneddon's syndrome).
И, да, изглежда васкулит... и тук се вързва темата с микротромбозите и НСПВ.

# 7 268
Препоръчвам на тези, които не приемат мерките и не искат да ги спазват, не вярват в реалното съществуване на почти непознат вирус, чувстват се засегнати, унижени, подчинени, нарушават им се човешките права, считат че някаква световна конспирация се разиграва и не искат да бъдат въвлечени в нея и т.н.
Направете си една декларация, че отказвате да бъдете лекувани по време на ИП и се дистанцирате от всичко свързано с това. Заверете я нотариално /за тежест/. Сложете си няколко хиляди в джоба и тръгвайте по широкия свят. Явно това е разбирането на доста хора за свобода, ами реализирайте го. Никой не ви спира, просто сте предупредени.

Аз лично не отричам съществуването на вируса - вирус като вирус - явно го има и явно убива някои хора. Точно както всички останали вируси.
Но съм решила, че ако случайно се разболея и симптомите наподобяват корона - няма да кажа на никой. Ще си наложа сама карантина и ще се лекувам с бабешки методи. Ще се обадя в спешното едва, когато/ако заумирам.

# 7 269
"А болните не са 600, защото не се тестват всички хора всеки ден. Ама това са подробности."

Подробности, които се интерпретират на който както му е удобно. За по-голям процент смъртност ги смятаме, че са само 600, ама иначе всъщност са повече. Което не става за всяване на паника и ужас обаче...

Така е. Не се знае нито колко са заразените, нито колко са умрелите от вируса. Споменатите цифри горе са естимати. Реалният брой заразени е по-висок и реалният брой умрели е по-висок.
Защото не се тестват всички хора всеки ден и не всички умрели от вируса биват регистрирани, че са умрели от него. Особено хората, които умират сами по домовете си или някъде в джунглите, където няма кой да ги намери с дни и седмици.

# 7 270
  • В.Търново
Относно чата на италиански за противовъзпалителните нещо си противоречи. Първо се казва да не се ползват противовъзпалителни а после че в Америка и другаде кадето следвали протокола да не се ползват противовъзпалителни било катастрофа направо.
Говореше се конкретно за противовъзпалителни като Ибупрома, Ибупрофена, от този род, Аспирин също.Парацетамол може да се взема.В случая излиза и за кортизоните, че може, защото нито един пациент с ревматоиден артрит не е починал, който е бил на лечение от преди това с кортизони.

# 7 271

Но съм решила, че ако случайно се разболея и симптомите наподобяват корона - няма да кажа на никой. Ще си наложа сама карантина и ще се лекувам с бабешки методи. Ще се обадя в спешното едва, когато/ако заумирам.

Правилно да си наложиш карантина у дома. Неправилно да потърсиш помощ, когато болестта е напреднала.
Колко лекари в Италия, САЩ и други държави многократно заявиха, че хората постъпват в болница, когато болестта вече е напреднала и шансовете им са влошени. По-рано може да се направи повече. Преди не знам колко страници цитирах един норвежки лекар в интензивно отделение, което също го повтори няколко дни - по-навременно лечение увеличава шансовете за оздравяване.

# 7 272
Мнение на български лекар в Германия, ако ви е интересно :

https://darikradio.bg/d-r-ankulov-ot-drezden-golemite-epidemii-s … duh-i-slance.html

# 7 273
# 7 274
Добри мерки на църквата "Св. Св. Кирил и Методий" ,Бургас  - сложили са ограничения за разстояние пред цървата, сложили са мобилни мивки с дезифектант и служителите в църквата дават безплатни маски на хората, които са без такива.

https://nova.bg/news/view/2020/04/12/284782/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D … 0%B0%D0%BC%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт