COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 206
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 275
Правилно да си наложиш карантина у дома. Неправилно да потърсиш помощ, когато болестта е напреднала.
Колко лекари в Италия, САЩ и други държави многократно заявиха, че хората постъпват в болница, когато болестта вече е напреднала и шансовете им са влошени. По-рано може да се направи повече. Преди не знам колко страници цитирах един норвежки лекар в интензивно отделение, което също го повтори няколко дни - по-навременно лечение увеличава шансовете за оздравяване.

да де - казах, че ще се лекувам както аз преценя, а не, че НЯМА да се лекувам. Имам и антибиотици и няма да се поколебая да ги ползвам ако усетя нужда от тях. Просто ще направя всичко възможно да не постъпвам в болница. Имам много лош опит с болници.

# 7 276
  • Варна
Мнение на български лекар в Германия, ако ви е интересно :

https://darikradio.bg/d-r-ankulov-ot-drezden-golemite-epidemii-s … duh-i-slance.html
"" В историята на медицината е доказано, че големите епидемии се преборват именно с разходки на чист въздух и слънце. Затова в Германия парковете не са затворени, но хората са изключително дисциплинирани и спазват всички наложени мерки.""

Това е цитат от статията, за всички които са обсебени от стоенето в къщи.
Даже и при испанския грип са изнасяли
болни хора на слънце и са се подобрявали.

# 7 277
Има опит човека, споделя ..
Щом според Мангъров лечението за ковида се "оосновават на умозрителни заключения, т.е. на нищо", той от къде е убеден в образуването на стаден имунитет? Съжалявам, че днес не запазих статията, че от трима заразени, един не прави антитела. И колко време стоят тия антитела в организма?

Тогава и с ваксината е обречена работа, след като не се създава траен имунитет. И ще си стоим вкъщи до края на света ли?

# 7 278
Скрит текст:
Препоръчвам на тези, които не приемат мерките и не искат да ги спазват, не вярват в реалното съществуване на почти непознат вирус, чувстват се засегнати, унижени, подчинени, нарушават им се човешките права, считат че някаква световна конспирация се разиграва и не искат да бъдат въвлечени в нея и т.н.
Направете си една декларация, че отказвате да бъдете лекувани по време на ИП и се дистанцирате от всичко свързано с това. Заверете я нотариално /за тежест/. Сложете си няколко хиляди в джоба и тръгвайте по широкия свят. Явно това е разбирането на доста хора за свобода, ами реализирайте го. Никой не ви спира, просто сте предупредени.

Аз лично не отричам съществуването на вируса - вирус като вирус - явно го има и явно убива някои хора. Точно както всички останали вируси.
Но съм решила, че ако случайно се разболея и симптомите наподобяват корона - няма да кажа на никой. Ще си наложа сама карантина и ще се лекувам с бабешки методи. Ще се обадя в спешното едва, когато/ако заумирам.
Чудесно решение, давай и успех! Не е сигурно, като заумираш /не дай Боже/, че ще има кой да ти помогне, ама това са подробности. Hug

# 7 279

https://darikradio.bg/d-r-ankulov-ot-drezden-golemite-epidemii-s … duh-i-slance.html
"" В историята на медицината е доказано, че големите епидемии се преборват именно с разходки на чист въздух и слънце. Затова в Германия парковете не са затворени, но хората са изключително дисциплинирани и спазват всички наложени мерки.""

Редно е тогава и друг цитат от статията от статията да се прочете:

"Германците са изключително отговорен народ и всички започнаха да се самоизолират, да ограничават социалните си контакти, пътуванията и посещенията в болници при близки, още преди да бъде обявена наложена карантината."

# 7 280
  • София
Според мен при нас лесно ще се върне нормалният живот, като се замислиш, той не е спирал кой знае колко. От затварянето на моловете, кръчмите и театрите все още не сме умряли. Училищата и градините логично са затворени. Всичко останало си работи, не сме под карантина, а просто не е препоръчително да се мотаем навън без да е наложително, ама много наложително.
При нас проблемът е, че голяма част от произвоствата са вързани за западняците, а в момента западняците са по-зле от нас.

# 7 281
  • Там,където се събуждам щастлива.
Бързия влак, прочетох, да, но тези ефекти не се дължат на директно влияние на самия вирус. Тоест всичко това може да се случи и би се случило с всеки един причинител, който води до ARDS и сепсис.

Е, учените описват ефектите в пряка връзка с КВ, но щом вие казвате..

Вие лекар / учен ли сте, че си позволявате да опровергавате колега?

# 7 282
Сигурна съм, че ако всички щъкащи навън бяха подписали декларация, че се отказват от лечение, нямаше да има много хора.

Извинете гаспажа, аз като излизам всеки ден да ходя на работа в офис с 20 човека имам ли право на лечение?
И аз ходя на работа всеки ден. Затова съм написала "щъкащи", не работещи.

На доста хора им е трудно да направят разлика.

# 7 283
Най-обичам да ме обвиняват, че съм безсъвестна, че съм разболяла или убила някой, защото съм излязла да изхвърля боклука без маска.
Отговорността за опазване на собственото ни здраве е само и единствено лично наша. Ако ме е страх от вируса ще се изолирам, ще се екипирам, ще се дезинфекцирам и ще намеря начин да се опазя. Съветвам и всички останали така да постъпят. Разберете, че разхождащия се без маска няма как да ви зарази, ако вие самият не му го позволите. Българите много обичаме да обвиняваме всички останали за нашите собствени грешки и пропуски.

# 7 284
  • Другата България
Скрит текст:
Вижте сега, тази криза все някога ще свърши. Но аз предлагам да не се отпускаме, а от сега да помислим за няколко нови теми във форума.

- За забрана на автомобилите и самолетите - заради жертвите от катастрофи. Да не се заблуждаваме, че ще се върнат каруците или файтоните. Историята познава и доста жертви, паднали или ритнати от кон. Пеша ще се върви.
- За забрана на брака - заради жертвите на семейното насилие. А и ако се приеме точката по-долу за забрана на секса, то бракът доста се обезсмисля.
- За забрана на електричеството - естествено след като първо забраним 1,2,3,4 и 5 джи, но все още ще останат около нас прекалено много магнитни или каквито там бяха вълни.
- За забрана на къпането в море, басейн, езеро - заради удавниците.
- За забрана на секса - дори с презерватив и да ни предпазва от болести по полов път, в историята има случаи, в които е доказано че води до инфаркт. Както и до убийства от ревност.
- За забрана на захарта - заради жертвите на диабета.
- За забрана на ядките и брашното - това глутен, това алергени...
- За забрана на яйцата и месото - холестерол, газове от крави и кокошки, които унищожават атмосферата. Може би и боба трябва да забраним.
- За забрана на строителството - всички трудови злополуки в самия процес, както и домашните инциденти - стълби, хлъзгави плочки и пр. Почваме да копаем землянки.

Хайде допълвайте, няма само аз да мисля...
Допълвам:
-За забрана на училищата и университетите- заради това, че твърде образованите и интелигентни хора са по-склонни да се съмняват в думите на разни коремни хирурзи, вещаещи апокалипсис сега (но не по Копола)!
Може ли линк за това проучване? Анкета, допитване, или каквото и да било друго? Защото за да се твърди подобно нещо така категорично следва да се базира на друго, доказано?
Отговорността за опазване на собственото ни здраве е само и единствено лично наша.
Собственото ти здраве е лична отговорност, така е. Ако живееш на остров. Самотен.
Ако живееш в общество, с други хора, трябва да се съобразяваш с тях и обществото. Освен със себе си, и с тях.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 11:55 от Merri_An

# 7 285
Аз като един прост икономист да си попитам: Защо тези специалисти оспорват паниката? Да бяха впрегнали своите познания, да кажат, че се лекува и няма проблеми. Веднага щеше да отпадне въпросът за паниката. Моите уважения към тях, но ако нямаш решения за даден проблем идва паниката. Да не давам пример от финансовата и икономическата сфера. С какво е по различна медицината, след като касае здравето на тези всички, които ги обвиняват в паника.
Има хиляди болести без лечение, но света не е спрял заради това.
да, но тези хиляди болести не се предават от ръкуване и разговор с болен, нали така?

# 7 286
  • Варна

Редно е тогава и друг цитат от статията от статията да се прочете:

"Германците са изключително отговорен народ и всички започнаха да се самоизолират, да ограничават социалните си контакти, пътуванията и посещенията в болници при близки, още преди да бъде обявена наложена карантината."
Втория цитат изобщо не изключва първия. Човек може да е изолиран и навън сред природата на слънце.

# 7 287
Не съм във Венеция или Ню Йорк, но и при мен си го има. Със симптоми съм . Звъннах в болницата , дойде "Бърза помощ", измериха ми кръвно и кръвна захар , казаха, че не съм рискова,ако искам ще ме тестуват , но тестовете им били дефицитни. А са на едно от първите места по тестуване. Казаха ми , ако се почувствам на следващия ден по-зле , да отида за тест . Ако не , да пия Панадол и да чакам да ми мине. Това и правя. Ако преритам, ще отида. Повече какво мога да направя. Надявам се да допринеса за стадния имунитет. Но с тези злокобни поличби, неосновани на факти, че не се изгражда имунитет , ме разочаровате.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 12:25 от Анонимен

# 7 288

Всеки, който иска слънце и разходка може да го направи. Стига да не е на групички. Освен парковете има и други подходящи места. Въздуха е по чист 😊

# 7 289
Чета на много места за алтернативната медицина. Ето холистичен център, който лекува с високи дози венозно витамин Ц, А, Д, инхалации с физ разтвор, водороден пероксид и йод. Както и озон, барокамери и т.н.

Ето една такава статия:
https://www.drbrownstein.com/85-chm-covid-patients:-zero-hospita … ns-and-no-deaths/

Изобщо това, което много липсва на съвременната медицина е, че се следват едни установени протоколи, от които не можеш да избягаш поради различни закони и регулации.

Интересно е да се почерпи от опита на държави с малка смъртност какво се прилага като лечение и да се опита на тежките случаи, които са тръгнали към интубация, а оттам и почти сигурна смърт.

Общи условия

Активация на акаунт