COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 477
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 7 230
Ами той кортизонът е противовъзпалително.

Кортизонът е стероид и действа противовъзпалително. Нестероидните противовъзпалителни са опасни в случая, това казват, а не стероидите. В това, което пусна Русалка не е обяснено за кое точно става въпрос. Нестероидните противовъзпалителни и стероидите са си противопоказни едни на други. Аз съм на стероиди и затова нестероидните са ми забранени.
Да, мен ми е ясна разликата, но ми е интересно защо едните са противопоказни, а другите не.
Не знам какво е твоето състояние, но например при дискови хернии класиката е НСПВ и ако не подействат, кортизон.

Действат по различен начин. Нестероидните са повече имуносупресиращи, макар да не са чисти супресори, докато кортизона основно спира възпалението. Даже бих казала, че пази от възпаление, защото много го дават като поддържащо лекарство. След като възпалението вече е овладяно, се взима дълго в поддържаща доза.
Класиката е НСПВ+ кортизон. Когато възпалението е ясно изразено.Говоря за ревматичните. Аз съм с Бехтерев.

Цитат
Кортизона няма как да спре инфекцията. Ако не друго кортизона прави организма по-податлив на инфекции, тъй като действието му е да подтиска имунната система.

О, моля те! Така ме лекуват вече 20 години като изпадна в криза. Тоест когато тече възпалителен процес. А при мен текат такива в различни органи и системи.

# 7 231
Тесла, oт този твой цитат разбрах, че ти не смяташ този вирус за чак такава обществена заплаха и че това е просто грип, който единствено трябва да заразява малко по-бавничко и тогава всичко е ОК.
Скрит текст:
Цитат
Започвам да ставам още по-хард като мнение - трябва да се затегнат мерките, ще се прецакаме здраво иначе. Към момента колкото и да не ми харесва, вярвам на резултатите от изследваните полицаи, че вирусът не е каран никак, ама никак.
Аз също вярвам на резултатите, но те показват че смъртността от това чудо е колкото от грип, това е истината, и в един момент ще се наложи мерките да започнат да се вдигат лека полека със затоплянето на времето което допълнително ще ограничи вируса защото няма да се адекватни спрямо обществената заплаха. Това показват резултатите от тестуването.

Колкото до сметките ти,  при положение, че противоречат на сметките на авторите на проучването, значи са криви. Казах ти, че правиш доста фриволни предположения и екстраполации, вероятно в бройката на необхванати случаи има и смъртни такива, както и т.н. "лаг, за който обясних и т.н. Но най-важното е, че тези неща вече са изчислени от авторите на проучването и не се налага да ги изчисляваме, само да ги прочетем.

# 7 232
Strekkelig,отваряй очите на датчаните и си правете там гражданска война.

Протоколи за лекуване с кортизон имаше още в началото.
Бърди, а каква е разликата в действието на кортикостероидите и НСПВ? Първите действат много по-силно и бързо, но ми е странно защо вторите не се препоръчват.
НСПВ действат чрез подтискане на два ензима (КОКС1 и КОКС2). Тези два ензима имат ключово значение по отношение освобождаване на простагландини и тромбоксани. Тромбоксаните причиняват свиване на съдовете и благоприятстват тромбозата, "укрепват тромба" и намаляват кръвният "ток" около тромба.
Затова не се прилагат при ковид. Смята се че усилват склонността към тромбози и микротромбози, което води до още по-голямо компрометиране на белодробната функция.
А и не само на нея.

Противо-възпалителният ефект на кортизона е по-друг механизъм (много е сложно за обяснение... касае функцията на левкоцитите, простагландини и левкотриени),

# 7 233
Интересно ми е с какви коктейли са лекували Борисчо. Изпуснах постовете на Бърди.
Бърди, ако може да ги пуснеш отново.
Няма данни. Мое скромно мнение серуми + Ремдезивир. +, може би-антибиотици... .
Без тях, или без това, което са му "пратили"- трудно ми се виждаха нещата- на снимките бе много "син" (напреднала цианоза).
Или, както каза оранжевият на една прес-конференция, му е изпратил "нещо специално"- сам го каза. Не уточни какво е то. Вероятно биотехнологиии? .. кой знае? Няма да се учудя ако са били моноклонални антитела. Като се има пред вид и колко кратко трая лечението му... .

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 10:21 от Birdie

# 7 234
В България масово се ползва кортикостероид и съм сигурна, че се дава на болните, в комбинация с другите неща. Едва ли е толкова просто, но за нас практически излиза, че е вярна информацията за Нурофен, за съжаление и волтарен, масово ползвани лекарства. Ще ги избягваме.
Самолечение с кортикостероиди и каквото и да е никак не е безопасно! Дано не се прилага!

# 7 235
  • Вече в моята си приказка...
Как ме дразнят тези журналисти с тъпите си въпроси! "Бебетата трябва ли да носят маски"?! Сто пъти се каза да не се излиза, тия пак с маските, та маските! Не могат ли да разберат абсурдността на въпросите си?
Този въпрос не е съвсем малоумен.
Има майки, които са сами с детето. Как да отидат до магазина? До аптеката? До банката? Аз  бях в подобно положение с малката пазарувах. И с детски маски се снабдих, но на бебе няма как да му се постави такава.
Генерала се изложи, с нежеланието си да отговори.

И всеки божи ден ходиш до магазина, банката, аптеката? Един път излизаш, пазаруваш, плащаш сметките и си сядаш дОма. Между другото споменаха, че и шал би могло да се сложи. Е, предполагам с шала нямате драма?!?!

# 7 236
Да попитам привържениците на конспиративната теория, как Германия си крие смъртните случаи, къде по-точно ги скри? В задният си джоб? Как се крият 1000 тела на ден? Айде от нас, ще ги скрие, ами от народа си, как ще ги скрие?
Моля да не ми се отговаря с въпроси. Теорията за тая тъпотия само в този форум я чета.

# 7 237
Не може всеки ден до магазина. Предполагам и до работа не е удачно, понеже с всяко излизане убиваш десетки хора. Снощи поне така ми обясниха.

#стойтесивкъщи

Ама на църква може, щото нали.... Няма как.

# 7 238
Прочетох в текста и нещо за ползване на антикоагуланти от сорта на Клексан.. още една точка за чесъна Wink
Значи ли, че хора с тромбоцитопении са по защитени?

# 7 239
Анестезиолозите в ефир предупредиха техен колега, хирург, да не взима отношение по неясни за него въпроси, но тука се размятат лечения и схеми.
От друга страна Тесла чете числата като дявола Евангелието и понеже по случайност уцелва някакви неща, си мисли, че смята разкошно.
От трета страна, на всеки няколко поста се ръсят обиди с такава сила и страст, че аз оставам безмълвна.
И така като гледам, вирусът е най-малкият проблем. Мен повече ме притеснява какво изкарва на повърхността.

# 7 240
Сигурна съм, че ако всички щъкащи навън бяха подписали декларация, че се отказват от лечение, нямаше да има много хора.

# 7 241
  • София
12 медицински експерти оспорват паниката.

https://pogled.info/svetoven/12-meditsinski-eksperti-osporvat-panikata.114871

# 7 242
Скрит текст:

Проф. Щреек твърди, че проби, взети от вируса от такива повърхности, не могат да бъдат култивирани в лаборатория. Вие защо си мислите, че знаете повече от специалистите? Защото няма да настане апокалипсис ли? Ами няма да настане, това е положението..
Стига с тоя проф. Щреек. Като повтори проучването в нормални условия, тогава ще говорим.
Слушах интервю с него. Нито даде инфо колко време след докосването на повърхности са взели пробите, нито нищо. По същата логика други професори твърдят обратното.
По неговата логика миенето на ръце е безполезно, щото по повърхностите няма вирулентен вирус освен ако някой не се е изкихал минута преди това.

Ох, Дъждец, това го каза в друго интервю, потърси си го, ако искаш. И освен това стига с това други професори твърдят друго. Можеш да твърдиш нещо само, ако зад това нещо стои проучване, на което да се позовеш. Другото са празни приказки. Не виждам никой от другите, твърдящи каквото и да било(еле пък българските професори) да правят проучване. Ако този вирус беше тоооолкова заразен, че в нормални условия да оцелява 10000 дни навсякъде, и ако беше толкова смъртоносен, нямаше да стоим тук и да си драскаме глупости.
Ами,  зад думите им стоят точно подобни проучвания. Няма потвърждение все още на проучването на Щреек. Затова не знам защо така го цитирате като някаква абсолютна истина. Знае се, че главният път за заразяване е въздушно-капков. Оттам нататък трябват допълнитешни изследвания. Нищо различно от известното досега.
Да не говорим, че за стадния имунитет данните не могат да се пренесат автоматично върху цяла Германия.
Вие успяхте ли някъде да прочетете изследването или само слушахте мъглявите речи на Щреек по тв интервюта?
Никой никъде не е твърдял, че вирусът издържа 10000дни. Това са ваши интерпетации. Както и ако-то.

https://www.google.com/amp/s/amp.focus.de/gesundheit/news/zu-fru … _id_11871741.html

Да, прочетох официалните междинни резултати. И да, съгласна съм, че не може да се пренесе върху цяла Германия за момента, защото не навсякъде заразените са толкова, колкото в Хайнсберг. Но все пак, никой до този момент не е правил такова теренно проучване. На мен ми е интересно по-скоро какво стана с Банско? Тестваха ли ги и има ли някакви резултати?

# 7 243
  • София
Тази тема може да разболее и най-здравият човек. Брифингите на погребалния агент също. Докато чакате хилядите трупове и обещания апокалипсис, животът си тече въпреки всичко. И ще продължи, с вас или без вас.
Интересен ми е един въпрос, ако позволиш, животът си тече, факт, има хора, на които не им пука факт, но какво правят тези хора в темата? На мен не ми пука за новите тенденции в грима и не съм в темата за грим. Например. Та не разбирам този подход към продължаващия живот и се интересувам.

# 7 244
Аз като един прост икономист да си попитам: Защо тези специалисти оспорват паниката? Да бяха впрегнали своите познания, да кажат, че се лекува и няма проблеми. Веднага щеше да отпадне въпросът за паниката. Моите уважения към тях, но ако нямаш решения за даден проблем идва паниката. Да не давам пример от финансовата и икономическата сфера. С какво е по различна медицината, след като касае здравето на тези всички, които ги обвиняват в паника.

Общи условия

Активация на акаунт