COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 090
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 650
Всичките ни проблеми ще изплуват на повърхността покрай тоя вирус. Проблема с яслите и детските градини в които често няма места в столицата или децата са в огромни групи, проблема с работещите пенсионери, които и гледат внуци, защото каквото и да си говорим младите опират до тях като няма кой да помогне, проблема с живеенето на тясно по две-три поколения, проблема със западналото здравеопазване, липсата на линейки, мизерията в болниците, факта че сме масово хронично болни без ТЕЛК. Ние не можем дори да си позволим лукса на подобни идеи за излизане на обществото под някакъв строй на групи, защото сме се оплели като свински черва още много преди тая история и я караме на мускули. Тепърва няма как да се разплетем и да успеем да не си пренесем вируса едни на други. Общо взето сме в патова ситуация.

# 7 651
За европейската солидарност  тепърва много ще говорим.
Иначе чета темата "Алиса в страната на чудесата." Само остана да изскочи заека с чайника и май няма да закъснее.

# 7 652
Лекарството уврежда очите и органите и в никакъв случай не трябва да се самолекува човек!
а ако дофтора ти го предпише това лекарство няма да има такова увреждане ???
Минава се често очен преглед, специфичен, и кръвни изследвания. Предполагам се интересувате, а не се заяждате??

# 7 653
https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/padna-misteriyata-ot- … s_news739098.html
Това за мен е най добрата новина от днес, от изледваните в Банско до този момент цели 6% са се срещали с вируса, Grinning смея се защото това е изкл. добра новина т.е. там наистина е било огромно огнище, ама май вируса не е толкова страшен, защото труповете не са много.

# 7 654
  • Мадрид / София
Millittana, в ЕС няма солидарност, има интереси между държавите.

# 7 655
Ако не друго, то ще се пропия покрай тая корона. Сутрин проспивам тъпия брифинг, обаче сега и по новините ми ги повтарят. Затворил пазарите, защото сами са си го направили Rage и вие им ръкопляскате.

# 7 656
spoiler]Разбира се, че мога да си я намеря сама. Но аз всъщност питах нещо съвсем различно, а именно - къде да прочета написано официално, а не "разбирай, смята се". Че хипертонията е симптом, а не болест. Предполагам разбираш /или не?/ колко несериозно звучи това "разбирай, смята се", това са твои интерпретации, не нещо официално. Та в този линк и тази статия какво пише, да видим:
Цитат
При голяма част от пациентите с есенциална хипертония първоначално няма никаква симптоматика, понякога първите прояви на болестта са епизодичен епистаксис/главоболие.
Значи това е болест, при която първоначално няма никаква симптоматика. Давай втори опит.
Относно диабетът-отново не питах това. Хайде пак да се самоцитирам какво питах: къде да прочета, че
Цитат
ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група
Не искам статии какво е диабет, знам какво е.
Скрит текст:
Сега видях, че си дописала, че се заяждам. Защото искам да се аргументираш и предоставиш актуално инфо откъде черпиш нещата, които пишеш? И това е заяждане? Ти пишеш неистини и собствени тълкувания, базирани на "разбирай, смята се, предполагам и т.н.", и ги пишеш категорично-като направо едва ли не доказани, и когато се опитвам да кажа, че не е вярно и искам да го докажеш, значи се заяждам? При все, че и друг потребител те попита същото? И той ли се заяжда?

Прочети статиите и ще си отговориш на въпросите сама.
Само за подсказка за хипертонията от статията, която ти пуснах:
При есенциалната хипертони съществува нарушение на секрецията на протективните простагландини, което влошава и функцията на  системата „ренин-ангиотензин-алдостерон“. Повишените нива на антидиуратичният хормон, които се установяват при някои хипертоници не водят до елевации на кръвното им налягане. Приема на натрий и калций/калий модулира кръвното налягане чрез паратироидните хормони и системата ренин-ангиотензин-алдостерон, но все още има дебати по отношение на точният механизъм по който се осъщствява това. Приема на нискоградусов алкохол повишава кръвното налагане чрез стимулиране отделянето на ренин от бъбреците.

При диабета:
Because early onset of type 1 diabetes may present with no overt clinical symptoms, misdiagnoses of pre-diabetes or type 2 diabetes frequently occur in the adult population.

И...https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/need-extra-precautions … -higher-risk.html

Спирам до тук, защото ме въвличаш в излишни спорове, които не водят до никъде, освен до хабене на байтове.

# 7 657
"Нали знаете как ви се радват повечето хора и си казват "Ето дойде доцента, който говори това което искаме да чуем""
Това с усмивка и без сарказъм. Все се чудех защо толкова му се радват, а то било пред очите ми.

# 7 658
Сега гледам това затваряне на пазарите по новините . В големите вериги не е ли по +опасно. На закрито с климатик, и там хората не спазват дистанция. Не разбирам смисъла на това да затворят пазарите. Освен в веригите да има строг контрол на влизащите и излизащите купувачи.

# 7 659
Аз искам да знам, какво пият , ядат, какви антибактериални чудеса ползват говорещите на брифинга.
Разпльокал си се пред един микрофон и говориш на народа колко е несъобразителен. Ти самият , приличащ на прасе на 20 декември, очевадно без елементарни познания как се носи маска - да говориш на 'нацията си'/защото явно ние сме негови/ ,че са ЗАДЪЛЖЕНИ да носят маски /шалове, защото са безотговорни.....
Абе , баце, нали ти трябва да си пример?
Генерале, изтрий си цайсите и после я сложи тая маска.
А обяснявате ли на народа за опасността от носене на маски?
Вие защо не носите?
Кой ви пази вас....

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 21:06 от Darling_Clementine

# 7 660
  • Буркина Фасо
Сега гледам това затваряне на пазарите по новините . В големите вериги не е ли по +опасно. На закрито с климатик, и там хората не спазват дистанция. Не разбирам смисъла на това да затворят пазарите. Освен в веригите да има строг контрол на влизащите и излизащите купувачи.
веригите внасят повече в хазната. те ще са ухажваните.

# 7 661
Аз искам да знам, какво пият , ядат, какви антибактериални чудеса ползват говорещите на брифинга.
Разпльокал си се пред един микрофон и говориш на народа колко е несъобразителен. Ти самия , приличащ на прасе на 20 декември, очевадно без елементарни познания как се носи маска - да говориш на 'нациата си'/защото явно ние сме негови/ ,че са ЗАДЪЛЖЕНИ да носят маски /шалове, защото са безотговорни.....
Абе , баце, нали ти трябва да си пример.
Генерале, изтрий си цайсите и после я сложи тая маска.
А обяснявате ли на народа за опасността от носене на маски?
Вие защо не носите?
Кой ви пази вас....
Днеска нали маските са задължителни видях повече от обикновено, ама повечето ги носят и носа им стърчи навънка, чудя се толкова ли не знаят как се носи маска и се сещам, че премиера на държавата от както носи маска демонстрира, че точно така се носи Grin

# 7 662
  • София
те ръцете си не знаеха как са мият доскоро, че се използва сапун, а ти за това сложно упражнение със сложна мисловна дейност като несенето на маска се чудиш! Simple Smile

# 7 663
  • Bulgaria
Не съм фен на политиката на веригите в тази ситуация, но като видях снимки от ЖП, направо си изглеждаше като чуждите фестивали. Smiley Хигиената е съмнителна, няма кой да следи, хората без маски, бутат се... според мен много правилно ще ги затворят. Аз и за църквите не съм доволна, че позволиха тази върховна глупост по време на пандемия с причастието с лъжичката, но...

# 7 664
  • Мадрид / София
Във веригите магазини би трябвало да е спряна климатизацията. В нашия е спряна.

Общи условия

Активация на акаунт