COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 809
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 235
Аз съм от тия дето търкат дивана месец вече, млада съм. Ако пак се почне, като гледаме последните новини от Китай, няма да издържа още 3 месеца например.съвсем честно.евала на тия дето имат психика.Но за останалите, то това до безкрай,не може да продължава.

# 8 236
  • Там,където се събуждам щастлива.

Наистина щях да повярвам в Чудото и в това, че в при причастие не се разнасят зарази, ако след всеки мирянин и отчето облизваше лъжицата. Ама не би.

Не само богохулстваш, но и знанието по християнските  въпроси е 0.0.
Случайно да знаеш какво се случва с Причастието от Светата  чаша след свършване на службата? Доводите за сеене на зараза издишат поради факта, че в последните четири, пет седмици хиляди свещеници вече е трябвало да бъдат заразени.
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/osem-moskovs … azeni-koronavirus
Осем московски свещеници са заразени с коронавирус

Е, да. Осем са хиляди.
Всичко в медиите трябва много критично да се чете, защото като не си запознат ставаш пишман вирусолог, аналитик, богослов и т.н. Айде, няма нужда да сме професори по всичко. Да си гледаме своята област и да се смирим леко...Няма да е лошо.

# 8 237
  • Варна
Също така в доста статии, включително тази, която постнах, има изказвания на китайски учени, които са анонимни, заради страх да не им се случи случка... абсолютно неприемливо. Много ми се иска след пандемията да се предприемат някакви действия срещу Китай, но пък от друга стана обикновените хора там и сега си страдат достатъчно и ми е жал за тях...
Какви действия срещу Китай? Simple Smile
Те са си самодостатъчни.

# 8 238
.. човека в Пазарджик.

Цитат
...и малко след 10.00 часа той е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия.

Защо наистина не опитват стероидни противовъзпалителни плюс антикоагулант. Помпат дробовете на пациентите, а те нямат нормален кръвоток..

# 8 239
Китай няма ли да понесе някакви последствия от това, че цвъкна тая гадост по света и от там нататък освен опитите му да прикрие какво става там в действителност и как строят болници за десет дни няма нищо сигурно като информация, от което страда целия свят вече......Трябваше вирусът да покоси Италия и Испания, за да разберем с какво всъщност си имаме работа.
Другото което ме дразни е, това прикриване на ситуацията от нашите тук НОЩ и прочее...до този момент ни се указваше да пием парацетамол и чай, сега изведнъж важно се оказало било да взимаме хлорохин, като го доставиха. Бе кажи че помага в ранен стадий, много хора щяха да си го намерят, те - не забранен бил, със странични действия бил, само в болниците се взимал. Три дни след това нова песен запяха.

# 8 240

У нас нещо възрастта ниска.Около 50те се въртят смъртни случаи???Що така?

Защото този човек е имал диабет, а не е бил под контрол. Нито първият, нито единственият, който не се лекува,
Имах познат, който страдаше от язва. Не се спря. То не беше алкохол, то не беше верно ядене. Накрая почина на 32 години.

Мда...Няма как, а и не бива обществото да страда и да е отговорно за хора, които не са отговорни към себе си, при все, че се тръби, че Здравната каса покрива профилактичните прегледи и изследвания, доколкото знам.
Сега всички стоим на стенд бай, защото не се знае знае ли се кой е в рисковите групи на Ковида...и се вменява вина на здравите хора, че не пазят болни, които не знаят, че са болни - това, последното, звучи малко като оксиморон, но, това е положението.
Neutral Face въобще не сте  прави, първо диабетът не се лекува и второ при всяка една инфекция, вирус, настинка, кръвната захар трудно се регулира, излиза извън норма безконтролно. Така че за диабетика, който сте коментирали, не може да заявявате, че не се е контролирал.

# 8 241
За мен реални действия ще са изнасянето на чуждите производства оттам, ама масово. Не че това ще стане някога, понеже както знаем, парАта движи света.

# 8 242
Нещо споменаха ли за инхалации? Малката дъщеря до скоро от един сопол дето се вика правеше пневмонии, последно време бронхоспазми. От както правим и инхалации с определено лекарство малко по-бързо се оправя. Защо нищо не споменават за това? Нали отпуска бронхите и така се стимулира отхрачването.

# 8 243
  • Варна
"Действия"? Как ще стане това? "Апл" ( и колко още) произвеждат изключително в Китай.
"Клик" - и утре няма производство в Китай. Умряха. Прави.
35 млрд годиши печалби. Данъци? 252 млрд са им в офшори.
Кой ще плаща за здравна система? ... безработният.
https://fortune.com/2018/01/18/apple-bonuses-money-us-350-billion-taxes-trump/
 Европейците май сме се самозабравили. Вярно сигурно печалбите на Китай няма да са същите, но "умряха прави" - не мисля...

П.П. О, май не съм разбрала добре цитираното, но мнението няма да го трия. Wink

# 8 244
Аз от ръкоплясканията на медиците ни видях, че имат съвсем различни предпазни средства в различните болници и градове

Мхм, на много места е "кой каквото си купи сам" и "на кой каквото му дарят". В малките населени места са най - зле, те са в 3та глуха. Събираха дарения, милите, за да си купят сами шлемове и тн., молят се в общата група за дарения..абе, мъчна история

# 8 245
  • София
Разработват се около 70 ваксини срещу коронавируса,три от тях тествани върху хора
Най-отдавнашна в клиничния процес се намира експериментална ваксина, разработена от листваната на борсата в Хонконг компания CanSino Biologics Inc. и Пекинския институт по биотехнология, като тя вече навлезе във "Втора фаза" на клинични изпитания. Другите две тествани върху хора ваксини са разработвани по отделно от американските фармацевтични производители Moderna Inc и Inovio Pharmaceuticals Inc., съгласно документ на СЗО.
Фармацевтичните гиганти като Pfizer Inc. и Sanofi също имат кандидати за ваксина в предклинични етапи.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:27 от NumLock

# 8 246
Също така в доста статии, включително тази, която постнах, има изказвания на китайски учени, които са анонимни, заради страх да не им се случи случка... абсолютно неприемливо. Много ми се иска след пандемията да се предприемат някакви действия срещу Китай, но пък от друга стана обикновените хора там и сега си страдат достатъчно и ми е жал за тях...
Какви действия срещу Китай? Simple Smile
Те са си самодостатъчни.
Не бих казала. Ако хората спрат да им купуват боклуците, ще умрат от глад.  Тъжното е, че в международен мащаб търговията с тях ще продължи, защото е евтино да се поръчват от тях части за телефони например и всякакви подобни.

# 8 247
. Така че за диабетика, който сте коментирали, не може да заявявате, че не се е контролирал.

Медиите го заявиха - хипертония и незадоволително контролиран диабет.

# 8 248
В Китай вече е забранено да се публикуват доклади за произхода на вируса без предварително одобрение на правителството... интересно.

https://edition.cnn.com/2020/04/12/asia/china-coronavirus-resear … tl-hnk/index.html
Отнасяйте се с крайна подозрителност към американски източници, тези всичките "канали" за пропаганда.
Отдавна е известно, че в Китай се забраниха подобни публикации. Тези са закъснели.

Аз предпочитам да вярвам на американците, отколкото на китайците.
Ако не друго, американците са доказали, че са световни лидери и светят със собствена светлина, а не като китайците - с отразена. Американците имат демокрация, китайците - комунизъм. Всеки си гледа интереса, така е, но аз предпочитам да подкрепя американският интерес, пред китайския просто, защото американската цивилизация ми е по-близка до собствените ми разбирания за живота, отколкото китайската.
На мен ми е по-близка Европейската цивилизация... "Демокрация" в САЩ? ... може, може. Има избор? ... да, само че няма от какво да се избира. Само на пръв поглед Ви се струва че има "демокрация" там. Говорилнята не значи "демокрация". Няма значение, че имате право да си "говорите". Има значение да Ви "чуват". А там, вижте, нещата "куцат".
Апропо, чудесен резултат постигнаха с пропагандата, щом Европеец иска да "прилича" на американците. Те и това искаха де...30 годинки работят в това "направление".

# 8 249
  • Там,където се събуждам щастлива.

У нас нещо възрастта ниска.Около 50те се въртят смъртни случаи???Що така?

Защото този човек е имал диабет, а не е бил под контрол. Нито първият, нито единственият, който не се лекува,
Имах познат, който страдаше от язва. Не се спря. То не беше алкохол, то не беше верно ядене. Накрая почина на 32 години.

Мда...Няма как, а и не бива обществото да страда и да е отговорно за хора, които не са отговорни към себе си, при все, че се тръби, че Здравната каса покрива профилактичните прегледи и изследвания, доколкото знам.
Сега всички стоим на стенд бай, защото не се знае знае ли се кой е в рисковите групи на Ковида...и се вменява вина на здравите хора, че не пазят болни, които не знаят, че са болни - това, последното, звучи малко като оксиморон, но, това е положението.
Neutral Face въобще не сте  прави, първо диабетът не се лекува и второ при всяка една инфекция, вирус, настинка, кръвната захар трудно се регулира, излиза извън норма безконтролно. Така че за диабетика, който сте коментирали, не може да заявявате, че не се е контролирал.

Може да е така (журналистите да се изразяват, като хората тогава), но увреждането и затрудняването на функционирането на организма не става само и единствено с две седмици захар, която не е под контрол. Това е дълъг процес. (Живея с диабетик. Познавам и много хора, които въпреки знанието, че имат здравословен проблем, продължават с вредни навици: ядене на сладки неща, пушене, пиене и т.н.)

Общи условия

Активация на акаунт