COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 809
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 205
Скрит текст:
Преразказвам една статия, която прочетох преди малко. Историята на двама съпрузи, на 77 и 78, които умират с един ден разлика в болницата от този вирус. Историята я разказва дъщеря им. Те са от първите жертви в Норвегия.
Иска ми се максимален брой хора да я прочетат, особено възрастните, които много-много не се притесняват.

Първо се разболява баща й на 78. Единствените му симптоми са, че се чувства много отпаднал и изморен, след ден-два губи и апетит. Тогава дъщерята се обажда в болницата и го приемат. Изследват го и се установява, че има ковид19. Настаняват го в интензивното в изолация, никой не може да го посети. Дъщерята получава телефонен номер, на който да звъни да пита, ако я интересува нещо. След няколко дни положението му е толкова влошено, че не може и да диша сам. Включват го на респиратор. Последните му думи преди да заспи от упойка са ''Не ме е страх''.

Майка й на 77 остава сама вкъщи. Притеснена е цяла седмица, правят тест и на нея, тя също е заразена, съответно дъщерята няма право да я посещава. Виждат се само като майката стои на отворена врата, а дъщерята на тротоара отпред на 2 метра пред нея. След някой и друг ден майката вече не може да си стои на краката да стои на прага и дъщерята звъни на личния лекар ''Положението е много лошо, трябва да направим нещо''. Лекарят звъни в болницата, пращат линейка и за майката. Тя е настанена в същата болница, но в друга стая, тъй като не е на респиратор.

Но още на следващия ден положението й се влошава толкова, че и тя трябва да е на респиратор. Преместват я в стаята, където е съпругът й, за да са заедно. Преди да я упоят тя казва на лекарите, че не иска да живее без съпруга си. Дъщерята по изключение получава разрешение да посещава родителите си, защото ситуацията е много специална. Слага си пълен комплект защитни дрехи с маска, жълта престилка, ръкавици, прозрачното пред лицето, всичко, когато ги посещава.

Тя отива да ги посети всеки ден, сяда на леглото до тях, държи им ръцете, гали им главите и им говори, макар да знае, че те вероятно не я чуват. Обещава на баща си, че като оздравее ще му прави любимата торта всеки ден.
Ежедневно им се правят рентгенови снимки на дробовете и тя вижда как белите петна растат с всеки ден.
Бъбреците им също отказват и ги включват на диализа.

Един ден й се обажда лекарят от болницата. Тя знае, че от болницата й се обаждат само ако има лоши новини. Лекарят казва, че провежданото лечение вече няма ефект върху баща й и че в следващите 2 дни лекарският екип ще реши какво ще правят. След 2 дни решават, че няма смисъл да се продължава. Казват на дъщерята, че може да присъства, ако желае, когато го изключат от респиратор. Тя иска да е там.

Отива на следващия ден и вижда, че леглата на родителите й, и двамата с пълна упойка и респиратор, са събрани едно до друго и ръцете им са сложени така, че да се държат ръка за ръка. Дъщерята влиза и сяда на леглото на баща си и държи другата му ръка. Медицинската сестра пуска любимата музика на баща й и малко по-късно той умира. Без болка, тиха и спокойна смърт.

На следващия ден болницата се обажда на дъщерята да отиде в болницата. Там научава, че много органи са отказали и майка й също няма полза от следващо лечение. Тя умира скоро след това.

Дъщерята разказва историята на родителите си, за да похвали и благодари на болницата, лекарите и сестрите. Докато родителите й са получавали лечение, операционни и анестезиращи сестри са били обучавани за интензивни в случай, че дойдат повече жертви, които имат нужда от интензивно лечение.
Също иска да предупреди възрастните хора. Баща й е имал проблем със сърцето, но майка й е била 100% здрава без никакви съпътстващи заболявания и въпреки това и двамата умират в рамките на дни
.

Много хубава приказка, но... приказка!
Защо да е приказка?
Защото явно е трудно да си представим човешко отношение в болниците......
Сериозно? Пускали са дъщерята при тях ежедневно?! Защото бил много специален случай?! Единственото семейство според Вас? Да сте чували какъв е пропусквателния режим в тези отделения?!
За чуване  не съм, но ми се е налагало да влизам при близки в такива отделения в различни болници.

# 8 206
На мен тази трогателна иначе история, хич не ми звучи достоверно. А ако е вярна, значи персоналът в болницата е за глоби, защото са нарушили всички възможни правила и така са изложили на опасност и други пациенти. Не го вярвам.

Абсолютно! Но имай предвид, че трябва да ни е срам, че не вярваме. Smirk /поне това прочетох в един по-горен пост/. Аз ще почна да подминавам подобни писания.

Да, подмини им и некролога на починалата двойка. Защото е по-лесно.
Текстът в некролога казва, че са прекарали последните си дни в интензивното в Bærum sykehus, която е голяма болница във Викен регион, който е сред най-засегнатите. И благодарности на персонала. Умрели от ковид вирус. И закрита церемония заради вируса.

Скрит текст:

И, разбира се, дигитален нектролог на страницата на погребалното бюро. Този на жената например: https://jolstad.vareminnesider.no/memorial_page/memorial_page_pe … b6690ea605c1884b2

Ама не, приказка било. Не вярвайте.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 15:36 от Fenris

# 8 207
Скрит текст:
Имаше лек укор, че починалия е отишъл твърде късно. Същевременно ни съветват да не натоварваме здр.система и да се самолекуваме. Как един болен ще определи сам какво е състоянието му?
Леле, кой е съветвал да се самолекуваме? Някакви врачки ли гледате? Брррр....

В Дания съветват тези, които не са много зле да си седят в къщи и даже да се не обаждат на лекар.

# 8 208
А аз имам 3ма познати, чиито фирми са окей с 60/40 мярката, която предложи правителството, за да си задържат работниците. Та те също не са съкратили никой. Но моята бивша фирма се обатачи още от Януари. Първо нямахме части, за да произвеждаме, защото нале..Китай затвори общо взето и така до Март. Март месец получихме части, ама затвори Европа и САЩ и вече нямаше на кой да изнасяме, дер че продължи производството. Отмениха от различните държави всички поръчки, които седяха на back order и започнаха съкращения - заминахме част от маркетинг и продажби (аз включае), оперативният директор, техническият директор, част от логистика, други бяха пуснати на 4 и 6 часа с намалено работно време, трети в платен/неплатен отпуск. И тук вина нашето ИП - няма, нито нашата държава. Тук си е вече на глобално ниво. Не обвинявам абсолютно никого.
Естествено, че е на глобално ниво. Няма търсене, няма предлагане. Държат си работниците тези, които могат да изтраят на 1 месец неплатена почивка. Останалите, които не са били стабилни преди това, заминават.

За Дания не знам и не искам да знам, аз одобрявам мерките тук и никой не е съветвал такива неща. Аз не съм избирала да живея в Дания, не я смятам за вся и всьо в някое отношение. Ние си говорим за българската реалност, мисля потребителката, която беше писала, е в бг.

# 8 209
На мен тази трогателна иначе история, хич не ми звучи достоверно. А ако е вярна, значи персоналът в болницата е за глоби, защото са нарушили всички възможни правила и така са изложили на опасност и други пациенти. Не го вярвам.
И на мен. Освен това усещам едно внушение, че го подхвърлят насам-натам, защото е стар. Е, не са такива изроди нашите лекари!

# 8 210
  • София
Току що изгледах едно видео как на Цветница облизват една лъжичка доста вярващи ... и се питам, при положение, че нашите духовници вярват, че в харама не можеш да се заразиш, защо в края на церемонията не облизаха и те лъжичката......

# 8 211
  • София
то не било при нашите, в чужбина било. Не знам, може и да е вярно. По нашенско не вярвам да се случи, нали веднага медиите ще гръмнат.
Очакваше се в един момент и от доброволците да има заразени, аз затова не съм много фен на такива начинания, когато ставаше въпрос дори за социалния патронаж, когато събираха списъци. Колкото и да са екипирани, един доброволец или социален работник разнася храна на десетки пенсионери.

Ох, ужас с тази лъжица, хваща ме гнус само като го чета!

# 8 212
Wizz Air възобновява полетите между Варна и Лондон

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Wizz-Air-vuzobnovyava-p … a-i-London-955912

# 8 213

Това е за видове пневмонии. Прочетете преди да слагате обяснения. Или прочетохте че някой пелтечи и край.. Мангъров

# 8 214
Току що изгледах едно видео как на Цветница облизват една лъжичка доста вярващи ... и се питам, при положение, че нашите духовници вярват, че в харама не можеш да се заразиш, защо в края на церемонията не облизаха и те лъжичката......
Първо се причестяват хората, а накрая след всички самият отец също се причестява от същите съдове.

# 8 215
И на мен. Освен това усещам едно внушение, че го подхвърлят насам-натам, защото е стар. Е, не са такива изроди нашите лекари!
Никой не е казал, че са изроди, но с какви симптоми трябва да е човек /без значение възраста му/, че да бъде приет в болница, а не да се налага да ги обикаля всички без резултат....
При жените от Благоевград се получи пак нещо такова, докато не са си направили тест на частно.
Явно всеки който е в тежко състояние първо трябва да мине през частна лаборатория преди да тръгне за болницата.....

# 8 216

Наистина щях да повярвам в Чудото и в това, че в при причастие не се разнасят зарази, ако след всеки мирянин и отчето облизваше лъжицата. Ама не би.

Не само богохулстваш, но и знанието по християнските  въпроси е 0.0.
Случайно да знаеш какво се случва с Причастието от Светата  чаша след свършване на службата? Доводите за сеене на зараза издишат поради факта, че в последните четири, пет седмици хиляди свещеници вече е трябвало да бъдат заразени.
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/osem-moskovs … azeni-koronavirus
Осем московски свещеници са заразени с коронавирус

# 8 217
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Скрит текст:
ВасиТу,
Не обръщай внимание на този юзър.
И аз съм обяснила за какви кредити става дума, но то цели да се заяжда.
Сигурно, друго си е да си вреш носа в чуждите работи и да завиждаш кой с какъв телефон е и какви обувки носи. Обяснимо е До накъде, като се има предвид, че спестявате от наем, кредит и т.н за сметка на личен дискомфорт.

Ами то има едно такова нещо - доста народ се беше юрнал да живее на кредити и дава луди пари за суета. Ето поне с това положение може да се поприземят нещата, защото не бяха нормални и според мен. Жалко, че трябва да стане нещо чудовищно, за да проумее народа някои истини. Веднъж ни лъгаха с пирамиди, после банките завлякоха, не си взехме поука. Дано сега се направят съответните изводи и спре поголовното кредитовземане за щяло и нещяло, без стабилен доход и с мисълта, че сме вечни.

Така е.. но това си е зависимост.
Човеците сме непрекъснато облъчвани с информация, която подтиква тази зависимост, много по-лесна за възприемане от обратната и си трябва сериозно да си стъпиш на врата, за да се откъснеш.

# 8 218
Първо се причестяват хората, а накрая след всички самият отец също се причестява от същите съдове.
Не я ли дезинфекцират поне?

# 8 219
Скрит текст:

Това е за видове пневмонии. Прочетете преди да слагате обяснения. Или прочетохте че някой пелтечи и край.. Мангъров

Лекар фен на естествения подбор е оксиморон. Или си лекар и правиш всичко по силите ти да спасиш и излекуваш хората или оставяш всички на естествения подбор. Такава психопати е хубаво да се знаят кои са и хората да бягат от тях като давол от тамян.

Общи условия

Активация на акаунт