COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 400
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 8 550
Няма да има пик, защото тестването ни е нищожно. Как да намерим заразени, носители, болни и т.н, като не тестват.
Дори СЗО, която много се изложи, препоръчваше преди 5 дена най-малко, че трябва да се правят много тестове, за да се ограничи разпространението.

# 8 551
Еми казаха го по Канал 1 преди малко, някакво светило пак на вирусологията. Пране вика на дрехите всеки ден най малко на 90 градуса Anguished ( сигурно трябва да слагаме баката на печката да заври водата, щото автоматични перални на повече от 90 градуса не съм чула да са произвеждани някога) , и другото - дезинфекцирайте уредите за храна по няколко пъти преди употреба : тук също  имам нужда от разяснение, с какво да ги дезинфекцираме ? Примерно - обтриваме ги със спирт . Чакаме да изсъхнат.Пак обтриваме.Пак чакаме да изсъхнат.Пак обтриваме.И така няколко пъти ! Всеки път преди хранене.
Не знам и ония в Прокаженото селище от Безкръвната гилотина дали са дезинфекцирали така съдовете когато са хранели беглецът Рене ?

Това пък в кое предаване?а Нали уж умирал над 54 гр.и сапун/перилен-защо да се изваряват дрехи-не мисля.А за приборите-може би киснене в спирт 5 мин....ооооо....

# 8 552
  • София
Аз не разбирам какъв точно пик се очаква в България. Нали има ограничения от колко време вече, три седмици? Къде пък ще се изпозаразят толкова хора ако няма масово скупчване на хора? Няма заведения, хотели, концерти, футболни мачове..
А при нас учебната година е до края на юли. Никак не ги виждам нещата, нито с училище, нито без...
От непрекъснато връщащите се от чужбина
Е какви са тия пък непрекъснато връщащи се? В смисъл такива, които ще си дойдат за лятна ваканция ли?
Например, днес от Кипър пристига самолет със 128 нашенци. Източник - дир Бг и останалите новинарски сайтове

# 8 553
Объркана съм. В лаборатория в нашия град има вариант за тестване - 30лв. Значи появи ти се неразположение и тестваш на твоя глава.

# 8 554

Това пък в кое предаване?а Нали уж умирал над 54 гр.и сапун/перилен-защо да се изваряват дрехи-не мисля.А за приборите-може би киснене в спирт 5 мин....ооооо....
Рекламата след новините точно.

# 8 555
Скрит текст:
Аз се чудя колко от починалите/тежките случай са имали БЦЖ ваксина. Защото генерала вече спомена, че някой нямат лични лекари и нищо чудно и ваксини да нямат.
починалите са родени през миналия век. тогава май не е имало ЛЛ.

Да, но системата за ваксинация я има и преди тази на личните лекари.
това го знам. ТЯ не го знае вероятно.
По-рано не се наричаха лични лекари, а бяха районирани по местоживеене - ходиш при лекаря, който е на твоя квартал. И не можеше да се спори за ваксините дали искаш, или не искаш, нямаше и антиваксъри.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 22:44 от Diorela

# 8 556
Нали казаха да си мием често ръцете, не да се щавим.

# 8 557
  • София
Еми казаха го по Канал 1 преди малко, някакво светило пак на вирусологията. Пране вика на дрехите всеки ден най малко на 90 градуса Anguished ( сигурно трябва да слагаме баката на печката да заври водата, щото автоматични перални на повече от 90 градуса не съм чула да са произвеждани някога) , и другото - дезинфекцирайте уредите за храна по няколко пъти преди употреба : тук също  имам нужда от разяснение, с какво да ги дезинфекцираме ? Примерно - обтриваме ги със спирт . Чакаме да изсъхнат.Пак обтриваме.Пак чакаме да изсъхнат.Пак обтриваме.И така няколко пъти ! Всеки път преди хранене.
Не знам и ония в Прокаженото селище от Безкръвната гилотина дали са дезинфекцирали така съдовете когато са хранели беглецът Рене ?
Всичко това се отнася за случая, когато има болен в дома, а не профилактично - ако случайно някой вирус е влязъл през прозореца. Не се шашкайте излишно.

# 8 558
  • Sofia
Нали казаха да си мием често ръцете, не да се щавим.
Е това не е много ясно, нали всичко е предпоследно. 😂

# 8 559
Ън, като човек, чийто постове следя с по-голямо внимание, преди време беше пуснал данни за заболели хора с автоимунни заболявания. Ако имаш повече информация, тъй като аз като такъв болен пряко съм заинтересована, за постъпването им - в смисъл при първи симптоми ли са влезли в болницата или на общо основание "стой и се лекувай в къщи) и след влошаване? За съжаление, всички, които сме на имуносупресивна терапия, можем да развием усложнения за отрицателно време.

Съгласно заповедта на Ананиев, следва да постъпим за болнично лечение, но четейки как разкарват другите хора, вече започвам да губя надежда, че това е така.

И друго си мисля, ако в семейството има болен, как става изолирането от него, ако сме в едно жилище, с една баня...да, четох указанията, но просто при някои битовите условия не позволяват, за съжаление:( Дори при спазване на стриктна хигиена, ми се вижда немислимо.

Здравей!
Влезли са с вече с доказана с рентгенова снимка пневмония. Лекували са се различно време вкъщи и в момента, когато вече са имали задух, са направили снимка и се е видяло, че нещата са зле. Взели са ги веднага. Казват, че вече са добре, но не е отшумяло. Кашлицата била адски упорита и  извинявам се ,че го пиша, но изкарвали течност от дробовете като кашлят. Явно има сериозен проблем после. Казват, че не очакват да се оправят за по-малко от месец.

Сега вече взеха да говорят, че е добре да се лекуват хората вкъщи с нещо, щото парацетамол е просто глупост. Ако започнат да дават резохин сигурно много малко хора ще стигат до болница. За много от нас обаче резохинът ще се окаже противопоказен. Доста сериозни са страничните ефекти. Поне за мен знам със сигурност, че не става. Кортикостероидите са вариант, но не знам дали ще има време да се обръща внимание на всеки имуносупресиран и да се решава кое става. Че ние сме с различни супресивни терапии и трябва да се мисли за всеки отделно.

Изолирането е трудно наистина, но аз лично мисля, че само при наистина близък контакт става заразяването. Тоест отделянето в самостоятелна стая, в която друг не влиза, може да се окаже достатъчно. Аз в момента съм в отделна стая. Докато мъжът ми работеше, стоях отделно, хранех се отделно и спях отделно. Аз готвех храната и не позволявах на друг да я пипа. Също минавах всички повърхности и дръжки с дезинфектант преди да приготвям ядене. Говорех с него само с маска. Вече 2 седмици е в отпуск и си седи вкъщи и днес свалих маската. Като започне работа пак връщам всичко по стария начин. Няма абсолютна гаранция, но друг вариант нямаме.
В банята преди да вляза минавам с мокри кърпички всички батерии и дръжки. После се мия или къпя. Друго не виждам какво да се направи.
Ако има болен не мисля, че може да се направи повече. Докато влезе в болница или оздравее.

# 8 560
  • София
Не знам дали е коментирано, но най-добра е израелската статистика. Там няма нито един умрял, а заразените са доста.

# 8 561
Не се филмирай излишно, някой хора говорят и пишат каквото им падне. Много трудно ще се заразиш от дрехи, които сменяш редовно. За приборите ти в къщи да не говорим. Кой ще ти ги сложи вирусите по тях, ако не ти самата или семейството?

# 8 562
Стига вече с тия къде се прибират да са Ви виновни. Мъжа ми се прибра миналата седмица и си спазва карантина. Проверяват го постоянно. Други мой познати, които също си дойдоха, също си спазват карантината. На тях повече внимание им се обръща дали спазват нещата, отколкото на вечно неразбралите хора, че трябва да се спазва дистанция. Утре като се разболеят, ще обвинят Пена, че се прибрала от Кипър видиш ли, ама че Мара не си седна на д..то вкъщи, тя е невинна.

# 8 563
Скрит текст:
Всичко това се отнася за случая, когато има болен в дома, а не профилактично - ако случайно някой вирус е влязъл през прозореца. Не се шашкайте излишно.
[/quote]
И аз така разбрах,но и като гледах онзи филм за китаеца с болната жена май нямаше чак такива неща... Simple Smile Май съм ви подвела с "ооо" накрая исках да кажа"хайде стига де" Simple Smile -недостатък на писането Simple Smile

# 8 564
Аз следя няколко американки, с по 5-6 деца, които обучават у дома и винаги съм изпитвала голямо уважение към тях точно поради този факт. Сега и българският родител трябва да бъде поздравен за търпението, а като отпуснат мерките и децата се върнат на градина и училище, да се ръкопляска на учителите, които издържат Х на брой зверове ежедневно по много часове.

Общи условия

Активация на акаунт