COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 386
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 265
Скрит текст:
В Китай вече е забранено да се публикуват доклади за произхода на вируса без предварително одобрение на правителството... интересно.
https://edition.cnn.com/2020/04/12/asia/china-coronavirus-resear … tl-hnk/index.html
Скрит текст:
Отнасяйте се с крайна подозрителност към американски източници, тези всичките "канали" за пропаганда.
Отдавна е известно, че в Китай се забраниха подобни публикации. Тези са закъснели.

Скрит текст:
Аз предпочитам да вярвам на американците, отколкото на китайците.
Ако не друго, американците са доказали, че са световни лидери и светят със собствена светлина, а не като китайците - с отразена. Американците имат демокрация, китайците - комунизъм. Всеки си гледа интереса, така е, но аз предпочитам да подкрепя американският интерес, пред китайския просто, защото американската цивилизация ми е по-близка до собствените ми разбирания за живота, отколкото китайската.
На мен ми е по-близка Европейската цивилизация... "Демокрация" в САЩ? ... може, може. Има избор? ... да, само че няма от какво да се избира. Само на пръв поглед Ви се струва че има "демокрация" там. Говорилнята не значи "демокрация". Няма значение, че имате право да си "говорите". Има значение да Ви "чуват". А там, вижте, нещата "куцат".
Апропо, чудесен резултат постигнаха с пропагандата, щом Европеец иска да "прилича" на американците. Те и това искаха де...30 годинки работят в това "направление".

Офтопик
Скрит текст:
Аз съм и американски гражданин и понеже познавам добре демокрацията там, никак даже на пръв поглед не ми се струва, че има такава. Със сигурност ви казвам, че има. Пропаганда правят всички, но между американската и китайската пропаганда предпочитам американската казах защо - защото ми е по-близка до светоусещане от китайската. САЩ е една изключително добре уредена ;много голяма държава (подчертавам, че е много голяма, за да стане ясно, че никак не е лесно да се уреди добре голяма държава) и не, не само в мегаполисите и големите градове е уредена, уредена е навсякъде, за разлика от държави като нашата и като Китай, които още много хляб трябва да изядем, докато ги стигнем американците.

# 8 266
Мер, има до 2018, скоро ги гледах.. .. Ще потърся и изпратя на лично
Някъде има ли статистика за смъртните случаи в БГ по години? Сякаш имаме повече млади починали, отколкото възрастни, а Мангъров вчера каза по Нова, че в България до момента само възрастни хора били загинали.

Като специалист силно, силно ви съветвам да не се самолекувате с хининови препарати, в какъвто и да било стадий без консултация с лекар, който да ви провери чернодробната функция и дали нямате ритъмни нарушения.

# 8 267
  • Пловдив
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/04/12/4053611_moskva_e_na_predel … te_si_da_ovladee/

Русия се включва в световния заговор. Опашки от линейки и криза в спешната помощ. Информирам. Не ви плаша. Който го е страх, да не чете.

# 8 268
Относно възрастта на починалите у нас не съм попадала на статистика, но по спомен е потресаваща - 36 г., 38 г., 43 г. , 47 г. и още имаше под 50...със или без придружаващи заболявания.

# 8 269
  • Немция
Нещо споменаха ли за инхалации? Малката дъщеря до скоро от един сопол дето се вика правеше пневмонии, последно време бронхоспазми. От както правим и инхалации с определено лекарство малко по-бързо се оправя. Защо нищо не споменават за това? Нали отпуска бронхите и така се стимулира отхрачването.
И аз се чудя. При децата ми и мен това е основната терапия, която прилагаме при бронхити, кашлици. И има голяма полза.

# 8 270
  • Варна
Тук един много емоционален разказ на българка живееща в Швеция.
......................................
Скрит текст:
Romyana Boteva
Вчера в 10:36 ч. ·
Приятели!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ! ВИЕ И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА!
Надявам се да не ви отегча с кратък разказ за цената на живота и борбата за него.
Разказ за онези, които не разбират сериозността на момента настъпил на нашата планета, хора композиращи политизирани историй. На България и е спестен ужаса на нещо което е изпратено от дявола. Аз преминах през този ужас и с отвращение чета човеконенавистните импровизаций за несъществуваща пандемия.Месеци преминаха в мятане между живота и очакващото ме на небето. Никога в животът си не съм била толкова безпомощна и под влиянието на тотална десператност. Бе ад, който все още, почти месец не мога да забравя. Има и последствия с който трябва да се боря. Потърсих помощ, но не я получих и трябваше да впрегна всичките си лекарски умения, за да спася не само себе си, а и синът си,който бе просто изпратен у дома от полоклиниката с уверението, че, ще се справи, защото е млад и силен!!!! "Почти четиридесет години съм се борила за живота на други! Сега трябваше да го направя за детето си и себе си! В една страна папагалски обявявана за" социален модел! "Истината е жалка. Не само ниска компетентност, но и прословут северняшки мързел. Всъщност си личи.. От статистиката.. Ние у дома умирахме, безпомощни да се вдигнем от леглата, приготвим храна, не дай си да се доберем до аптеките. Аптеките? Празни.. Нито антивирусни, нито дезинфекционни, да не говорим за маски.Шпрей за хрема и козметика😡😀 Едва последните дни пуснаха дезинфекционни на десеторна цена..50евро шише. Не преувеличавам!
Никога няма да простя равнодушието което посрещаше молбите ми през плач да помогнат на синът ми, белият дроб на който колабира! Колкото и да не обичах, сега вече презирам.👺😈
Тук умират стотици хора. Спасените са щастливци.. Не.. Късметлий от шведски произход. В кварталите населени от чужденци косата коси безмилостно. Десетки от блок!Цели семейства!
Преминала през ада на тази пандемия ме отвращават псевдоспециалисти отричащи паметта на 1 400 000 страдащи и 100 000 напуснали живота в страдание. Да се сравнява с годишни загуби от други болести е сатанизъм. Сатанистични изказвания трябва да се блокират, а източниците им ненавиждат, независимо от титли и претенций. Една псевдоинтелигенция трябва да знае мястото си и не се подиграва със милионите страдащи хора. В името на стотиците жертви лекари и сестри напуснали живота отстоявайки човешкият си дълг! Това защото няма зараза? Зараза има! Коварна, непреодолима, жестока! Поради това не четете такива автори и ги блокирайте! Не е икономиката причината за настъпилия ад. Икономиката загива поради ада, който съсипва пазара и индустрията.
В моят град огромните заводи на ВОЛВО са опустели, заключени, без мъртва душа. И не само те. Дневно се разоряват по статистически данни 16 000 дребни фирми. Така ще бъде докато пандемията се овладее и започне производство, когато хората живеят а не умират!
Бъдете здрави и ценете овладяното от властите!
Пандемията я има и е равностойна на световна война. Цифрите са само цифри, истината зад тях е многократно по-голяма.Още стотици като мен и синът ми кашлят с месеци без да са включени в статистика.
Празнувайте разумно. Дома да е вашата крепост и живот! Бог да помогне да се преодолее това страдание! Амин!

Извинявам се за офтопика, ама като видя такива неграмотни публикации от уж интелигентни и образовани хора, направо лошо ми става. Един човек, дето не си е научил уроците в прогимназията, как ли ще да е учил през студентските си години?!

Във Варна до вчера ми се струваше, че сериозно се спазват мерките, но направих грешката да отида да пазарувам в Метро и направо се потресох - пълно с хора, маските на повечето бяха под брадите или поне под носовете, блъскат се, тъпчат се един в друг, а между стелажите бяха паркирани толкова много електрокарчета със стока, че и да иска човек, да няма как да се размине с някой друр на същия ред... И друго ми направи впечатление, че от години не бях стъпвала там - цените изобщо не са по-ниски от тези в другите магазини, само дето се купува по-наедро (това ми беше идеята, да не се налага да излизаме следващите 10 дни). Повече няма да повторя!

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:50 от chockolina

# 8 271
Вагабунга, информирах модератор за реклама.

Какво ще стане, ако всеки се изсипе тук в темата с глупостите си за лечение?

# 8 272
  • в страната на чудесата

Защо наистина не опитват стероидни противовъзпалителни плюс антикоагулант.
...
Защото не са те попитали Simple Smile

# 8 273
Тук един много емоционален разказ на българка живееща в Швеция.
......................................
Скрит текст:
Romyana Boteva
Вчера в 10:36 ч. ·
Приятели!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ! ВИЕ И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА!
Надявам се да не ви отегча с кратък разказ за цената на живота и борбата за него.
Разказ за онези, които не разбират сериозността на момента настъпил на нашата планета, хора композиращи политизирани историй. На България и е спестен ужаса на нещо което е изпратено от дявола. Аз преминах през този ужас и с отвращение чета човеконенавистните импровизаций за несъществуваща пандемия.Месеци преминаха в мятане между живота и очакващото ме на небето. Никога в животът си не съм била толкова безпомощна и под влиянието на тотална десператност. Бе ад, който все още, почти месец не мога да забравя. Има и последствия с който трябва да се боря. Потърсих помощ, но не я получих и трябваше да впрегна всичките си лекарски умения, за да спася не само себе си, а и синът си,който бе просто изпратен у дома от полоклиниката с уверението, че, ще се справи, защото е млад и силен!!!! "Почти четиридесет години съм се борила за живота на други! Сега трябваше да го направя за детето си и себе си! В една страна папагалски обявявана за" социален модел! "Истината е жалка. Не само ниска компетентност, но и прословут северняшки мързел. Всъщност си личи.. От статистиката.. Ние у дома умирахме, безпомощни да се вдигнем от леглата, приготвим храна, не дай си да се доберем до аптеките. Аптеките? Празни.. Нито антивирусни, нито дезинфекционни, да не говорим за маски.Шпрей за хрема и козметика😡😀 Едва последните дни пуснаха дезинфекционни на десеторна цена..50евро шише. Не преувеличавам!
Никога няма да простя равнодушието което посрещаше молбите ми през плач да помогнат на синът ми, белият дроб на който колабира! Колкото и да не обичах, сега вече презирам.👺😈
Тук умират стотици хора. Спасените са щастливци.. Не.. Късметлий от шведски произход. В кварталите населени от чужденци косата коси безмилостно. Десетки от блок!Цели семейства!
Преминала през ада на тази пандемия ме отвращават псевдоспециалисти отричащи паметта на 1 400 000 страдащи и 100 000 напуснали живота в страдание. Да се сравнява с годишни загуби от други болести е сатанизъм. Сатанистични изказвания трябва да се блокират, а източниците им ненавиждат, независимо от титли и претенций. Една псевдоинтелигенция трябва да знае мястото си и не се подиграва със милионите страдащи хора. В името на стотиците жертви лекари и сестри напуснали живота отстоявайки човешкият си дълг! Това защото няма зараза? Зараза има! Коварна, непреодолима, жестока! Поради това не четете такива автори и ги блокирайте! Не е икономиката причината за настъпилия ад. Икономиката загива поради ада, който съсипва пазара и индустрията.
В моят град огромните заводи на ВОЛВО са опустели, заключени, без мъртва душа. И не само те. Дневно се разоряват по статистически данни 16 000 дребни фирми. Така ще бъде докато пандемията се овладее и започне производство, когато хората живеят а не умират!
Бъдете здрави и ценете овладяното от властите!
Пандемията я има и е равностойна на световна война. Цифрите са само цифри, истината зад тях е многократно по-голяма.Още стотици като мен и синът ми кашлят с месеци без да са включени в статистика.
Празнувайте разумно. Дома да е вашата крепост и живот! Бог да помогне да се преодолее това страдание! Амин!

[/quotе] Един човек, дето не си е научил уроците в прогимназията, как ли ще да е учил през студентските си години?!
Смятам, че на всеки преминал през какъвто и да е ужас, му е простено да прави грешки и да говори емоционално наситено. Така, че спрете със забележките.

# 8 274
Относно възрастта на починалите у нас не съм попадала на статистика, но по спомен е потресаваща - 36 г., 38 г., 43 г. , 47 г. и още имаше под 50...със или без придружаващи заболявания.
Да,точно така...На около 50 има починали, което не говори добре..

# 8 275
Аз се чудя колко от починалите/тежките случай са имали БЦЖ ваксина. Защото генерала вече спомена, че някой нямат лични лекари и нищо чудно и ваксини да нямат.

# 8 276
  • София
Аз се чудя колко от починалите/тежките случай са имали БЦЖ ваксина. Защото генерала вече спомена, че някой нямат лични лекари и нищо чудно и ваксини да нямат.

БЦЖ ваксина се слага още в рд, т. че няма шанс да я нямат. Няма нищо общо с това имат ли лр или не.

# 8 277
Ето това е от вестникарските публикации:
66, 74, 80, 55, 73, 53, 57, 40, 81, 58, 83, 83, 48, 54, 86, 49, 75, 60, 72, 90, 36, 65, 44, 73, 73, 58, 68, 38

За трима човека няма сведения. Както се вижда далеч не са само много възрастни хора. Средната възраст е 64 години.

# 8 278
Не съм медицински грамотна, но какво би се случило с пациент, ако му прелеят кръв от човек, който вече има антитела?

# 8 279
  • Буркина Фасо
починалите са родени през миналия век. тогава май не е имало ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт