COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 836
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 580
  • Sofia
Да помрънкам малко. Днес е 13.04, до 13.05 има още един месец. Какво ще се случи през този месец в страната ни и по света, някоя врачка да се е изказала?
Същото каквото и през изминалия - тояга-морков-тояга-морков....
И така поне още 1 месец..
Ох, вече ме избива на смях, който хич не е здравословен.

# 8 581
На коя институция се сигнализира за неспазване на карантина след връщане в чужбина?
И дали фейсбук ще мине за доказателство -  има снимки от чужбина от преди няколко дни, сега вече въпросния е в София и качва снимки как се мотае по улиците и клипчета от разходки с колата около НДК.
112 коригирам-а дали ще е доказателство-това не знам.

А за групчиката-жалко ,че не са ги глобили малко та да знаят за друг път-защото наистина заради такива по 20 по 5 по 6 събрали се  на  групи страдаме всички останали-и заради тях и с маски ще си ходим до второ пришествие...И аз днес такива групички видях като ходих по работа поне 4-5 за около час време/даже едни тийнове си предаваха голяма бира и пиеха наред 3-ма бяха/ -ами ако трябва човек да ги докладва то трябва да се нанесе в РЗИ.

# 8 582
Честита нова заповед! От днес 12.04 до 26.04 всички с маски! Grinning

Проблемът, обаче, е сега кой ще я вземе на сериозно тая заповед....

Да, да, да. И мека глобите да започнат сега.

# 8 583
Скрит текст:
Днес в новините по БТВ казаха, че идвала обезпокоителна информация за повторно заразени лица в Азия и във връзка с това СЗО щяла да напише нови препоръки. Някой знае ли повече подробности?

Ще напише. Подготвят ни за задължителна ваксина.
Която ще ни предпазва от вируси, но ще води до оглупяване с цел по лесно управление.

Не знам за оглупяване, ама се възхищавам на смелчаците, които ще си сложат чисто нова, току що създадена ваксина.

# 8 584
Объркана съм. В лаборатория в нашия град има вариант за тестване - 30лв. Значи появи ти се неразположение и тестваш на твоя глава.

Това е цена само за бърз тест. За антитела, т.е. имал си "неразположение" преди повече от две седмици. Ясно?

# 8 585
  • Варна
Аз следя няколко американки, с по 5-6 деца, които обучават у дома и винаги съм изпитвала голямо уважение към тях точно поради този факт. Сега и българският родител трябва да бъде поздравен за търпението, а като отпуснат мерките и децата се върнат на градина и училище, да се ръкопляска на учителите, които издържат Х на брой зверове ежедневно по много часове.
Много добре казано.
Не ме разбраха по-рано какво исках да кажа, а аз наистина с две деца в градинска и яслена възраст свалям шапка на тези работещи родители с три деца, повечето ученици.
И някак не ми отива да се оплаквам. Не че няма с какво. Но имам близък пример на жена с три деца съответно предучилищна, 3. и 5. клас, напълно индиферентен мъж и работеща на 12-часови смени в график 2:2. Изключително ограничени финансови възможности. Бъкел не е казала.
Та, когато се оплакваме, трябва да сме по-обрани. И когато недоволстваме от учителите - също. Защото виждаме колко усилия ни коства липсата на прекия им контакт с децата.

И аз днес видях поне 10% хора навън без каквито и да е маски. От останалите близо половината бяха неправилно поставени. В градинката на Червения народът насядал по пейките се припича, по булевардите щъкат хора, майки с дечица (не твърде много), темпото на разходките е лежерно и движението е доста натоварено. Наистина не разбирам за какво реват някои, че са заключени. Ако са самозаключили се, е отделен въпрос.
Не мога да отрека, че хората се стараят да спазват дистанция.

# 8 586
Ами не е само за антитела до колкото разбрах. Можеш да разбереш дали към момента имаш вирус.
Когато нашият кум се разболя си направил и такъв и за грип Б. Оказа се грип.

# 8 587
Да помрънкам малко. Днес е 13.04, до 13.05 има още един месец. Какво ще се случи през този месец в страната ни и по света, някоя врачка да се е изказала?
Месечен хороскоп за април за всички зодии:
Този месец ще прекарате в уюта на тесен семеен кръг. Сънищата носят предупредителни сигнали, особено ако в тях фигурира излизане навън. Ограничете разходите, защото месеца няма да е много доходен за вас

# 8 588
Стига вече с тия къде се прибират да са Ви виновни. Мъжа ми се прибра миналата седмица и си спазва карантина. Проверяват го постоянно. Други мой познати, които също си дойдоха, също си спазват карантината. На тях повече внимание им се обръща дали спазват нещата, отколкото на вечно неразбралите хора, че трябва да се спазва дистанция. Утре като се разболеят, ще обвинят Пена, че се прибрала от Кипър видиш ли, ама че Мара не си седна на д..то вкъщи, тя е невинна.

Снежана, нямам възможност да прочета много постове и кой какво е писал за прибиращите се. Твоите коментари ги чета  с интерес още от тема 1.  Колкото и да не ми се иска, ще го напиша, защото го мисля, пък може да ме нападате после, може би и с право.
Според мен, всички граници трябва да се затворят, поне за месец, без значение за кои граждани ( изключвам належащо болни). Да, вие спазвате мерки, но други не го правят. Носене на маски, коридори, стоене на дистанция, забрана за паркове и площадки, затваряне на пазари с куп други магазини около тях, дистанционна работа, работа от вкъщи с деца, неплатени отпуски,  или загуба на работа, вероятност от срив на здравната система, икономически срив, плашене с чували, църковни служители без маски...... И когато го попитаха за носене на маски от малките деца, генералът каза, че имало заповед, т.е. и за тях, т. е да не излизат.
Да, хора, които са по работа, да се погрижи работодателят кога, как и къде ще стоят.
Но  с такива като този от Лом, или младежи от чужбина заразили родител , а оттам и други хора, какво правим? Както заради изключения,  тук въвеждат забрани за български граждани, така ще го направят и за тези навън. Щом не го направиха още януари за Китай. Иначе наистина ще продължи и след май, а може и до края на годината.

# 8 589
Casa del Sol, какво ще се постигне с това едномесечно затваряне и неизлизане? И какъв е планът за после? Не се заяждам, съвсем сериозно питам, интересно ми е. Flowers Hibiscus

# 8 590
  • София
Ън, като човек, чийто постове следя с по-голямо внимание, преди време беше пуснал данни за заболели хора с автоимунни заболявания. Ако имаш повече информация, тъй като аз като такъв болен пряко съм заинтересована, за постъпването им - в смисъл при първи симптоми ли са влезли в болницата или на общо основание "стой и се лекувай в къщи) и след влошаване? За съжаление, всички, които сме на имуносупресивна терапия, можем да развием усложнения за отрицателно време.

Съгласно заповедта на Ананиев, следва да постъпим за болнично лечение, но четейки как разкарват другите хора, вече започвам да губя надежда, че това е така.

И друго си мисля, ако в семейството има болен, как става изолирането от него, ако сме в едно жилище, с една баня...да, четох указанията, но просто при някои битовите условия не позволяват, за съжаление:( Дори при спазване на стриктна хигиена, ми се вижда немислимо.

Здравей!
Влезли са с вече с доказана с рентгенова снимка пневмония. Лекували са се различно време вкъщи и в момента, когато вече са имали задух, са направили снимка и се е видяло, че нещата са зле. Взели са ги веднага. Казват, че вече са добре, но не е отшумяло. Кашлицата била адски упорита и  извинявам се ,че го пиша, но изкарвали течност от дробовете като кашлят. Явно има сериозен проблем после. Казват, че не очакват да се оправят за по-малко от месец.

Сега вече взеха да говорят, че е добре да се лекуват хората вкъщи с нещо, щото парацетамол е просто глупост. Ако започнат да дават резохин сигурно много малко хора ще стигат до болница. За много от нас обаче резохинът ще се окаже противопоказен. Доста сериозни са страничните ефекти. Поне за мен знам със сигурност, че не става. Кортикостероидите са вариант, но не знам дали ще има време да се обръща внимание на всеки имуносупресиран и да се решава кое става. Че ние сме с различни супресивни терапии и трябва да се мисли за всеки отделно.

Изолирането е трудно наистина, но аз лично мисля, че само при наистина близък контакт става заразяването. Тоест отделянето в самостоятелна стая, в която друг не влиза, може да се окаже достатъчно. Аз в момента съм в отделна стая. Докато мъжът ми работеше, стоях отделно, хранех се отделно и спях отделно. Аз готвех храната и не позволявах на друг да я пипа. Също минавах всички повърхности и дръжки с дезинфектант преди да приготвям ядене. Говорех с него само с маска. Вече 2 седмици е в отпуск и си седи вкъщи и днес свалих маската. Като започне работа пак връщам всичко по стария начин. Няма абсолютна гаранция, но друг вариант нямаме.
В банята преди да вляза минавам с мокри кърпички всички батерии и дръжки. После се мия или къпя. Друго не виждам какво да се направи.
Ако има болен не мисля, че може да се направи повече. Докато влезе в болница или оздравее.

Благодаря ти много!Ние сме с 2 дечица, едното бебе и не искам да мисля след 13.05 как ще се развият събитията, след като мъжът ми тръгне на работа. Не искам да се чувства като прокажен в собствения си дом, при все че я има неизвестността ще се разболее ли/ще се окаже само приносител...и това може да продължи с месеци...

А дори да измислят и внедрят ваксина, "за късмет" моята болест изключва всякакви ваксинации, така че...

Какви ти странични ефекти на резохина - ела да видиш на моето лекарство какви са, предполагам, че и при теб е така.

Благодаря ти още веднъж!🤗

# 8 591
  • Пловдив
Всяка година ваксината за грип е различна, а доста народ се ваксинира по света и малко по - малко у нас.
От това, което видях по улиците на Пловдив, хората масово са с маски, е на някои носовете им са отвън де. Разни тийнове се правят на интересни и се разхождат без маски. Жалко, че полицаите са по разните измислени КПП та. И аз не съм фен на маските, но щом като се налага, си я нося. А е доста неприятно, когато си с очила.

Лолита, някакъв бърз тест е. Навсякъде pcr тест е 100+ лв.

# 8 592
Резохин понася на някои хора много добре, други са алергични или развиват страничните ефекти. Като всички лекарства за ревматологични заболявания. Всички са с доста тежки възможни странични ефекти и се понасят различно.
Моят мъж ходи на работа и вече се караме и се чувства прокажен. Но сякаш взе да свиква с някакви хигиенни навици. Sad
Трудно е

# 8 593
Не знам дали е коментирано, но най-добра е израелската статистика. Там няма нито един умрял, а заразените са доста.

Има, 116.
Срещу 919 в Швеция, с почти еднакъв брой заразени. Около 11 000.

# 8 594
Гледам, че за излекувани в болница, ги изписват след два отрицателни теста и ги пускат вкъщи за 28-дневна карантина. В смисъл, не казват за укрепване, възстановяване на организма, ами точно карантина. Чудя се,  тези болни, за които нямаше медицински прегледи, нямаше и тестове, като "им мине" след 1-2-3 седмици и какво - връщат се на работа? Не трябва ли и те да са в карантина, или след като никой не ги е тествал, няма и болничен за карантина.

Общи условия

Активация на акаунт