COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 198
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 610
  • Пловдив
Франция удължава карантината до 11 май. После постепенно ще отварят ясли, училища, заводи. Университетите ще останат затворени. Границите за пристигащи от държави извън ЕС ще останат затворени до следваща заповед.

# 8 611
Елфичка, да, имат си екзит стратегия, но вирусът няма да изчезне. Просто ще го държим под контрол евентуално. Аз затова питам за после. Ще стоим затворени или какво?

Кой както иска. За сега мерките са като в другите страни. Когато ги отслабят всички, които искат могат пак да спрат да си мият ръцете.

# 8 612
Знам, че има скептично настроени. Аз обаче гледах едно предаване с един американски астролог при Гала. Изненада ме, доста неща се оказаха верни за тази година.
Последното, което каза е че 27.04 е важна дата за България. Ще видим. Аз вече на никой не вярвам. Нито на светила, нито на политици.
Ако е било януари това интервю е интересно. Ако е скоро се знае, че всички чакаме тази дата. 27 е понеделник и отваряме всички молове и паркове:)
Ето го интервюто при Гала
https://www.youtube.com/watch?v=VnnDaEJomQ8

Този беше гост и на Слави Трифонов и направо се впечатлих тогава.
И не помня този ли беше или друг, където познаваше числата на банкова сметка, на всичко...ама като не помня и гледам разсеяно...

# 8 613
  • В.Търново
Нещо май казаха, че отново група българи се прибират от чужбина.За какво бяха всичките мерки, за да кажат после още един месец?!Чухте ли от коя държава?

# 8 614
Франция удължава карантината до 11 май. После постепенно ще отварят ясли, училища, заводи. Университетите ще останат затворени. Границите за пристигащи от държави извън ЕС ще останат затворени до следваща заповед.
Преди Юни- нищо няма да могат да отворят.

# 8 615
Ясно, де, не се мисли за после, затова пък се дават безумни идеи за сега-то.

Лили, един път да се съглася с теб. Този път Мангъров е прекалил с изказването си, че умират само стари хора.

# 8 616
Още новини от Банско, 12/186 с изградени антитела, около 6 процента. https://bnr.bg/post/101258308/blizo-7-ot-jitelite-na-bansko-sa-b … eni-s-koronavirus
Още добри новини от Банско показващи колко е "опасен" вируса. Цитирам:
Близо 7 процента от изследваните досега жители на Банско са били заразени с коронавирус, като болшинството дори не са знаели, че са го прекарали. Това показват резултатите от първите два дни на масовото тестване, което трябва да даде яснота от кога и колко масово е било разпространението на вируса в световноизвестния ни зимен курорт.

Резултатите от ден 2 на тестването.
Скрит текст:
"От общо 186 тестувани имаме 0 теста с ранни антитела. Хора, които имат ранни и късни антитела, общо на брой са 4. Това са хора, които оздравяват. И тези, които са преболедували – 8 човека с късни антитела".

Общият брой вече надхвърля 330 души. Какво показват тестовете от днес? Д-р Татяна Джупанова от РЗИ:

Изследваните, които са показали среща с вируса, са били изненадани от този факт, защото:

"Тези, които са минали – и днеска и вчера – почти никой не е имал никаква симптоматика – безсимптомно протичане. Общо взето, по статистика 80% от заразените прекарват безсимптомна форма. Хората въобще не разбират, че нещо се случва с тях".

Все още е рано да се говори за изграден колективен имунитет, ако изобщо може да се постигнат процентите за такъв, уточни д-р Джупанова и обясни защо:

"За да има колективен имунитет, трябва 70% от населението да има имунитет. Т.е. не 6-7%, които имаме в момента. Рано е да се говори за колективен имунитет", подчерта д-р Джупанова.

Въпреки първоначалния скептицизъм сред жителите на Банско, които заявиха, че не искат да се изследват, за да не попречи това на работата им и да ги травмира психически, след обявените досега данни хората са по-склонни да участват в масовия скрийнинг.

Епидемията в Банско е била страховита, нещо невиждано като мащаб (600 на 10 000, дори ежегодните грипни епидемии не достигат подобни стойности.) а ние даже не сме разбрали за нея. Резултат от тази страшна епидемия е 1 починал и дори не е сигурно че е бил болен от Ковид.
Цитат
Вчера прочетох една жена,братовчедка на починалия мъж от Банско,която пише,че изобщо не е бил болен от короната,два теста са му били отрицателни. Семейството му не е изследвано изобщо,нито е било под карантина. Нещо почват да ме глождят съмнения,но едва ли някога ще разберем каква е играта,от къде дойде всичко и каква е целта.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1166756.msg40555389#msg40555389

Но все пак аз смятам да не се позовавам на ЕЖК, защото за мен е нереално при такива страховити стойности на епидемията в Банско (600 на 10 000) да няма нито един починал, този човек вероятно е починал от Ковид въпреки ЕЖК и затова ще разсъждавам през тази призма въпреки че не знам наистина какви са му били резултатите и имал ли е активна инфекция когато е починал.  

Първият ден 6% и вторият ден отново 6% когато към полицаи и лекари са започнали тестване на всички останали работещи Банско в сферата на услугите, в общинската администрация, социалните работници показват същият резултат. А именно в Банско е имало страшна епидемия, ама наистина страшна без да преувеличавам, (това че не сме разбрали за нея не променя цифрите, а може само да ни радва) защото дефиницията за епидемия е 200 на 10 000, а ние след 2 дни тестване имаме 600 на 10 000. Т.е. критиките към щаба че затваря Банско за нищо са неоснователни. Напротив там е имало епидемия с каквато България рядко се сблъсква. Дори епидемиите от грип рядко достигат до стойности от 600 на 10 000. И тази страшна и невиждана по размери епидемия е приключила с 1 починал и то не е сигурно че е починал от Ковид. Което е нормално защото не само данните от Банско но и тези от Австрия и Стокхолм показват смъртност 0,15-0,30%.

4000 теста са осигурени за Банско + още 2000 дарени от депутат. Щели да стигнат за половината община. Доколкото разбрах са изследвани баш жители на общината, имали пряк досег със заразени.
И аз четох че са предвидени 6 000 теста и ще изследват половината община за да се избегнат всякакви статистически флуктуации и изследването да е изключително акуратно. До момента са изследвани над 300 души и извадката показва че смъртността в Банско към този момент е 0,13%. Дори и аз се съмнявам че е чак толкова ниска защото това си е направо грип, а дори на база изследванията в Австрия и Стокхолм тя е в диапазона 0,15- 0,30%, което ми говори че действително са започнали с по рисковите които показват леко завишен процент на заболеваемост, което леко понижава процента смъртност от истинският, но разбира трябва да изчакаме да завърши пълното изследване за да го коментираме.

# 8 617
Нещо май казаха, че отново група българи се прибират от чужбина.За какво бяха всичките мерки, за да кажат после още един месец?!Чухте ли от коя държава?

От Кипър 120 души като в самолета са пътували не само българи, а и румънци и холандци.

# 8 618
  • Bulgaria
От Кипър. Но май постоянно си се прибират от различни страни.

# 8 619
Знам, че има скептично настроени. Аз обаче гледах едно предаване с един американски астролог при Гала. Изненада ме, доста неща се оказаха верни за тази година.
Последното, което каза е че 27.04 е важна дата за България. Ще видим. Аз вече на никой не вярвам. Нито на светила, нито на политици.
Ако е било януари това интервю е интересно. Ако е скоро се знае, че всички чакаме тази дата. 27 е понеделник и отваряме всички молове и паркове:)
Ето го интервюто при Гала
https://www.youtube.com/watch?v=VnnDaEJomQ8

Този беше гост и на Слави Трифонов и направо се впечатлих тогава.
И не помня този ли беше или друг, където познаваше числата на банкова сметка, на всичко...ама като не помня и гледам разсеяно...

Тогава ще мине астероид през земята: https://earthsky.org/astronomy-essentials/asteroid-52768-1998-or … l-2020-how-to-see

Също астролозите казват да наблюдаваме международните събития. Може и до военен конфликт да се стигне или този астероид да предизвика вулканични изригвания, цунамита ...

# 8 620
Дадоха ги , от Кипър бяха тези поне.
И един каза, че там имали забрана за излизане за определени часове. Нямало смисъл да плащат наем и това беше поне неговия мотив. Друга жена работела в хотел и 2 месеца не им платили заплатите, ще си стояла сега на село.
Повечето без маски, другите с маски под брадичката.
Но и други са дошли, от други държави и се чакат още.

# 8 621
Словакия са нереално добре.

За Виетнам също малко се говори. Те пък нямат нито един смъртен случай. А нямат и възможностите на Южна Корея да тестват толкова много. Как го правят:
https://www.dw.com/en/how-vietnam-is-winning-its-war-on-coronavirus/a-52929967

# 8 622
Скрит текст:
Стига вече с тия къде се прибират да са Ви виновни. Мъжа ми се прибра миналата седмица и си спазва карантина. Проверяват го постоянно. Други мой познати, които също си дойдоха, също си спазват карантината. На тях повече внимание им се обръща дали спазват нещата, отколкото на вечно неразбралите хора, че трябва да се спазва дистанция. Утре като се разболеят, ще обвинят Пена, че се прибрала от Кипър видиш ли, ама че Мара не си седна на д..то вкъщи, тя е невинна.

Снежана, нямам възможност да прочета много постове и кой какво е писал за прибиращите се. Твоите коментари ги чета  с интерес още от тема 1.  Колкото и да не ми се иска, ще го напиша, защото го мисля, пък може да ме нападате после, може би и с право.
Според мен, всички граници трябва да се затворят, поне за месец, без значение за кои граждани ( изключвам належащо болни). Да, вие спазвате мерки, но други не го правят. Носене на маски, коридори, стоене на дистанция, забрана за паркове и площадки, затваряне на пазари с куп други магазини около тях, дистанционна работа, работа от вкъщи с деца, неплатени отпуски,  или загуба на работа, вероятност от срив на здравната система, икономически срив, плашене с чували, църковни служители без маски...... И когато го попитаха за носене на маски от малките деца, генералът каза, че имало заповед, т.е. и за тях, т. е да не излизат.
Да, хора, които са по работа, да се погрижи работодателят кога, как и къде ще стоят.
Но  с такива като този от Лом, или младежи от чужбина заразили родител , а оттам и други хора, какво правим? Както заради изключения,  тук въвеждат забрани за български граждани, така ще го направят и за тези навън. Щом не го направиха още януари за Китай. Иначе наистина ще продължи и след май, а може и до края на годината.

Напълно си права, но това е и безотговорно поведение на близките, не само на прибиращите се. И на мен ми иде да се кача на колата, ама си седя мирно и си чакам. Дете имам все пак. Понякога като говорите за прибиращите се, все едно го правят нарочно за да Ви заразят, замислете се, че тези хора имат семейства тук. Мен ми беше изключително трудно да им следя глупостите за стадния имунитет, затова вдигнах един скандал да се прибере. Не искам да ми го върнат в ковчег все пак. Много е лесно да обвиняваш, когато не си пряко засегнат, но когато си свързан, изобщо не е лесно. Все пак трябва да се спазва карантина, защото това са си техните близки и мисля, че тези хора цял живот ще се обвиняват, за това, че са заразили и убили собственото си семейство, заради безхаберие.

# 8 623
Време за 4 част на темата

# 8 624
Добре де... за Банско... повечето служители в хотели, ресторанти, механи и други увеселителни места, не са ли от други градове? Това сервитьори, бармани, камериерки, рецепционисти, служители в СПА са били т.нар фронтова линия и предполагам доста от тях сега не са в града. Тези хора са миели чашите и приборите, докосвани от устните на туристите, тези хора са пипали безброй ключове/карти на ден, през ръцете им са минали куп банкноти, тези хора са миели тоалетни и бани, тези хора са докосвали туристите. Всички тези са били в непосредствена близост до под метър от евентуалните заразители.

Какъв е смисълът да се изследват цитирам:
"Вчера и днес с бързи тестове бяха изследвани предимно хората, които са работили и работят на първа линия – полицаи, лекари, социални работници, общинска администрация, хора от сферата на услугите."
Това въобще не е фронтовата линия, ще ме извиняват... особено пък социални работници и общинска администрация. Joy

Общи условия

Активация на акаунт