COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 988
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 625
У нас след болнично лечение дават 30 дена болничен. В зависимост от заболяването може да се удължава.
За болните на домашно лечение казаха, че са под карантина до излизане на два последователни отрицателни теста. За допълнителни дни не са обяснявали или поне не съм чула. Но казаха, че има случаи, които и след 28 ден не са чисти от вируса, а че личните лекари могат да издават по - дълъг болничен за ковид 19, без да се минава през ЛКК.
Да, но тези болни, на които не е правен въобще тест, съответно водят ли се болни от ковид 19, а и кой ще ги задължи да си правят сами тест, като оздравеят? Въобще не съм чула такова нещо.

# 8 626
Словакия са нереално добре.

За Виетнам също малко се говори. Те пък нямат нито един смъртен случай. А нямат и възможностите на Южна Корея да тестват толкова много. Как го правят:
https://www.dw.com/en/how-vietnam-is-winning-its-war-on-coronavirus/a-52929967

Виетнам ми е по-ясен. Там са с Тайванските протоколи за справяне: мерене на температурате където и да влезеш - в магазин, във влака, в самолет. И ако имаш директно те карат в болницата с полиция.

Хонг Конг за мен са герои. Само 4 смъртни случая на 1000. Обаче те са железни - вечерен час, маски, дистанция, двзинфекции.

Грузия са също с вечерен час. Градският им транспорт е спрян. И тяхната статистика е добра.

# 8 627
  • в страната на чудесата
https://arstechnica.com/tech-policy/2020/04/trump-spreads-firefa … ndemic-continues/

"Фаучи: По-ранните действия можеха да спасят човешки животи"

Късно. Много късно.
570.000 заболели  +17.670
Починали- 23.068 (+1.412)

Тръмп иска да уволни Фаучи - заради това, че нямало да умрат 100к, както казал преди 10 дни, с само 60к

# 8 628
Словакия са нереално добре.

За Виетнам също малко се говори. Те пък нямат нито един смъртен случай. А нямат и възможностите на Южна Корея да тестват толкова много. Как го правят:
https://www.dw.com/en/how-vietnam-is-winning-its-war-on-coronavirus/a-52929967
За Виетнам бях пуснала тук пост на българин живеещ там.
Много интересно действат и бързо. Правят тестове на всеки със съмнителни оплаквания. Ако се установи ковид слагат цялата сграда под карантина (блока, без значение на колко етажа е и апартаменти) На другия ден идват космонавтите и пръскат във всеки дом, нямат право да излизат и им носят храна до вратата. И други интересни неща беше писал, бях го пуснала тук. Много се пръска помня и ми направи впечатление.

Ето статия за Виетнам как се справят, но не е толкова интересно, като разказа на човека
Много добре се справят, защото действат превантивно и бързо
https://www.dw.com/bg/%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85-%D1%81%D1%8 … %D0%BC/a-52978849

# 8 629
Tesla,

Ти сериозно ли правил изводи от сто.изследвани човека и то с въшливите китайски тестове за.антитела. Дали знаеш, че тия тестове дават често кръстосана реакция с антителата за другите корона вируси, които предизвикват банални настинки?

# 8 630
Нещо май казаха, че отново група българи се прибират от чужбина.
Дадоха ги , от Кипър бяха тези поне.

Повечето без маски, другите с маски под брадичката.

Днес няколко пъти ми се наложи да разходя карантиненото Д по работа и на ужасно много хора им правех път като се дърпах на 2 м от тях.

Казвах си: Ако тази тарикатка с маска под носа и този тийн без маска и тази бабка, която не спазва дистанция ...ако те бяха чумави щях ли да им се ядосвам или щях да ги заобиколя като прокажени.

И така. Днес цял ден глупака си мисли че е важен и му правят път, пък аз цял ден ги заобикалям и ги оставям да тестват пределите на глупостта си.

# 8 631
  • В.Търново
Аз до сега във В.Търново не видях да е пръскано.

# 8 632
  • Пловдив
На теория изписват след два отрицателни теста, на практика - с един отрицателен и един положителен, разчитайки на лабораторна грешка. Видно от интервюто на първия излекуван  в Пловдив.
https://trafficnews.bg/litsa/parviiat-plovdivchanin-izlekuvan-co … ta-vidiah-174197/

# 8 633
Еми казаха го по Канал 1 преди малко, някакво светило пак на вирусологията. Пране вика на дрехите всеки ден най малко на 90 градуса Anguished ( сигурно трябва да слагаме баката на печката да заври водата, щото автоматични перални на повече от 90 градуса не съм чула да са произвеждани някога) , и другото - дезинфекцирайте уредите за храна по няколко пъти преди употреба : тук също  имам нужда от разяснение, с какво да ги дезинфекцираме ? Примерно - обтриваме ги със спирт . Чакаме да изсъхнат.Пак обтриваме.Пак чакаме да изсъхнат.Пак обтриваме.И така няколко пъти ! Всеки път преди хранене.
Не знам и ония в Прокаженото селище от Безкръвната гилотина дали са дезинфекцирали така съдовете когато са хранели беглецът Рене ?

Това пък в кое предаване?а Нали уж умирал над 54 гр.и сапун/перилен-защо да се изваряват дрехи-не мисля.А за приборите-може би киснене в спирт 5 мин....ооооо....
Нещо гнило има в Дания...
Какво значи пране над 90 градуса? Ако някой иска да си скапе пералнята, особено ако живее на високо - например Самоков, Смолян, Чепеларе, дори и при идеално настроен температурен датчик, има риск да си съсипе пералнята. Значи гадинката се трепе, като си измием ръцете със сапун, а трябва да си сварим дрехите! За приборите и чиниите за хранене просто нямам думи...
Някой цитира явно учебници от преди 100 години. И не е чувал за миялни машини. Които са идеално средство за дезинфекция, след като успяват да изсушат всичко в тях и ако ги отвориш след като машината си е свършила работата, от вратата излиза огромно количество пара! Което значи, че не малко време температурата вътре е била около 100 и нагоре градуса.

# 8 634
Tesla,

Ти сериозно ли правил изводи от сто.изследвани човека и то с въшливите китайски тестове за.антитела. Дали знаеш, че тия тестове дават често кръстосана реакция с антителата за другите корона вируси, които предизвикват банални настинки?
Ами не знам дали са въшливи ама явно не са, иначе нямаше да се използват за изследване на имунитета на населението и да показват сходни резултати с тестването в Австрия и Стокхолм което не е направено с тестовете за антитела а за активни инфекции, що така тия тестове са неудобни за привържениците на апокалипсиса. (Риторичен въпрос.)

# 8 635
100 теста. Искам само да те попитам, Тесла знаеш ли при 100 теста какъв е размера на грешката?
И още един въпрос - има ли някъде информация как са избирани хората за тестове?

# 8 636
Те и Дойче Веле обявиха цифра от 0,37 смъртност. Според мен тази цифра е доста надута. В пъти.

# 8 637
Скрит текст:
Цитат
Според мен онези полицаи с IgG и без IgM са прекарали друг коронавирус някога във времето. Или поне половината от тях.
Няма такова нещо. Цитирам:
Първият пакет е „Коронавирус - лабораторна констелация" и включва показатели, които бяха препоръчани и от началника на оперативния щаб за борба с корона вирусната инфекция – ген.- майор Венцислав Мутафчийски – пълна кръвна картина (ПКК) с 20 показателя и диференциално броене, CRP,  феритин и Д-димер. Цената на пакета е намалена от 53 лв. на 33лв.
Вторият пакет - „Коронавирус - разширен анализ", разширява диагностичната рамка като към горните изследвания се добавя и серологичното изследване за SARS- COV-2 IgM и SARS-COV-2 Ig G – бърз тест на обща намалена цена от 81 лв. на 58 лв.
Каква информация ни дават тези изследвания?

Световният опит показва, че пълната кръвна картина може да служи като евтин и много добър ориентир за състоянието на пациенти с такава инфекция, дори се разработват и валидират модели за определяне на тежестта и прогнозата на заболяването по промените, които настъпват в кръвната картина / Li Tan, Qi Wang/. Сериозни доказателства са натрупани вече, че намаленият брой на лимфоцити е лош прогностичен белег за развитието на това заболяване, както и за тежестта на заболяването и дори има предложения  този критерий да бъде включен в диагностичните и терапевтични указания за COVID-19. Другите промени в кръвната картина могат да са висок брой левкоцити, увеличен  брой неутрофилни гранулоцити, което говори за насложена бактериална инфекция, намален брой тромбоцити, който е в отговор на нарушения в хемостазата. Инфекцията с коронавирус засяга почти всички органи, особено при тежко протичане, затова е от полза да се проследяват показатели, които насочват към сериозни възпалителни промени.  CRP  се повишава значително както при  бактериална инфекция, така и при тежка вирусна инфекция, усложнена с бактериално наслагване. Феритинът е белтък, който отразява запасите на организма от желязо, но също така той е остро-фазов белтък, който се повишава при остри възпаления като повишението е в рамките на 1-2 дни от началото на острия процес, а пикът е между 3-5 ден. Проследявайки нивата на Д-димер, се получава информация за засилено тромбообразуване в организма, което е факт при всяко възпаление.

В разширения пакет, към горните изследвания, е добавен и серологичният тест за откриване на антитела IgM и Ig G към причинителя SARS-COV-2. Напоследък, все по-коментирана е тезата за масовото тестване на населението с този тест, с цел определяне на етапа на пандемичното заболяване, своевременно изолиране на инфектираните, както и добиване на представа за изградения имунитет сред населението.

От линка който постнах.

Цитат
100 теста. Искам само да те попитам, Тесла знаеш ли при 100 теста какъв е размера на грешката?
И още един въпрос - има ли някъде информация как са избирани хората за тестове?

Ми явно не е много голяма защото следващите 230 показват същият резултат 6% заболеваемост в Банско, четете бе хора като ме репликирате, ако не ми вярвате вижте какво казват от РЗИ, дори цифрите с които ме репликирате не са точни. Пък какво е това неистово желание у привържениците на апокалипсиса да твърдят че Ковид е смъртна присъда и се чудят какво да измислят от "въшливилите" тестове, до шикалкаване с цифрите, не мога да разбера.

# 8 638
Толкова някъде е, 0,35-0,7, но с колатералните щети и много над 1 %.

В Сингапур голям пробив днес, чудя се Китай колко ще устискат с карантиниране...

# 8 639

1:57
Почти 200.000 случая само в Ню-Йорк.
9.385 починали.

"Дръжте линията казва Господинът". Как? ... е въпросчето... .
Ами той "не държи". Други "държат"... и как да "държат" без скъпи лекарства? ...само с приказки става ли?
"Нямат тестове" после си признава. Най-богатата държава в света, няма тестове в наличност- и това 4 месеца след началото на световната епидемия... . Когато още преди 2 месеца трябваше да почнат да трупат китове.
Още нямали стратегия, как да тестуват масово - 4:40. И това страна, с уж, най-напредналите и най-високо оценяваните Университети- 4 месеца след началото- нямат стратегия кого и как да тестуват! Нямат костюми също.
5:13 - останали вече без средства, Ню-Йорк! САЩ! ... с колко самолетоносача? Ф-35?

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 01:06 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт