COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 764
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 595
Casa del Sol, какво ще се постигне с това едномесечно затваряне и неизлизане? И какъв е планът за после? Не се заяждам, съвсем сериозно питам, интересно ми е. Flowers Hibiscus

Ако си стоят вкъщи и контактните и здравите комтактните няма да заразяват още и още хора.

Ако ходят с маски всички и спазват разстояние няма да има групово заразяване няма всички да стоим с месеци в карантина защото на някои не им харесват маските или не могат без разхотка по Графа..

И да не забравяме .. не умират за 3 месеца по над 100хил от двустранна вирусна пневмония в никоя от годините. И ако не се спре овреме разпространението нещата ще отидат на много зле.

# 8 596
Casa del Sol, какво ще се постигне с това едномесечно затваряне и неизлизане? И какъв е планът за после? Не се заяждам, съвсем сериозно питам, интересно ми е. Flowers Hibiscus
Ще спрат да се внасят случаи, докато всяка държава спазва строги мерки и пика спада.  А ние не сме нито Германия, нито Италия, нито Великобритания, нито Франция, нито Испания, които системи също едва издържат.
 Разпространението навсякъде ще намалее, ако се ограничи вноса.
Сега  на нас ни казват да си стоим вкъщи, а други си решават да летят. И голяма част от тях, не ЩоТо им се се налага, ама за празниците. За какво мислиш, че ни наплашиха сега, заради пазарите ли?

# 8 597
Да де, хубаво, ама аз питам за после? Какво правим после? България остава затворена завинаги ли?Или за година, или две? Защото вече мисля, че на всички ни е ясно, че някак ще трябва да живеем с този вирус. Освен ако не стане някакво чудо, разбира се.

# 8 598
Да летят бре. Да летят. Където и да кацнвт ги чака или обратен самолет на собствени разноски или 14 дни самокарантина на собствени разноски.

# 8 599
  • Пловдив
У нас след болнично лечение дават 30 дена болничен. В зависимост от заболяването може да се удължава.
За болните на домашно лечение казаха, че са под карантина до излизане на два последователни отрицателни теста. За допълнителни дни не са обяснявали или поне не съм чула. Но казаха, че има случаи, които и след 28 ден не са чисти от вируса, а че личните лекари могат да издават по - дълъг болничен за ковид 19, без да се минава през ЛКК.

# 8 600
Знам, че има скептично настроени. Аз обаче гледах едно предаване с един американски астролог при Гала. Изненада ме, доста неща се оказаха верни за тази година.
Последното, което каза е че 27.04 е важна дата за България. Ще видим. Аз вече на никой не вярвам. Нито на светила, нито на политици.
Ако е било януари това интервю е интересно. Ако е скоро се знае, че всички чакаме тази дата. 27 е понеделник и отваряме всички молове и паркове:)

# 8 601
Да де, хубаво, ама аз питам за после? Какво правим после? България остава затворена завинаги ли?Или за година, или две? Защото вече мисля, че на всички ни е ясно, че някак ще трябва да живеем с този вирус. Освен ако не стане някакво чудо, разбира се.

Страните си имат ковид екзит стратегия. Постепенно отслабване на мерките и по-продължително затваряне на границите.

Но, ако положението се увладее.

# 8 602
Какво значи после?
Ако очакваш някой да ти каже кога ще изчезне, пиши му. Аз не знам.
Ген. Мутафчийски каза, докато няма ваксина, лекарство, решението са мерките и изолация. И  съм съгласна, но после каза как да очакваме бг граждани да не си идват.... А след това и докога?

# 8 603
То мерките са някакви типично български - не знаем каква е заболяваемостта сред населението, но понеже забравихме да купим тестове - марш всички вкъщи, не можем да контролираме пазарите спазват ли разпоредбите - затваряме ги, парковете - затваряме ги, не можем да осигурим на ОПЛ и на всички доктори на първа линия защитни костюми - решението е да не преглеждат пациенти и т.н
Много хубав, пост, браво! И аз това пиша тук от известно време, но ти си резюмирала чудесно.
Пълна абдикация на грижата за хората, за сметка на репресиите, които се налагат с видимо удоволствие.

Хубавото е, че при цялата стъкмистика и хаос и тук, и в Европа, все пак се забелязва тенденция на спад в докладваните болни. Дано скоро се отървем от този кошмар, наречен ИП.
С интерес следя как най-големите защитници на мерките и скафандрите, полека-лека проглеждат. Видяха, че няма труповалеж, изчислиха това-онова за смъртността и нещата бавно си идват на мястото. Интересно е, от чисто социална гледна точка. Някои имат доблестта да признаят, че не е толкова страшно. Други просто се покриха. Трети станаха по-яростни. Достойно за някоя дипломна работа по социология и психология.
Hands Plus1 Имат още да крадат, да се правят на спасители, да замитат следите от старите престъпления... Money Пламен Пасков направи един много добър анализ преди една седмица. Всичко това е зверски пресилено, а доц. Мангъров, който на мен лично ми е нприятен, но по някакви си други причини, е прав категорично за някои неща, а и други инфекционисти и вирусолози ги казаха. Ако не разбирате думите му, е отделен въпрос. На хората непрекъснато се насажда страх, непрекъснато! Страхът те кара да приемеш какви ли не "мерки", лишава те от ясна мисъл, ама то това е идеята. Я си спомнете, че до днес всички бабаити правителствени ходеха без маски, а сега ги сложиха за парлама. И тази "пандемия" ще отмине, но последствията... Nerd Целта е черз страх и манипулиране от всякакъв характер по отношение на здравето, човеците да са готови да преглътнат всичко друго, че и даже да са благодарни за това което ще им предложат или по-скоро наложат!

# 8 604
Елфичка, да, имат си екзит стратегия, но вирусът няма да изчезне. Просто ще го държим под контрол евентуално. Аз затова питам за после. Ще стоим затворени или какво?

# 8 605
Не знам дали е коментирано, но най-добра е израелската статистика. Там няма нито един умрял, а заразените са доста.

Има, 116.
Срещу 919 в Швеция, с почти еднакъв брой заразени. Около 11 000.

Словакия са нереално добре.

# 8 606
  • Sofia
Границите трябва да останат затворени, иначе всичко дотук се обезсмисля. И хич да не се оправдават, че на някои страни им трябват берачи, нали го даваха ербап и излязоха от ЕС. Сега да се оправят, нали не ни искаха, нещо много бързо смениха плочата.

# 8 607
https://arstechnica.com/tech-policy/2020/04/trump-spreads-firefa … ndemic-continues/

"Фаучи: По-ранните действия можеха да спасят човешки животи"

Късно. Много късно.
570.000 заболели  +17.670
Починали- 23.068 (+1.412)

"От третата седмица на февруари, най-добрите експерти в областта на общественото здравеопазване стигнаха до заключението, че трябва да препоръчат на г-н Тръмп нов подход, който да включва предупреждение на американския народ за рисковете и настояване за стъпки като социално дистанциране и оставане по домовете. Но Белият дом се съсредоточи вместо това върху "декларации". Така минаха ключови допълнителни седмици, преди възгледите на експертите да бяха приети с неохота от президента - пропуснато време за което, вирусът се разпространи, до голяма степен, безпрепятствено."

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 23:46 от Birdie

# 8 608
  • София
Елфичка, да, имат си екзит стратегия, но вирусът няма да изчезне. Просто ще го държим под контрол евентуално. Аз затова питам за после. Ще стоим затворени или какво?

Не, нашите по американското пророчество се водят. Чакат да изчезне. Laughing

https://centerforinquiry.org/blog/sylvia-brownes-non-psychic-non … virus-prediction/

# 8 609

Общи условия

Активация на акаунт