COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 798
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 9 480
  • Пловдив
Частните лаборатории подават информация към РЗИ, мисля, че са длъжни да го правят.

# 9 481
CNN: A new study from Harvard researchers published today in the journal Science finds that "prolonged or intermittent social distancing may be necessary into 2022." ( CNN: Ново проучване на изследователи от Харвард, публикувано днес в списанието Science, открива, че "може да е необходимо продължително или периодично социално дистанциране до 2022 г.")
А това как ви се струва? Тъкмо снощи в конферентна връзка си мечтаехме с моите приятелки, къде и как ще се срещнем след всичко това, защото живеем в различни страни..., а ако сме социално дистанцирани до 2022? Това все повече заприличва на антиутопичен роман🙄

Струва ми се тъпотия и изсмукано от пръстите. Ядосвам се като чета подобно философстване.

# 9 482
Частните лаборатории подават информация към РЗИ, мисля, че са длъжни да го правят.

Eстествено. В постоянна връзка са. И техните позитивни PCR тестове се преповтарят в рефетентна лаборатория.

# 9 483
  • Street of Dreams
Orange man пак се излага и се представя изключително инфантилен, като прехвърля БЕЗотговорността си на WHO. Какво пак изтървал, както пак неразбрал - не го били информирали. Информация имаше навсякъде, направо бълваше и аз и други в първата тема неведнъж се подигравахме на неадекватността на СЗО.

# 9 484
  • София
CNN: A new study from Harvard researchers published today in the journal Science finds that "prolonged or intermittent social distancing may be necessary into 2022." ( CNN: Ново проучване на изследователи от Харвард, публикувано днес в списанието Science, открива, че "може да е необходимо продължително или периодично социално дистанциране до 2022 г.")
А това как ви се струва? Тъкмо снощи в конферентна връзка си мечтаехме с моите приятелки, къде и как ще се срещнем след всичко това, защото живеем в различни страни..., а ако сме социално дистанцирани до 2022? Това все повече заприличва на антиутопичен роман🙄
Абсолютно никаква нужда няма чак Харвард да изследват нещо, което е очевидно.
Другият вариант е здравен фашизъм или както го наричат, колективен имунитет. Само Швеция засега настоятелно го опитва, но ще видим въпреки етичните им проблеми докъде ще я докарат и те.
И новитата е лоша, но преди ваксина и достъпно лекарство няма много други възможности. У нас при затворени граници можем да ограничим максимално, защото сме малко хора и не сме на малко пространство, но да видим.

# 9 485
За съжаление не само китайците са си мълчали дълго време, а и доста власти в Австрия:
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/04/15/4054747_kakvo_krie_tainiia … us_v_avstriia/amp
Аз не съм толкова крайна, че са крили (в конспиративния смисъл), по-скоро страхотна наивност и самонадеяност на много нива. Ама и тук в Италия беше така. Просто ни свари адски неподготвени и невярващи, докато ситуацията започна да ескалира с часове. Но ето поглед отстрани какво и колко осъзнават хората, когато нещо не още не им е дошло баш до главата: На 13 март били изумени, когато изведнъж затворили курорта и ги изгонили. Grinning Ами това от днешна гледна точка е просто смешно! Италия пламна на 21 февруари и тогава започна да се затваря Севера, на 10 март пълен локдаун на цялата държава и това се тръбеше в цяла Европа и цифрите на зараза ставаха все по-страховити. А тези хора 5 дена слушат в курорта, че има вирус, виждат ресторанти, бележки в асансьора и на 13 март (!!!) все още най-наивно са се чудили откъде им е дошло и как може такова нещо.

Като приключи цялата Одисея, ще има хиляди разследвания и ще излязат наяве купища грешки и предполагам, че повечето ще са от подценяване, самонадеяност и некомпетентност.

# 9 486

Длъжни са да подават за положителните проби. Но защо после изследванията от частните лаборатории не се използват за статистика, не ми е ясно. Вместо да се гради стратегия на база всички изследвани в България, ние правим нещо си според обстановката в някоя си европейска страна, не според ситуацията в нашата.

Кога ще пристигнат онез тестове, дето някога сме поръчали? Дотогава държавата няма ли да купува други, ще чакаме поръчката, ако ще и през август да е?

# 9 487

Струва ми се тъпотия и изсмукано от пръстите. Ядосвам се като чета подобно философстване.

Аз на CNN по принцип не вярвам. Но всеки си знае.

Колкото до тестването, малко по малко се избистря картинката и след като се правят тестове на таргетни групи, ще се знае накъде да се насочат мерките за справяне. Всичко това обаче, трябва да се върши и след старателно анализиране на чуждестранния опит, а той сочи, че най-голяма заболеваемост и смъртност има в бедните квартали и за съжаление, крутите мерки трябва да се насочат натам, за да се избегне въртенето в кръг на заразата.

Освен това трябва да се въведат медицински визи и карантина за граждани на Китай (ведно със санкции), които поради това, че там продължават същите практики с мокри пазари и хигиена нулева, да си взимат мерки да се оправят с тези неща сами за себе си. Китай (и всеки китайски гражданин поотделно, който иска да пътува в чужбина или ако е двоен гражданин да си ходи до Китай и да се връща в държавата, в която е емигрирал), трябва да бъде ударен здраво по джоба, за да си вземе поука. Карантината трябва да бъде задължителна и за други граждани, които се завръщат в държавите си от Китай. Смятам, че трябва да се карантинират и някои стоки, идващи от Китай. Това е единственият начин Китай да бъде наказан за това, което причини на света - огромни щети и персонални трагедии.

# 9 488
Да, но май не се случва. В предаването на Валя Ахчиева не обсъждаха ли точно това?

# 9 489
  • София
Частните лаборатории са длъжни, но от РЗИ абсолютно не реагират. С тях е почти невъзможно да се свържеш - по тел, по мейл - няма отговор. Само ако отидеш лично и им бутнеш теста под носа. Казвам го съвсем отговорно като човек, свидетел на подобни случаи с лекари у дома, които всеки ден работят на фронта.
РЗИ бъркат цялата верига. Затова сега включиха и личните лекари.

# 9 490

+1
Наскоро имаше интервю с двама българи, професори от Харвард, Оксфорд или където. Та и те развиваха някакви теории, неприложими в реалния свят и действащи само на хартия.
Никой няма време, нерви или пари да се социало-дистанцира 2 години. Как им ги ражда акъла такива идеи, не ми е ясно.
Нещата ще приключат, когато на хората им писне да си правят социални експерименти с тях, което ще е много скоро.
Разбра се и че нашата здравна система в момента бездейства, защото хората масово не се лекуват. Като почнат да измират от други неща и ще се върнем към действителността.

# 9 491
  • в страната на чудесата
След пропадналия опит на в.ахчиева да дискредитира невролозите с мозъчните койлове никакъв капацитет и пример за журналистика не ми е.
(и в крайна сметка се опита да излезе от ситуацията, че е била подведена)

# 9 492
Ееее разгеле, най-сетне ще им дойде акъла в главата. Ще дойдат пак на мнението на Мангъров за масовото тестване, ама малко време се иска.

# 9 493
Ще го напиша отново - всички положителни PCR тестове от частни лаборатории задължително се пращат за потвърждение в рефетентна лаборатория. Няма забавяне в това въобще. За РЗИ и твърдението, че не вдигат, от моя опит мога да кажа, че вдигат веднага (наложи се да звънна в понеделник) и освен, че вдигнаха веднага, ме и пренасочиха към дежурен епидемиолог, който също вдигна веднага

# 9 494
Orange man пак се излага и се представя изключително инфантилен, като прехвърля БЕЗотговорността си на WHO. Какво пак изтървал, както пак неразбрал - не го били информирали. Информация имаше навсякъде, направо бълваше и аз и други в първата тема неведнъж се подигравахме на неадекватността на СЗО.

Оранжевият, както го наричаш, още в началото искаше да затвори границите на САЩ за пътуващи от Китай.
Тогава либералите и СЗО го нарекоха расист и го възпряха! Чак по-късно, през януари, той все пак го направи на своя глава, за което изтърпя много хули. Така че, моля, не прехвърляйте отговорността на СЗО, които са  поставени там точно, за да управляват пандемии, на главата на Тръмп. Включително затвори и границите за граждани на Европейския съюз и нашите "лидери" ревнАха колективно. Но това пак го направи на своя глава, а не под насоките на СЗО.

U.S. President Donald Trump banned travel from China in late January to stop the spread of the disease, and other countries, including the European Union, have adopted similar restrictions. - Превод - Президентът на САЩ Доналд Трмъп, забрани пътуване от Китай за САЩ в късния януари, за да спре разпространението на заразата. По-късно ЕС също прие тези мерки.

https://www.politico.eu/article/china-closes-border-to-foreign-t … lers-coronavirus/

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 15:19 от DeltaAzimut

Общи условия

Активация на акаунт