COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 798
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 9 450
Продължение на интервюто с Южно-Корейският Професор Woo-Joo Kim from Korea University Guro Hospital:

Компетентност, интелект, скромност, разум=успех
Кретенизъм, голи глави с по една гънка (от шапката), идиотии, надменност, манталитет на социален дарвинизъм (вж.УК) =ненужна смърт на хиляди невинни.

Също, е нужно да се каже следното:
* Професорът е пример за поведение пред камера на изтъкнат, и водещ в областта, специалист, балансирана личност, с опит и вътрешно убеждение в правотата на фактологията.
* Става въпрос за убеденост, аргументирана със спокоен тон, и произлизаща от десетилетия опит. Без крясъци, помпозност, надвикване, епитети, "ракурси на камерата", просташка профанация и идиотии.Всъщност, говори нормален и интелигентен човек. А не англо-саксонски медиен идиот.
* И двете интервюта на Професора, са вид "връщане към нормалното" човешко поведение. Последното бяхме забравили вече, как изглежда на практика. Отровени от медийна пропаганда, скудоумие на невежи, надменност, помпозност и олигофрения.

И, пак, интервюто на Г-жа Проф.Аргирова:
https://sedemosmi.tv/production/студио-хъ-проф-д-р-радка-аргирова-14-апри/

което отсрами Бг интелектуален елит (или, каквото е останало от него). И е време, "на повърхността" в Бг да излязат интелигентни и балансирани, знаещи и социално чувствителни личности. И да поемат "темата" в техните ръце. Така и обществото ни ще се чувства много по-сигурно, и много по-защитено.
Какъв контраст с целият кретенизъм на "щабовете"... то ум (както и бедност), не може да се скрие(ят). Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 13:47 от Birdie

# 9 451
Ох, не, пЛевмония?!
Тоя Славчо откъде ги намира такива тъпаци???
Той не че е умен, ама този журналист е отвратителен.
Какво е това превъртане?
Отчайващо просто. Smiling Imp

Иначе много добре говори Р. Аргирова.
За тези, които смятат, че вирус няма, да гледат хубаво.
Нищо подобно не каза тя.

# 9 452
Скрит текст:
Излезна интервюто на проф. Аргирова в 7-8ми:
https://sedemosmi.tv/production/%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b8%d … 0%bf%d1%80%d0%b8/

Журналиста е пълна скръб. По-добре да се носочи другаде с "превъртането си", защото не е за телевизия.
Факт, но тук е важно да се чуе какво казва професорката. Не го пускам заради водещия определено Simple Smile. Те са си тоталки всичките в 7 8ми. Махленски журналисти

Това, че някой задава въпроси не го прави автоматично журналист. В случая водещ на разговора е един от сценаристите на предаването - Тошко Йорданов и няма нищо общо с журналистиката, историк е. Simple Smile

# 9 453
Скрит текст:
По въпроса с инхалациите да питам аз.
В крайна сметка излезе ли някаква информация за тях?
Може ли да се правят, ако подозираме Ковид? С какво примерно - само с физ.разтвор? А Пулмикорта и Вентолина - те може ли да се ползват?
Миналата година моето дете доста боледуваше, вкл и бронхопневмония, Аз също бях болна няколко пъти покрай нея. Пулмикорт и Вентолин бяха основата на леченията.
Също така при много възрастни хора може ли да се ползва инхалация? Примерно аз имам запаси от тези лекарства (не съм купувала заради Ковид, имам от преди) и се чудя, ако се наложи, може ли да ги дам на възрастни роднини?

Някой попадал ли е на информация по въпроса?
От моя опит с Вентолин. Дъщеря ми имаше алергична астма и редовно се налагаше да прави инхалации с Вентолин. Като порасна, 8-9 годишна, все по-малко се налагаше да прави инхалация, но имаше страничен ефект-сърцебиене и тремор. Лекар ми каза, че такъв му е ефекта, ако не си дете. Така че, внимание с възрастните! Вентолин натоварва сърцето. Не бих си го самопредписала.
О, аз никога не си самопредписвам. За това се чудя има ли информация на по-високо ниво за тези две лекарства.
Личната ми лекарка е чудесна, но... тя е от малкото, които раздават направления без проблем. Преглежда, дава диагноза и казва, ако след 3 дни няма подобрение - направление за пулмолог, вирусолог, алерголог, ендокринолог и т.н. Много е предпазлива в леченията. И така трябва. Така, че в тази ситуация трябва да търся мнение не от нея, а може би от пулмолог и вирусолог, а такива не познавам лично, за да звънна с въпроси.
Надявах се, че може да е излизала информация в публичното пространство, за да прочета проучвания, изводи, мнения и критики.
Ето примерно твоя пост ми беше полезен. Не знаех това и ще имам едно наум.

# 9 454
  • Другата България
Ох, не, пЛевмония?!
Тоя Славчо откъде ги намира такива тъпаци???
Той не че е умен, ама този журналист е отвратителен.
Какво е това превъртане?
Отчайващо просто. Smiling Imp

Иначе много добре говори Р. Аргирова.
За тези, които смятат, че вирус няма, да гледат хубаво.
Нищо подобно не каза тя.
Стига де, не знаеш ли кой е Тошко Йорданов?
Сценарист на шоуто, не е журналист.
Отдавна е "намерен" от Славчо.

# 9 455
Всъщност проф. Аргирова нищо не можа да констатира, защото както казва тя няма данни, няма скриниране на населението. Тоест не знаем в началото ли сме или по средата, или дай боже в края. На нейният призив за изследване в началото, проф. Мутафчийски отвърна, че сега не е време за наука, трябва да спасяваме хората. Да де, ама нали на науката разчитаме за това? Не на врачки и баячки....Само че тогава бързите тестове бяха изключително ненадеждни, държави се съдят сега за тестове менте, та сигурно истината е някъде по средата.

# 9 456
А тези ,които никога не развиват симптоматика, после влизат ли в графа 'излекувани' при даване на отрицателен тест или само тези в болницата влизат в статистиката? Тук не ми е много ясно....
Тези с антитела не трябва ли и те да влизат в някоя статистика....

# 9 457
Делте, благодаря за отразяването!
Чуденката ми е друга, на какъв принцип ще се тества в двата квартала с преобладаващо население от малцинствата и при установени заразени домашно лечение или хоспитализация би следвало? Защото, хронологично : С обявяването на ИП се отчете голям брой българи прибрали се от Европа по родните си краища в България, от малцинствата дори преобладават завърналите се. За всички важеше спазването на карантина и мерки съответно. Имаше сигнали за нарушения в гетата. Седмици по късно, имаме тестване.
Докато вие визирате и обсъждате работещите в чистотата, аз обръщам внимание на  прибралите се от чужбина.
Здравното осигуряване покрива лечението на едната група, но на другата не. Та за принципа на тестване засега може да си говорим само...

По мое мнение, тестването трябва да е на случаен принцип и да включва продавачи в магазини в махалите.
Колкото до домашна карантина или болница - зависи от състоянието. И да се обясни на мешерето и лидерите там, че ако тези, които са поставени под домашна карантина не си стоят дОма, целият квартал ще бъде блокиран до изчистване на вируса. Стига само българите плашили, време е да поизплашат и циганите едно хубаво...
Делте, Чул те който трябва!
То страх го лови който му се живее, останалите просто си живеят..
В тази връзка НОЩ дано са отчели и  "тревожната" статистика от Русе..
Скрит текст:
Бум на инфарктите в Русе. 
https://nova.bg/news/view/2020/04/15/285086/бум-на-инфаркти-и-инсулти-в-русе/
Лекар от Русе: Нека ме арестуват, че говоря истинатаhttps://m.fakti.bg/razsledvania/465383-lekar-ot-ruse-neka-me-are … e-govora-istinata

# 9 458
Защо не се дава информация, както в Италия за броя на направените тестове? Несериозно е да не ни се дава тази информация, която е важна.

Може да сте сигурна, че в следващите 4-5 дни ще тестват колкото се може повече.

# 9 459
За съжаление не само китайците са си мълчали дълго време, а и доста власти в Австрия:
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/04/15/4054747_kakvo_krie_tainiia … us_v_avstriia/amp

# 9 460
Вчера говорих с моя приятелка, чийто мъж е италианец и живеят в България от 3 години.Тя ми прати по Вайбър информация от Италия, не е официално, но се предполага от доктори.Тя ми копира самия текст на италиански, няма линк, но ще го предам с мои думи доло - горе.В текста пише, че всъщност не пневмонията убива хората от Ковид 19, както са си мислили до сега.Сега ще редактирам текста и ще пусна копиран част от текста, приведох го с гугъл преводач.

Скрит текст:
  Хората отиват в реанимация за генерализирана венозна тромбоемболия, особено белодробна.
Ако това беше така, реанимациите и интубациите не са от полза, защото на първо място трябва да се разтворите, наистина предотвратявате тези тромбоемболии. Ако проветрявате бял дроб, където кръвта не достига, то не е необходимо! Всъщност 9 от 10 умират, тъй като проблемът е сърдечно-съдови, а не дихателни! Венозна микротромбоза, а не пневмония определя смъртността!
И защо се образуват тромби? Защото възпалението, според текста в училище, предизвиква тромбоза чрез сложен, но добре известен патофизиологичен механизъм.
Тогава? Според научната литература, особено китайската до средата на март, не трябва да се използват противовъзпалителни средства. Сега в Италия се използват противовъзпалителни средства и антибиотици (както при въздействията) и броят на стационарите се срива.
Много смъртни случаи, дори на 40 години, са имали история на висока температура в продължение на 10-15 дни, която не е лекувана правилно. Тук възпалението унищожи всичко и подготви почвата за образуването на тромби. Защото основният проблем не е вирусът, а имунната реакция, която унищожава клетките, в които вирусът влиза. Всъщност нашите COVID отдели никога не са влизали в пациенти с ревматоиден артрит! Защото съм на терапия с кортизон.
Това е основната причина, поради която хоспитализациите в Италия намаляват и тя се превръща в лечимо заболяване у дома.
Като се грижите добре за нея у дома, вие избягвате не само хоспитализация, но и риск от тромботи.
Не беше лесно да го разберем, защото признаците на микроемболизма са избледнели, дори в ехокарда.
Но това сравнихме данните на първите 50 пациенти между тези, които дишат лошо, и тези, които не го правят, и ситуацията изглежда много ясна.
За мен това може да се върне към нормалния живот и да отвори отново бизнеса. Карантинна улица.
Не веднага. Но време за публикуване на тези данни. Ваксината може да дойде бавно.
В Америка и други държави, които следват научната литература, призоваваща НЕ да се използват противовъзпалителни, е бедствие! По-лошо, отколкото в Италия.
Показанията на колегата изглежда се потвърждават от протоколите на някои други болници:
al Sacco дават Clexane на всички, с предсказуем D-димер: колкото по-висок е, толкова по-малко пациентът ще реагира.
в Сан Херардо от Монца Клексане и кортизон
в Sant'Orsola в Болоня Clexane до всички + протокол, споделен със семейните лекари, които предписват Plaquenil дъжд на всички бр. моносимптомно у дома

Засегната с пояснение относно противовъзпалителните средства:
Производството на COX 2 се е увеличило във вирусните таргетни тъкани от пациенти с активна вирусна инфекция и показано, че делецията на cox2 намалява смъртността, докато делецията на cox1 е свързана с влошаване на инфекцията
Така че не трябва да се използват противовъзпалителни лекарства като Brufen, naproxen, аспирин, които инхибират cox1, както и Cox 2,
Въпреки че Celecoxib селективен инхибитор на Cox 2 изглежда дава добри резултати, все още трябва да изчакаме резултатите от проучванията, но този анализ подчертава необходимостта от използване на високодозов нискомолекулен хепарин в най-напредналите стадии на заболяването ... (Clexane 8 000 IU / ден)
Избягвам (за да не направя експозицията твърде тежка и защото текстът е твърде технически), за да съобщя за интересно свидетелство от анатомичен патолог: просто помислете, че "папа Джовани XXIII" на Бергамо извърши 50 аутопсии и "Сако" „на Милано 20 (италианският е най-високият случай в света, китайците са направили само 3 и„ минимално инвазивни “). Всичко, което излиза, изглежда напълно потвърждава горната информация.
С две думи изглежда, че изходът се определя от DIC (за не-лекари, Дисеминирана интраваскуларна коагулация), задействан от вируса. Така че интерстициалната пневмония няма да има нищо общо, тя би била само диагностична грешка: удвоихме броя на местата за реанимация, с прекомерни разходи, вероятно ненужно.
На заден план трябва да преосмисля всички онези рентгенови снимки на гръдния кош, които коментирахме преди около месец: тези изображения, които бяха интерпретирани като интерстициална пневмония, всъщност могат да бъдат напълно съвместими с DIC.

Ще бъде интересно сега (след като цялата тази нова информация бъде потвърдена) да се провери дали ще има „политическа воля“ да я получим от институциите.

Междувременно имах потвърждение за истинността на всичко това от моите неаполитански колеги, които лично бяха третирани с масирана коагулация, спасявайки живота си в екстремизъм, просто гра
Край на разговора в чата

Редактирах и вкарах още от текста.Говори се и за противовъзпалителните, които французите също говориха, че не трябва да се вземат.Италианците също го потвърждават.А нашия Мутафчийски каза преди време, че няма такова нещо.
Може ли да го копнеш тоя текст на италиански, че така нищо не се разбира?!

# 9 461
Отчет от РЗИ Бургас

нформацията, която беше съобщена сутринта от Националния кризисен щаб, представя картината на обхванатите лица от 18-ти март до 14-ти април, включително – за период от 4 седмици. Това е периодът, в който заработиха двете лаборатории на територията на Бургас. И двете са за антигенни изследвания – при едната се използва бърз антигенен метод, а в другата - PCR метод. Общият брой проби, които са извършени към момента, са 2567. Прибавихме и изследванията, които са извършени в лабораторията, където се използва бързия метод", отбеляза д-р Паздеров. Директорът на РЗИ - Бургас уточни, че за положителни се приемат пробите, които са дефинитивно доказани чрез PCR метода, а броят на направените антителни бързи тестове е 1488, като само при двама се показва наличие на изградени антитела.

„С решение на Общинския кризисен щаб бяха изследвани общо 750 души в две целеви групи. Първата група - 390 души, бяха изследвани с PCR метод. Това са всички служители на Спешна медицинска помощ, Инфекциозно отделение, Спешно приемно отделение на УМБАЛ - Бургас и полицаи на предния фронт. За втората целева група - 360 души, се използва бърз антителен тест. Изследват се социални работници, служители на администрации и отново полицаи. До днес сред втората група са изследвани 291 души, като няма положителен резултат сред тях. Утре предстои да бъдат взети проби и на останалите", посочи още д-р Паздеров.

25 положителни  от 2567 проби, (общо PCR и бързи)  2ма с антитела, 9 излекувани от 25 те, 3ма на болнично лечение към момента  2 Бургас, 1 Айтос

# 9 462
Това е много интересно, което се случва в италианските болници. Хм, не може да няма някаква друга причина за това умиране там.

# 9 463
  • Пловдив
Айс Куин, направлението евентуално би било за инфекционист, не за вирусолог. Има съществена разлика между лекар по инфекциозни болести и вирусолог. Последният е нещо като микробиолог, само че по вирусите (тъпо обяснено). А когато човек има бактериална инфекция, не ходи на микробиолог.

# 9 464
  • Другата България
Новият случай на заразен с коронавирус във Видин е на лекар.
Не знам дали е "влязъл" в сутрешната статистика, от нощес е инфото.
Мъжът е невролог, работи в неврологичното отделение на "Света Петка", но има и частен кабинет в града.
Кое е "интересното" в този случай? Лекарят е на 77 години. Нещо, което пиша от тема №1, че масово персонала в провинцията е в пенсионна възраст.
Работят, защото няма кой, в региона недостигът на кадри е отдавна. Сега проблеми с отделението, пациенти...

Общи условия

Активация на акаунт