COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 810
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 390
Никой няма интерес да се удължава извънредното положение, в това число и Бойко и прилежащите му там други. Сега повтарят едно и също заради предстоящите Великден и Гергьовден, и с право. На никой не му е кеф от случващата се дивотия, просто светът е в транс в момента. Някои знаят сигурно какво се случва, други не, но пеят в общия хор. Просто трябва да се стегнем и го преживеем.

Интерес за удължаване никой няма, но и избор няма кой знае какъв, включително цяла Европа. И да нямат ИП, имат подобни мерки за справяне, което за мен си е все тая. По-скоро нещата ще се отпуснат, когато пристигнат тестовете и ако почне агресивно да се търсят заболели. Границата между овладяно положение и изпуснато е много тънка.
Това да се пуснат кафета и ресторанти, училища и градини го виждам да се случи по градове, според регионалната епидемиологична обстановка, а в София честно казано не знам, там е доста по-сложно.

# 9 391
Скрит текст:
Скрит текст:
Ама именно защото не мога от днес за утре да стана вирусолог, а пък и не искам, се доверявам на есперти като Мангъров, тоя човек все пак се е посветил на това да изучи това което аз не мога от днес за утре. Аз и именно защото не съм вирусолог избягвам да ви обясня защо не е вярно че има хора които не развиват имунитет и на какво тогава се дължат данните за повторно заразени, а искам от него да го разберете, защото той по добре ще ви го обясни от мен.
Може ли линк към интервюто на Мангъров, където е обяснявал точно за имунитета и повторното заразяване?
Не мога да го открия.
https://nova.bg/news/view/2020/04/12/284827/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D … 9%D1%83-covid-19/
...повторното заразяване с коронавирус е невъзможно. „Такова нещо няма. Който го твърди – не си е чел учебниците. Особеност на коронавирусите е, че те могат да се отделят дълго време след като е настъпила сероконверсията, т.е. след като човекът вече си е изработил антитела и е оздравял“, обясни Мангъров. И допълни: „Ако изписан пациент е с отрицателни проби, но след това има положителна, това не означава, че той се е заразил пак, а просто продължава да отделя този вирус“.

Точно същото твърди и директорът на Робърт Кох. Явно и той си чете учебниците. Joy

# 9 392
  • София

С абсурдния им начин на тестване и съобщаване на резултатите, съвсем спокойно могат да модерират както пиковете, така и спадовете в заболелите! Ако поискат утре могат да съобщат за 100 нови случая, стига да изследват масово още една махала! И вдругиден да съобщят за рязък спад, стига да си поиграят малко с броя и таргет групата на тестваните!

Хайде отворете си очичките, притиснати от страх и вижте реалността- какъв е щаба, кой го води и кой го назначи, пък тогава развивайте теории какво искал да каже (направи) лирическия герой.
С труповете как ще си поиграят? Всичко друго може да се скрие или да се преувеличи, но критичните и починалите ясно показват за какво става въпрос. Стига с тия конспирации.

# 9 393

Боклукът ще го събират здрави хора (да ги проверяват като излизат от махалата за температура), облечени със защитни облекла и маски. Нищо не пречи на общината да раздаде на служителите такива и даже да са в специален цвят и надпис, за да се знае, че тези хора са от боклукчиите. Нищо лошо няма в тази информация. То по принцип мисля, че имат облекла с надпис, че са от боклукчийските фирми.

Също така не пречи да се предлага тази работа на безработни от бюрата по труда. Срамна работа няма.
Те хората изпищяха, че им предлагат на село да работят, предполагам как ще реагират ако им кажат да събират боклука. Иначе съм За всяка огнище да бъде затворено и изолирано, но гетата навсякъде стават проблем. По сто човека в една къща е най-малкото.
А напалм нещо да хвърлим в тия "гета"? Или ограничена ядрена главичка? Това са също български граждани, важат просто еднакви правила за всички нас. Не бива така да се затварят цели квартали без масов тест.
Някак не ми следите мисълта ми се струва. Тъкмо обратното казвам, това са хора и ако в гетата има проблем, то е защото не ги третираме като хора изначално. Това във всички останали страни стана проблем на всички, които смятаха, че е ок да оставят част от населението да мизерства по този начин, че и с чувство на превъзходство. Затова в първия коментар казах расистите да не бързат да се радват, това което се случва не е хубаво. Сега чета, че ще ги пускат да излизат със служебна бележка, но предпазни облекла за работещите в чистотата не чета да осигуряват. Това ще бъде проблем и за тях, и за останалите.
В този ред на мисли да се подразбира, че в махалите само хорицата работещи към  чистотата ще тестват? Щото те са осигурени, не от към облекла, здравно, тъй ли то? 200 теста са насочени натам, нали така?

# 9 394
Те болните с положителен тест си обикалят на общо основание. Нито храна им купува някой, нито лекарства. И до банката сигурно ходят, понеже има услуга за доставки на храна и лекарства някаква организирана, но със средства на поръчителя на услугата. Та и парици ще трябват в един момент. Всички, които до момента съм питала или съм чела техни преживявания, този момент удобно го скипват, но се оказва, че не са останали без лекарства храна и пари. Това е положението. Две или три седмици не са малък период, не може да се кара на запаси или глад и без лекарства.

# 9 395
Здравето е състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или немощ.

Това е определението за здраве на СЗО. Вчера го чух в едно интервю и днес само минавам да ви го споделя. Бъдете здрави!

# 9 396
Може ли някой да пусне пак смъртността в Италия по региони/години?

Тук можеш да разгледаш, това мога да дам в момента. На италиански е, но не е трудно да се ориентираш. За информация по области цъкни на situazione  Italia al 14 aprile, графа deceduti са смъртните случаи. Има и други подобни активни линкове на различни статистики, по-надолу и смъртността.
Като цяло средната  възраст на починалите в Италия, в сравнение с нашата обаче е  по-висока.

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … no&menu=vuoto

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 11:58 от unabella

# 9 397
  • BG
Здравето е състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или немощ.

Това е определението за здраве на СЗО. Вчера го чух в едно интервю и днес само минавам да ви го споделя. Бъдете здрави!

Ако това е дефиницията за здраве, то май здрави не останаха ....

# 9 398
  • Bulgaria
Кой каза, че ромите не носят маски? Днес станах свидетел на една женица, която с маска рови в контейнерите. Smile  Но отново масово не се носят маски от това, което забелязах. Въпреки това имаше майки с деца с тротинетки, които също са без маски и явно и лошото и дъждовно време не ги спира да излязат. И не видях нито 1 полицай, та масовите глоби, за които хората недоволстват, са мираж.

# 9 399
Не знам какъв е смисълът от етническата дискриминация на някои от пишещите.Казах ви,мой близък,който е на 60+ ,работи във фирма за улично почистване.Не е от ромски произход(принуди се да работи там,поради лични причини),но има колеги от такъв.Началникът им е дал по 1 малко пакетче мокри кърпички(за дезинфекция за 1 месец)и по една маска.Те сами си събраха пари(вкл.и ромите) и си поръчаха маски,ръкавици и дезинфектанти.Между тях има и с ТЕЛК,и с хронични заболявания,но не им дават и дума да отворят за отпуска.Аз никога не съм делила на българи и роми.И при едните има и добри,и лоши,и при другите.Вярно е,че повечето имат ниско ниво на хигиена,не плащат ЗО и винаги са "Над закона".Но какво?Да ги оставим да измрат ли?

# 9 400
  • тук и там
Във Белгия положението си е зле,мисля че вече са на 10 -то място в света ,.Трябва да се вземе  предвид това че става въпрос за малка държава..Останалите преди нея са все големи държави..Но си мисля че точно тук се брои адекватно.Има много домове в които персонала и хората вътре са били заразени.Общо взето тези домове са като онзи  круизен кораб под карантина-забравих му името,но още по-зле,защото -в домовете освен че са възрастни обитателите,са и със някакво заболяване.Според мен е правилно всички починали там да се броят като починали от коронавирус,както и се прави. Това е горе-долу същото като на круизният кораб-може да има починали и от друго там,но шанса е малък да е така.Та и по домовете-когато  половината обитатели починат от коронавирус,няма как починалите масово хора през  следващите 10 дни  в този дом да се броят за починали от друго-съвпадението би било твърде голямо.Просто тук масово се оказаха заразени персоналът и хората от тези домове.

Още помня учителката или директорката на училището, в което имаше заразен ученик върнал се от ски в Италия.Това -когато имаше 3 -5 потвърдени случая-преди около 40 дни..Как няма да затварят училището и няма да се поддават на паника..Ей така започва всичко,от неглижиране в началото ..

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 12:02 от Kaisia

# 9 401
  • на 4-ия етаж до асансьора
Благодаря Ви много! Ще предам милите Ви думи, на колегите. Колега и приятел беше миналата седмица / цялата/ в интензивното на Пирогов. Сега ще е  още 14 дни под карантина / не със семейството си/ и след това ако е "отрицателен" се връща пак на работа. И не не го прави заради европарите. Правим го, защото сами сме избрали професиите си и разбираме естеството и!
ЕК ще помогне на България със 770 млн. евро за запазване на работните места
Те не останаха работни места, но сестри, фуражки и други на първа линия ще ги вземат. Хвала на ЕС.

# 9 402
Скрит текст:
Боклукът ще го събират здрави хора (да ги проверяват като излизат от махалата за температура), облечени със защитни облекла и маски. Нищо не пречи на общината да раздаде на служителите такива и даже да са в специален цвят и надпис, за да се знае, че тези хора са от боклукчиите. Нищо лошо няма в тази информация. То по принцип мисля, че имат облекла с надпис, че са от боклукчийските фирми.

Също така не пречи да се предлага тази работа на безработни от бюрата по труда. Срамна работа няма.
Те хората изпищяха, че им предлагат на село да работят, предполагам как ще реагират ако им кажат да събират боклука. Иначе съм За всяка огнище да бъде затворено и изолирано, но гетата навсякъде стават проблем. По сто човека в една къща е най-малкото.

Еми какво да се прави - трудните времена изискват трудни мерки. Трябва да се научим да живеем с новите реалности, а те са, че за известно време няма да има световен алъш вериш и всяка държава ще се оправя самосиндикално. Така че, срамна работа няма и колкото и да се мръщим и цупим, трябва да си налягаме парцалите и да работим каквото намерим, за да ядем. Няма как да се чака само на държавата, щото не сме комунизъм, а в капитализма, който не работи - не трябва да яде.

# 9 403
Излезна интервюто на проф. Аргирова в 7-8ми:
https://sedemosmi.tv/production/%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b8%d … 0%bf%d1%80%d0%b8/

# 9 404
Не знам какъв е смисълът от етническата дискриминация на някои от пишещите.
Скрит текст:
Казах ви,мой близък,който е на 60+ ,работи във фирма за улично почистване.Не е от ромски произход(принуди се да работи там,поради лични причини),но има колеги от такъв.Началникът им е дал по 1 малко пакетче мокри кърпички(за дезинфекция за 1 месец)и по една маска.Те сами си събраха пари(вкл.и ромите) и си поръчаха маски,ръкавици и дезинфектанти.Между тях има и с ТЕЛК,и с хронични заболявания,но не им дават и дума да отворят за отпуска.Аз никога не съм делила на българи и роми.И при едните има и добри,и лоши,и при другите.Вярно е,че повечето имат ниско ниво на хигиена,не плащат ЗО и винаги са "Над закона".Но какво?Да ги оставим да измрат ли?

Никаква дискриминация не виждам в предложението Столична община да раздаде защитни облекла на тези хора! Точно напротив - чрез защитните облекла те ще пазят себе си и околните, защото се движат в различни квартали на населените места.

А иначе - аз за въвеждане на защитни облекла за служителите в домовете за стари хора пиша още от тема 1 - защитните облекла и маски предпазват както домуващите, така и персонала.

Общи условия

Активация на акаунт