COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 841
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 375
  • София
Не виждам нещо успокояващо, че в махалите има огнища. Точно тези квартали са трудни са контрол

Не съм съгласна. Точно тези квартали ги затварят и никакво мърдане, докато не се изчистят. Да им носят храна и така. Това трябваше СЗО да направи и по отношение на Китай, за да се предотврати паднедмията, а не да ми играят политкоректната карта и да наричат Тръмп расист, защото нарича Ковида "китайски грип".
Това хубаво, но боклука кой ще го събира? Няма да сме аз и ти...И не казвам, че са се заразили само от боклука, но и в други страни се видя, че цената, която обществото плаща с това да не брои цели групи хора за хора е огромна.

# 9 376
Не виждам нещо успокояващо, че в махалите има огнища. Точно тези квартали са трудни са контрол

Не съм съгласна. Точно тези квартали ги затварят и никакво мърдане, докато не се изчистят. Да им носят храна и така. Това трябваше СЗО да направи и по отношение на Китай, за да се предотврати паднедмията, а не да ми играят политкоректната карта и да наричат Тръмп расист, защото нарича Ковида "китайски грип".
Това хубаво, но боклука кой ще го събира? Няма да сме аз и ти...И не казвам, че са се заразили само от боклука, но и в други страни се видя, че цената, която обществото плаща с това да не брои цели групи хора за хора е огромна.

Боклукът ще го събират здрави хора (да ги проверяват като излизат от махалата за температура), облечени със защитни облекла и маски. Нищо не пречи на общината да раздаде на служителите такива и даже да са в специален цвят и надпис, за да се знае, че тези хора са от боклукчиите. Нищо лошо няма в тази информация. То по принцип мисля, че имат облекла с надпис, че са от боклукчийските фирми.

Също така не пречи да се предлага тази работа на безработни от бюрата по труда. Срамна работа няма.

# 9 377
И какво сега, изведнъж 40 нови!
Не очаквах да каже, че тези са горещите точки.
Сега какво се оказа, че от новите софийски случаи, повечето са там ли?
Не вярвам повечето софийски случаи да са от там. Вероятно са хванали единични случаи от там, но пък имат информация, че в тези квартали нещо се случва. И сега са решили да им направят скрининг, защото тези квартали са почти затворени общности. То бял човек не може да се изследва ако има симптоми, освен ако не си плати за ПСР, какво остава за тях.

Може въобще да не са от София, а да са настанени в софийски болници, както се изкривява статистиката и за Пловдив. Реално в гр. Пловдив няма случай от вече седмица, а тези, които се обявяват са от област Пловдив, околни села най-вече, настанени за лечение в пловдивски болници.

# 9 378
  • София

Боклукът ще го събират здрави хора (да ги проверяват като излизат от махалата за температура), облечени със защитни облекла и маски. Нищо не пречи на общината да раздаде на служителите такива и даже да са в специален цвят и надпис, за да се знае, че тези хора са от боклукчиите. Нищо лошо няма в тази информация. То по принцип мисля, че имат облекла с надпис, че са от боклукчийските фирми.

Също така не пречи да се предлага тази работа на безработни от бюрата по труда. Срамна работа няма.
Те хората изпищяха, че им предлагат на село да работят, предполагам как ще реагират ако им кажат да събират боклука. Иначе съм За всяка огнище да бъде затворено и изолирано, но гетата навсякъде стават проблем. По сто човека в една къща е най-малкото.

# 9 379
А за прихващането от тоалетната чиния - естествено че се прихваща, това вече е доказано в Нидерландия и Белгия. Не случайно препоръчват да се ползват различни тоалетни, т.к. при наличие на заразен, тоалетните бъкат от вируса. И цялата площ, която обитава болния. И не само не се дави, а веднъж попаднал в канализацията даже не умира от миризмата и консистенцията на потока, а се разпространява там. Затова призоваха работниците от канализацията да спазват всички норми за предпазване.
https://news.bnt.bg/news/v-niderlandiya-i-belgiya-otkriha-korona … -1045745news.html

Ваучер за 100 лева надали ще привлече някого, който има нещо между ушите - състоянието на пречиствателните станции от миналата година.

# 9 380
Инхалации да си прави този мъж с кашлицата, промивки на носа и за 2 дена ще му мине. Температурата му е Ок, обаче спрете климатика, не е нормално в средата на април да работи на 28 градуса.

Няма кашлица. Само /как да го напиша/ дразнене на гълрлото.

Може вместо това да пие на често топли чайове. Примерно през час-два. Помага също стрепсилс интензив спрей, аз съм много доволна.
Но ако има запушен нос или нещата прогресират, промивките и инхалациите действат безотказно.

# 9 381
Какво стана с историята за възрастния мъж разкарван от внучката си в няколко болници , на която се беше обадил генерала ?Някакво развитие има ли ?

# 9 382
  • София - Рим и обратно
По-малко тестове на глава от населението от нас имат само Молдова, Украйна и Албания. Какви статистики, какви пет лева... Лъжат ни като цигани.

Тия дни една майка работеща от къщи се жалваше по телевизията, че имала три деца, а нямали компютър. Едното дете учило от единия телефон, а близнаците ѝ от нейния телефон. Не могат да отварят някои документи и приложения.... Много било трудно и държавата трябва да помогне. Та въпросът ми към тази Майка е - защо бе имаш два смартфона, а не си купила вместо това два компютъра за децата? Ако си толкова бедна та не можеш да си позволиш компютър или таблет за 200 лева, защо имаш 2 смартфона? Защо не си научила децата си, смисълът на живота ти, да работят на компютър, а си ги научила да "работят" на Фейсбук например? Е от такива неграмотни селяндури и криворазбрали цивилизацията страда цялата ни история. Дали ще си извлекат поука, съмнявам се.
Ужасно тъпо и грозно изказване на криворазбрала цивилизацията. Тая жена може да има служебен телефон, а и неин да е - трудно е в днешно време да караш на нокиа с фенерче, нали. Та има и смартфони за левче, “подарък” от оператора. Относно твърдението, че всяка майка е длъжна да осигури поне по 1 компютър за всяко дете ,ще замълча, да не ме баннат. Знаете ли защо във Франция и Южна Италия скоро отварят училищата? Щото нямат по компютър на дете, Селяндурите..

# 9 383
Никой няма интерес да се удължава извънредното положение, в това число и Бойко и прилежащите му там други. Сега повтарят едно и също заради предстоящите Великден и Гергьовден, и с право. На никой не му е кеф от случващата се дивотия, просто светът е в транс в момента. Някои знаят сигурно какво се случва, други не, но пеят в общия хор. Просто трябва да се стегнем и го преживеем.

# 9 384
  • София
В „Студио Хъ“ проф. д-р Лъчезар Аврамов и д-р Христо Дамянов говорят за методите за лечение на коронавирус.
Много интересно предаване.
https://sedemosmi.tv/production/студио-хъ-проф-д-р-лъчезар-аврамов-и-д-р/

# 9 385
# 9 386
Инхалации да си прави....
По въпроса с инхалациите да питам аз.
В крайна сметка излезе ли някаква информация за тях?
Може ли да се правят, ако подозираме Ковид? С какво примерно - само с физ.разтвор? А Пулмикорта и Вентолина - те може ли да се ползват?
Миналата година моето дете доста боледуваше, вкл и бронхопневмония, Аз също бях болна няколко пъти покрай нея. Пулмикорт и Вентолин бяха основата на леченията.
Също така при много възрастни хора може ли да се ползва инхалация? Примерно аз имам запаси от тези лекарства (не съм купувала заради Ковид, имам от преди) и се чудя, ако се наложи, може ли да ги дам на възрастни роднини?

Някой попадал ли е на информация по въпроса?

# 9 387
Може ли някой да пусне пак смъртността в Италия по региони/години?

# 9 388
  • София

Те хората изпищяха, че им предлагат на село да работят, предполагам как ще реагират ако им кажат да събират боклука. Иначе съм За всяка огнище да бъде затворено и изолирано, но гетата навсякъде стават проблем. По сто човека в една къща е най-малкото.
А напалм нещо да хвърлим в тия "гета"? Или ограничена ядрена главичка? Това са също български граждани, важат просто еднакви правила за всички нас. Не бива така да се затварят цели квартали без масов тест.
Някак не ми следите мисълта ми се струва. Тъкмо обратното казвам, това са хора и ако в гетата има проблем, то е защото не ги третираме като хора изначално. Това във всички останали страни стана проблем на всички, които смятаха, че е ок да оставят част от населението да мизерства по този начин, че и с чувство на превъзходство. Затова в първия коментар казах расистите да не бързат да се радват, това което се случва не е хубаво. Сега чета, че ще ги пускат да излизат със служебна бележка, но предпазни облекла за работещите в чистотата не чета да осигуряват. Това ще бъде проблем и за тях, и за останалите.

# 9 389
Инхалации да си прави....
По въпроса с инхалациите да питам аз.
В крайна сметка излезе ли някаква информация за тях?
Може ли да се правят, ако подозираме Ковид? С какво примерно - само с физ.разтвор? А Пулмикорта и Вентолина - те може ли да се ползват?
Миналата година моето дете доста боледуваше, вкл и бронхопневмония, Аз също бях болна няколко пъти покрай нея. Пулмикорт и Вентолин бяха основата на леченията.
Също така при много възрастни хора може ли да се ползва инхалация? Примерно аз имам запаси от тези лекарства (не съм купувала заради Ковид, имам от преди) и се чудя, ако се наложи, може ли да ги дам на възрастни роднини?

Някой попадал ли е на информация по въпроса?

Не мога да кажа за използването на лекарства. По-добре питайте лекар. Иначе аз си правя само с физ. разтвор, ако докарам до кашлица, през останалото време - промивки на нос.

Общи условия

Активация на акаунт