COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 865
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 360
  • София
Скрит текст:
Ама именно защото не мога от днес за утре да стана вирусолог, а пък и не искам, се доверявам на есперти като Мангъров, тоя човек все пак се е посветил на това да изучи това което аз не мога от днес за утре. Аз и именно защото не съм вирусолог избягвам да ви обясня защо не е вярно че има хора които не развиват имунитет и на какво тогава се дължат данните за повторно заразени, а искам от него да го разберете, защото той по добре ще ви го обясни от мен.
Може ли линк към интервюто на Мангъров, където е обяснявал точно за имунитета и повторното заразяване?
Не мога да го открия.
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/04/12/28 … 5D1%2583-covid-19

# 9 361
Ако искаш повече заболели тестваш повече хора, ако искаш да намалеят тестваш по-малко. Днес очаквам да тестват два-три пъти повече от вчера. Ако пък искаш "огнище" тесваш ромска махала. Защо няма масово тестване на ромските махали?

Истината и само истината трябва да се говори, независимо, че на някои хора тя не се харесва! Политкоректността е бич за съвременното общество! Черният господин, шеф на СЗО се тръшка, че хората, които го обвиняват, че не си е свършил работата, всъщност били расисти?! Моля?! Ето типичен пример за това как се отклоняват обвинения, които нямат нищо общо с етнос, раса, държава - казваш на всички, че са расисти и готово. Не може така!

В България трябва да се обърне специално внимание на циганските махали и квартали по градовете, където има по-висока концентрация на бедни хора, защото бедните хора обикновено нямат достъп до качествено здравеопазване и поради това са хронично увредени от тежки недобре лекувани заболявания, в комбинация с липса на култура на хигиена - чудесни мишени за смъртност при вируса.

# 9 362
Врабчо, трагикомично верно Simple Smile
Този които избяга вчера от ромски произход ли беше?
Питам щото, не казаха дали човечеца е бил здравно осигурен. А сега ще тестват ромските махали..
Лечението в болницата струва пари.. на кой сещате ли се?

Ако искаш повече заболели тестваш повече хора, ако искаш да намалеят тестваш по-малко. Днес очаквам да тестват два-три пъти повече от вчера. Ако пък искаш "огнище" тестваш ромска махала. Защо няма масово тестване на ромските махали?
Хаха, да, то в ромската махала ако затестват и за други болести, ще станат много огнища. Да не се обзаведем с няколко пандемии едновременно...Joy
Ами да, зависи какво искаш и оттам - нивото на тестване.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 10:12 от Анонимен

# 9 363
Ле ле американците са счупили всички рекорди. Все едно сме на състезание

# 9 364
Симптомите ги знам.
Но искам да попитам 36.8 сутрин температура /с живачен термометър/ трябва ли да е притеснително?  Има ли нещо общо и със стайната температура,  че съм забравила климатика на високи градуси и в стаята беше 28:anguished:
Леко дразнене на гърлото.....
По късно ще звъня и на ЛЛ но започвам да се притеснявам.
Контакти ограничени. Пазаруване веднъж седмично.
Не се отнася за мен.

# 9 365
Симптомите ги знам.
Но искам да попитам 36.8 сутрин температура /с живачен термометър/ трябва ли да е притеснително?  Има ли нещо общо и със стайната температура,  че съм забравила климатика на високи градуси и в стаята беше 28:anguished:
Не се отнася за мен.

Повече на овулация ми прилича, ако се отнася за жена.
Simple Smile

# 9 366
  • София
Симптомите ги знам.
Не се отнася за мен.
Дразненето в гърлото може и да е от климатика, температурата е нормална. Не изпадайте в паника.

# 9 367
Иначе като чета как вирусът вече е шампион по плуване свободен стил, ми става ясно, че все пак ще стигнем до момента с "той се прихваща от тоалетната чиния", както беше при ХИВ.
Не, вирусът не плува, той, попаднал в басейн моментално се дави... Да се чудим защо са затворили басейните - място, в което заразен, дори да не знае, споделя своите нос, очи, слюнка - всичко  е общо и е като в гигантска супа...
А за прихващането от тоалетната чиния - естествено че се прихваща, това вече е доказано в Нидерландия и Белгия. Не случайно препоръчват да се ползват различни тоалетни, т.к. при наличие на заразен, тоалетните бъкат от вируса. И цялата площ, която обитава болния. И не само не се дави, а веднъж попаднал в канализацията даже не умира от миризмата и консистенцията на потока, а се разпространява там. Затова призоваха работниците от канализацията да спазват всички норми за предпазване.
https://news.bnt.bg/news/v-niderlandiya-i-belgiya-otkriha-korona … -1045745news.html

Ето едно интервю на пореден немски лекар, който нещо не подскача от радост от ситуацията. На вас оставям да преценявате по погледа му може ли да му се има доверие Grinning
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2851081594986434& … p;d=null&vh=e
Как по погледа да го преценим? От сегашна гледна точка се вижда, че не е прав и явно нещо при изчисленията си не е съобразил.
Той говори за според него най-тежката и невероятна ситуация, при която ще имат 1 000 000 заразени и 30 загинали за ден. В момента имат само 130 000 заразени и вече по 100 починали на ден, а при тях даже не броят всички.

36,8 е напълно нормална температура. 36,9 също.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 11:06 от papi6

# 9 368
Симптомите ги знам.
Не се отнася за мен.

Температурата е добре. Дразненето на гърлото може да е от сухият въздух в стаята, поради климатика. Но наблюдавайте все пак, дали човекът няма да започне да кашля и давайте повече топли течности - чай.

# 9 369
Симптомите ги знам.
Не се отнася за мен.
Дразненето в гърлото може и да е от климатика, температурата е нормална. Не изпадайте в паника.

Или от цигари Simple Smile . Няма нищо притеснително тук.

# 9 370
И какво сега, изведнъж 40 нови!
Не очаквах да каже, че тези са горещите точки.
Сега какво се оказа, че от новите софийски случаи, повечето са там ли?
Не вярвам повечето софийски случаи да са от там. Вероятно са хванали единични случаи от там, но пък имат информация, че в тези квартали нещо се случва. И сега са решили да им направят скрининг, защото тези квартали са почти затворени общности. То бял човек не може да се изследва ако има симптоми, освен ако не си плати за ПСР, какво остава за тях.

# 9 371
Тръмп щеше да налага санкции и заради Хуауей, но нещо не му се получи. Ще наложи санкции, ама друг път. Толкова са свързани икономически с Китай.
А и САЩ си вкараха заразата от Европа, защото случаите, привнесени от Китай, ги овладяха. А и нали беше само грип и трябваше да ходят болни на работа?

Скрит текст:
Това с махалите се очакваше, няма оправия с тях. И в Европа го разбраха. Отдавна не са ни критикували за лошо отношение към тях. Май само бай Тошо ги оправяш... С повече бой.

За лаптопите - явно не си давате сметка, че една немалка група от млади хора не знаят какво да правят с компютъра, съответно не им е нужен. А и цената на един лап топ далеч надхвърля цената на евтините смартфони и то в пъти.
Във Франция мислят от 11 май да върнат децата в училище, защото онлайн обучението е невъзможно за много деца. Дали ще се получи, предстои да видим.

Тръмп действа бавно, но славно. Въпреки, че когато каза, че няма да плаща повече на СЗО, го нарочиха за расист и временно уж каза, че няма да го прави, го направи. Така че, ще видим какви ще са следващите му действия. А "либералите" начело с Хилари Клинтън, го скъсаха от критики и натиск - расист бил, тъп бил, нищо не разбирал от политика, а Хиларито дори се изтъпани да му каже в контекста на Ковида, че бил казал "Америка фърст" и така и станало с вируса (разбирайте, имало много заболели и Америка е лидер по заболеваемост и смъртност)! Не я е срам!

Аз друго искам да питам, ще подкрепят ли европейските лидери Тръмп за налагане на санкции на Китай заради пандемията? Не може и не бива да им се размине, защото може да го направят пак!

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 10:47 от DeltaAzimut

# 9 372
Благодаря на всички!
Става въпрос за мъж 50+. Не е пушач от 20 години. Има придружаващо заболяване и затова е паниката.
Работи от нас  от 2 месеца.
И аз си помислих за сухия въздух в стаята......

# 9 373
Симптомите ги знам.
Не се отнася за мен.
В конкретния случай вероятно няма място за паника, но по принцип ползването на климатик не е добро решение при сегашната ситуация. Ако един се разболее, климатикът би заразил всички... Ползвайте ел.печки, няма да е за дълго.

# 9 374
  • Пловдив
Не изпадайте в паника. Температура до 37 градуса е нормална. Даже не виждам причина за обаждане на личния лекар. Най-много да изпише нещо за гърло.

Общи условия

Активация на акаунт