COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 946
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 345
Фри, не ги знам конкретните родители какви са. Говоря принципно. Може пък да нямат пари, а ако децата са в начална училищна възраст, досега са нямали и нужда от компютри за тях.
Компютърните умения започват да ги преподават от 5 клас по ИТ и да, тогава вече е добре детето да има лаптоп на разположение. И в нормални времена един лаптоп за две деца след 5 клас е напълно достатъчен. Те се разменят и така учат. А в момента е нужен по един на дете, защото всички учат в Теams едновременно. И няма как човек да предвиди, нито да купи 2 лаптопа ей-така, от утре. Има доста скромни семейства, които не могат. Дълга тема.

Големият брой заразени от днес не означава нищо. Само стъкмистика. Но пък могат да стъкмят един пик сега, да. За да не отхлабват мерките. Досега се видя, че каквото затегнат, после отпускане няма. Горко ни, днес не съм оптимист.

# 9 346
Поне от темата стана ясно, че за почти всичко в тая пандемия са виновни майчунгелите, тук-таме някой друг. Грозно.
Много им лъснаха душите на някои хора покрай тоя вирус.

Аз затова в последните дни настоявам и пиша тук постоянно, за да се спре настройването на хората едни срещу други и на всички да стане ясно, че истинските виновни за тази пандемия са СЗО и Китай. И да, дори и политиците не можем да набедим, защото СЗО не им даде насоки - за какво данъкоплатците от цял свят им пълнят гушите на тия, не знам!

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:52 от DeltaAzimut

# 9 347
Броят на докладваните заразени за последните 24 ч. е най-голям от началото - 40. Какво означава това - че идва пика, че повече са тествали или че "размърдването" на хората от около десет дни насам дава резултат?

Е и излекуваните 24 да отбележим ..

# 9 348
  • Bulgaria
"С нищо подобно не сме се сблъсквали до този момент. Ей Богу, такова нещо досега аз лично не съм виждал. Нищо общо с другите пациенти с вирусни пневмонии, които стигат до апаратна вентилация. Болестта ни изненадва с всеки изминал ден".

Думите са на д-р Димитър Николаков - зам.-началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "Св. Анна".

https://boulevardbulgaria.bg/articles/koronavirusat-ne-prilicha- … HedXtPey92dzLEASo

# 9 349
Скрит текст:
Фри, не ги знам конкретните родители какви са. Говоря принципно. Може пък да нямат пари, а ако децата са в начална училищна възраст, досега са нямали и нужда от компютри за тях.
Компютърните умения започват да ги преподават от 5 клас по ИТ и да, тогава вече е добре детето да има лаптоп на разположение. И в нормални времена един лаптоп за две деца след 5 клас е напълно достатъчен. Те се разменят и така учат. А в момента е нужен по един на дете, защото всички учат в Теams едновременно. И няма как човек да предвиди, нито да купи 2 лаптопа ей-така, от утре. Има доста скромни семейства, които не могат. Дълга тема.
Големият брой заразени от днес не означава нищо. Само стъкмистика. Но пък могат да стъкмят един пик сега, да. За да не отхлабват мерките. Досега се видя, че каквото затегнат, после отпускане няма. Горко ни, днес не съм оптимист.
Същото си мисля...."тръгнаха" към обещания по Великден пик.
А и из Фейса все по-често питали Слънцето защо още сме в ИП, след като броя на заразените падал, нали обещал отмяна при намаляване...Та, най-вероятно И затова почнаха да нарастват.

# 9 350
Броят на докладваните заразени за последните 24 ч. е най-голям от началото - 40. Какво означава това - че идва пика, че повече са тествали или че "размърдването" на хората от около десет дни насам дава резултат?
Най-вероятно Тесла е прав,че е  по-малко и от трите ти варианта.Аз бих предположила втората опция,но се замислям,че от няколко дена не съобщават бройката на направени тестове.Според мен е рано за третия вариант.Резулатът от него го чакам за другата седмица.А първият няма да го коментирам.Какъв пик да чакаме с това тестване?Или с добрите мерки,които се спазват половинчато?Всъщност всички се чудим защо в Италия след толкова дълги и сериозни мерки,все още не идва очаквания ефект.За мен обяснението е само едно.Въведени са нужните мерки.Но едно е въвеждане,а друго изпълнение.

# 9 351
  • София

Явно вече сме се сдобили с повече ПСР тестове и се тества много по-масово, за мен от там идва бройката. Дарени, купени, все ми е тая, радвам се, че се тества.

Фри, извинявай, но говориш щуротии. На мое дете в начална училищна възраст компютър не купувам. У дома също сме с един само, изобщо не намирам за нужно малки деца да имат собствени екрани, пред които да висят нон-стоп. Два телефона за двама родителя са напълно в реда на нещата, 3 компютъра за 3 деца са нереална фантастика.

# 9 352
Бързите тестове от частни лаборатории показват други резултати

https://www.youtube.com/watch?v=osl7hdyzQr4&feature=share&am … zYzP2x9Y_NktgjJ3Y
В един от коментарите под клипа се твърди, че според проучване направено в Дания тестовете на тази фирма дават 20% грешни положителни и 20% грешни отрицателни резултати. Не ми се проверява това твърдение, но дори и от лабораториите твърдят, че положителния тест може да се позитивира ако сте изкарали друг коронавирус, а не Ковид19, но това било рядко - в 15-20% от случаите.

# 9 353
Ако искаш повече заболели тестваш повече хора, ако искаш да намалеят тестваш по-малко. Днес очаквам да тестват два-три пъти повече от вчера. Ако пък искаш "огнище" тесваш ромска махала. Защо няма масово тестване на ромските махали?

# 9 354
Добре де, някой може ли да ми обясни тези снимки от Белия дом непосредствено след брифинга преди няколко часа?!
Непрестанно ги тестват и затова са спокойни, тайно са ваксинирани или короната ще се окаже Ковид-1984?!
Започвам много да се замислям...

https://postimg.cc/BXPnZDBW

# 9 355
Ако искаш повече заболели тестваш повече хора, ако искаш да намалеят тестваш по-малко. Днес очаквам да тестват два-три пъти повече от вчера. Ако пък искаш "огнище" тестваш ромска махала. Защо няма масово тестване на ромските махали?
Хаха, да, то в ромската махала ако затестват и за други болести, ще станат много огнища. Да не се обзаведем с няколко пандемии едновременно...Joy
Ами да, зависи какво искаш и оттам - нивото на тестване.

# 9 356
Каква стъкмистика, като само в Паничерево са пет случая от 2 хиляди население.
Това за махалите се и очакваше, а и струпването на жандармерия по изходите , дори без да го оповестяват, беше ясно. Един отишъл за кафе от МВР болница, друг се прибрал с такси. И това са само известните случаи. В тези махали всички ходят до малкото им магазини, пият си по къщите с родАта и т.н. Беше ясно, че оттам се очаква яка бройка. Лошото е, че ще ги лекуват сега тях, а ако това чудо се разрастне, за читавите хора, които се пазеха, няма да има адекватна медицинска грижа.
Хич не е добре това, което става.

Тоова коментирахте ли го  за пастора в Самоков, който събрал 200 евангелиста. Гледах репортаж по Канал 3 вчера.
За съжаление, не мога да извадя текст , прочетете го.

https://trud.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80-%D1%81%D1%8 … %BD%D0%B0-%D0%BC/

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 10:04 от tays

# 9 357
В Италия дава резултат, защо да не дава - месец след началото пик и после пада, поне до края на април ще е така, надявам се после стабилно да се види ефекта. Графиката им показва логично движение на заразата, през пик, към спад и овладяване, а нашата нищо не показва.
При нас отчайващото е, че никой не знае какво става, какво правим - половинчати мерки, половинчато тестване...Днес и аз не съм оптимист.

# 9 358
  • Пловдив
Тръмп щеше да налага санкции и заради Хуауей, но нещо не му се получи. Ще наложи санкции, ама друг път. Толкова са свързани икономически с Китай.
А и САЩ си вкараха заразата от Европа, защото случаите, привнесени от Китай, ги овладяха. А и нали беше само грип и трябваше да ходят болни на работа?

Това с махалите се очакваше, няма оправия с тях. И в Европа го разбраха. Отдавна не са ни критикували за лошо отношение към тях. Май само бай Тошо ги оправяш... С повече бой.

За лаптопите - явно не си давате сметка, че една немалка група от млади хора не знаят какво да правят с компютъра, съответно не им е нужен. А и цената на един лап топ далеч надхвърля цената на евтините смартфони и то в пъти.
Във Франция мислят от 11 май да върнат децата в училище, защото онлайн обучението е невъзможно за много деца. Дали ще се получи, предстои да видим.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 10:12 от dundi73

# 9 359

Няма как да се уважават хора, които не са искрени с българския народ, държат се надменно и го лъжат в очите. Не става дума за двата или колкото е там направени теста на Б.Б., а за ненаправените тестове на медиците от първа линия, включително Спешна помощ. Става дума за смешния брой тестове, които се правят на денонощия в страната (това поне го има с световните статистики), които не отчитат реалното положение със заразени или вече прекарали болестта. За липсата на ясна стратегия за действие. И много други неща. На вас, разбира се, никой не ви пречи да бъдете политкоректна, но поне не критикувайте хората, които имат гледна точка.

Аз никого не критикувам, просто казвам, че мен не ме възмути нищо от казаното на брифинга, а по-скоро ме възмущава неблагодарното отношение на част от населението към Щаба, като нито един от тези, които хулят, не са в състояние да стъпят на малкия пръст на проф. Мутафчийски и не са на нивото да го наричат лъжец и измамник.
Да, аз не харесвам тона , с който говори и спрях да го гледам, за да се съхраня психически, но не мога да отреча, че това е човек, който има доказани качества и е доказан професионалист.
Към момента те са избрали стратегия да тестват хората, които са доказано болни и да проследяват техните контакти, дали е лошо или добро, това е с което разполагат.
Това,че някой е доказан професионалист,не му дава правото да говори на другите както си иска.То си трябва и малко етика,не само да си добър в професията си.Особено,ако си лекар,който е начело на кризисен щаб по време на пандемия.

Общи условия

Активация на акаунт