COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 865
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 330
А как ви се струва това, че частните лаборатории, които се обединиха в обща платформа дават данни за повече хора с IgG отколкото с IgM.
Ако сега е или тепърва предстои пикът, не трябваше ли да е обратното?

# 9 331
Ама именно защото не мога от днес за утре да стана вирусолог, а пък и не искам, се доверявам на есперти като Мангъров, тоя човек все пак се е посветил на това да изучи това което аз не мога от днес за утре. Аз и именно защото не съм вирусолог избягвам да ви обясня защо не е вярно че има хора които не развиват имунитет и на какво тогава се дължат данните за повторно заразени, а искам от него да го разберете, защото той по добре ще ви го обясни от мен.
Може ли линк към интервюто на Мангъров, където е обяснявал точно за имунитета и повторното заразяване?
Не мога да го открия.

# 9 332
Четох го съвсем наскоро ама не мога да си спомня къде, нещо в 24 часа ми се върти в главата ама може и да бъркам. Ако пак го мерна ще го постна.

# 9 333
По-малко тестове на глава от населението от нас имат само Молдова, Украйна и Албания. Какви статистики, какви пет лева... Лъжат ни като цигани.

Тия дни една майка работеща от къщи се жалваше по телевизията, че имала три деца, а нямали компютър. Едното дете учило от единия телефон, а близнаците ѝ от нейния телефон. Не могат да отварят някои документи и приложения.... Много било трудно и държавата трябва да помогне. Та въпросът ми към тази Майка е - защо бе имаш два смартфона, а не си купила вместо това два компютъра за децата? Ако си толкова бедна та не можеш да си позволиш компютър или таблет за 200 лева, защо имаш 2 смартфона? Защо не си научила децата си, смисълът на живота ти, да работят на компютър, а си ги научила да "работят" на Фейсбук например? Е от такива неграмотни селяндури и криворазбрали цивилизацията страда цялата ни история. Дали ще си извлекат поука, съмнявам се.

# 9 334
Най-накрая да спрем с политкоректността. Така и трябва, защото тя не помага, а пречи както на доверието народ-управляващи, така и за правилното насочване на мерките.
Много се радвам, че Тръмп отряза СЗО, така трябва. СЗО, в която има поне 7 китайци на ръководни позиции, кри информация за това какво се случва в Китай, като в това число не препоръчаха затваряне на границите на другите държави за граждани от Китай, както и карантиниране на прибиращите се от там в държавите си граждани, докато ситуацията в Китай не се изясни. Тази мярка щеше да предотврати пандемията.
Сега очаквам и санкции за самия Китай.
Браво, Тръмп!

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:39 от DeltaAzimut

# 9 335
Скрит текст:
Ама именно защото не мога от днес за утре да стана вирусолог, а пък и не искам, се доверявам на есперти като Мангъров, тоя човек все пак се е посветил на това да изучи това което аз не мога от днес за утре. Аз и именно защото не съм вирусолог избягвам да ви обясня защо не е вярно че има хора които не развиват имунитет и на какво тогава се дължат данните за повторно заразени, а искам от него да го разберете, защото той по добре ще ви го обясни от мен.
Може ли линк към интервюто на Мангъров, където е обяснявал точно за имунитета и повторното заразяване?
Не мога да го открия.
https://nova.bg/news/view/2020/04/12/284827/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D … 9%D1%83-covid-19/
...повторното заразяване с коронавирус е невъзможно. „Такова нещо няма. Който го твърди – не си е чел учебниците. Особеност на коронавирусите е, че те могат да се отделят дълго време след като е настъпила сероконверсията, т.е. след като човекът вече си е изработил антитела и е оздравял“, обясни Мангъров. И допълни: „Ако изписан пациент е с отрицателни проби, но след това има положителна, това не означава, че той се е заразил пак, а просто продължава да отделя този вирус“.

# 9 336
Цитат
А как ви се струва това, че частните лаборатории, които се обединиха в обща платформа дават данни за повече хора с IgG отколкото с IgM.
Ако сега е или тепърва предстои пикът, не трябваше ли да е обратното?
Напълно нормално, чисто математически е много по вероятно на 1 човек да му открият Джи отколкото М защото другите са там в кратък период от време, в който теста може да ги засече, той не може в началото а пък след излекуване те изчезват, и остават само Джи. Между другото техните данни дават изключително висок процент от населението който е имал среща с вируса но според мен не трябва да се имат предвид защото техните данни не са статистически неутрални. Т.като много хора отиват да се тестват понеже са изкарали нещо, и това изкривява стат, при тях е 2 , 3 % имунитет а реално имунитета на населението е някъде около 0,2 , 0,3% до тоя извод стигам след тоя сценарий който го разиграх. Говоря за имунитета на цялото население, иначе при полицаите е 0,7% защото те са по рискови, в лабораториите пък е още по висок защото при тях от изследването на хора които са изкарали нещо и нормално в част от случаите се оказва че е Ковид, в Банско пък още по висок защото там е имало истинска епидемия което се и очакваше така да се окаже от многото косвени док заради които беше локнато.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:40 от Анонимен

# 9 337
Та въпросът ми към тази Майка е - защо бе имаш два смартфона, а не си купила вместо това два компютъра за децата? Ако си толкова бедна та не можеш да си позволиш компютър или таблет за 200 лева, защо имаш 2 смартфона? Защо не си научила децата си, смисълът на живота ти, да работят на компютър, а си ги научила да "работят" на Фейсбук например? Е от такива неграмотни селяндури и криворазбрали цивилизацията страда цялата ни история. Дали ще си извлекат поука, съмнявам се.
Стига бе, хора, пак ли майките са виновни сега? Нямали пет компютъра вкъщи, срамота.
Защото толкова са нужни, за да учат три деца едновременно и за да могат да работят двама родители дистанционно. Смартфони вероятно имат двамата родители и от тях се учи в момента. Като смартфоните са по-необходими, да, все пак говорим за комуникация. И вече е пълно с евтини китайски такива.
Охххх, боже, дайте да се опитаме позитивно да обсъждаме нещата, не да се нападаме по социални групи.
Трудно е на майките с децата вкъщи, разберете го.

Mama Nana, благодаря за линка.Flowers Hibiscus

# 9 338
  • София
То и сега данните по същия начин не са много надеждни, защото се тестват основно хора, които са по болниците, на домашно лечение и техни контактни. Според мен хората от частните лаборатории по-скоро могат да бъдат някакъв лек коректив, колкото и непредставителен, защото се тестват хора, които имат съмнения, че са го изкарали. Обаче колко от естващите се там са от изкаралите и колко не от общия брой тествани. Статистиките в момента са някакъв хаос безподобен, не знам, ако един студент се яви с такова домашно, каква оценка ще получи - най-вероятно двойка.

# 9 339
  • Пловдив
Поне от темата стана ясно, че за почти всичко в тая пандемия са виновни майчунгелите, тук-таме някой друг. Грозно.
Много им лъснаха душите на някои хора покрай тоя вирус.

# 9 340
Броят на докладваните заразени за последните 24 ч. е най-голям от началото - 40. Какво означава това - че идва пика, че повече са тествали или че "размърдването" на хората от около десет дни насам дава резултат?

# 9 341
Ако родителите толкова много комюникират, би трябвало да са успешни и да имат пари за два таблета и за децата, нали?

# 9 342
  • София
всъщност не, аз като родител не съм длъжна да осигурявам на всяко дете компютър, само защото стана епидемия и МОН реши да прави юруш на дистанционното. И смантфон не съм длъжна да имам. А два смартфона в семейството най-вероятно са един на майката и един на голямото дете, като не е задължително да са от скъпите.

# 9 343
Цитат
Броят на докладваните заразени за последните 24 ч. е най-голям от началото - 40. Какво означава това - че идва пика, че повече са тествали или че "размърдването" на хората от около десет дни насам дава резултат?
Simple Smile Може да се каже, по малко от всичко.

# 9 344
Не виждам нещо успокояващо, че в махалите има огнища. Точно тези квартали са трудни са контрол

Не съм съгласна. Точно тези квартали ги затварят и никакво мърдане, докато не се изчистят. Да им носят храна и така. Това трябваше СЗО да направи и по отношение на Китай, за да се предотврати паднедмията, а не да ми играят политкоректната карта и да наричат Тръмп расист, защото нарича Ковида "китайски грип".

Общи условия

Активация на акаунт