COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 061
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 120
Фризьорки и козметички нямат забрана да работят. Трябва да избягват струпване на клиенти, като всеки друг работещ бизнес в момента. Нека работят хората, и без това са на ръба.
Много грозни изказвания и делене пак на фенове. Че и феновете били виновни за нещо си.
Ами Радев не е управляващ, не харчи той бюджета и с нищо не може да навреди на народа, може само да помогне. Има едни ювелирни правомощия и с тях прави, каквото може, за да има някакъв зачатък на баланс в обществото. Свободата на словото, например, беше заминала и тя в канала, ветото му все пак я спаси засега. Иначе едва ли щяхме да можем да си дращим тук както досега. Щеше да се пее в един тон “Аве, вожде”.
Как така в началото на мерките имахме пари и излишък, а сега теглим заем? Това към светлия ни предводител, чиито действия някои не подлагат на никаква критика. Трябва да си изровим главите от пясъка и да поразсъждаваме малко.

И не чакайте пик скоро тук, не и с това тестване. Ще си караме така + 10 +15, после пак + 10 до безкрай. Това пик ли е, спад ли е, не знам.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 10:21 от Анонимен

# 121
Не би ли трябвало козметичните салони да са затворени? Защото и на мен ми звъня фризьорката, да каже, че за редовните си клиентки ще работи, което ми звучи абсурдно! Често ходя на фризьор и маникюр, но нищо няма да стане, ако два месеца не сме се боядисвали и шарили ноктите! Не разбирам кой толкова напира в момента за козметични процедури, честно! Толкова ли е важно?

# 122
Наиситна ли се отварят къщите за гости за Великден !
Къщите за гости отдавна трябваше да са отворени. И да се осигури двуседмична "почивка" на "гостите" пристигащи от чужбина. А не те да се прибират при семействата си и да ги заразяват. Пък последните да си щъкат необезпокоявани, и да заразяват останалите.

# 123
Да, това със замразените цени беше тъпо наистина.

# 124
  • София
Защо не се спре вече с тези приказки за тестое е? Те са за световната стастистика! Всеки с пневмония да се лекува за ковид и да реорганизират болниците да приемат пациенти. Какво е това по 30 -40 легла в големи болници? Хората оставени на Свети Петър.... И Радев и другите ще са обгрижени, то се знае!

# 125
СЗО: държави, които бързат да вдигнат мерките, рискуват тежка и продължителна икономическа вреда.

https://www.cnbc.com/2020/04/03/who-says-countries-that-rush-to- … e-to-economy.html

Дебатът мерки или икономика винаги е бил доста подвеждащ, когато се постави като или/или.  Затова и тук е пълно с хора, които си въобразяват, че ако махнем мерките, от другата страна ни чака благоденствие. Икономика се прави от живи и здрави хора, не можеш да правиш икономика докато вилнее свободно такъв вирус. Затова най-разумният подход е балансираният: вземат се мерки да се ограничи епидемията, но в същото време не се затваря всичко. Лишаваме се от парк, кафене и театър, за да можем да ходим на работа и основните неща да вървят.

# 126
https://pik.bg/болест-по-страшна-от-рака-ке-обезлюди-европа-news381055.html

Предсказание на Баба Ванга, не знам дали наистина го е казвала, но се сетих за него, като прочетох за котките в Китай, че има заразени.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 10:17 от stasha_s

# 127
.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 11:56 от Sysly

# 128
  • София
Спешно трябва да се отпуснат пари на хората, наистина спешно. Не само на думи. Иначе пандемията ще ни е най-малкия проблем. Това трябваше ясно да каже Радев, а не да говори за бързо връщане към нормалния живот. Ама пуста суета, не се въздържа да опита да се хареса на масите.

# 129
Къщите за гости отдавна трябваше да са отворени. И да се осигури двуседмична "почивка" на "гостите" пристигащи от чужбина. А не те да се прибират при семействата си и да ги заразяват. Пък последните да си щъкат необезпокоявани, и да заразяват останалите.

Много неща отдавна трябваше.
И тестове, и проследяване на контакти, и помощ за бизнеса, за да не съкращава работни места от първия месец още,  и маски, и защитни облекла за лекарите и какво ли още не. Имаха достатъчно много време да изградят стратегия. Такава все още няма.

# 130
  • София
Защо не се спре вече с тези приказки за тестое е? Те са за световната стастистика! Всеки с пневмония да се лекува за ковид и да реорганизират болниците да приемат пациенти. Какво е това по 30 -40 легла в големи болници? Хората оставени на Свети Петър.... И Радев и другите ще са обгрижени, то се знае!
Тестовете не са за просто за статистиката, а за да имаш представа накъде върви епидемията и да направиш план, да изолираш безсимптомните носители на вируса, да провериш кои хора са го изкарали и дори не са разбрали и т.н.

# 131
Благодаря за новата тема!
Дано новините в нея са добри!

# 132
Аз ли не схващам този човечец са го подгонили, че нарушава карантината, пък уж карантиниран го вкарват в съда да му гледат мярка за неотклонение и го развяват пред толкова народ.
Иначе и аз ще се въздържа да си кажа положителните мисли за развоя на кризата този път, явно трябва още да се попържим.

Обаче нещо има проблем с линка. Става въпрос, че въпросният Золфи, който нарушил карантината във Варна и са му взели мярка Домашен арест.
https://pik.bg/скандално-съдът-се-смили-над-золфи-от-варна-който-наруши-карантината-си-news918054.html

# 133
  • София
Тестовете не са за просто за статистиката, а за да имаш представа накъде върви епидемията и да направиш план, да изолираш безсимптомните носители на вируса, да провериш кои хора са го изкарали и дори не са разбрали и т.н.
Не съм против повече тестове, не ме разбирайте погрешно, но от направените тестове, критичните болни и смъртните случаи лесно може да се екстраполира и да се види картината. Достатъчно данни има за други страни, за да е повече от ясно къде сме в момента.

# 134
  • Варна
Гледам сега тук https://www.worldometers.info/coronavirus/
Има нова графа за брой направени тестове. Защо са ни писали с 566 теста?

Техническа грешка е това, изпуснали са последната цифра. В съседната графа пише 81 теста на 1 млн. население, като се умножат по 7, стават 5670, закръглено.

Общи условия

Активация на акаунт