COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 496
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 195
  • софия
Някой има ли нещо като “отчетност” колко хора в темата са споделили, че ще се  ( или вече са се) тествали за ковид19 и съответно какви са резултатите? Както и какъв е метода на използвания тест.

Отделно, знаете ли, че в Рамус има 100 безплатни теста за лица изпратени от личния лекар за изследване ковид19. Трябва да имате бележка от ЛЛ.

Интересно ще бъде какво показва тази “вътрешно форумна” информация!
( не ме интересува кой е болен, а какъв процент от тестваните е позитиеен)

# 196
по другите държави ИП е до средата, края на април, само при нас до средата на май
Месец за месец е навсякъде, най-много за два.
Именнно. На Австрия например и сипват по лъжичка, а не цялата купа наведнъж. Но здравният министър "подхвърли", че нито училищата, нито университети ще са отворени до септември. Обзалагам се, че няма да отворят магазините преди средата на май. А училищата вече ни информираха, че няма да се видим след две седмици. Иначе официално мерките важат до средата на април (13.04.2020).

# 197
  • София
В световен мащаб мисля, че няма да има точно криза, рецесия, защото пари има, а парите никога не спят и ще трябва да влязат в икономиките. В момента Китай иска да вземе голям дял от баницата, възползвайки се от това, че САЩ и Европа са почти пред колабс. Обаче историята показва, че по време на война е зле, но след война настъпва бурно развитие на икономиката и винаги се появяват пари за нея. Парите не изчезват, те се преразпределят, но не могат да стоят заключени.

# 198
  • Sofia
Идея си нямам кой е правилният подход и какво трябва да се направи! Попаднах на информация за решението на Путин да затвори границите за всички руски граждани и чужденци от 00.00 часа снощи. Който се прибрал, прибрал, ако е искал е имал достатъчно време да го направи! Нима руснаците са по-малко руснаци от нас? Защо ние да продължаваме да прибираме всеки заблуден българин от всяка точка на света, че и чартъри да им организираме? Ами против съм! Няма да стоя затворник в собствения си дом, за да не претоваря и без това агонизиращата ни здравна система, а бай @анг@л да ми идва от @айната си и да сее зарази навред, за благодарност, че с моите пари и Вашите пари са го прибрали, че и самолет му пратили!

# 199
  • София
Не разбирам как нормални хора /визирам управляващите/ в моменти на криза не могат да обединят усилията.
Суетата е любимият ми грях, както казваше дявола в един филм. Та това е, глупост примесена със суета и картината е грозна.
Иначе Радев хубаво върна закона със замразените цени, че щяхме да ядем и през юни домати по 6 лв, а и при сринат петролен пазар да си плащаме скъп бензин, отделно ток и парно.
Само да вмъкна, че това предложение беше от Корнелия Нинова. ББ за да има мир се е съгласил да го подкрепят. С радост веднага след обявяването на РР , че връща закона, съобщи че ще подкрепи премахването му от закона.
Те такива работи за Нинова, Радев и добрите предложения.....Изводите оставям за вас.

За протокола: не ме интересува кой от коя партия е. Вълнува ме кой какво действително прави. Цял живот съм ненавиждала хора, които само недоволстват и са против всичко което се прави, но никога не излизат с конкретно предложение за да ги разбера какво предлагат и какво точно искат.
Хората правилно казват: Гледай какво правят, а не какво приказват
Няма значение коя партия го е предложила щом не е ок. Даже е похвално, че го отхвърли въпреки, че го е предложила Корнелия Нинова. Ако беше президент на герб и беше някое скапано предложение от герб, щеше чинно да си го приеме, че иначе Баце ще се разсърди.

# 200
Моля ви помнете си мненията. Предполагам ще има доста мераклии като мен да гледат как ще нададете вой след един месец.

# 201
  • Пловдив
Разногласието ББ/РР е най-нездравословното за нацията в момента. Вирусът е факт, едва ли някой от тях си го е пожелал. Изцепката на Радев на 3 март беше отчайващо глупава и популистка. А мен лично адски ме дразни с неговите изказвания, начина по който ги чете, посрича. Не виждам загриженост, не виждам ангажимент, не виждам човешкото... Само един четец на писаниците на някакви "умници".
За да тръгне икономиката трябва да тръгне и в другите страни. Нашата фирма не може дезинфектант да произведе, защото нямаме сгъстители /не произвеждаме в бг/, нямаме опаковки. И по лесно идва от Италия, отколкото от Китай. Просто сме в патова ситуация.
Ще ни пуснат по улиците и какво? Туристи ли ще има, суровини ли ще има, производство ли ще има, здраве ли ще има? Само повече болни, очернени семейства, които губят не само баби и дядовци, ами майки и бащи, дори деца...
Народът има нужда да се движи в една посока, с ясни мерки. Казват- следваме насоките на СЗО, защото там са умните и знаещите И СЛЕДВАМЕ. Не мрънкаме, не ревем, че... децата, слънцето, фризьора... Видя се, че баш бабаитите, които щяха да правят стаден имунитет и те набързо се карантинираха.

Мисля, че до две-три седмици ще се стреснем от поумрелите и болните и страха ще ни кара сами да си наложим извънредно положение. Трябва да осъзнаем какви са възможностите на държавата и здравната система.

Малцинствата са бомба със закъснител. Там трябва да има контрол на макс.

# 202
  • София
За кое, Костамоста?

Ще модифицирам малко метафората на психиатъра за родителите. Ние в момента сме поставени и се отнасят към нас като към деца (които не могат да вземат решения, не знаят какво искат и т.н.), а родителите, бабите, дядовците, лелите и цялата рода се борят за надмощие, делят си имоти, пари, влияние, правят си коализии, дърпат се, а на децата обясняват как правят всичко това за тяхно добро и децата трябва да слушкат и да не мрънкат, защото възрастните имат по-важна работа.

# 203
Не разбирам как нормални хора /визирам управляващите/ в моменти на криза не могат да обединят усилията.
Суетата е любимият ми грях, както казваше дявола в един филм. Та това е, глупост примесена със суета и картината е грозна.
Иначе Радев хубаво върна закона със замразените цени, че щяхме да ядем и през юни домати по 6 лв, а и при сринат петролен пазар да си плащаме скъп бензин, отделно ток и парно.
Само да вмъкна, че това предложение беше от Корнелия Нинова. ББ за да има мир се е съгласил да го подкрепят. С радост веднага след обявяването на РР , че връща закона, съобщи че ще подкрепи премахването му от закона.
Те такива работи за Нинова, Радев и добрите предложения.....Изводите оставям за вас.

За протокола: не ме интересува кой от коя партия е. Вълнува ме кой какво действително прави. Цял живот съм ненавиждала хора, които само недоволстват и са против всичко което се прави, но никога не излизат с конкретно предложение за да ги разбера какво предлагат и какво точно искат.
Хората правилно казват: Гледай какво правят, а не какво приказват
Няма значение коя партия го е предложила щом не е ок. Даже е похвално, че го отхвърли въпреки, че го е предложила Корнелия Нинова. Ако беше президент на герб и беше някое скапано предложение от герб, щеше чинно да си го приеме, че иначе Баце ще се разсърди.
Напротив има значение! Извода е, че никой тях не става не баце ни Корнелия ни Радев

# 204
Хора, аз друго не мога да разбера. Мерките ни са рестриктивни, но добри и и насочени към опазване на здравето.
Защо се говори толкова, че удължаването на ИП ще доведе до глад.
Който си работи хоум офис, работи.
Фризьори, баничарници, железарии и да не избраявам, работят.
Който е съкратен от работа, аз поне така смятам , е защото в сектора няма работа. Това са туристическият бранш, ресторантьорство, хотелиерство.
Как очаквате , ако се отмени ИП, да се възродят тези браншове веднагически.
Какво ви пречи това ИП, наистина не разбирам.
Друг е въпросът, че е дълъг срокът на удължаването, но е либерален. И ако вървим с тези бройки / дай боже/, ще го съкратят този срок.
Не виждам на кой какво му пречи, честно.
Ако е да плюем правителството, по това сме царе. Но при ИП и такава неяснота в картинката, кой какво се е запенявил, че му се ограничават правата.
Какви икономически мерки предлагате, наистина питам. Какво ви тежи.

# 205
И до 70 ще я свалят, може и надолу. А нека си вярваме в хуманност и демокрация. Човечеството не си е променило първичните инстинкти, нито е станало много цивилизовано. Просто са нужни редица фактори, за да отключат това, което никога не си е отивало от нас.
Това с отказа да лекуват хора над 80 в Швеция ме потресе.

# 206
Да, парите ги има и се разпределят към тези, които управляват света. Не към обикновените хора като нас.
Джаста, от мноого време насам у нас тАлАвизорът се ползва само за гледане на филми и за пускане на музика.
Новините и предаванията ни са гротеска от години, сега пък съвсем.
За брифингите, ща, не ща, се осведомявам от възрастните роднини (поемат ги като амброзия, някаква) и от тук.

# 207
  • София
С тазИ простотия на нашите, ако си бил болен и оздравял да висиш в къщи карантина още 28дни,толкова хора ще си затраят и няма да правят тестове по лаборатории, за антитела. За какво им е, да ги докладват на щаба, вече да са здрави, но да висят още 28дни

# 208
Коста, колкото и всички да отричаме, всички минаваме през фазите на паниката и страха и мненията ни се менят в зависимост от фазата в която се намираме. Няма как да е иначе на фона на липсата на каквото и да е 100% сигурно и обосновано инфо по въпроса с вируса.

# 209
Бледолилава, не, не си готова, ти искаш да се заразяваш по улиците, където можеш да зараразиш други хора. Ако си готова да предпазиш другите със заразяване, поискай тогава да ти инжектират малко от вируса и после стой 1 месец у вас. Тогава не мисля, че би имало хора против.

Общи условия

Активация на акаунт