COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Скрит текст:
Искам да попитам хората които неистово искат още удължаване на ИП и прочие:

Някой от вас седна ли да помисли от колко време държавата е спряла и колко още искате да бъде спряла? На думи е много лесно да искаш и да правиш някакви планове. Само че реалността е различна - ако недай си Боже се стигне до това, което искате, после всеки ЩЕ ТРЯБВА да забрави за всичко, което е имал до сега - кафенца, ново телефонче, кино, вечеря в ресторанта и прочие.
Икономиката ще се срине до такова положение, че ще чакате по опашки за храна (и то най-нужното само) с часове. Някой това смята ли го?

Как сме стигнали до тук? Живели сме мирно и щастливо от време едно или хората са се избивали брутално само и само някой да просперира?
В човешката природа е заложено всеки да бъде егоист. Всеки иска само и единствено да оцелее на всяка цена. Защо тогава да е жестоко да има хора подкрепящи подхода "който оцелее - оцелее". Дали хора ще бъдат убити от хора или от болест с оглед на прогрес - не е ли едно и също?

Скрит текст:
Време е някои от пишещите тук да свалят розовите очила и да си дадат равносметка кое е по-зле за тях в дългосрочен план - 100 процентовата задаващата се дългосрочна мизерия при запазване на сегашното положение или 0.2-та процента шанс да се разболеят и умрат.
Г-да дарвинисти,заразете се доброволно,за да ни покажете какво е стаден имунитет!
Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", независимо дали се казва Радев. Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберм, че няма страшно и ще Ви последваме. За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви.
Това е вариант - всеки желаещ може сам да се зарази, после да се изолира и да провери на практика как се боледува и оцелява. Желателно е да го направи групово - със семейството си, включително и възрастните си близки. След това съм готова да го слушам, когато ме агитира.

# 166
Аз ли съм в грешка или по другите държави ИП е до средата, края на април, само при нас до средата на май 🤔🤔🙄

# 167
Не знам какво е обяснявала МенТа за заплатите в НС, но те отказаха да си ги замразят. Щяли да вземат увеличението и после да го дарят. Дрън-дрън. Как не се засрами и един от тях. Я дарят, я не. И да го направят, вече е насилено и закъсняло.
И плащането на тестовете им (на някои) го обявиха чак, като се срещнаха с възмущение. Чакат да видят какви са нагласите, като мишки.
И да, на този фон да ни предлагат безлихвени кредити, като някакво благоволение е гавра. Иначе обикновените хора, както винаги, са най-големите дарители и добротворци. А не тези... подобия.

# 168
  • Sofia
Аз ли съм в грешка или по другите държави ИП е до средата, края на април, само при нас до средата на май 🤔🤔🙄
Не, не си в грешка. Както винаги ние сме "по-праведни" и от Папата!

# 169
  • София
Месец за месец е навсякъде, най-много за два. Всичко останало е преход към тоталитаризъм, затова така се гласува. От друга страна очевидно подвежда хората да очакват, че след определена дата всичко ще бъде като преди. А то няма да бъде.

# 170

Как да си направим маска с носна кърпичка и чорап ако нямаме ластички за коса.

# 171
  • София
Не бива да се отпускат мерките точно сега, до края на април все трябва да устискаме някак. Дори могат още малко да се затегнат покрай празниците и хората да не щъкат много-много навън за едното ядене и пиене.

Преди малко слушах психиатъра Владимир някой си, и съм в голяма степен на същото мнение. Не може на държавно ниво да се вземат емоционални решения (като примера с БПЦ и иконата), основани на суеверие и страх, да има разминаване между думи и дела. Обикновеният гражданин очаква разум и последователност, а не назидания, и да бъде приравняван на нивото на дете.

Писна ми и да показват добре нахранени и осигурени работещи от къщи, както и разни актьори, певци и не знам кои още как са се изолирали вкъщи, обаче всяко тяхно появяване по ТВ-то им е хонорар и си презентират, рекламират и т.н. работата. Айде, нЕма нужда само да навират умните и красивите! Тяхната е ясна.

# 172
А защо си мислите, че другите държави няма да го удължават с по две седмици?

# 173
За съжаление много хора като kostamosta си мислят, че това е някаква проста грипна епидепия......
От това, което ни говорят от ТВ-то няма да научим никога истината за бройки, статистики и т.н.
Аз искам да остана здрава и жива, семейството ми, близките ми и приятелите ми, които обичам искам да са здрави и живи, затова не ми пречи да седя вкъщи, да ям 2-3 месеца боб, ориз, да нося маска и ръкавици и да спазвам всички необходими мерки и т.н., но да знам, че ще бъдем заедно отново.
До този момент от всичките ми колеги, познати, приятели, близки и техни познати и близки...... не чух някой да се е притеснил, че ще остане без пари, храна и най-необходимото. Само слушам как на някои им е писнало вкъщи и не издържат, и искат навън.
Наистина нямам думи !!!
Толкова да сме безотговорни!

# 174
Мен в момента ме притеснява, че идва Великден и църквите ще се напълнят с хора. Още не мога да проумея защо не ги затвориха? Какво ще им стане ако бъдат затворени за 2-3 месеца? Господ няма да им избяга, нали уж е навсякъде? Сега от чиста простотия може всички мерки, взети досега да се обезсмислят ако всички се юрнат в църквите на Великден.

До този момент от всичките ми колеги, познати, приятели, близки и техни познати и близки...... не чух някой да се е притеснил, че ще остане без пари, храна и най-необходимото.
А, би трябвало! Чака ни тежка рецесия, изобщо не се знае какво ще се случи в следващите месеци. Да не се окаже, че и един боб не можеш да си купиш.

# 175
Благодаря за темата, не успях да гледам брифинга нещо съществено казаха ли?
Например кога ще заочнем да тестваме?! Поне контактни по първа линия?
Това с къщите за гости е шега нали?! Нали има барикади? Или ще идеш на хотел в твоя град, пак си е разноонразие🤪🤪

# 176
Що бе, сигурно е много яко да развиваш туризъм по време на пандемия. Особено ако се рекламираш, че си оставил всичко на естественият отбор и всеки ден излиза бройката починали. Ще удариш космически обороти, със сигурност.

# 177
  • На остров
В Швеция всички служби около Великден или са отменени или ще се предават он лайн.

Защо в България не ги предават он лайн ?

# 178
Ако беше паднало ИП, аз лично бих се изнесла с цялото си семейство в планината, където имаме къща с двор. Познавам няколко семейства, които искаха да направят същото. Можехме да откараме там до края на годината. Имахме план да садим доста неща тази година, но юни месец вече нищо не се сади, така че няма да ни огрее. Можехме да си помогнем на семейния бюджет с нещата от градината, можехме да бъдем в изолация дето се вика, детето можеше да се разхожда на двора и в града щеше да има едно семейство по-малко, което да се бута. Но сега още месец и половина нямаме право да напускаме града. А дали няма да е и повече? Сакън да не предадем вируса на някоя катеричка.

# 179
  • София
За съжаление много хора като kostamosta си мислят, че това е някаква проста грипна епидепия......
От това, което ни говорят от ТВ-то няма да научим никога истината за бройки, статистики и т.н.
Аз искам да остана здрава и жива, семейството ми, близките ми и приятелите ми, които обичам искам да са здрави и живи, затова не ми пречи да седя вкъщи, да ям 2-3 месеца боб, ориз, да нося маска и ръкавици и да спазвам всички необходими мерки и т.н., но да знам, че ще бъдем заедно отново.
До този момент от всичките ми колеги, познати, приятели, близки и техни познати и близки...... не чух някой да се е притеснил, че ще остане без пари, храна и най-необходимото. Само слушам как на някои им е писнало вкъщи и не издържат, и искат навън.
Наистина нямам думи !!!
Толкова да сме безотговорни!
Работата е там, че никой не ти пречи, ако искаш и две години да седиш вкъщи на боб. Проблема е че това, че ти си готова на това не ти дава право да го изискваш и налагаш на всички.

Общи условия

Активация на акаунт