Някой от вас седна ли да помисли от колко време държавата е спряла и колко още искате да бъде спряла? На думи е много лесно да искаш и да правиш някакви планове. Само че реалността е различна - ако недай си Боже се стигне до това, което искате, после всеки ЩЕ ТРЯБВА да забрави за всичко, което е имал до сега - кафенца, ново телефонче, кино, вечеря в ресторанта и прочие.
Икономиката ще се срине до такова положение, че ще чакате по опашки за храна (и то най-нужното само) с часове. Някой това смята ли го?
Как сме стигнали до тук? Живели сме мирно и щастливо от време едно или хората са се избивали брутално само и само някой да просперира?
Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", независимо дали се казва Радев. Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберм, че няма страшно и ще Ви последваме. За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви.
Това е вариант - всеки желаещ може сам да се зарази, после да се изолира и да провери на практика как се боледува и оцелява. Желателно е да го направи групово - със семейството си, включително и възрастните си близки. След това съм готова да го слушам, когато ме агитира.