COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 225
Бях паникьосан и стреснат януари месец. Тогава се подготвих с маски FFP2/3, хирургически, спирт, лекарства, храна и прочие.

Сега имам всичко на всичко 2-3 маски да ги сменям - другото го продадох с добра печалба. Спирта си стои, храната също. Излизам без маска, слагам само в магазина, че не ме пускат.

На вас ви е широко около врата, но не забравяйте, че дори и хоум офис бизнесите отиват към фалит защото голяма част от тях обслужват сферата на услугите, а тя умира с всеки изминал ден карантина и ИП в България и чужбина.

Аз в къщи вече си имам безработен човек, за мен положението не е чул съл, че сина на вуте слушал някой, че гледал...
Може би и вие чакате този "отрезвителен" момент, който не ви пожелвам.

Много правилно - около 60% от работещите в БГ са така. Просто на края на април няма да има пари вече у хората. И тогава ще видим кой крив и кой прав.

Онлайн оптимистите с трансформациите да ги видя как пускат онлайн след месец много стоки. Не че не съм запознат, и аз си имам онлайн 2 магазина, и виждам как вървят. Сферата на забавленията е. Но нещата падат и намалят... Драстично. Емаг печели от комисионни само в момента примерно, и почти не от продажби. Търговците, които ги ползват плащат над 10% комисионни. Но и този бизнес намаля вече, продажбите намаляват.

# 226
  • Ispania
Това вече е много опасно! 15 % от котките в Ухан са заразени от КВ.
До сега имах надежда, че с навременни и правилни мерки, България може да премине сравнително добре през тази криза. Но заразят ли се уличните котки, а вероятно и кучета, стават безконтролни заразоносители.
http://kanal3.bg/news/lifestyle/lubopitno/119892-bioRxiv%253A-Ok … oviya-koronavirus
Спокойно, Кантарджиев специално обясни вчера че коронавируса ходи по котките има такива регистрирани случаи, но те не са приносители на заразата, не заразяват хора и изрично каза на варненци да не си трепят и изхвърлят котките и кучетата, че били започнали. Изрично каза да не вярваме на всичко което излезе по интернет като напишем коронавирус. Айде няма нужда да се всява паника, нито сега да не вземеш да пишеш до правителството да почнат да убиват всички котки и кучета. Китай се цивилизоват и спират да ги трепят, няма нужда ние да почваме.
Добре че видях това написано , защото просто нямаше да повярвам как е възможно това избирателно четене .

Котките от както свят светува , може да се “разболеят с Корона”, но НЕ Ковид 19.

# 227
Скрит текст:
Бях паникьосан и стреснат януари месец. Тогава се подготвих с маски FFP2/3, хирургически, спирт, лекарства, храна и прочие.

Сега имам всичко на всичко 2-3 маски да ги сменям - другото го продадох с добра печалба. Спирта си стои, храната също. Излизам без маска, слагам само в магазина, че не ме пускат.

На вас ви е широко около врата, но не забравяйте, че дори и хоум офис бизнесите отиват към фалит защото голяма част от тях обслужват сферата на услугите, а тя умира с всеки изминал ден карантина и ИП в България и чужбина.

Аз в къщи вече си имам безработен човек, за мен положението не е чул съл, че сина на вуте слушал някой, че гледал...
Много правилно - около 60% от работещите в БГ са така. Просто на края на април няма да има пари вече у хората. И тогава ще видим кой крив и кой прав.
Първо- какво предлагаш.
Това на хората в тази тема е ясно.
Аз питах как ИП в нашата държава лично засяга теб.
Иначе всички сме от диагностик и прогностик нагоре, ама малко звучи като вечер в селския хоремаг раздумката.

# 228
Скрит текст:

Първо- какво предлагаш.
Това на хората в тази тема е ясно.
Аз питах как ИП в нашата държава лично засяга теб.
Иначе всички сме от диагностик и прогностик нагоре, ама малко звучи като вечер в селския хоремаг раздумката.

Дано модератора не счете мнението ми за убидно, но вие на глупави ли се правите? Как ИП ни засягало? Домакинства в които до вчера са влизали 2 заплати а днес само 1 в следствие на ИП засягане ли е или не е?

# 229
  • София
Хора, аз друго не мога да разбера. Мерките ни са рестриктивни, но добри и и насочени към опазване на здравето.
Защо се говори толкова, че удължаването на ИП ще доведе до глад.
Който си работи хоум офис, работи.
Фризьори, баничарници, железарии и да не избраявам, работят.
Който е съкратен от работа, аз поне така смятам , е защото в сектора няма работа. Това са туристическият бранш, ресторантьорство, хотелиерство.
Как очаквате , ако се отмени ИП, да се възродят тези браншове веднагически.
Какво ви пречи това ИП, наистина не разбирам.
Друг е въпросът, че е дълъг срокът на удължаването, но е либерален. И ако вървим с тези бройки / дай боже/, ще го съкратят този срок.
Не виждам на кой какво му пречи, честно.
Ако е да плюем правителството, по това сме царе. Но при ИП и такава неяснота в картинката, кой какво се е запенявил, че му се ограничават правата.
Какви икономически мерки предлагате, наистина питам. Какво ви тежи.
Питай хората пред бюрата по труда, дали им тежи нещо.

# 230
Тези данни дали ще бъдат достъпни до обикновените хора или....?

# 231

На мен като цяло ми е много интересно колко неосведомени хора има. Все едно ги лъжем, че безработицата се е покачила главомолно. Само в моето семейство има 3ма безработни/в дълъг неплатен отпуск, двама на повикване чат-пат, една пенсионерка, една работеща от вкъщи и аз, която май месец ще взема 50% от заплатата си, защото нямаме клиенти, нищо, че съм от работещите вкъщи (които работещи от вкъщи си мислите, че са безсмъртни и работа за тях си има, тъй че да не се оплакваме). Положението е много сериозно от всеки един аспект, даже завиждам на тези, които още си седят в розовите балончета и още не са се срещнали с последиците.

# 232
  • На остров
Аз имам въпрос от къде черпи wordmeters информацията си ?

# 233
Предлага да се вдигнат мерките и да заработят ресторантите. И като почнат да умират по хиляда човека на ден, тогава ресторантите ще се напълнят.

С две думи още реве и спори със съдбата. Все още е в начална фаза отричане на реалността.

# 234
Е, зверино, нали от бюрата по труда ще получат обезщетение.
Или рестарт на времето , няма ИП и България е икономически рай.
Че е тежко, тежко е, но какво мрънкате срещу правителлството, а не срещу вируса.
Ама дай да мрънкаме.

# 235
  • Bulgaria
С тазИ простотия на нашите, ако си бил болен и оздравял да висиш в къщи карантина още 28дни,толкова хора ще си затраят и няма да правят тестове по лаборатории, за антитела. За какво им е, да ги докладват на щаба, вече да са здрави, но да висят още 28дни

Защото толкова си и оздравял. Не случайно в другите държави има такава разлика между оздравели и смъртни случаи. Тук бързат да ги изписват, пък вкъщи си продължавай да си бориш пневмонията и другите проблеми. После, ако не дай боже починеш, няма да е от коронавирус.

# 236

Онлайн оптимистите с трансформациите да ги видя как пускат онлайн след месец много стоки. Не че не съм запознат, и аз си имам онлайн 2 магазина, и виждам как вървят. Сферата на забавленията е. Но нещата падат и намалят... Драстично. Емаг печели от комисионни само в момента примерно, и почти не от продажби. Търговците, които ги ползват плащат над 10% комисионни. Но и този бизнес намаля вече, продажбите намаляват.

Потвърждавам.

Имам преки задължения към 2 сфери и непреки към още няколко. Поддържам онлайн платформа за доставки на храна - от както се въведе ИП продажбите паднаха драстично.

# 237
  • София
На теория всичко е супер, групов имунитет, солидарност, да пазим възрастните, да спазваме ограниченията, обаче на практика всеки гледа собствения си задник.

# 238
Аз имам въпрос от къде черпи wordmeters информацията си ?

Под таблицата до всяка нова бройка има линк с източник.

# 239
Е, зверино, нали от бюрата по труда ще получат обезщетение.
Или рестарт на времето , няма ИП и България е икономически рай.
Че е тежко, тежко е, но какво мрънкате срещу правителлството, а не срещу вируса.
Ама дай да мрънкаме.
Какво обещетение, тайс? 60% от заплатата е, а даваш ли си сметка колко хора работят по 8 часа, а в договора си се водят на 4 и всякакви подобни шмекерии, които масово българските фирми предлагат, а хората нямат особен избор...
ако се запиша в бюрото ще взимам 600лв. ти можеш ли да живееш с 600лв?

Общи условия

Активация на акаунт