COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 268
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 270
  • Ispania
Хайде сега добро утро ☺.
Нали сега социалните контакти през деня са ни в социалните мрежи 🤣🤣.
От тази нова тема разбрах 🤣, Китай, Италия и Испания са вьрли привърженици на Бойко Борисов. Той и идея си няма колко фенове има обаче .
Нали защото всичките тези държави са “уплашени” от вируса .
И ако си мислите че само в България има такива политически раздори във времена на здравословна криза, много се лъжете.
Тези тук в Испания се изядоха един друг(както винаги, но сега наистина са леко по-сдържани 🤣).
Вече има пусната жалба срещу президента и партийната му група за това че не е обявил карантината по-рано, а от чисто политически идеи остави хората да се заразят масово на 8 март(включително и съпругата му е заразена на вьпросното шествие което не отмениха).Тъй като са имали всичката необходима информация и преди това (на 9 март изведнъж решиха че е страшно).
И постоянно се пускат туитове от други партии , обръщащи се към народа , да знаят че след като свърши карантината , ще има ОЩЕ криминални жалби срещу него .
Пък сега още повече са наточили ножове, след неправномерното конфискуване от страна на Турция на испанските респираторни апарати.

- Има все още десетки хора които са способни да разнасят из виртуалното пространство , че котките били преносител на Ковид 19, и не са способни да прочетат от само себе си, че те си  “боледуват ““ корона” от както света съществува.
Моля ви, оставете котките на мира 🤣🤣.
За това пък ми стана супер мило като видях колко дами са писали че не е вярно 🌹!👏👏

-И вчера писах, в Испания карантината най-вероятно ще бъде увеличена с още 15 дни(3 пъти по 15), сега(Днес!) обсъждат последните 15, така че не виждам защо все още в България се спекулира че САМО там било така🤔. Но дори да се отмени карантината , всички учебни центрове (с информация от министерството на културата), смятат че децата няма да се върнат на училище до края на юни . Обсъждат се всякакви вариянти как ще продължи третия триместьр с деца във вкъщи с или без карантина.

# 271
Хората си ходят по купони? Сериозно ли? Все още малка част от хората осъзнават какво мазало ще стане тук. Ние не сме Италия, нито Испания, нито дори Великобритания - тук може и да няма кой да вдигне на 112 да ти каже да се молиш. Гладни могат да бъдат единствено живите.
Това защо го пишете. 112 работи много добре и не виждам защо презумции се пишат за даденост.
Нашите страхове не трябва да се превръщат в твърдения.
Ако нещата вървят както досега и мерките се спазват, у нас няма да стане мазало.

+1. МК не се изисква висше образование да се обадиш на 112 като има "купон", защото това е струпване на хора и полицаите ще дойдат.

Също така не ми се вярва от 112 да кажат на който и да е са се моли. По-скоро ако се обадят да питат може ли да се обикаля църквата на Великден и да се целуват иконите от 112 биха посъветвали спазване на дистанция и непипане /нецелуване на повърхности от които може да ср заразиш.

# 272
А, с ББ сме на едно мнение за сезонните рабоници.

И то е? Не е честно хората да отидат да работят, да приберат реколтата, на която чакаме всички, защото това ще влезе и в Лидл и в Кауфланд вдругиден, не е честно да изкарат някой лев, да се върнат и да стоят в карантина, ама да имат пари за хляб, а е честно здрави и прави да стоят по домовете си без пари? Щели да се върнат болни. Ама моля ви се. Още ли сме зациклили на това, че ковид е само зад граница?

# 273
  • на пъпа на Златията
Аз не съм нито за ББ нито за РР. За мен народа трябва да е по-критичен и изискващ. Защото те са ги избрали и трябва да изискват да се грижат за него. Не може да си вдигаш заплатите в условия на безпрецедентна криза. И някои тук ръкопляскат. Мен ББ с неспирните ми цупения като на малко дете ми е много несериозен. РР трябва да поработи върху това да говори по-простичко, ако иска да бъде разбиран.

При криза народа не трябва ли да е по разбран .
Ако  някой бизнес може да си позволи да спре работа за 1 месец , това обикновено се получава през летните отпуски и коледните празници ,  то  НС  не може да се разпусне , защото се приемат  необходимите закони .
Като караш някой да работи независимо от рисковете , не трябва ли да го компенсираш по някакъв начин??
Разбрах че не сте разбрали какво казва Радев ,  Ами Радев казва същото което и ББ казва , само че ББ го и прави .
А Радев  не зная какво иска да каже , като  само повтаря приказките на ББ а и нищо не прави .

# 274
  • Пловдив
ББ каза директно какво е положението - производстават падат, защото няма поръчки.
Фирмата, в която работя се опита да преориентира производството си бързо. Поръчките за "старите продукти" клонят към нула. Драпат с нечовешки  усилия да запазят работата и заплатите на над 220 човека.
Предизвикателство е да произвеждаш - всеки ден се молим за суровини точно както премиерите за маски и тестове. Блокирани са кораби, тирове, заводи. Просто няма. Цените на суровините се качват с 50% на отворени заявки. Няма яснота кога, дали и колко.
Не знам как хората не могат да видят глобалната картина...

Не ИП е виновно за безработицата, вирусът е.
Сега са ни нужни дисциплина, организираност, човечност.
Винаги съм се възхищавала на японците как след всеки катаклизъм за отрицателно време те се вдигат. Ами пример са и пак ще изплуват!

# 275
И на мен ми е интересно, дали децата ще се върнат на училище и ако не, как ще приключи учебната година? Дали ще я обявяват за нулева?

# 276
  • Ispania
И на мен ми е интересно, дали децата ще се върнат на училище и ако не, как ще приключи учебната година? Дали ще я обявяват за нулева?
При нас обсъждат как да оценяват децата онлайн . Но за нулева не се говори нищо .

# 277
Снощи в новините по радиото казаха, че от другата седмица ще започнат и да оценяват децата онлайн.

# 278
  • Bulgaria
Хората си ходят по купони? Сериозно ли? Все още малка част от хората осъзнават какво мазало ще стане тук. Ние не сме Италия, нито Испания, нито дори Великобритания - тук може и да няма кой да вдигне на 112 да ти каже да се молиш. Гладни могат да бъдат единствено живите.
Това защо го пишете. 112 работи много добре и не виждам защо презумции се пишат за даденост.
Нашите страхове не трябва да се превръщат в твърдения.
Ако нещата вървят както досега и мерките се спазват, у нас няма да стане мазало.

Как вървят нещата досега? Не се тества, провинцията е оставена на произвола на съдбата. Не се тестват дори медицинските лица. Карантина не се спазва. Контактни не се търсят. Отказват да приемат в болница, а болниците все още не са препълнени. Хора умират от други неща, защото ги лекуват по телефона от коронавирус. Ние сме в България. Защо си мислите, че нещата при нас ще бъдат по-добре? Заради БЦЖ-то ли?

# 279
При всички положения се е предвиждала икономическа криза тази или следващата година, просто вирусът усложнява нещата много, ама много...
Други последствия са, че хората ще почнат да се самоубиват масово като нещата тръгнат главомолно надолу. В момента има и много жени, затворени в домовете си с насилниците си и вече съвсем няма къде да избягат.

# 280
Нещо ново от днес казаха ли, или обичайните ала бала?

# 281
Ааа не така, тука има академици, твърдящи, че инфлация няма! Никакви цени не се качват, въобразявате си. Половината хора имам чувството че са държавни служители тука. Бизнесите , особено производствените са с вериги от доставчици и да кажем една производствена фирма с 2000 човека персонал има примерно 200 доставчика с още средно 6000 човека персонал, и те съответно така нагоре. Та се очаква в края на месеца поради липса на поръчки да останат над 15000 човека само от голяма фирма без работа, а това може да се екстраполира да получим някакви близки до реалното резултати. Това ще поведе и до падане на потребление и изобщо си е верижна реакция. ИП на мен не ми пречи, с него и без него поръчки няма, обаче аз си държа на това, че трябва масово тестване и изолация само на болните. Навсякъде на планетата.

ББ каза директно какво е положението - производстават падат, защото няма поръчки.
Фирмата, в която работя се опита да преориентира производството си бързо. Поръчките за "старите продукти" клонят към нула. Драпат с нечовешки  усилия да запазят работата и заплатите на над 220 човека.
Предизвикателство е да произвеждаш - всеки ден се молим за суровини точно както премиерите за маски и тестове. Блокирани са кораби, тирове, заводи. Просто няма. Цените на суровините се качват с 50% на отворени заявки. Няма яснота кога, дали и колко.
Не знам как хората не могат да видят глобалната картина...

Не ИП е виновно за безработицата, вирусът е.
Сега са ни нужни дисциплина, организираност, човечност.
Винаги съм се възхищавала на японците как след всеки катаклизъм за отрицателно време те се вдигат. Ами пример са и пак ще изплуват!

# 282
Аз разбрах че няма да бъде обявена нулева година за учениците

# 283
В момента има и много жени, затворени в домовете си с насилниците си и вече съвсем няма къде да избягат.

Ето, това е вече сериозен проблем, който уви, е подминаван, защото нали..заети сме да умираме от глад. Чудих се последните дни дали в момента има механизъм за извеждане на тези жени..и дали те въобще могат да потърсят помощ/биха потърсили в такъв момент. Имаш ли информация, Уейв?

# 284
Социалните служби работят.
МВР - също.
За жените с насилниците  това.

Общи условия

Активация на акаунт