COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Бояна на колко сте години?
Когато  хората  през Лукановата , Виденовата зима останаха без работа и заработваха по 2 долара на месец ,  кой им даде пари??
Тази есен ще стана на 44, но това няма голямо значение, според мен. Хората и обсадата на Сталинград са издържали, ако ще си разсъждаваме по този начин, но сега времената са други. Свикнахме да живеем свободни и далеч по-добре, а и всички задлъжняха страшно, та сега не е просто хората да имат малко пари, те почти всички дължат пари, т.е. са на минус ако нямат доход. Иначе сигурно ще оцелеят ако им спрат тока и са им празни хладилниците, но управляващите няма да оцелеят чисто физически този път. И не само те. Не може да се поддържа ред без човещина, поне не и извън тоталитарните системи, а ние не сме в такава.
Надявам се, че управляващите просто отлагат даването на пари, но го предвиждат, иначе пандемията ще ни е най-малкият проблем.

# 286
  • София
Снощи в новините по радиото казаха, че от другата седмица ще започнат и да оценяват децата онлайн.

В нашето училище още от самото начало оценяват децата онлайн - устно изпитване и тестове/проверка на домашни. Функционира бих казала доста добре.

# 287
  • гр.Видин
Една интересна гледна точка... С която съм съгласна.
Линка води към статия в сайта на дойче веле.
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B5/a-53002181

# 288
  • София
И на мен ми е интересно, дали децата ще се върнат на училище и ако не, как ще приключи учебната година? Дали ще я обявяват за нулева?
Не вярвам да я обявят за нулева.
Все още се работи в посока да завърши по някакъв начин годината.
Съобщиха, че от другата седмица щели да пишат и оценки. Някои са изпреварили събитията и вече пишат оценки.
Проблемите ще са най-вече за 7-ми и 12-ти клас.

# 289
  • тук и там
При нас започна Великденската ваканция.Времето и то се очаква хубаво. Напомниха,че пътувания ,освен ако не са необходими -не се препоръчвати са забранени,ама...песимист съм в това отношение.Та очавкам народа пак да тръгне.Очаквам и във БГ да се върне доста народ.Има полети и от Лондон,и от Амстердам,и от  ..повечето европейски столици.

# 290
  • Ispania
https://sevilla.abc.es/andalucia/malaga/sevi-bebe-coronavirus-in … v6bONs0AYoDudMV8s

Малко положителна информация -видео❤(Мен ме разтапят тези неща !!)
Свалят респираторния апарат на бебе на 4 месеца, заразено с Ковид 19. И диша САМО!!
Смятат че до няколко дни може да излезне от интензивното и да мине на етаж. Бебенцето е влезнало на 17 март с още една инфекция(плюс вируса)
Едно изречение което ме разтърси (...Благодарение на същата болница , имам жива дъщеря , там ми я спасиха ❤).

“Една спечелена битка срещу Ковид 19, който отнема на починалите всичко , дори и възможността близките им да ги изпратят в последния им ден”
( разбирайте ... погребенията са силно ограничени и деня в който починалия стои в зала - е забранен. Близките получават отленките и след това може да има църковна церемония с МНОГО малко хора)

# 291
Неадекватните твърдения, че бизнесът цъфти мога да ги приема само, ако идват от някой, работещ в администрацията.
Бизнесът е като скачени съдове. Ще има един-два сектора, които ще са добре, оттам нататък всичко останало е в стагнация. Тия, дето можем да си позволим хоум офис, сме пряко свързани  с не хоум офиса и в момента, в който бизнесът почне да страда, това се отразява веднага.
Отделно всеки ден съкращават постоянно, съкращават в услугите, съкращават в производството, съкращават в търговията. Изобщо не си мислете, че само ресторантите и хотелите  страдат. И тая машина като спре, после обратното задвижване става много трудно. Междувременно се забавят кредити, влиза се в просрочия.
Отделно от здравния проблем има и икономически такъв. И е добре да се мисли за това. Не от нас, от великите ни управници. Не може да действат на принципа "нали ви пазим живи, какво повече искате".
Планът е да опазим бабите си от Ковид. Незнайно до кога де. После Съда и ЧСИ си свършат работата. После десетки хиляди чужди шефове на МСП ги чакаме да се върнат след като са си взели машините и така. Милионите умрели от самоубийство, инфаркт, липса на здравеопазване ще ги преглътнем.

# 292
Той хубаво ще тръгне народът към БГ, но нали там ще е под карантина?
Аз не познавам някой, който ще тръгва към БГ, но при това хубаво време и дълъг уикенд другата седмица, народът ще хукне навън.

# 293
  • София
Онази журналистка пак ядоса генерала. "Въпросът Ви е безсмислен". Наистина беше такъв ...

# 294
Мунке, тези пари от маските знаеш ли аз какво ги направих? ...
Въобще не ме интересува какво си направил парите. Възползвал си се от хората в паникаи сега, като няма какво да печелиш, могат да отварят бизнесите нали. Точно ти, ако имаше още един склад с маски, даже щеше да се надяваш да станат задължителни. Лъжеш, че фирмата ти дарява, сигурна съм. За няколко маски се полакомил за печалба, ама бил си, викаш, иначе голям дарител, ей добре, че не ползвам този форум от вчера. Това е нивото на морала ти. Има много хора, за които ми е мъчно, че още сега виждат зор, но точно за такива като теб грам не ми е жал. Поне си мълчи, ако си хитър, че така се изложи... Който иска, да ти се вързва на приказките и да ти цъква, че си полезен. Не виновен, който предлага баницата.

# 295
  • sofia
Има нова система  Вирус сеиф.Така както е представят ще е полезна.

# 296
"След две-три седмици ще сме в Ада. Още сме в началото", заключи мрачно премиерът.

# 297
За какво приложение са говорили в днешния брифинг?
Хората, на които телефоните са с копчета и нямат интернет на тях, дали ще могат да го ползват?

# 298
"След две-три седмици ще сме в Ада. Още сме в началото", заключи мрачно премиерът.

След две-три седмици ще започнат да тестват масово и тогава изведнъж ще се окаже че има много болни.

# 299
Ооо Бойко се е подготвил да ни докаже че нещата са сериозни.

То и Чучелото си каза, че не знаем какво ни чака, ама друго имаше предвид.

Общи условия

Активация на акаунт