COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 376
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Христо Нанев, коронавируса и пророчествата за България

# 631
Абсолютно никаква реална представа нямаме за реално заразените у нас, според мен.
[/quote]

Моля да посочиш една държава която знае броя на заразените.

# 632
Андариел, почвам да мисля, че Мангъров го пускат вече като лакмус по телевизиите, щом и в Канал 3 са му дали трибуна. Лакмусът също си е вид тест де, така че спокойно можем да го наречем Човекът-тест Joy Много лесно можеха да му вземат иначе думата. Но виж дори само тук в темата колко хора започнаха да се вслушват в него. Насила няма как да стане.

# 633
Скрит текст:
Е, зверино, нали от бюрата по труда ще получат обезщетение.
Или рестарт на времето , няма ИП и България е икономически рай.
Че е тежко, тежко е, но какво мрънкате срещу правителлството, а не срещу вируса.
Ама дай да мрънкаме.
Какво обещетение, тайс? 60% от заплатата е, а даваш ли си сметка колко хора работят по 8 часа, а в договора си се водят на 4 и всякакви подобни шмекерии, които масово българските фирми предлагат, а хората нямат особен избор...
ако се запиша в бюрото ще взимам 600лв. ти можеш ли да живееш с 600лв?
В провинцията това е една добра месечна заплата!
Живее се и с нея. Няма умиращи от глад. Затягат се малко коланите, но се оцелява. А ако си разумен, даже и спестяваш! Но друго си е да се изживяваш като жертва!

Да видя правилно ли съм разбрала написаното. За провинцията, и 600-те лева.
"Добра" месечна заплата казваш. Колко да е добра? Колко да се затягат коланите? Даже и спестяваш с нея?
Явно моите сметки не излизат, ама явно и съм разсипница. Защото не мисля така. Защото масово са семействата, в които само единия работи, а в тях има и деца. Които искатт да се хранят, да се обличат, да живеят. Как смяташ това се случва с доход 600 лева? За едно 4 членно семейство? Дори и да купуват само хляб, евтини кренвирши, кисело мляко за 2,30 и риба пангасиус на промоция? Масово се подпомагат от възрастни родители на село, които освен от мизерните си пенсии заделят и от това, което са произвели и от което и те самите се изхранват. Буквално умиращи от глад няма, но има гладуващи, и то не са малко. Жертва? Това да искаш нормален живот за себе си и децата си вече така ли се нарича, че се изживяваш като жертва?
Не живеем на една заплата, но сме имали и такива моменти.
 И да, има семейства, които преживяват с тези пари.
Не гладуват, но и не разполагат. И ако се наложи за месец - два да затегнем коланите, ще ги затегнем. Кренвирши не купуваме. Купувам си месо, плодове, зеленчуци и готвя вкъщи. Не сервирам сьомга за вечеря, но поне веднъж седмично има риба.
Наистина, не ходим всяка седмица на СПА, или всеки месец на екскурзия. Но и не живеем като клошари.
И не плащате ипотека. Може ни живеете в една къща/апартамент със свекърите и те ви плащат тока водата?
Само нашата ипотека е толкова. Ако имаш и малко дете, само едно разболяване е 100 лв.

# 634
  • София
Andariel, не ми обяснявай на мен. Върви да обясняваш на целия свят колко прав и гениален е Мангъров и че не трябва да се страхуват, защото няма да е по-различно, отколкото през всеки грипен сезон. Не виждам обаче да има много кандидат-самоубийци, които за бързат да градят стаден имунитет по този начин, освен някакви брутални режими като Туркменистан например.

Какво да обяснявам на целия свят, той си го знае това светът, ама го отрича. И аз го отричам, защото хич не искам да изтегля късата клечка, ама каквото и да мисля, освен да протакаме друго не можем да направим. Единственото, което искам е да се лекуват хората преди да стигнат до двустранна пневмония.  Всеки се надява да му се размине, затова и спазваме мерките, които с право са наложени. Обаче епидемия ще има, докато има дърва в огъня. Можеш да скачаш на всички лекари, които си казаха хората - 70 процента от популацията трябва да го мине.

# 635
2018 година смъртност в България    - 108 528 човека
дневна смъртност                                    -  298 човека
всеки час умират                                      - 12.5 човека

На база на тези цифри, за които не скърбите, починалите са 17 човека за 1 месец. 7млн висят в изолация с нарушени права и свободи, а скоро и гладни под единственият претекст "да не натоварят респираторите", от които днес казаха, че който да са закачили е умрял - т.е. 100% смъртност. Другите ги лекуват с парацетамол...
Нямам думи...
Добре. Вдигат карантината и каквото стане с вируса. Какви ползи имаме в момента от това, че няма да има ИП, няма да има карантина.

# 636
По-нетърпеливите от вас няма нужда да чакат толкова. Ето, Петър Москов, когото не харесвам особено, но сега има едно наистина добро предложение за вас. Кани ви в интензивното, където лежат болните от ковид,  да дадете вашия принос към стадния имунитет.

# 637
  • Варна
Да взимаш 600 лв., когато наем + ток + вода са повече от това (без храна), а няма къде да отидеш, те прави ТОЧНО клошар.
Аз съм изчислявала за себе си какъв е най най-крайния минимум с който мога да оцелея без други хора, ако съм сама.
И е 600 лева, без да плащам наем за жилище, тоест имам си.
Да оцелея, а не да живея.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 18:34 от danny_em

# 638
  • Пловдив
Кой ти каза, че не скърбим. Напротив. Здравеопазването ни е в такова състояние, че няма как да не скърбим. За правата не скърбим. Аз съм научена на дисциплина. Освен това имам съвест. Знам какво означава съпричастост. ИП не може да ми наруши правата.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 18:05 от dazel

# 639
  • В заешката дупка
Току що гледах картата за коронавируса по държави. С тези вече 17 починали и 500 заразени у нас,... виждам има държави с доста по-малък процент смъртност от България.

И мен това ме притеснява. То всеки явно гледа и сравнява датнни. Аз - също, неизбежно е, сравнявам България и Исландия, където живея, въпреки че много добре знам, че така хамалски данни не се сравняват.

Боде ми очите, признавам си, че в Исландия при 1417 инфектирани има 4 смъртни случая, а в България при 503 заразени, 17 починали.

# 640
По-нетърпеливите от вас няма нужда да чакат толкова. Ето, Петър Москов, когото не харесвам особено, но сега има едно наистина добро предложение за вас. Кани ви в интензивното, където лежат болните от ковид,  да дадете вашия принос към стадния имунитет.
Москов е част от проблема на здравеопазването и за мен какво казва той е с нулева значимост

# 641
Да се изкажа и аз за пророчествата. Едно нещо, не са ли го дали по "Семейство Симпсън" че ще се случи, значи е невъзможно да стане.

# 642
2018 година смъртност в България    - 108 528 човека
дневна смъртност                                    -  298 човека
всеки час умират                                      - 12.5 човека

На база на тези цифри, за които не скърбите, починалите са 17 човека за 1 месец. 7млн висят в изолация с нарушени права и свободи, а скоро и гладни под единственият претекст "да не натоварят респираторите", от които днес казаха, че който да са закачили е умрял - т.е. 100% смъртност. Другите ги лекуват с парацетамол...
Нямам думи...

Ъъ..пак измислици. Ми не, не е 100% смъртността при закачане на респиратор. Не, не ги лекуват и просто с парацетамол, освен леките случаи.
А ако ще опираме на статистики по този начин, ми дай да разгледаме колко биха починали от примерно едра шарка без ваксина. Ма няма, щото са взети мерки, нале..Хора умират всеки ден и всеки час, от всевъзможни неща, ма наистина ли е нужно да умират и от предотвратими, щото да ни е удобничко? Заеби ти тия права и свободи. Да си ги вземат, ако е с цената на много човешки животи.

# 643
  • София
По-нетърпеливите от вас няма нужда да чакат толкова. Ето, Петър Москов, когото не харесвам особено, но сега има едно наистина добро предложение за вас. Кани ви в интензивното, където лежат болните от ковид,  да дадете вашия принос към стадния имунитет.

Лили, стига вече! Прекрасно разбираш за какво говоря, но не ти харесва и затова пробутваш Москов. Никой не се е юрнал да допринася за стаден имунитет, ама и не може да се крие до безкрайност между четирите стени вкъщи. В момента забавяме нещата, а не ги елиминираме. Никой няма имунитет срещу вируса - нито чрез ваксина, нито чрез нищо. Признавам, че това, което всъщност ме плаши е, че като обикновен човек съм все едно вредител на системата, а системата е по-важна от хората. Само за това "не натоварвайте системата" се говори, ама то и за всички болести е така - да не натоварват системата. Е, хайде, тази система за какво е, нали да обслужва хората, които са болни!

# 644
Какво означава, tests 1 M pop,не мога да си го преведа. https://www.worldometers.info/coronavirus/

Общи условия

Активация на акаунт