COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 745
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мутафчийски каза, че досега в БГ има само един екстубиран. По статистика - около 80% умират. За други държави - повече, за някоя четох 50%, но не се сещам за коя в момента. Четях тук редовно как много хора треперят дали ще има апарат за вентилация за тях и си мислех "Господи, тези хора дали знаят какво си пожелават". Явно не.
Май няма екстубиран. Имаше един за екстубиране, той почина. Другата баба я спасиха от интубиране

# 691
Някой гледа ли "Ничия земя"-за село Буковлък Плевенско и за борбата на кмета на селото за карантината и ромите..Потресаващо-за съжаление сигурна съм,че на много места е така Sad Но казва и много верни неща за мерките...и за държавата,която там я няма...за съжаление не само там..

# 692
  • София
В момента го гледам. Много си е прав човекът.

# 693
  • София
2018 година смъртност в България    - 108 528 човека
дневна смъртност                                    -  298 човека
всеки час умират                                      - 12.5 човека

На база на тези цифри, за които не скърбите, починалите са 17 човека за 1 месец. 7млн висят в изолация с нарушени права и свободи, а скоро и гладни под единственият претекст "да не натоварят респираторите", от които днес казаха, че който да са закачили е умрял - т.е. 100% смъртност. Другите ги лекуват с парацетамол...
Нямам думи...

Иска ми се да бъдат прочетени тези данни, особено за детската смъртност до 1г. На сайта на НСИ има от най-пресните години, които са съвсем сходни, т.е. здравеопазването не се е подобрило.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D … D1%80%D0%B8%D1%8F

И да се замислим за тези починали от ковид за месец, примерно 10 бройки.

Кого жалим така дружно? И кого пазим? Кого не жалим дружно и кого не пазим съответно и оставяме на само тек? Ей така си рзсъждавам

# 694
Вчера бяха повече - 23 хиляди, онзи ден 20 хиляди. На какво се дължеше това, някой май обясняваше, или само на повече тестване?

За вчера говоря-23060, това е невероятно много,
онзи ден са били 2000,
те имаха избори на 15.03, неделя, които Макрон не отмени,
а ги надъхва да ходят, след два дена пък наложи извънредно положение ....
Ако е истина, заради изборите и многото хора на едно място според мен ....

# 695
Някой гледа ли "Ничия земя"-за село Буковлък Плевенско и за борбата на кмета на селото за карантината и ромите..Потресаващо-за съжаление сигурна съм,че на много места е така Sad Но казва и много верни неща за мерките...
аз гледам и ми е страшно.

# 696
  • Bulgaria

Бихте ли излязли навън, ако вирусът се вижда.
На някои хора им е тотално промит мозъка. Да бих излязла и излизам, защото не съм някоя откачена пароноичка. Който си представя вируса по този начин, значи вече е паднал жертва на ковид19.

Напротив, точно така е, когато има голяма концентрация. Вече говорихме, че вирусът е устойчив навсякъде, включително и до няколко часа във въздуха. Не случайно в голяма част от държавите постоянно дезинфекцират. При нас не съм видяла такова нещо.

# 697

Глупост е да мислиш, че щом нещо не го виждаш, то не съществува. Защото така като гледам кафеджиите така си го представят. Рептилите им говорят.

Госпожо,
Вашето емоционално състояние никак не е добро. Погрижете се за себе си. Вирусът не е най-голямата заплаха за вас в момента. Разбира се, за останалите ще е по-добре да не излизате. поне няма да предизвиквате навалица и/или безредици.

# 698
По-нетърпеливите от вас няма нужда да чакат толкова. Ето, Петър Москов, когото не харесвам особено, но сега има едно наистина добро предложение за вас. Кани ви в интензивното, където лежат болните от ковид,  да дадете вашия принос към стадния имунитет.
Москов е подсъдим за изнесените ваксини в Турция и не е в позиция да раздава акъл.

# 699
Кметът на Буковлък по Нова в Ничия земя, много истини каза човека! Колко много са се прибрали от чужбина и не спазват карантина. Как опитва да прибере циганите по домовете, как го викат за всичко, как ги кара в Бърза попомощ нощем и колко неадекватно реагират лекарите. Някакъв зарязал момче навън и искал лична карта, за да го прегледа и момчето починало навън от белодробна емболия. За неграмотността, за системата и колко са сбъркани нещата и много други неща.  

dazel , много добра снимка! Тази трябва да я пускат редовно по ТВ, визуално най-добре се възприема.

# 700
За мен високата смъртност в БГ към момента при лекуваните в болница е много по-плашеща от самия вирус. Това означава, че ако няма да ви мине с парацетамол или антибиотик при домашно лечение, най-вероятно св. Петър ви призовава. Трябва да започнат ежедневни брифинги за самостоятелно справяне със заболяването при домашни  условия и укрепване на имунитета. Може и веднага след редовния статистически брифинг.
аз наблюдавам, че смъртността е в конкретни болници. .....

# 701
  • София
Щом 17 души наричате висока смъртност, ако станат 1000 на ден, какви ли ще сте смелчаци, така наречените смелчаци... Щото сега Италия и Испания далеч ви се струват.
За протокола, не ме е страх дали ще ритна камбаната, единственото ми притеснение е кой ще се грижи за децата ми. Но бас ловя, че повечето "смелчаци" нямате деца или децата ви са минали определена възраст.

Иначе наистина ли мислите, че досега никой не се е сетил да лекува с антибиотици?
И какво да се сравняваме с Исландия, там няма завърнали се поне 200 хил. гастарбайтери.  И да тестваме, и да карантинират повече нямаме капацитет, то тия досега карантинирани плюс възвращенците(има ли такава дима) не можем да контролираме...
Друго освен настоящата изолацията не виждам какво може да ни спаси. Дайте нещо по-интелигентно да чуем. А да, освен бцж-то и молитвите Rolling Eyes

# 702
  • Мадрид / София

Бихте ли излязли навън, ако вирусът се вижда.
Много ми харесва картинката. И да въпросът наистина е интересен, защото не е едно и също когато не виждаш врага и си мислиш, че го няма, от когато е видим и трябва да се съобразяваш с нещо така реално ( не че невидимито е нереално).

# 703
1000 починали на ден у нас?  Що? Щото в 70милионни държави са по толкова и то при нищо общо като гъстота на населението, разпределението му и културни особености.

# 704
  • Варна
1000 починали на ден у нас?  Що? Щото в 70милионни държави са по толкова и то при нищо общо като гъстота на населението, разпределението му и културни особености.
Защо не? Италия е 60 милиона, Испания е 45, а смъртността е почти еднаква. Германия е 80 милиона, а смъртността е ниска.

Общи условия

Активация на акаунт