COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 047
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 155
Не знам писали ли сте, но сега виждам, че във Великобритания е починало 5 годишно детенце от вируса. Не пишат за предходни заболявания и подробности, родителите не са пожелали името му да се споменава((
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8408732?fbclid=IwAR2r3xL … 7jsWUlOAkapDQnxlg
Не знам, но на мен ми се струва, че този вирус сега е нещо далечен братовчед на китайския. Там млади хора, особено пък деца изкарваха леко, а децата пък изобщо нямаше починали. Какво става сега, та то предимно дечица и работоспособни хора съсипва. Нещо наистина има скрито и покрито, но защо да го правят не разбирам. Нямат полза да крият и прикриват китайците трагедията.

Колко трябва да е глупав един човек, та да си мисли, че пневмонията може да убива само възрастни хора, но не и деца или работоспособни? Разбира се, че китайците скриха истината. Ползата им беше, че глупавите и самонадеяни европейци, пък и американците, не ги затвориха и изолираха тотално, за да се опазят. Защото ако знаеха всичко, можеше да преглътнат глупостите, наречени толерантност. И тогава Китайската икономика щеше съвсем да рухне. Няма полети от и за Китай, няма внос и износ, няма нищо.
СЗО има огромна вина, защото също скри истината, нищо че оная марионетка шефа им ходи в Китай, но излъга най-безсрамно, че не било страшно.
Виновни са и от ЕС, че не си направиха труда да разберат за какво става дума и пуснаха хиляди китайци да дойдат в Европа. Те донесоха вируса.

# 1 156
  • София
В Worldometers последната колонка в таблицата е тестове на милион души.

# 1 157

Създава се имунитет, правили са проучване с маймунки, преди няколко дни една потребителка много подробно беше описала самото проучване. Според мен жената или не е била излекувана все още, или е от т. нар. нон респондъри, които не създават имунитет. Този феномен се среща и при ваксините.

За маймунките и проучването аз писах, само в заключение преведох и това, че още няма неоспорими доказателства, че при хора се създава имунитет, още по-малко колко дълготраен е той.

Ако не се създаваше имунитет при хората, щеше да има много повече случаи на повторно заболели, особено сред медицинския персонал.

# 1 158
Чета, масово пишете "... Тестове, та тестове...". И ако /като изтестват всичките 6 или 7 милиона българи, и се окаже, че 5,5 (например) милиона са позитивни, това какво точно ви дава като полезна информация?

# 1 159
Хващам сега по БТВ проф. Костов, мед. щаб приключвал работа. Защо?

# 1 160
Фани, ти оправяш ли се?
Благодаря ти. Не знам и аз как съм. Имам чувството, че полудявам , ще ме извините, ако нещо..
Просто се побърквам от какво съм болна и изобщо болна ли съм или е нещо друго.
Вече почти мога да ям, по-малко, но е нещо. Нямам гадене. Снощи бях много добре, дори чувствах вина, където почнах антибиотика, ама лекарката по телефона беше твърда да го взимам. Той лекува пневмония, не е точно сега открит и нещо уау. Просто не обичам лекарствата аз. Гледам да мина без тях. Сега, ако не е ковид и пия, после как ще се лекувам се притеснявам. Пък и защо да е ковид, ами пък ако е. Ей, такива неща... Зле ми е, отпаднала съм, само лежа, кашлям по-малко, но бодежи в гърба имам още и леко гадене, но поносимо. Пак се отплеснах.
Искам да кажа, че когато човек не знае и се чуди какво му е може да полудее.

# 1 161
Аз пак мигам на парцали срещу монитра и не мога да схвана у кого е грешката.
Според щаба има нов случай в Русе. Спред русенските медии случаят е от с.Ряхово. Според щаба става дума за 21г. мъж, върнал се от Англия заедно с още един младеж и момиче. Според медиите, цитиращи местните хора от Ряхово, младежът се е върнал от Нидерландия. Според някого (тук вече връзката малко се губи), мъжът е живял на ул. "Ропотамо". Според кмета, в Ряхово наистина има улица "Ропотамо", на която има вила, в която са живели двама младежи и момиче......
врви разбери , кое е вярното....
Та сега се чака да чукне 11:30 ч, че от РЗИ да разяснят повече подробности.

# 1 162
  • София
Чета, масово пишете "... Тестове, та тестове...". И ако /като изтестват всичките 6 или 7 милиона българи, и се окаже, че 5,5 (например) милиона са позитивни, това какво точно ви дава като полезна информация?
Изключително полезна информация, особено за Мангъров.
Ама ако и това трябва да ти се обяснява...

# 1 163
Ейприъл, има се предвид да се тестват всички контактни на заразените, за да се късат връзки. Както и е добре да се изследват всички със симптоми - по-тежки, а впоследствие и тези с по-леки, за да хваща овреме всичко, доколкото може.

А защо мислите че това не се прави.
Слушахте ли какво разказа на излекувания ски учител от Ловеч.
Защо решихте че знаете и трябва да ви се докладва всяка стъпка на СП, РЗИ и всички ангажирани с тая болест.
Нищо не съм решил аз, от щаба го казват. В началото проследяваха първа и втора линия контакти, сега не успяват вече, а и както те казват - нямаха капацитет лабораториите.

Мисля че ги установяват и ги поставят под карантина. При поява на симптоми се тестват.
Затова и един от въпросите когато звъните на ЛЛ или СП е точно такъв, дали сте имали контакт и тогава ви "обработват" грубо казано с предимство.

# 1 164
  • BG
Не виждате ли връзката между вирусното натоварване и тежките случаи? Това е и пряко свързано с лечението, макар и да няма одобрени лекарства. Все пак има такива, които намаляват вирусното натоварване и това е причината да не  се стига до респиратори. Иска се обаче болните да се третират още в начална фаза, а не да се чака и да се пие парацетамол. Това вероятно няма да помогне много на възрастни с много придружаващи заболявания, но във всички случаи ще помогне на по млади, здрави иначе, хора.

# 1 165
# 1 166
  • София

100 пъти се писа, че с повече тестване се прекъсва веригата, т.е. хващат се заразените и те не предават вируса на здрави...
5.5 няма как да са позитивни....очевАдно е.

# 1 167
Fani, от София си , защо просто не се тестваш за своя сметка? Ако евентуално е 19ка, нали с толкова дълговременна картина трябва тестът да е показателен.

# 1 168
  • на пистата
Фани, ти оправяш ли се?
Благодаря ти. Не знам и аз как съм. Имам чувството, че полудявам , ще ме извините, ако нещо..
Просто се побърквам от какво съм болна и изобщо болна ли съм или е нещо друго.
Вече почти мога да ям, по-малко, но е нещо. Нямам гадене. Снощи бях много добре, дори чувствах вина, където почнах антибиотика, ама лекарката по телефона беше твърда да го взимам. Той лекува пневмония, не е точно сега открит и нещо уау. Просто не обичам лекарствата аз. Гледам да мина без тях. Сега, ако не е ковид и пия, после как ще се лекувам се притеснявам. Пък и защо да е ковид, ами пък ако е. Ей, такива неща... Зле ми е, отпаднала съм, само лежа, кашлям по-малко, но бодежи в гърба имам още и леко гадене, но поносимо. Пак се отплеснах.
Искам да кажа, че когато човек не знае и се чуди какво му е може да полудее.
Е не те ли прегледаха?
От това лекуване по телефона сина ми в момента е в болница с много тежка алергия от лекарства.

# 1 169
Хващам сега по БТВ проф. Костов, мед. щаб приключвал работа. Защо?

Ами били си свършили работата и искали да обърнат внимание на своите пациенти.
 Но нещо ме втрещи - не се били наспали, не се били нарадвали на семействата си.
Думи на Костов , даже и лекар не мога да го нарека.

Общи условия

Активация на акаунт