COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 047
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 230
Значи предпочитат да са си в това положение?
Ами то реално си е до човека колко ще се ограничава, примери за нарушения да искаш 🙄

# 1 231
  • София
Аз също мисля, при условие, че над 2/3 от заразените са в София, че ние трябва да сме като Банско поставени. И се надявам да го направят преди Великден, за да пресекат ищаха на всички да обикалят.

# 1 232
  • Мадрид / София
Angela61, липсващите абонати в Китай се коментираха в предната тема.
Предположението е, че не желаят 5G и са преминали на безжични връзки. Защото техния брой се е увеличил с почти същия брой.
GSMте са безжични телефони и точно те са прекратени. Китай контролира своите граждани чрез мобилните им телефони. Изобщо не става дума за 5G. Още повече, че не е доказано и е в рамките на спекулата и конспирацията. Как ще ми обясниш огромната заразителност и смъртност в страни с голяма бедност ( Вчера ви дадох едно видео от Еквадор, от един много беден град),  където хората нямат 5G.

Снимки от света. Когато ви излезе реклама, натиснете синия надпис от горната страна Saltar publicidad.
https://www.elmundo.es/album/internacional/2020/04/04/5e874878fd … 06b18b459d_1.html

# 1 233
  • в страната на чудесата
Тестове правят Рамус, Бодимед и Цибалаб. ..
Само да използвам темата Simple Smile
Бързите тестове, които се дистрибутират в България са китайски, сравнявани срещу PCR, но всичко на всичко със 100 проби (говоря за регистрационното проучване) за ИгГ и 36 за ИгМ.
Толкова за достоверността им. Броят на фалшиво-негативните вероятно е повече от 30%. Тук съм напълно съгласна с Мутафчийски.
Рамус, Геника правят PCR, което единствено има смисъл.

# 1 234
Чудя се откъде си ги купуват само. В темата не веднъж се каза, че държавата имала пари за тестове, но просто няма откъде да си купи.

# 1 235
Под карантина има семейства абсолютно без симптоми, които така и не развиват и не се разболяват. В същото време има куп нетествани симптоматични на домашно лечение, те не са под карантина и могат да пазаруват по магазин и аптеки.
Ако се тестват масово симптоматичните, само тогава може да се говори наистина за карантина.
Другото са полумерки.
Това е много притеснително, веднъж за разпространяване на вируса и втори път за състоянието на човека.
Хем всички сме много загрижени да няма разпространение и тежко болни, хем се пренебрегват възможи мерки за това.

Няма достатъчно тестове, но след съответно заплащане, тестове се правят в частните лаборатории. Не знам какви тестове правят, но ако са некачествени, колкото се говори, защо пък е разрешено да се правят.

# 1 236
Сега чета за Швеция, че реалният брой умрели от вируса е по-висок от съобщения. Шведското Обществено здраве съобщава, че по-вероятния брой умрели е 750, двойно повече от официално съобщеното. Причината за това вероятно е късното съобщаване на смъртните случаи вследствие на корона вируса. Според държавният епидемиолог, който бе споменат по-рано в темата, няма нищо за криене, просто не се съобщават навреме смъртните случаи.

# 1 237
Аз също мисля, при условие, че над 2/3 от заразените са в София, че ние трябва да сме като Банско поставени. И се надявам да го направят преди Великден, за да пресекат ищаха на всички да обикалят.
А какво св случва с Терминал 1 и 2 в този случай?

# 1 238
  • в страната на чудесата
Чудя се откъде си ги купуват само. В темата не веднъж се каза, че държавата имала пари за тестове, но просто няма откъде да си купи.
PCR незнам, англичаните коментираха, че връщат контаминирани китове.
Германия прави ин-хаус
Иначе серологичните тестове са китайски и има в дистрибуторите.
Мисля си вместо да се разнася Кантарджийски из студията да поднови производството - НЦЗПБ има експертиза да произвежда антителни тестове, тестови моноклонални антитела, и пр.

# 1 239
Хванаха Мутафчиев на тясно и не му се получи измъкването. Па после кажете, че няма нещо гнило

https://www.facebook.com/groups/NTD.BG/permalink/656787668215053/

# 1 240
  • Пловдив
Лъвица, имаш прекалено големи очаквания. Мисленето не като пиенето на кафе. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 241
  • Варна

Ето брой тестове на 1 млн. при нас и съседните държави. от worldometers.info

Огромна разлика в съотношението направени тестове/позитивни...
Между 4:1 (Сърбия) и 25:1 (България).
Дали пък не се дължи на рано взетите мерки?
Или пак на недостатъчно тестване?

# 1 242
  • Bulgaria
Тестват безсимптомни депутати за сметка на съмнителни болни по градовете. Или вместо медицински лица. На това се дължи.

# 1 243
Това е много притеснително, веднъж за разпространяване на вируса и втори път за състоянието на човека.
Хем всички сме много загрижени да няма разпространение и тежко болни, хем се пренебрегват възможи мерки за това.

Така е, и това са хора, които здравната система третира  като потенциално болни от ковид, поради което не биват преглеждани и диагностицирани в болнично заведение, а лекувани по телефон. Не могат да посещават болници, но могат да посещават всичко останало, което и останалите граждани.

# 1 244
Хванаха Мутафчиев на тясно и не му се получи измъкването. Па после кажете, че няма нещо гнило

https://www.facebook.com/groups/NTD.BG/permalink/656787668215053/
Умните въпроси предполагат умни отговари. Въпросът зададен от журналистката, наистина не предполага умен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт