COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 398
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Bulgaria
До момента в световен мащаб не е открит и нито един случай на заразен с коронавирус ХИВ-позитивен пациент“,

така е. докато не се изследват всички.   т.е. невинни до доказване на противното Smiley

Това най-малкото значи, че тези хора не се хоспитализират. Отдавна се говори за връзката между ХИВ и ковид и сигурно има нещо в тази насока.

# 1 381
Ето за бройката тестове по градове-попадна ми случайно,но това не са брой хора,което аз искам да знам..Защото на човек мин.3-един положителен и после 2 отр.да докажат,да не говорим,че има и забавяне и може и повече от 2 да направят да докажат отрицателен..https://www.flagman.bg/article/211489. За мен малко се тества..,но няма явно реактиви..
И там пак попаднах на историята на 17-годишният https://www.flagman.bg/article/211494

# 1 382
Е, нали депутати са тествани, ББ също, щом те са добре, всичко е точно. Грижата за живота ни е осигурена.

# 1 383
Млада жена от китайски произход, била е в болница и след престой е била изписана след 2 последователни негативни теста. След десетина дни симптомите се завръщат и отново е с позитивен тест. Има само хипотези каква може да е причината, но залагат по-скоро на лъжливи резултати от тестовете, отколкото на нова зараза.
Щом симптомите са се завърнали как да е фалшив теста?
За съжаление такива случаи има не само в Китай, но и в Япония, Израел, САЩ, вече и в Италия. И са все от първите случаи, т.е., трябва да си минат 20-30 дена лечение и след изписване отново... 14% от изписаните са го развили в Китай според техните данни. Дано не са повече.
Чак като минат поне два-три месеца може да се каже какъв процент са развили наистина имунитет. И след това да се говори за стаден такъв.

# 1 384
Тази сутрин по БТВ в интервю от САЩ младият доктор  Мермерски спомена че освен ,че ги лекуват с хлорохин и азитромицин давали на медиците  профилактични този от тях. ДАНО  нова да е чуто  от Мутафчийски!Това  обаче означава  че може превантивно на населението да де дават  такива  дози...

# 1 385
  • Sofia
Скрит текст:
Друг въпрос ме вълнува, как нито един журналист не повдигна темата за майки с малки деца.
Тези които нямат баби и дядовци и се е наложило да излязат в неплатен отпуск за да си гледат децата
Един журналист пита Ананиев, какво става с родителите на малки деца като няма ясли и детски градини. Той отговори, че трябва да търсят всякакви варианти - близки, познати, дядовци и баби. След което журналиста му напомни, че нали децата не трябва да имат контакт с баби и дядовци и че това е опасно. Последва половин минута мълчание, след което министъра рече, че сме в ИП само от две седмици и има ситуации, които не са обмислени.
На следващия ден същия въпрос към Сачева. нейният отговор беше, че със закона за ИП родителя може да ползва платен отпуск, след това неплатен. Попитаха я как като е в неплатен отпуск един родител си храни детето, тя отговори, че може да се вземе безлихвен заем от 1500лв No Mouth
 Явно считат проблема за решен.[/spoiler]
Така е те всячески си измиват ръцете.
Мисля, че българина най накрая трябва да се събуди
Защо да се събужда? Зомбирането от телевизора е по-лесно от мисленето. Simple Smile

# 1 386
То и прекаленото миене и хигиена не е добре, в нормални условия.

# 1 387
Скрит текст:
Друг въпрос ме вълнува, как нито един журналист не повдигна темата за майки с малки деца.
Тези които нямат баби и дядовци и се е наложило да излязат в неплатен отпуск за да си гледат децата

Един журналист пита Ананиев, какво става с родителите на малки деца като няма ясли и детски градини. Той отговори, че трябва да търсят всякакви варианти - близки, познати, дядовци и баби. След което журналиста му напомни, че нали децата не трябва да имат контакт с баби и дядовци и че това е опасно. Последва половин минута мълчание, след което министъра рече, че сме в ИП само от две седмици и има ситуации, които не са обмислени.
На следващия ден същия въпрос към Сачева. нейният отговор беше, че със закона за ИП родителя може да ползва платен отпуск, след това неплатен. Попитаха я как като е в неплатен отпуск един родител си храни детето, тя отговори, че може да се вземе безлихвен заем от 1500лв No Mouth

Явно считат проблема за решен.
По военному е това решение. Някои сме сглобявали и разглобявали калашници, както спомена една съфорумка. И се сещаме някои работи. На една бригада в едно село, някъде през 80-те, се оказа, че градската (селската в случая) баня не работи, а хората нямаха бани по къщите. За две седмици бяхме заточени там, а ръководители на бригадата бяха двама учители по НВО (начално военно обучение), старшини от запаса. На вечерната проверка на площада на селото ведро ни съобщиха: "Проблемът с баните е разрешен. Бани няма да има." Дам, не питайте от самото начало защо не прехлъцвах по Генерал Секси. Лош признак е саморазпускането на Медицинския експертен съвет. Който не се сеща защо, няма как да му бъде обяснено. Оптимист съм все пак, защото българите на теста с тоалетната хартия се представихме сравнително добре.

# 1 388
Мутафчийски знае много неща, но това не значи, че мисли да ги приложи. Не обърнахте ли внимание, че каза, че в някои държави не тестват и не им е важно това - има ли определена клиника, значи това е коронавирус инфекция и толкова. Просто тук сме пощадени с леко изкарване регионално и не заради ИП, защото в зоните, където това ИП не се спазва поголовно, огнища няма. Обаче ще ни държат на каишка максимално, това и в мечтите им не се е случвало.

# 1 389
  • Bulgaria
Тази сутрин по БТВ в интервю от САЩ младият доктор  Мермерски спомена че освен ,че ги лекуват с хлорохин и азитромицин давали на медиците  профилактични този от тях. ДАНО  нова да е чуто  от Мутафчийски!Това  обаче означава  че може превантивно на населението да де дават  такива  дози...

Ние нямаме хлорохин за болниците, камо ли за останалите. Това лекарство трябва много внимателно да се дозира и не може да се използва при всички, тъй като има много странични ефекти. Няма шанс да се използва извън болниците според мен.

# 1 390
За тези с ХИВ може да има и друго обяснение(предположение). Нали една от първите информации беше, че болните от ковид ги лекуват с противовирусни с/у ХИВ (и ХИВ и коронавирусите са РНК вируси). Е, ако тези препарати действат, а тези, които са болни от СПИН по принцип са на такова лечение, е възможно да оказват влияние и върху ковид и да не му позволяват да се размножава и да ги разболява.

# 1 391
  • София
До момента в световен мащаб не е открит и нито един случай на заразен с коронавирус ХИВ-позитивен пациент“,

Сигурно е, заради лекарствата, които приемат. И от ВМА казаха, че лекуват освен с антибиотици и с Калетра, което е лекарство за болни от спин. Пиша го, защото няма начин да изчезне, предвид, че струва близо 1000 лв и не се продава свободно, но хубаво, че го има в страната. Иначе се знаеше, че го ползват другаде, но поне аз не знаех дали е налично у нас, защото и препаратите с хлорокин се откриват в мрежата като такива, но реално не се продават и изобщо ги нямаше. Та това е добра новина, ако се потвърди.

# 1 392
  • Bulgaria
Мутафчийски знае много неща, но това не значи, че мисли да ги приложи. Не обърнахте ли внимание, че каза, че в някои държави не тестват и не им е важно това - има ли определена клиника, значи това е коронавирус инфекция и толкова. Просто тук сме пощадени с леко изкарване регионално и не заради ИП, защото в зоните, където това ИП не се спазва поголовно, огнища няма. Обаче ще ни държат на каишка максимално, това и в мечтите им не се е случвало.

Защото не могат да смогнат да тестват, това са стотици хиляди тестове, а не че не искат. Хората като идват в спешното задушаващи се - първо да ги тестват, пък после да ги лекуват? Не сме пощадени с нищо, тепърва ще си проличи колко, къде и какво се спазва и най-вече колко действа това ИП.

# 1 393
Да, някъде не смогват да тестват, а тук не искат, но се позовават на несмогващите. Не е ли ясно.

# 1 394
Много хубава статия, която обяснява защо германците се справят толкова добре.
https://www.nytimes.com/2020/04/04/world/europe/germany-coronavi … VR61nABbKwrPoXurs

Само аз ли мисля, че германците не се справят добре?
Стига ми да погледна класацията..

Общи условия

Активация на акаунт