COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 268
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 515
Колега на мъжа  ми си прави бърз тест / не знам какъв/, заради симптоматика, който излезе положителен.  А pcr отрицателен. Да разбирам,че бързия е неточен и просто не е бил и не е болен или вече е оздравял/ ако бързия е бил за антитела/.
Зависи, кой е производителят на бързият.
Има доста некачествени китове... .

# 1 516
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз прегледах една медицинска статистика от Италия, Испания и Белгия преди малко. Ако някой има интерес - нека погледне също. Търсите брой смъртни случай от други заболявания спрямо предходни периоди. Странно колко много са спаднали случаите на смърт от инсулти и инфаркти. Внезапно хората спряха да умират от това или много от починалите се пишат с коронавирус?!?

Аа, сега не е модерно да се умира от нещо друго. Аз лично знам за случай в Холандия, където 86- годишна жена се води Корона, но не беше изследвана нито преди, нито след като почина. Всичко беше “съмнение за корона”...

# 1 517
  • Пловдив
Георги, изкарала съм безброй респираторни заболявания и не съм умряла от астмата си. Ако сега се разболея от Ковид 19 и умра, изрично ще държа да ме сложат в тази статистика, а не умряла от астма. Оф. Толкова ли е сложно? Явно да! Да мислиш, не е като да пиеш кафе.

# 1 518
Като гледам бройките на Китай, изобщо не им вярвам.

За причината - ами ако човекът е бил с хронични заболявания, както жената с диабет, не е починала от диабета, много ясно.
И след като има всички симптоми, дори и без тест е ясно, че не е от инсулт/инфаркт/лупус.

# 1 519
  • Варна
Аз прегледах една медицинска статистика от Италия, Испания и Белгия преди малко. Ако някой има интерес - нека погледне също. Търсите брой смъртни случай от други заболявания спрямо предходни периоди. Странно колко много са спаднали случаите на смърт от инсулти и инфаркти. Внезапно хората спряха да умират от това или много от починалите се пишат с коронавирус?!?
Аз също се интересувам. Може ли линк към такива статистики, независимо за коя държава.

# 1 520
Скрит текст:

Аа, сега не е модерно да се умира от нещо друго. Аз лично знам за случай в Холандия, където 86- годишна жена се води Корона, но не беше изследвана нито преди, нито след като почина. Всичко беше “съмнение за корона”...
Е как в епикризата ти ще пише, че имаш вирусна пневмония и от нея дихателна недостатъчност, пък ще си загинал от инфаркт или инсулт? За пръв път чувам за такъв симптом на тези две заболявания, айде да бъдем сериозни.

# 1 521
@Георги Дяков 641885

Ха ха ха...как ще искаш да остане свестен лекар в България. И защо? То обикновените професии бягат, какво остава за лекарите?
За какво свестен и знаещ лекар да остане в Бг? ... причини?
Един семеен лекар в Кипър взема 10-11.000Е на месец.
Доста добри лекари има в България, които може и да имат тези доходи. Само, че повечето добри специалисти не работят по здравна каса. Кардиолога на майка ми 60 лева преглед, час поне месец предварително. Очен лекар единия 50 лева, другия в София 120, часове пак поне месец по-рано.

# 1 522
  • Bulgaria
Скрит текст:

Е как в епикризата ти ще пише, че имаш вирусна пневмония и от нея дихателна недостатъчност, пък ще си загинал от инфаркт или инсулт? За пръв път чувам за такъв симптом на тези две заболявания, айде да бъдем сериозни.

Този вирус атакува цялото тяло и може да се почине от всичко, включително от бъбречна недостатъчност, полиорганна и какво ли не още.

# 1 523
Като горда майка на 4 деца, много се радвам че направихте тази тема. Хората трябва да бъдат информирани. Майката на една моя колежка, бог да я прости, не спазваше карантината и гадния вирус я докара в болницата.
Моля Стойте си увас и си мийте ръцете! Mask Hands V

Това къде?

# 1 524
Може ли да посочите линка на А1 за безплатно ползване на телевизия и интернет за периода на ИП? Благодаря!

# 1 525
Точно от Корона трябва да пише в епикризата/смъртен акт.
Даже не и от пневмония, защото в нормални условия тя не идва от въздуха.

# 1 526
Франсоаз, грешна ти е презумпцията.
Всички 9 човека ходещи на риболов са заразени.
Всички 6 хлапета на площадката в блока са заразени.
Вички майки с деца по тротоарите са заразени, освен това ако бяха в парка, щяха да са заразени на втора степен.
Всички 100 човека в супермаркета са здрави.
Е така се живее спокойно.

# 1 527
Сега по нова говорят за последиците върху организма от вируса. И като цяло как лекарите се учат в движение, защото нямат идея как да лекува, как се развива и т.н. Общо взето нещата не са добре - уврежда сърцето, белите дробове и като цяло май целия организъм. Та, дори и късметлиите, които се преборят не се знае какви проблеми ще имат в бъдеще. Sad

Винаги са били пълни предатели нашите журналисти, алчни за рейтинг. Не го гледам това, но не виждам защо се рови точно сега в тези неща, като още няма нищо доказано и всичко е една теория. Толкова тревога ще създаде това у хората, още страх и ужас и съответно хаос.
Толкова хора има, които го изкарват леко и дори безсимптомно и на тях ли ще им даде поражения вируса...!
Някой ден, ако продължи дълго, може би наистина ще мине през всеки от нас и какво...една част ще си отидат, друга част ще бъдат увредени ли...
Айде без такива изводи, които дори бих нарекла конспирации!  Човечеството няма да се затрие толкова лесно. Всичко ще мине и ще се върнем към нормалния си живот, няма и да се променим даже.
И други пандемии е имало, но сега сме толкова разглезени и толкова алчни, че ще се изядем един- друг , вместо да се подкрепяме и си помагаме, докато минаваме през това.
Тръмп и той до вчeра беше свръхспокоен, а днес - много трупове щяло да има. Ами ще има - на 200 млн. население, ще има.  И тоя сайт Вести бг го изтъква това като мисъл на деня, все едно е някакъв капацитет Тръмп в областта.
И в същия сайт, днес само черни гръмки заглавия ми излизат. Нямам представа доколко е читав, но прави лошо впечатление. Не, че съм против истината, но докато истината се търси, е нечовешко да търсят слава с преекспониране и съзнателно търсене на най-черните сценарии.

# 1 528
Не зная другите страни как си водят статистиките, но тук хората с автоимунни заболявания не са в нея, дори и да са били лекувани от корона вирус. Още в предната тема пусках различни примери на хора, които са били в тежко състояние, но с придружаващи заболявания и които официално извадиха от статистиката на Австрия. Ако някой не вярва, ще потърся в старите ми постинги конкретно кои случаи бяха. Вече не публикуват толкова подробна информация, но стари линкове мога да приложа. Та ако другите страни са си признали, че вкарват всички позитивни и починали в статистиката, ще ми е интересно да го прочета в официален линк.

За Китай например казаха, че чак накрая са сложили към заболелите и тези без симптоми. В Австрия и без симптоми, но с положителен тест си заразен. Но и статистиката дели отделно: заболели, в болница и на интензивна грижа. Към сегашния час конкретно 11 920, 1056 и 244. Починали по статистика 204.

ПП Прилагам още една таблица от сериозен източник. Тук последната таблица в червено изброява за кои съпътстващи заболявания корона е най-опасен. Сърдечно-съдови заболяванния, диабет, хронични заболявания на дихателните пътища, високо кръвно налягане и рак. Очевидно източникът е Chinese Centre for Disease Control and Prevention (CCDC).

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 17:13 от Анонимен

# 1 529
Сигурно е така, с придружаващи заболявания може да се живее до старини. Но нещо друго си мисля, ако човек е заразен, но получи инфаркт, който и без това е щял да получи/което може да се докаже, но няма смисъл/, ще бъде записан с ковид

Общи условия

Активация на акаунт