COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 796
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 1 695
  • Sofia
Това за летния туризъм си е вярно! Казвам го с огромно съжаление, обожавам морето, но трябва да приема фактите. От две планирани летни почивки за тази година, накрая нито една. Първата беше за средата на май, но уви!

# 1 696
Ден пореден на все така растящите цифри. спирам да я гледам тази статистика, точеовек може да полудее

# 1 697
  • Пловдив
До тук никой никога официално не е говорил за нулева учебна година. Не знам кой какви си ги измисля.
Не слушах внимателно министъра, но каза, че градините ще работят със занимания и през лятото, но не разбрах да се удължава годината до 15.09. Дава се възможност за наваксване, което е важно за децата, които на, есен ще са в първи клас.
Между другото онлайн кандидат студентски изпити се провеждат с пълна пара, никой не предвижда нулев прием.
Мангъров може да е прав за епидемиите по принцип, но в 21 век с лека ръка да отпишеш 5% от населението на държавата ми се вижда цинично.
Но в тази тема се въртят едни и същи "разговори" периодично. Освен първа страница, вече няма нищо интересно в нея.

# 1 698
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не мисля, че здрави хора ще идат там ако знаят, че е има хора прекарали корона. Малко психология трябва. Тази година я пишем нулева почти всички. И дано всички сме живи и здрави.

И защо не? Тук вече откриха места за ревалидация на тези хора. Те не са чумави, оздравяли са, нямат вирус в себе си.

А някои потребителки много обичат по няколко пъти да повтарят “светът няма да е същият”. Много апокалиптично. Надявам се някои икономически неща да са по друг начин (стимулиране на родно производство, по-малко консумация и затрупване с китайски финтифлюшки и т.н. ) Ще има лекарство, ваксина, знание за много неща  и коронавируса ще си съществува, както другите вируси, но няма да изненадва хората, защото ще е вече познат.

# 1 699

Нека си направи тест и тогава го твърдете. Ако бяхте казали края на февруари или началото на март щеше да звучи доста по-възможно като вероятност. На много хора им се иска тежкия грип, който са прекарали тази зима да е коронавирус, но фактите говорят, че не е.

кои факти? Тя се е тествала за грип и НЕ е било грип. Тогава още не са били и чули за корона камо ли да е имало тест за нея. Сега може да се тества за антитела - ако са се появили още ще са си там

# 1 700
  • София
Мангъров казва :" Грипоподобни симптоми, нищо особено, гадене, повръщане...."
Само аз ли съм, която не познавам нито един човек умрял от обикновен или необикновен грип, през всичките ми години, сигурно са ми малко контактите.

Вероятно са ти малко. Грипът прави усложнения. Най-често белодробни, пневмония, сърдечни, може бъбречни, чернодробно, или полиорганна недостатъчност. Има и грипни вируси, които причиняват менингит. И така... Умират ежегодно хора от грип. Аз пък познавам и такива, не само стри и а тежки болести.

# 1 701
  • Мадрид / София
https://fakti.bg/bulgaria/460260-doc-mangarov-vsichki-shte-izkar … ama-i-da-razberat
Тук е абсолютно прав. Всъщност, епидемията в Европа,  започна Септември-Октомври 2019. И ДОСЕГА НЕ Е ЯСНО, колко хора от общото население ИМАТ ВЕЧЕ АНТИТЕЛА ОТ ПЕРИОДА ПРЕДИ Януари 2020!

Да бе, и не китаец изял прилепа, а българин.
Или не в лаборатория в Ухан, а в БАН са добили съвършеното биологично оръжие.
Ма що още смятате, че е от яденето на прилепи?
Знае се, че от прилепа е прескочил на броненосеца и от него на човек. Това за биологичния естествен вариант. За конспиративния - Военни от щатите са го разпръснали в Ухан. Така ли е? За сега не е ясно.

# 1 702
И защо му е пък на Мангъров да лъже злонамерено, какво ще постигне? Той направо по-зъл от Хитлер излезе. И не ми казвайте, че ще печели от лабораторията си, там се оказа, че въобще не е така.
Бърди, благодаря за линковете, гледала съм го, съгласна съм с теб.
Исках днешната му изява по БТВ да видя.
Ветропоказателите са ясни, всеки може да свери какво са говорили преди и какво сега.

# 1 703
  • София
Мангъров казва :" Грипоподобни симптоми, нищо особено, гадене, повръщане...."
Само аз ли съм, която не познавам нито един човек умрял от обикновен или необикновен грип, през всичките ми години, сигурно са ми малко контактите.
Защото досега като умреш от пневмония, не го пишеха, че грипът е виновен, а вече го пишат че коронавирусът е виновен. Някой преди 5 страници беше пуснал смъртността в Италия как намалява смъртността от някои основни заболявания, защото се приписва на короната. Също там имаше и общата смъртност - и миналата и тази година малко под 1600 човека дневно. Т.е. с корона, без корона...

# 1 704
Италия не е постигнала стаден имунитет, те изгледаха само един къс откъс от този филм и наложиха локдаун. Мангъров е против локдауна и иска да изгледаме целия филм. Казва, че нямало да е по-различно от това, което вече сме гледали всеки грипен сезон.

# 1 705

Мангъров е на съвсем друго ниво. Той най-злонамерено лъже хората, че можем да постигнем бързо стаден имунитет, без да катастрофираме здравната система и икономиката и без да умрат много хора.

Така представено е лъжа наистина. Бърз стаден имунитет се постига с почина на Италия. Останалото след запетайката се постига с бавни темпове.
"Така представено" си е интерпретацията на Лили. Човекът си каза, че не е против изолационните мерки, забавяне трябва да има, но в рамките на разумното, а не тотална блокада. Изцяло нейни внушения са си това за "бързането".

# 1 706
  • Bulgaria

Нека си направи тест и тогава го твърдете. Ако бяхте казали края на февруари или началото на март щеше да звучи доста по-възможно като вероятност. На много хора им се иска тежкия грип, който са прекарали тази зима да е коронавирус, но фактите говорят, че не е.

кои факти? Тя се е тествала за грип и НЕ е било грип. Тогава още не са били и чули за корона камо ли да е имало тест за нея. Сега може да се тества за антитела - ако са се появили още ще са си там

Фактите, че всеки, който мисли по този начин и се е тествал, няма антитела. Хайде, нека се тества, пък тогава да го твърдим това. Това, че не е било грип, не означава, че е било коронавирус. Аз ще съм много щастлива ако се окаже, че половин България го е прекарала незабелязано, но някак мечтите са далеч от реалността.

# 1 707
Оставете го Мангъров. Погледнете Швеция. От две седмици очакваме шведите да пламнат, ама те не просто не пламнаха, ами втори ден имат по 300 случая, смъртността също спадна доста. Помислете по въпросът, защо е така?

# 1 708
Накрая да не се окаже, че сме преживели Третата световна война.

# 1 709
  • Мадрид / София
Оставете го Мангъров. Погледнете Швеция. От две седмици очакваме шведите да пламнат, ама те не просто не пламнаха, ами втори ден имат по 300 случая, смъртността също спадна доста. Помислете по въпросът, защо е така?
Защото вируса действа по различен начин при различните условия.

Общи условия

Активация на акаунт