COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 785
Скрит текст:
Ама ти наистина мислиш, че ще живееш с орлите? Това е егоистично и много тъпо. Всяко едно решение ще даде жертви, само че едните ще са бързо и накуп, а другото бавно, мъчително и неясно. Плюс това колкото и да се напънем, няма да имаме повече от 25 хиляди загинали от ковид.
С каква лекота жертваш 25 хил. човека., за да не фалират няколко кафенета. Много смело.
Само за информация - население на някои градове в България (2018г.):
Петрич   27 039 души
Свищов   25 062 души
Велинград   21 256   души
Карлово   21 172   души
Смолян   27 505   души
и т.н.
Та предлага се да обезлюдим един от тези градове, за да оживеят всички останали?
Не мога да одобря такова нещо, усещам как цялото ми същество се бунтува.

Аз казах, че това ще стане по един или друг начин! Всички може да паднем жертви. Но да те убива страх, да изпадаш в психози и т.н. е също толкова опасно! А както бях писал, много пъти историята е доказала, че се дават жертви в името на общото благо. Човечеството несъмнено ще оцелее тази пандемия, въпроса е да не даде толкова жертви и отгоре след нея като следствие от мерките!
Вероятно има хора, които изпадат в психоза, но това е често срещано и без пандемия.
Винаги е имало хора, които се жертват за другите и сега има такива /гледах лекари, които работят на макс/, в Айтос видях лекар, който вероятно е пенсионер, шофьор също, но работят и не искат 25 хил. човека да си отидат ей така.
Не мога да отрека, че след като дай Боже отмине пандемията, няма да ни бъде лесно, но жив и здрав човек, винаги може да намери решение и да оцелее.

# 1 786
Той и проф. Кантарджиев обясняваше същите неща преди да стане адекватен ветропоказател. Напр. тук – https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/02/29/kantardjiev-koronaviru … nniia-grip.440648
Ти остави, но и Мутафчийски обясняваше същото 2 седмици преди да бъде посочен за Спасителя. 😂 Колко символно по Великден. 🙂

До кога ще продължава тая селташка кампания интелигенцията да бъде изпратена на полето?!  Сега защо приемат безвъзмездния труд на информатиците, а не ги изпратят да обработват земята? Изпратете там ББ, той нееднократно е обяснявал как е копал, за картофите, за филиите му с мас...такива топли спомени някакви - т.е. хем го влече, хем е квалифициран за това.

# 1 787
  • Пловдив
Дядо ми имаше ловни кучета, с които ходеше на лов, когато ловът беше спорт. Ходеха с часове много километри, но не в парка. Такова куче е мъчение да бъде затворено. Имаше хора, на които плащаше да разхождат кучетата. Въпреки че живееше в къща с голям двор, кучетата не бяха там. Недоумявам защо тормозите такива животни, на които мястото им, не там където ги държите.
Да я изхвърля, за да не се тормози ли предлагаш?

Много примитивно разсъждение, това за изхвърлянето. Предлагам, при условие, че не ходиш на лов да беше помислила за това животно какво можеш да предложиш за комфорта му преди да го затвориш. Всичко опира до мисленето в един момент. Иначе след дъжд качулка и репресии.......те гонят заедно с кучето.

# 1 788
Дайте на хората финансова глътка. Това е. Помогнете на народа си. Има много измекяри, но има и много нормални, работили и изнемогващи хора. Дайте им финансова инжекция. За храна.
Това трябва да се случи, защото хората са с много опънати нерви от всяка гледна точка. Трябва да намерят начин. Иначе ще стане мазало, не само в болниците.

# 1 789
Баща ми живее в Монтана. Излиза сутрин да си купи нещо и после вкъщи. Няма да коментирам как му се отразява всичко това. Отделно, и на мен как ми се отрази отношението на въпросния от Лом, обиколил спокойно маркетите, учрежденията, улиците, а после целенасочено си влязъл в болницата.
Преди малко като се чух с баща ми, ми каза как е гледал от терасата ( ще се изразя възможно най-цивилизовано) “малки ромчета” да ровят в контейнерите и да събират маски.....

# 1 790
Скрит текст:
Интересно четиво за грипа – http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2019/07/29/19rh006pr.pdf

Цитат
Грипът е силно заразно заболяване, което лесно се разпространява от човек на човек и бързо достига размерите на епидемия.Възрастните хора са заразни около 1 ден преди  и  5  дни  след  появата  на  симптомите.  Поради  по-слабата  имунна  система  на децата,вирусътсе  запазва  по-дълго  време  в  организма  им  и  те разпространяват заболяването през по-продължителен период от време (10 и повече дни).
...
Рискът  от  усложнения  е  най-висок  при  старите  хора,  малките  деца  и  лицата  с определени хронични заболявания. Основното усложнение при грип е бактериалната пневмония,  която  е  вторична  проява  на  грипната  инфекция.  Първичната  вирусна пневмония, т.е. пневмонията, причинена от грипния вирус, е по-рядко срещана, но води до висока смъртност. Сред другите усложнения на грипа са:отит,синуит, миокардит,енцефалит и менингит, влошаване на хронични заболявания като конгестивна сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест, астма и диабет.  
Около  40000  души  умират  преждевременно  от  грип  всяка  година  в страните от Европейския съюз. До 90 % от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, предимно с придружаващи заболявания.
В  световен  мащаб  сезонните  грипни  епидемии  предизвикват  от  3  до  5 милиона случая на тежки заболявания и от 250000 до 500000 смъртни случая всяка година.
На  всеки  един  смъртен  случай  съответстват  значително  по-голям  брой хоспитализации,  свързани  с  възникнали  усложнения.  Големият  брой заболели по едно и също време повишават рязко нуждите от амбулаторно и болнично лечение и водят до свръхнатоварване на лечебната мрежа.
...

Но щом трябва да се паникьосваме от този вирус, ще се паникьосваме.
Ако това те плаши - при грипа един човек заразява средно още един. При коронавируса един човек заразява средно двама, всеки един от двамата заразява по още двама и така до безкрай. Не е нужно да си математик, за да разбереш, че коронавирусът е по-страшен.

Прикачвам една схема, за да си го представиш визуално и да си дадеш сметка.
И какво като се заразяват? Заразата, сама по себе си, не е проблем, защото ти може да го караш вкъщи като повечето вируси. Усложненията и смъртността са проблем.
Повече заразени значи и повече починали. Не мога да разбера каква ти е идеята като цяло.

# 1 791
  • Пловдив
Френски лекари тестват серум от кръв на някакъв морски червей, защото хемоглобинът на тази гадинка пренасял 40 пъти повече кислород от човешкия. Явно доста лаборатории работят в тази посока.

# 1 792
  • София
Като прочета как някой как с лека ръка обяснява, че няма проблем да умрат 25 000 и ми иде да бия наред. Явно поддръжниците на тази идея не осъзнават, че и те могат да попаднат в тези 25 000 или техните деца, родителите им..
Никой не е застрахован.

# 1 793
А какво стана в Щатите всъщност, нали отрано си затвориха границата за пристигащи от Китай? Европейците ли го занесога там или връщащите се американци? Губи ми се тази част от историята.
Затвориха и нищо не направиха. И европейци и кой ли не, промъкнал се преди затварянето го занесе там и те изобщо не тестваха и не ги ловяха и оставиха да пламне.
Бяха направили по-малко тестове дори и от нас, а първите им тестове, които пуснаха се оказаха много ненадеждни. Мерки въведоха последни, така че това, което сега се случва там, беше очаквано. Сега най-накрая вече тестват много и мерки взимат, дано по-бързо да овладеят положението.

# 1 794
Явно другите пък не осъзнават, че и без КОВИД никой не е безсмъртен.

# 1 795
Не мисля, че здрави хора ще идат там ако знаят, че е има хора прекарали корона. Малко психология трябва. Тази година я пишем нулева почти всички. И дано всички сме живи и здрави.

И защо не? Тук вече откриха места за ревалидация на тези хора. Те не са чумави, оздравяли са, нямат вирус в себе си.

А някои потребителки много обичат по няколко пъти да повтарят “светът няма да е същият”. Много апокалиптично. Надявам се някои икономически неща да са по друг начин (стимулиране на родно производство, по-малко консумация и затрупване с китайски финтифлюшки и т.н. ) Ще има лекарство, ваксина, знание за много неща  и коронавируса ще си съществува, както другите вируси, но няма да изненадва хората, защото ще е вече познат.
Оф тъкмо тръгнах да пиша пост за “светанямадаесъщия” и спрях, щото няма смисъл, после видях вашия, та, струва ми се че някои държат да се самонавият до брутална степен колко всичко е ужасно лошо, всички ще умрем, света няма да е същия. Аз такова черногледство, хипохондрия, истерия... на друго място освен в тази тема не бях виждала никога.
Докато си набивате в главата, че света няма да е същия, то за вас наистина няма да бъде, ако въобще се стабилизирате психически след кризата. Щото тя ще мине. Шокиращо, нали ?

# 1 796
  • София
Добре де, нали кучкарите ви оставиха да си тичате в парка, какво мрънкате пак?
О, извинявам се, ще се самоцитирам.
Забраняват и за кучета в парковете, съобщиха по новините. Фандъчка обясни, че го нямало в заповедта на Министъра, устно било, но не става вече, трябва да сме отговорни.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 797
  • Там,където се събуждам щастлива.

Тестват се само определени групи. Заразените от тестватние са в бройката, която се вижда в графиката. 80% го прекарват с почивка, чай, леки лекарства. Тези 80% не са длъжни да се регистрират като оздравели. Дори не знам тази бройка, която е сега в графата какво е. Може би лежали в интензивното и оздравяли. Има много хора, които вече са си вкъщи.
[/quote]
Ами би трябвало да е брой оздравели, което предполага отрицателен тест. Не само тези били в болница, а и тези изкарали без усложнения.
Болните не са ли под карантина?
[/quote]

80% са болни по начин, по който биха били болни и с друг грип и съответно начин на процес на оздравяване не се различава. Тези хора не са тествани. Дори и не се знае дали е корона.

Болните в болница сигурно ги тестват преди да ги изпишат. Единствено тях.

В момента официална 14 дневна карантина има за идващите с полети от Америка. Няма официална 14 дневна карантина за всички. Трябва да си 48 часа без кашляне и температура, за да можеш да излезеш. Хората със средно каране (като съдя по сестра ми) са около 14-21 дена с кашляне, та си стоят без наложен отгоре закон вкъщи.

# 1 798
  • на пъпа на Златията
Така наречения наш бизнес и без короната си беше за фалит . Просто сега ще използват  короната да се влачат още година две и да  приберат  не малко левчета като помощи . Нашият бизнес   е все с държавна подкрепа . Никой от тях няма да живее от така наречената държавна помощ .
За това и  изгониха хората от работа . Ако бяха бизнес като бизнес , нямаше да изгонят хората от работа .

# 1 799
Сега разбрах за майка, прекарала февруари месец пневмония, заразил се е нейн възрастен роднина и детето. Днес е направила тест на детето и е положителен за антитела. Сега ще ходят всички да се изследват.
Дали теста е фалшиво положителен ни се знае, но ще стане ясно като се изследват и те.

Общи условия

Активация на акаунт