COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 740
Скрит текст:
Анализ:
https://fakti.bg/bulgaria/462145-mangarov-da-izgradim-kolektiven-imunitet
тази негова позиция е спорна. НО НАУЧНО коректна.
Дали е прав, ще се види щом отворят карантините. МОЖЕ И ДА СЕ ОКАЖЕ ПРАВ.

https://fakti.bg/bulgaria/458636-doc-mangarov-inateneto-da-ne-se … tove-e-neobasnimo
Тук е абсолютно прав.

https://fakti.bg/bulgaria/460260-doc-mangarov-vsichki-shte-izkar … ama-i-da-razberat
Тук е абсолютно прав. Всъщност, епидемията в Европа,  започна Септември-Октомври 2019. И ДОСЕГА НЕ Е ЯСНО, колко хора от общото население ИМАТ ВЕЧЕ АНТИТЕЛА ОТ ПЕРИОДА ПРЕДИ Януари 2020!

https://fakti.bg/bulgaria/459881-mangarov-zarazenite-s-koronavir … eche-ot-obavenite
Абсолютно прав. Така е.

https://fakti.bg/mnenia/456059-doc-mangarov-pred-fakti-za-virusa … liticite-i-geshev
Прав е и тук.

"...Cъc coциaлнaтa изoлaция caмo ce oтлaгaт cъбитиятa във врeмeтo, нo нe ce пocтигa кoлeктивeн имунитeт. „Хoрaтa тaкa или инaчe щe гo прeбoлeдувaт – aбcoлютнo. Aкo хрaнитe илюзия, чe нямa дa ce cлучи, мнoгo ce лъжeтe, нe cтe в чac. Прocтo тoвa рaнo или къcнo щe ce cлучи”, кaзa Мaнгърoв в прeдaвaнeтo „Oфaнзивa” c Любo Oгнянoв пo Кaнaл 3."

Това, по принцип е така. НО има важна подробност- касае се за НЕИЗВЕСТЕН ДОСЕГА ВИРУС. А не за "обикновен вирус". Следователно, той прилага познатото КЪМ НЕПОЗНАТОТО. Което е груба грешка. Абсолютно груба медицинска грешка. Към непознатото пипаш с "кадифени ръкавици". Оставям тук спекулациите, ОТКЪДЕ Е ВИРУСА точно, дали има връзка с прилепи, и дали не е някоя "благинка" от "другарите" ( червени и/или англо-саксонци).

Преди да си разбрал, изучил същността на новият ЗДРАВЕН ФЕНОМЕН, НЕ прилагаш "стандартни подходи"- прилагаш МАКСИМАЛНО предпазливи /щадящи подходи. Или, заемаш подходи, от НАЦИИ с опит- например, Южна Корея, Тайван.

Ние можем да приложим нестандартен подход и го правим. Не можем да си позволим това, което правят Корея и Тайван, по отношение на тестовете, но при положение, че маските са мрежа, а там се носят масово  ....
С цялото ми уважение, ако доц. Мангъров вместо да обикаля телевизии и предавания, повтаряйки едно и също, неразбрано от почти никой, да беше впрегнал 38 годишния си опит, знанията на професионалист/светило, за да изучи "същността на новият ЗДРАВЕН ФЕНОМЕН" и да бъде полезен на хората.

# 1 741
Италия и Испания достигнаха пика си.
Сега само на долу, и на път да се спасят...

Само дето никой не знае как се излиза от карантина..

# 1 742
  • Пловдив
Дядо ми имаше ловни кучета, с които ходеше на лов, когато ловът беше спорт. Ходеха с часове много километри, но не в парка. Такова куче е мъчение да бъде затворено. Имаше хора, на които плащаше да разхождат кучетата. Въпреки че живееше в къща с голям двор, кучетата не бяха там. Недоумявам защо тормозите такива животни, на които мястото им, не там където ги държите.

# 1 743
Снежана, няма да влизам в подобни безумни разсъждения. Само ще спомена три големи държави - Китай, Южна Корея, Япония. Ти ако искаш може да вярваш, че Мангъров е прав и останалия свят греши и милиарди хора са преболедували незабелязано или може да започнеш да анализираш малко по-внимателно.

# 1 744
  • София - Рим и обратно
Днес нямах възможност да чета темата. Коментирахте ли дали вече е забранено с куче в парка или все още може?
Добре де, къде и кога ги разхождате тия кучета? Моето излиза за 10 мин в 6.00 и 19.00, няма джан-джун... и за 5 мин в 13-14 на обяд като хвърлям боклука само да пишка. Никакъв парк, разходки, свършва с работата през 2 преки и вкъщи... Децата не излизат, освен, ако не проявят желание да разходят кучето (ама им се случва 2 пъти седмично, киснат си в нас...)
Какви паркове, кучета, разходки.. Ми ще глобяват...

Аз не питам кога и по колко си разхождат кучетата, дали е коментирано и дали има промяна в мярката?
Оня кукундрел ананиев бил казал само устно “не се отнася за собствениците на домашни любимци”, но не го пишело изрично в гениалната му заповед за парковете. Така че, използват това да дерат всички накуп. Само дето, не съм убедена, че тая глоба ще издържи обжалване в КС. Абсолютно противоконституционална е в частта “свободно движение”. Нито сме в карантина, нито във военно положение.

# 1 745
  • На остров
Да сменя малко темата със статистиката.

Според шведските новини в 19.30 - Финландия са много добре подговени от към материали. Те имат специален запас подготвени със всякакви материали за извънредни ситуациии. Подържавт този запас след войните и обновяват последно след епидемията от свинкси грип 2012 г. Финландският президент очаква, че и те ще понесат загуби, но няма да имат липси на материали.

Пак от новините - норвежците са разработили апликация, която авотматично ще информира висчки хора били на по по малко от 2 м от даден човек в определен период, който се регистрира като болен.

Последно Швеция отказва да закупи защитни маски и други предпазни материали от Китай защото не отговаряли на стандартите и не можели да гарантират защита.

Много хубаво впечатление ми направи репортаж от Барселона където много доброволци  от червеният кръст всекидневно носят лекарства и храна на нуждаещите се.

# 1 746
  • София
Добре де, нали кучкарите ви оставиха да си тичате в парка, какво мрънкате пак?

# 1 747
Вече дразнят разни постове, хайде малко хигиена и на общуването...
Не сме в някоя махала да подмятаме разни прякори... Бацета и други, грозна работа.
Според някой хора явно целия свят е в една конспирация, мерките са излишни и едва ли не нищо от това за което съобщават световните медии не е истина!
Все пак ако нашата държава не е коректив за свобода на словото, ми има снн, европюз, Ал джезира...
Всички лекари, сестри, лаборанти, реаниматори лъжат и няма нищо страшно.... Просто грипче, но видиш ли искат да ни следят и да сме в матрицата и затова нарочно ни затварят по домовете ни...
☹️

# 1 748

"Така представено" си е интерпретацията на Лили. Човекът си каза, че не е против изолационните мерки, забавяне трябва да има, но в рамките на разумното, а не тотална блокада. Изцяло нейни внушения са си това за "бързането".

Къде е тая тотална блокада. Моля излезте навън и вижте.
При спазване на препоръките не е проблем да излезеш, да отидеш на работа, на пазар.

# 1 749
Ми не, моето не излиза за 5 мин да се изпишка, а трябва да тича поне два часа на ден. Ловна порода е, не е пинчер. С какво аз, излязла с кучето си сама в парка застрашавам целокупния народ? Или като се набутат 35 човека в хипермаркета е по-малко опасно?
И моето не е пинчер и е малко, и иска да играе и да бяга, ама не му е момента..
Ако я извеждам аз понякога си потичваме малко, ама 2 часа да се развявам по парковете.. Еми не е в момента времето, ако ще и кон да е...

# 1 750
Добре де, нали кучкарите ви оставиха да си тичате в парка, какво мрънкате пак?
При нас - Ст.Загора, забраниха. Имаме и вечерен час.  Напред сме с материала. Grinning

# 1 751
  • София - Рим и обратно
Дядо ми имаше ловни кучета, с които ходеше на лов, когато ловът беше спорт. Ходеха с часове много километри, но не в парка. Такова куче е мъчение да бъде затворено. Имаше хора, на които плащаше да разхождат кучетата. Въпреки че живееше в къща с голям двор, кучетата не бяха там. Недоумявам защо тормозите такива животни, на които мястото им, не там където ги държите.
Да я изхвърля, за да не се тормози ли предлагаш?

# 1 752
Ама ти наистина мислиш, че ще живееш с орлите? Това е егоистично и много тъпо. Всяко едно решение ще даде жертви, само че едните ще са бързо и накуп, а другото бавно, мъчително и неясно. Плюс това колкото и да се напънем, няма да имаме повече от 25 хиляди загинали от ковид. А и не се знае колко от тях ще са от новите българи. Така че Мангъров е прав за това, че всички ще го изкараме, и не бива никой да си прави илюзия, че ще се размине. Затова смятам, че шведския модел е ОК, защото хората са преценили цената на загубите в изолационния и отпуснатия режим.
Снежана, няма да влизам в подобни безумни разсъждения. Само ще спомена три големи държави - Китай, Южна Корея, Япония. Ти ако искаш може да вярваш, че Мангъров е прав и останалия свят греши и милиарди хора са преболедували незабелязано или може да започнеш да анализираш малко по-внимателно.

# 1 753
И при този вариант с колективен имунитет как смятате, че ще възприеме населението да му се каже "Вижте какво за един определен период болните ще са толкова много, че няма да има кой да помогне на всички. Тоест теоритично тези хора за Х време ще са все едно без достъп до лекари... Ама през това време никой не е застрхован, включително лекарите. Тоест те може също да загубят живота си, тогава дори след като епидемията свърши може да сме в патова ситуация....
Точно това е проблемът - че населението няма как да си го представи. Засега. Аз малко по-рано започнах да си го представям. Ето как. Стоя си вкъщи, пазя се, поливам се с дезинфектанти, но рано или късно ще трябва да се излезе навън да се работи. Опазила съм се да речем през това време. Добре, обаче аз работя с хора. Как ще продължа да го правя? Всеки клиент ще ми е заплаха за живота, вместо да си върша работата с удоволствие, както съм го правила досега? Ще ги посрещам с маска и ще отскачам за дистанция, ще вървя след всеки в офиса с парцала? Ще се моля да влезе или да не влезе днес човек? До кога това? Докато ме хване лудост? Но пък ще се спася от вируса, нали.

# 1 754
Аз не наглижирам проблем. Не казвам, че вирус не съществува или че не е опасен. Обаче си задавам въпроси.
За сега забелязвам по статистика, че най-пострадалите държави са тези с най-голямо население. Да приемем, че Мангъров е прав и 70% от Италия са се разболели. Това прави 42млн болни, от тях 120 000 са потвърдени, това прави около 0.3% от населението. Швеция е с 10млн население, 70% от тях са 7млн. Те имат 6000 потвърдени случаи, това прави по малко от 0.1%. Все пак Италия тестват повече хора, Швеция тестват много по малко, но цифрите са близо една до друга. Така, че Мангъров може да е прав, колкото и да не Ви удисва. Сметнете си ги и на останалите страни и ще видите, че процента си е все толкова, независимо дали имат 80млн население или 5 млн население. В България няма как да стане като Италия, защото ние сме 7млн. Най-много да стигнем до Шведски цифри, но с тези мерки и до там няма да го докараме.
Това е статия от 30.3.2020, и единствената засега, която дава механизма на взаимодействие на хлорохин (който е много различен като структура от хинина!) и Covid 19. Мангъров е просто не наред с главата, колкото и години да се е занимавал с вирусология! -
"Това е от профила на един приятел генетик: Резюме от най-важното изследванена ковид-19 до тук. 1. *вирусът убива хората чрез задушаване. Атакува хемоглобина ни и разбива молекулата на две (хема и порфирин); тъй като хемоглобинът разнася кислорода в тялото ни, жертвите умират от липса на кислород, защото вентилаторите и дишането на помагат - няма хемоглобин, който да разнася кислорода. това е и причината за странните промени в белите дробове и в крайна сметка причината за смъртта.*. *вирусът прониква в хемоглобина чрез няколко инвзивни протеина, крайната му цел е да го раздели на хема и порфирин, защото вирусът се нуждае от човешкия порфирин, за да се размножава - това е "горивото" му и той - вирусът - го извлича по доста сложен начин от хемоглобина ни. *Вирусът иззползва порфирина, за да прониква плез клетъчните стени на клетките*. *Хидроксихлорокуинът (хининът) е в състояние да обърка атакуващите протеини на вирусите - около 1/3 от вирусите, при наличие на хинин, се свързват с хинина, вместо с порфирина и умират. Това е механизма, чрез който хинина унищожава част от вирусите. *този механизъм е същият като при маларията - там, маларийния плазмодий, вместо да се свърже с еритроцитите, се свързва с хинина и умира*. *с нарастването си като бройка вирусът предизвиква тежка анемия у заразените, поради изчерпването на хемоглобина*. *хората с висок хемоглобин са по уязвими от атаката на вируса, отколкото хората с по-нисък хемоглобин; респективно, мъжете са в по-голяма опасност от жените*. Диабетиците и възрастните са в по-голяма опасност от останалите, тъй като вирусът при тях атакува глюкохемоглобина и дестабилизира нивата на кръвна захар*. Добре де, ще кажете, а какво става с нас, като вирусът изсмуче всичкия порфирин от хемоглобина? Става умиране. Умираме от задушаване. Тези, които говорят, че това е просто грип или че "само възрастните са в опастност, са или тъпи, или луди. Вирусът е смъртна опастност за човечеството, а умирането или дори само боледуването от тая гадост е агония - предизвиква задушаване и тежка анемия едновременно. Хинина е спасение донякъде, поради това, че успява да заблуди и елиминира част от вирусния товар, но далеч не всичкия. Още веднъж -изследването е безценно, и 2-ро, който си въобразява, че това е просто "някакъв грип", е луд. Изследването може да бъде изтеглено от тук:
още нещо за вируса, което е по-соро creepy. Това е изключително древен вирус, зароден в далечни геологически епохи - може да е на милиони години, може да е и на стотици милиони години; авторите хипотезират, че има очевидна връзка с порфирина - вещество, което се съдържа естествено в петрола например, и е по-изобилно в далечното минало; авторите правят предположението, че вирусът е нещо, "живеещо" оригинално от порфирин, което се е адаптирало към това да извлича порфирин от живите същества и понякакъв начин стигнало до прилепите. Без коментар, но изследването е много интересно и вероятно е потенциален кандидат за нобел, ако се потвърди. https://chemrxiv.org/articles/COVID-19_Disease_ORF8_and_Surface_ … OK1YwUeqd83u8ICyo

Общи условия

Активация на акаунт