COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 008
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 800
  • София
Дайте на хората финансова глътка. Това е. Помогнете на народа си. Има много измекяри, но има и много нормални, работили и изнемогващи хора. Дайте им финансова инжекция. За храна.

Какво повече да се направи? Държавата т.е. всички, които работят и плащат все още осигуровки, поема осигуровките, поема 60% от заплатите, лекува в държавните болници осигурени, неосигурени, всякакви без пари, дава за Великден на пенсионерите, дава 1500лв. безлихвен заем, сега се обсъжда и кредитна ваканция, общините постепенно започнаха да опрощават/намаляват наеми на общински обекти.
Следващата стъпка е да се извади един чувал с пари и да се дава на калпак докато свършат, а после? После и тези, които все още работят и пълнят хазната, и те ще окапят, и заеми ще са теглени (милиарди) и после? Винаги има едно "после". Не е въпросът да се получат сега едни готови пари.

# 1 801
  • Sofia
Добре, зълвата каза за Италия, че им давали купони на стойност 600 евро, само за храна, не в банкноти. На всеки останал без работа. А, тук, никой за нищо!
Шъъът не казвай, че ще дойде Белята и ще ти се скара. 😀 Нещо не си я разбрала зълвата, не може друг да дава повече от нашата държава.

# 1 802
Днес нямах възможност да чета темата. Коментирахте ли дали вече е забранено с куче в парка или все още може?
Добре де, къде и кога ги разхождате тия кучета? Моето излиза за 10 мин в 6.00 и 19.00, няма джан-джун... и за 5 мин в 13-14 на обяд като хвърлям боклука само да пишка. Никакъв парк, разходки, свършва с работата през 2 преки и вкъщи... Децата не излизат, освен, ако не проявят желание да разходят кучето (ама им се случва 2 пъти седмично, киснат си в нас...)
Какви паркове, кучета, разходки.. Ми ще глобяват...
Оффф, сериозно ли ?

# 1 803
Повече заразени значи и повече починали. Не мога да разбера каква ти е идеята като цяло.

Идеята на milenaka е "просто грип".

Кучетата не е нужно да се разхождат в парка.
И изобщо не разбирам тръшкането за парковете.
И аз имам куче, ловна порода, но не е обучено за лов. Разхождаме си го пред блока и в диаметър 150 м. Има начин да не е проблем.

# 1 804
Напротив, осъзнаваме го. Аз съм приел, че аз, семейството ми, близките ми и приятелите ми ще го хванем. Не всички ще оцелеем. И това е факт, който няма как да се избегне. Всичко друго са илюзии! Добре де, военно обучение, служба някой не е ли чувал, минал, видял? Там се научават тия неща, че се дават жертви в името на общия успех и благо. Не познавате ли Сърби, Хървати, те ще ви кажат, че във войната са взимани тези решения. Нямате ли познания по история, където е видно как определени лидери са жертвали хора в името на това да оцелее народа?
Като прочета как някой как с лека ръка обяснява, че няма проблем да умрат 25 000 и ми иде да бия наред. Явно поддръжниците на тази идея не осъзнават, че и те могат да попаднат в тези 25 000 или техните деца, родителите им..
Никой не е застрахован.

# 1 805
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Интересно четиво за грипа – http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2019/07/29/19rh006pr.pdf

Цитат
Грипът е силно заразно заболяване, което лесно се разпространява от човек на човек и бързо достига размерите на епидемия.Възрастните хора са заразни около 1 ден преди  и  5  дни  след  появата  на  симптомите.  Поради  по-слабата  имунна  система  на децата,вирусътсе  запазва  по-дълго  време  в  организма  им  и  те разпространяват заболяването през по-продължителен период от време (10 и повече дни).
...
Рискът  от  усложнения  е  най-висок  при  старите  хора,  малките  деца  и  лицата  с определени хронични заболявания. Основното усложнение при грип е бактериалната пневмония,  която  е  вторична  проява  на  грипната  инфекция.  Първичната  вирусна пневмония, т.е. пневмонията, причинена от грипния вирус, е по-рядко срещана, но води до висока смъртност. Сред другите усложнения на грипа са:отит,синуит, миокардит,енцефалит и менингит, влошаване на хронични заболявания като конгестивна сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест, астма и диабет. 
Около  40000  души  умират  преждевременно  от  грип  всяка  година  в страните от Европейския съюз. До 90 % от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, предимно с придружаващи заболявания.
В  световен  мащаб  сезонните  грипни  епидемии  предизвикват  от  3  до  5 милиона случая на тежки заболявания и от 250000 до 500000 смъртни случая всяка година.
На  всеки  един  смъртен  случай  съответстват  значително  по-голям  брой хоспитализации,  свързани  с  възникнали  усложнения.  Големият  брой заболели по едно и също време повишават рязко нуждите от амбулаторно и болнично лечение и водят до свръхнатоварване на лечебната мрежа.
...

Но щом трябва да се паникьосваме от този вирус, ще се паникьосваме.
Ако това те плаши - при грипа един човек заразява средно още един. При коронавируса един човек заразява средно двама, всеки един от двамата заразява по още двама и така до безкрай. Не е нужно да си математик, за да разбереш, че коронавирусът е по-страшен.

Прикачвам една схема, за да си го представиш визуално и да си дадеш сметка.
И какво като се заразяват? Заразата, сама по себе си, не е проблем, защото ти може да го караш вкъщи като повечето вируси. Усложненията и смъртността са проблем.
Повече заразени значи и повече починали. Не мога да разбера каква ти е идеята като цяло.
От грип умират минимум 250 хил човека на сезон, който обикновено е около 2 до 3 месеца. Максимум половин милион.
За приблизително 3 месеца до тук от коронавирус имаме 63 хил починали.

Грипът е по-смъртоносен.

# 1 806
Аз наистина недоумявам защо мъчите животните и ги разхождате до входната врата на блока и обратно ? Какво ще стане, ако разходите кучето на 300(да, цели 300) метра ? Нали няма да го разхождате групово с 50 човека ? Чак сега се убедих в израза “по-светец и от папата”. То не е биене в гърдите “аз мойто до контейнера и обратно”, “моето само до пейката пред блока” и какво от това ? Освен че мъчите животинката изобщо не си гарантирате, че няма да се заразите, щото ще отидете до магазина и там може да го хванете. Там е по-вероятно от около блока, представете си. И кел файда, че сте писали в бг мама колко много сте стриктни, и че си разхождате кучетата по 6 метра. Ама направо нямам думи.

# 1 807
  • Пловдив
В 21 век да се говори за жертване на хора при положение, че може и да не се жертват, ми е странно. Не сме във война, в която се стреляме с пушки. Можем да ограничим броя на жертвите, защо да не го направим?

На мен ще са ми интересни заемите за малките фирми. Там, където работя, ниско лихвен кредит с гратисен период ще свърши работа, докато чуждестранния ни партньор се стабилизира. Но какви ще са условията у нас. Че банките в БГ ни цакат отвсякъде.

# 1 808
Скрит текст:
Скрит текст:
Интересно четиво за грипа – http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2019/07/29/19rh006pr.pdf

Цитат
Грипът е силно заразно заболяване, което лесно се разпространява от човек на човек и бързо достига размерите на епидемия.Възрастните хора са заразни около 1 ден преди  и  5  дни  след  появата  на  симптомите.  Поради  по-слабата  имунна  система  на децата,вирусътсе  запазва  по-дълго  време  в  организма  им  и  те разпространяват заболяването през по-продължителен период от време (10 и повече дни).
...
Рискът  от  усложнения  е  най-висок  при  старите  хора,  малките  деца  и  лицата  с определени хронични заболявания. Основното усложнение при грип е бактериалната пневмония,  която  е  вторична  проява  на  грипната  инфекция.  Първичната  вирусна пневмония, т.е. пневмонията, причинена от грипния вирус, е по-рядко срещана, но води до висока смъртност. Сред другите усложнения на грипа са:отит,синуит, миокардит,енцефалит и менингит, влошаване на хронични заболявания като конгестивна сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест, астма и диабет. 
Около  40000  души  умират  преждевременно  от  грип  всяка  година  в страните от Европейския съюз. До 90 % от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, предимно с придружаващи заболявания.
В  световен  мащаб  сезонните  грипни  епидемии  предизвикват  от  3  до  5 милиона случая на тежки заболявания и от 250000 до 500000 смъртни случая всяка година.
На  всеки  един  смъртен  случай  съответстват  значително  по-голям  брой хоспитализации,  свързани  с  възникнали  усложнения.  Големият  брой заболели по едно и също време повишават рязко нуждите от амбулаторно и болнично лечение и водят до свръхнатоварване на лечебната мрежа.
...

Но щом трябва да се паникьосваме от този вирус, ще се паникьосваме.
Ако това те плаши - при грипа един човек заразява средно още един. При коронавируса един човек заразява средно двама, всеки един от двамата заразява по още двама и така до безкрай. Не е нужно да си математик, за да разбереш, че коронавирусът е по-страшен.

Прикачвам една схема, за да си го представиш визуално и да си дадеш сметка.
И какво като се заразяват? Заразата, сама по себе си, не е проблем, защото ти може да го караш вкъщи като повечето вируси. Усложненията и смъртността са проблем.
От грип умират минимум 250 хил човека на сезон, който обикновено е около 2 до 3 месеца. Максимум половин милион.
За приблизително 3 месеца до тук от коронавирус имаме 63 хил починали.

Грипът е по-смъртоносен.

Тогава, ако имаше възможност да избираш за теб и близките ти - грип или корона - кое ще избереш?

# 1 809
Филма по Дискавъри си заслужава. Пуснете си го дори като фон. И най важното нито е Мангъров нито е Мутафчийски
Много разбираемо поднесен документален филм. Благодаря!

# 1 810
Здравейте! Да Ви кажа аз съм от страхуващите се и спазвам всичко необходимо както за себе си така и за околните, но вече се отчаях от това така наречено извънредно положение. Няма да коментирам как тук ( Раднево)  всичко работи без един ресторант и няколко барчета. Съпруга ми е международен шофьор, след няколко дни ще се върне от курс Армения, Грузия, Турция. Днес помолих мой близък познат полицай да ми прати разпореждането за тях :

1.При влизане в страната на български водач на камион се поставя под карантина за 14 дни.Ако през това време се наложи да излиза пак в чужбина за да направи нов курс, не му се пречи и не се счита,че е нарушил карантината. При повторно завръщане се поставя под нова 14 дневна карантина. Не е нарушил само ако напуска пределите на страната по повод транспортиране на стоки с тежкотоварен камион.
2. При прибиране от чужбина се поставя под карантина само водача. Не цялото му семейство.

Той ще бъде под карантина, аз не и къде е логиката във всичко това. Прибира се с товар от Турция ще стои 2 дена в къщи и пак заминава, няма проблем за карантината щом напуска страната, а докато я напусне все някъде ще спре за тоалетна поне,  а чакането по 24 часа на Дунав мост и като се прибере пак така. Какви са тези карантини и после разнасял се вируса...

# 1 811
В САЩ става страшно и Тръмп се е усетил и друго говори вече, ама..
Затягат мерките, детските площадки и там ограждат, бе..всичко, срещу което тук пишем и роптаем.
За мен няма друг начин. Това стадно , копитно имунно и не знам какво си е престъпно и да си го помисля спрямо човешки живот дори и 1 да бъде погубен. По това се различаваме хората и сме уж по-висш разум, но..явно има още в еволюцията недорасли (съжалявам)
https://faktor.bg/bg/articles/tramp-za-koronavirus-uzhasno-vreme … ima-mnogo-zhertvi

# 1 812
Метрите може да са и километър, ако обиколиш няколко пъти блока и още 1-2.
Говоря, че може и без паркове пак да се разходи едно куче.

# 1 813
  • Другата България
Дайте на хората финансова глътка. Това е. Помогнете на народа си. Има много измекяри, но има и много нормални, работили и изнемогващи хора. Дайте им финансова инжекция. За храна.

Какво повече да се направи? Държавата т.е. всички, които работят и плащат все още осигуровки, поема осигуровките, поема 60% от заплатите, лекува в държавните болници осигурени, неосигурени, всякакви без пари, дава за Великден на пенсионерите, дава 1500лв. безлихвен заем, сега се обсъжда и кредитна ваканция, общините постепенно започнаха да опрощават/намаляват наеми на общински обекти.
Следващата стъпка е да се извади един чувал с пари и да се дава на калпак докато свършат, а после? После и тези, които все още работят и пълнят хазната, и те ще окапят, и заеми ще са теглени (милиарди) и после? Винаги има едно "после". Не е въпросът да се получат сега едни готови пари.
А, точно в това е въпросът.
И като чета такива "прочувствени " постове как се  иска, и се иска, и още се иска "за храна", и финансови инжекции "за народа".......та чак ми идва да се разплача.  За "народа " от няколко големи града на страната, на които сега им припари. И разбраха, че така не може. И искат. Ние от провинцията искаме от години. И ние за храна. И сме инжектирани целогодишно - с ниски доходи и лишения. Ама сме оцелели. Защото и си произвеждаме,  и не ни е срам да идем на полето. Но ние не сме "ингелигенцията", която за ужас и срам сега едни хора канят на същото това поле....а едни други не проумяват как е възможно това и що е то поле. ....

# 1 814
Метрите може да са и километър, ако обиколиш няколко пъти блока и още 1-2.
Говоря, че може и без паркове пак да се разходи едно куче.
Да, ясно, ама тук пишат дами, които буквално мърдат по 3 метра от входа. Това е откачена работа, съжалявам, ама така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт