COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 094
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 815
Дайте на хората финансова глътка. Това е. Помогнете на народа си. Има много измекяри, но има и много нормални, работили и изнемогващи хора. Дайте им финансова инжекция. За храна.

Какво повече да се направи? Държавата т.е. всички, които работят и плащат все още осигуровки, поема осигуровките, поема 60% от заплатите, лекува в държавните болници осигурени, неосигурени, всякакви без пари, дава за Великден на пенсионерите, дава 1500лв. безлихвен заем, сега се обсъжда и кредитна ваканция, общините постепенно започнаха да опрощават/намаляват наеми на общински обекти.
Следващата стъпка е да се извади един чувал с пари и да се дава на калпак докато свършат, а после? После и тези, които все още работят и пълнят хазната, и те ще окапят, и заеми ще са теглени (милиарди) и после? Винаги има едно "после". Не е въпросът да се получат сега едни готови пари.

Напротив. Точно сега е моментът да се получат "едни готови пари". За тези, които остават без работа и без прехрана. За да преживеят, докато икономиката си стъпи отново на краката и предложи работни места.Така правят държавите, които се грижат за своето население. Справка - САЩ, Италия и др.

# 1 816
  • Буркина Фасо
Повече заразени значи и повече починали. Не мога да разбера каква ти е идеята като цяло.
това ми звучи като  повече автомобили - повече катастрофи. повече катастрофи - повече ранени и загинали.
и се увеличават автомобилите с всеки изминал ден. 
трябва да свикваме с това ежедневие.  ако искаш да не пострадаш стой си у дома. няма да катастрофираш - няма и корона да ти кацне на главата.

# 1 817
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Интересно четиво за грипа – http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2019/07/29/19rh006pr.pdf

Цитат
Грипът е силно заразно заболяване, което лесно се разпространява от човек на човек и бързо достига размерите на епидемия.Възрастните хора са заразни около 1 ден преди  и  5  дни  след  появата  на  симптомите.  Поради  по-слабата  имунна  система  на децата,вирусътсе  запазва  по-дълго  време  в  организма  им  и  те разпространяват заболяването през по-продължителен период от време (10 и повече дни).
...
Рискът  от  усложнения  е  най-висок  при  старите  хора,  малките  деца  и  лицата  с определени хронични заболявания. Основното усложнение при грип е бактериалната пневмония,  която  е  вторична  проява  на  грипната  инфекция.  Първичната  вирусна пневмония, т.е. пневмонията, причинена от грипния вирус, е по-рядко срещана, но води до висока смъртност. Сред другите усложнения на грипа са:отит,синуит, миокардит,енцефалит и менингит, влошаване на хронични заболявания като конгестивна сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест, астма и диабет. 
Около  40000  души  умират  преждевременно  от  грип  всяка  година  в страните от Европейския съюз. До 90 % от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, предимно с придружаващи заболявания.
В  световен  мащаб  сезонните  грипни  епидемии  предизвикват  от  3  до  5 милиона случая на тежки заболявания и от 250000 до 500000 смъртни случая всяка година.
На  всеки  един  смъртен  случай  съответстват  значително  по-голям  брой хоспитализации,  свързани  с  възникнали  усложнения.  Големият  брой заболели по едно и също време повишават рязко нуждите от амбулаторно и болнично лечение и водят до свръхнатоварване на лечебната мрежа.
...

Но щом трябва да се паникьосваме от този вирус, ще се паникьосваме.
Ако това те плаши - при грипа един човек заразява средно още един. При коронавируса един човек заразява средно двама, всеки един от двамата заразява по още двама и така до безкрай. Не е нужно да си математик, за да разбереш, че коронавирусът е по-страшен.

Прикачвам една схема, за да си го представиш визуално и да си дадеш сметка.
И какво като се заразяват? Заразата, сама по себе си, не е проблем, защото ти може да го караш вкъщи като повечето вируси. Усложненията и смъртността са проблем.
Повече заразени значи и повече починали. Не мога да разбера каква ти е идеята като цяло.
От грип умират минимум 250 хил човека на сезон, който обикновено е около 2 до 3 месеца. Максимум половин милион.
За приблизително 3 месеца до тук от коронавирус имаме 63 хил починали.

Грипът е по-смъртоносен.

Тогава, ако имаше възможност да избираш за теб и близките ти - грип или корона - кое ще избереш?
Смъртните случаи при децата са повече при грип, отколкото при коронавируса, така че за сина ми бих избрала коронавируса. За майка ми, която е 80-годишна, и двете могат да бъдат фатални. Не мога да ти отговоря еднозначно.

# 1 818
  • София
milenaka,
от грипа никой не се пази, повечето го карат на крак и дори по лекари не ходят. а това нещо взе 63 хил. живота при крути мерки срещу него. не е редно така да се съпоставят нещата. То е ясно, че смъртността на финала когато всичко приключи ще е много по-ниска от сегашната, но е абсурдно да се сравнява със сезонния грип.

# 1 819
Много добро мнение! И аз може да живея в голям град и да работя определена да кажем престижна работа и позиция, да си имам бизнес онлайн и т.н., но отглеждам плод и зеленчук, както и животни. За мен няма срам в това. Не звъня да ми носят пица, намирам време да готвя и т.н. Много се разглези народа, в 21 век бил и т.н. и недопустими неща имало и бля бля. Сомалия като е в 21 век какво? Умират си от глад както в 20 век! А гърците като са в 21 век да не би да спряха с мизериите си, които откак ги има си правят. В 21 век в най-демократичната държава си имат смъртна присъда. И така си е вече над 3 века... Не виждам какво според хората се е променило, народите са просто пешки в ръцете на лидерите им. А не се съмнявайте, ще нашите биха ни продали за жълти стотинки.
Дайте на хората финансова глътка. Това е. Помогнете на народа си. Има много измекяри, но има и много нормални, работили и изнемогващи хора. Дайте им финансова инжекция. За храна.

Какво повече да се направи? Държавата т.е. всички, които работят и плащат все още осигуровки, поема осигуровките, поема 60% от заплатите, лекува в държавните болници осигурени, неосигурени, всякакви без пари, дава за Великден на пенсионерите, дава 1500лв. безлихвен заем, сега се обсъжда и кредитна ваканция, общините постепенно започнаха да опрощават/намаляват наеми на общински обекти.
Следващата стъпка е да се извади един чувал с пари и да се дава на калпак докато свършат, а после? После и тези, които все още работят и пълнят хазната, и те ще окапят, и заеми ще са теглени (милиарди) и после? Винаги има едно "после". Не е въпросът да се получат сега едни готови пари.
А, точно в това е въпросът.
И като чета такива "прочувствени " постове как се  иска, и се иска, и още се иска "за храна", и финансови инжекции "за народа".......та чак ми идва да се разплача.  За "народа " от няколко големи града на страната, на които сега им припари. И разбраха, че така не може. И искат. Ние от провинцията искаме от години. И ние за храна. И сме инжектирани целогодишно - с ниски доходи и лишения. Ама сме оцелели. Защото и си произвеждаме,  и не ни е срам да идем на полето. Но ние не сме "ингелигенцията", която за ужас и срам сега едни хора канят на полето. ....а едни други не проумяват как е възможно това и що е то поле. ....

# 1 820
А от тия стихчета ми се гади честно казано.

# 1 821
Нали няма да го разхождате групово с 50 човека ? Чак сега се убедих в израза “по-светец и от папата”.
След като трима разхождат едно куче, нашия кмет взе решение, да се извеждат/не разхождат кучетата около блока, в който живее.
Иначе си имаме доста места за разходка.

# 1 822
Защото досега като умреш от пневмония, не го пишеха, че грипът е виновен, а вече го пишат че коронавирусът е виновен. Някой преди 5 страници беше пуснал смъртността в Италия как намалява смъртността от някои основни заболявания, защото се приписва на короната. Също там имаше и общата смъртност - и миналата и тази година малко под 1600 човека дневно. Т.е. с корона, без корона...
Отново
Ето нашата съфорумка какво е писала: "Според журналистическо разследване, през месец март в провинция Бергамо са починали 4500 човека. Официално починалите от КОВИД са 2600. Проблемът е, че миналата година през март е имало само 900 починали. Предполага се, че и останалите са починали от вируса, но в домовете си и не им е правен тест, масово са възрастни хора."

# 1 823
  • Bulgaria

Хората трябва да се разнообразяват по някакъв начин. Хубаво е, че все пак българинът е запазил чувството си за хумор.

# 1 824
  • София
milenaka,
от грипа никой не се пази, повечето го карат на крак и дори по лекари не ходят. а това нещо взе 63 хил. живота при крути мерки срещу него. не е редно така да се съпоставят нещата. То е ясно, че смъртността на финала когато всичко приключи ще е много по-ниска от сегашната, но е абсурдно да се сравнява със сезонния грип.
Невярно – даже грипни ваканции си имаме. Тази година цели две.

# 1 825
В Турция са започнали ударно производство на лекарство срещу малария, което се счита за ефикасно срещу коронавирусът. Вероятно става въпрос за прословутия хлороквинон. 70 000 опаковки вече са предоставени на турското здравно министерство, а до 15 април ще имат още 90 000 опаковки. Дали новината е истина, незная, понеже вече не вярвам на абсолютно нищо в пресата.
Според мен, обаче трябва да се подхожда изключително внимателно с всяко едно ново лекарство, за да не се постигне обратния ефект и хората да започнат да умират от лекарството, а не от коронавируса!

# 1 826
Лекарството не е ново и е доста опасно

# 1 827
Не мисля, че здрави хора ще идат там ако знаят, че е има хора прекарали корона. Малко психология трябва. Тази година я пишем нулева почти всички. И дано всички сме живи и здрави.

И защо не? Тук вече откриха места за ревалидация на тези хора. Те не са чумави, оздравяли са, нямат вирус в себе си.

А някои потребителки много обичат по няколко пъти да повтарят “светът няма да е същият”. Много апокалиптично. Надявам се някои икономически неща да са по друг начин (стимулиране на родно производство, по-малко консумация и затрупване с китайски финтифлюшки и т.н. ) Ще има лекарство, ваксина, знание за много неща  и коронавируса ще си съществува, както другите вируси, но няма да изненадва хората, защото ще е вече познат.
Оф тъкмо тръгнах да пиша пост за “светанямадаесъщия” и спрях, щото няма смисъл, после видях вашия, та, струва ми се че някои държат да се самонавият до брутална степен колко всичко е ужасно лошо, всички ще умрем, света няма да е същия. Аз такова черногледство, хипохондрия, истерия... на друго място освен в тази тема не бях виждала никога.
Докато си набивате в главата, че света няма да е същия, то за вас наистина няма да бъде, ако въобще се стабилизирате психически след кризата. Щото тя ще мине. Шокиращо, нали ?
От 3те теми досега, този пост е най-тъпия който съм чела.
Извинете ме, нищо лично!

# 1 828

Хората трябва да се разнообразяват по някакъв начин. Хубаво е, че все пак българинът е запазил чувството си за хумор.
Щеше да е забавно ако не присъстваше генерала и в стихчетата. Иначе съм с две ръце за стихчета и хумор. Смеха е здраве.

# 1 829
Имаше дискусия относно статииите , които пускаме тук на 'разни ' лекари. Лекари с мнения ,различни от тези на 'ЩАБА'
Това са мнения на хора, които не са в джоба на Бойка; хора , които осъзнават какви последствия ще има за кариерата и въобще живота им след тези статии. Но са хора, чиито съвест не може да бъде купена.
Генералчето и доктор Ракия изглеждат смешно на екрана. Задават им елементарни въпроси, реакциите им са все едно са им дали задачи по квантова физика.
Някои казват, че отговаряли по този или онзи начин, защото им писнало журналистите да им задават едни и същи въпроси.
Е как няма да питат едно и също  като отговор не се получава!
Генералчето , което толкова много обичате, е една кукличка , която прави и казва , каквото му се нареди. Гледайто го внимателно, когато му се зададе въпрос, който не е съгласуван с Ганьо, и следва смут и мрънкане. Защото той не може да направи нищо и от него не зависи нищо.

Общи условия

Активация на акаунт