COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 103
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 160
  • София - Рим и обратно
В мерките виждам хаос, паника…Ежеминутно ми се внушава вина, че аз съм си виновна, ако се заразя, ако заразя друг. Стой си вкъщи, не мисли, не разсъждавай, ако направиш нещо друго си виновен, виновен, виновен.
Изключително точно описание и на моето усещане. И отказвам да се чувствам виновна за каквото и да е. Точно така е - да пазя аз здравната сиситема, а тя да се снишава и да се пази от всички болни. Не става така. Не виждате ли, че умират хора от инфаркти и инсулти по домовете си, защото системата била чакала някакъв пик и се крие в очакване....не знам на какво.

# 2 161
Сърбите какво им става за трети ден обявяват около 300 нови случаи, даже онзи ден бяха над 300.

Явно тестват активно, а мерките им са доста строги.

Да, сега прочетох че тестват всичко наред. Имало случаи цяло семейство да е положително, и някои членове да имат антитела, все едно са преболедували, а те не са имали никакви оплаквания. Вучич е казал масово тестване да се види кой е положителен. Щом го казват толкова хора явно е възможно да преживееш вируса и без да имаш никакви оплаквания.

# 2 162
  • BG
От 60 доброволци кръводарители, които смятат, че не са боледували от коронавирус, 40 се оказали с антитела.
https://www.lastampa.it/topnews/prim...49afa99fc6bd07
Нямам идея колко е надеждно инфото.

# 2 163
  • София
А как ви се струва теорията, че заразата тръгва от Италия, а не от Китай и, че от началото на годината хората са си боледували и умирали, смятайки, че е грип? А в момента се наблюдава неконтролируемо разпространение на заразата, именно поради това, че късно са разбрали, че върлува нещо друго, а не грип?

Абсолютно възможно. В САЩ есента още докато беше толо времето имаше страшно много случаи на пневмонии, даже доста от тях с фатален край. Има много статии ако се разровиш из нета. Казваха, че подобна грипна вълна имало и из Европа. Това беше някъде октомври-ноември. А за Китай цифрите са в пъти по-големи. Ако имаше 80к заболели и 3000 починали, тази епидемия нямаше да се усети в световен мащаб изобщо.

Съвсем невъзможно. Вижда се какво се случва, когато мерките за ограничение в разпространението закъснеят, както в Италия, Испания и скоро Франция, УК и САЩ. Досега никоя здравна система не е излзиала от строя, така че не е имало корона. Разбираемо много хора им се иска вече да е минало, даже да са го прекарали. Но реалността не е такава.

# 2 164
За Италия от тук https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/
"April 4 (GMT)... The target of bringing down the reproductive number (R0) to 1 has been reached. Now the goal is to bring it below 1. ..
An estimated 30,000 lives have been saved as an effect of the lockdown measures, according to Istituto Superiore di Sanità (ISS) [source] [source]"
По-надолу в бележките за 3.4.20 има много интересни неща! Моля коментирайте.
Накратко:
"...If these estimates were true, the mortality rate from COVID-19  would be much lower (around 25 times less) than the case fatality rate based solely on laboratory-confirmed cases and deaths, since it would be underestimating cases (the denominator) by a factor of about 1/100 and deaths by a factor of 1/4."

# 2 165
  • Bulgaria
Аз още преди време казах, че природата наистина се опитва сякаш да ни накаже. То не бяха земетресения, сняг и студ преди няколко дни, а цяла зима беше като пролет. Сега и това с Чернобил... Дано не вземе да се появи някой ураган или изригване на вулкан, че...

# 2 166
  • Сф
Клиничното проучване за анти-паразитното лекарство, което някой спомена: https://www.trialsitenews.com/australian-research-team-identifie … Hc9VI_OJmpQsciHyk
Интересни резултати.
Пренасям коментар на мой познат от научните среди.
in vitro, на клетъчни култури, много лекарства действат ин-витро, после когато се стигне до ин-виво се оказва, че не стават и нямат никаква ефективност за дадена индикация, да не говорим че  въпросното лекарство е доста невротоксично .... тези статии най-много да доведат до самолекуващи се и отровени хора.

# 2 167
Производството на хранителни стоки също съкращава персонал.Просто няма поръчки за износ.Материали за производството ,които се внасят пък са спрени за внасяне...и така...
Всички сфери са засегнати.

# 2 168
  • Bulgaria
Аз се замислих за симптомите. Първоначално, когато бяха първите приети в болница у нас говореха за температура между 37 и 38, а сега все повече се говори за много висока температура.

# 2 169
Няколко дни все за Мангъров се говори, сякаш той е единственият инфекционист, виросолог, епидемиолог, че и икономист в световен мащаб.

Токуда и Софиямед също правят PCR.
И да, все повече ще са платените тестове, като ти кажат стой си вкъщи и пий парацетамол, ако ти посинеят устните звъни на СП, поне тест за ковид ще си направиш. Може пък с отрицателен тест някой да те прегледа, все пак.

Говори се за Мангъров, защото той единствен предлага някаква визия за бъдещето - всички други очакват Годо, в т.ч. и аз, която съм непоправим оптимист и смятам, че като стане горещо, вирусът ще изчезне отсамосебе си, както се случва с всички други грипни вируси, обитаващи горната дихателна система и ще се замени с обичайните за лятото стомашни вируси.

# 2 170
  • Ispania
Производството на хранителни стоки също съкращава персонал.Просто няма поръчки за износ.Материали за производството ,които се внасят пък са спрени за внасяне...и така...
Всички сфери са засегнати.
. Разбрира се че всички сфери са засегнати , но това не означава че са спрени. Може ли да дадете линкове към фабриките свързани с производство на хранителни стоки. които затварят ? Съкращават по вашите думи , защото няма износ, тоест остава персонала който може да покрие вътрешните нужди на държавата .
Хората на полето (то в България няма толкова от тях 🙄май) също работят .

# 2 171
Ето една статия, която обяснява защо Европа е мъртва - сега от вируса, после от глад - https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zashto-cov … -ispaniia-6107883.
От биологическа и еволюционна гледна точка хомо сапиенс европеикус вече е слаб и непригоден вид. Стар, болен, с репродуктивни проблеми, неможещ и нежелаещ да работи. В последните десетилетия Европа си остави туризма и заряза производството. Ето как по-евтиното сега ни излиза по-скъпо. За съжаление мисля, че като отшуми тази пандемия уроците пак няма да са научени. Пак ще търсим китайския ефтиджос и следващата "корона" пак ще ни свари неподготвени. В този ред на мисли си заслужаваме съдбата.
Не е много смислено да пресмятаме колко и кои фабрики работят, с каква част от капацитета си. След два месеца хората няма да имат пари за да си купуват /дори и храна/.Цели бизнеси ще пресекнат защото нито туристическия поток ще се възстанови, нито харченето в предишните мащаби.

# 2 172

...и тогава ще измираме не от вируса, а от липсата на лечение.
Ми то и от рак не се умира, а от липсата на лечение за него Simple Smile Simple Smile
Това сериозно ли го написа? Ако не си разбрала какво искам да кажа няма и смисъл повече да обяснявам. Жалко. Ама никой не е легнал директно да умира, като са го диагностицирали с рак, нали. И не 100% от разболелите се умират. Ако няма къде да те приемат болниците, означава точно това - оправяйте се!  Изобщо, като пишете, четете ли?

Няма да е лесно за никой,нито ще остане някой незасегнат по един или друг начин. Обаче "бизнеса" започна да освобождава хора на втората седмица. На втората! Това не е нормално, както и да ми го обясняват.

# 2 173
  • В офиса
Няколко дни все за Мангъров се говори, сякаш той е единственият инфекционист, виросолог, епидемиолог, че и икономист в световен мащаб.

Токуда и Софиямед също правят PCR.
И да, все повече ще са платените тестове, като ти кажат стой си вкъщи и пий парацетамол, ако ти посинеят устните звъни на СП, поне тест за ковид ще си направиш. Може пък с отрицателен тест някой да те прегледа, все пак.

Говори се за Мангъров, защото той единствен предлага някаква визия за бъдещето - всички други очакват Годо, в т.ч. и аз, която съм непоправим оптимист и смятам, че като стане горещо, вирусът ще изчезне отсамосебе си, както се случва с всички други грипни вируси, обитаващи горната дихателна система и ще се замени с обичайните за лятото стомашни вируси.

Къде Мангъров има визия, моля те дай ми линк. Това да говори за 70% заразени и стаден имунитет не е визия. Визия е да се проследят стъпките, а не е визия крайният резултат.

# 2 174
Добре де, чета, чета и пак не мога да разбера тази истерия с умирането от глад. Ето ние примерно сме 4 семейства. В две ще останат доходи, защото просто няма как да спрат работещите в съответните сектори, в третото нещата вече са сравнително зле, в четвъртото се очакват да станат зле. От сега се мисли кой в родата на кого може да помогне, за да минен всички през това. Аз съм си свила разходите до минимума, за да имам някакъв буфер и за другите, и знам че може да я караме на боб, хляб и картофи, ама в тези 4 семейства гладни няма да се мре. Едното има ипотека, но с общи усилия ще се справим заедно, а и банките почнаха да правят компромиси. Иначе и аз го искам нормалното, фризьора, козметика и гледам като гладно циганче някой нов парфюм, или някое намаление, така ще гледам и морето лятото, но мога да мина и без тях. Значи българина няма никакво чувство за общност, затова се чувства сам, но не е. С храната, помагайки си едни на други, както и държавата винаги ще се справим. Мрънкането не е за глада, а за стандарта, аз и това разбирам, ма никой няма да плати стандарта на някой с цената на жертви – не е редно това.

Е, не подценявайте българина. Все пак сме един от най-древните народи в света. Хората мрънкат, мрънкането е национален спорт, но от друга страна, както под сурдинка Горанов намекна, не е лошо да се погледнат спестяванията в банките, които по количество доближават тези в държавната хазна, че я и надминават. Не е популярно да се обръща  внимание на този уж незначителен факт, обаче не е и за пренебрегване.

Българинът е като баба Мравка, дето тича за храна...имаме си тайнички резерви всички. Младите са повече от ядосани, щото няма да си купуват скоро най-новия телефон и телевизор, ама айде ся...

Общи условия

Активация на акаунт